Miljke
Obećava
- Poruka
- 93
Pozdrav, procitao sam sve postove koje ste pisali o dobermanu, ali nisam bas dobio odgovore na sva pitanja
Pa ako neko moze da mi odgovori:
Imam stan, a iza zgrade solidno dvoriste (4x10m), u kome bih mu takodje napravio i BOX, dvoriste je ogradjeno ogradom 1m visokom. Dve trecine dvorista je beton, a 1 trecina trava. Psa bih zimi drzao u stanu (i dok je hladno) a kada je normalna temperatura napolju u BOX-u.
E, sada me zanima:
1. Da li je pod tim uslovima bolja zenka ili muzijak?
2. Da li bi on mogao nekako da pobegne (preskoci ne daj boze ogradu)
3. Da li vole da kopaju?
4. Koliko im se preko dana puta daje hrana?
5. Da li hrana mora biti u granulama?
6. Cuo sam da psima ne treba davati zivo meso jer bi onda postao krvolocan, da li je to istina?
7. Da li su zdravi psi?
8. I da li ima nesto sto je vazno, i sto bih MORAO da znam pre nego sto odaberem da cu bas dobermanu pokloniti paznju?
9. Da li ima neki posebni nacin na koji se doberman kupa, i koliko cesto?
10. Kako samostalno nauciti pse, pre svega dobermane da ne uzimaju hranu od nepoznatih ljudi?
To bi bilo to, ako neko moze da mi odgovir neka samo stavi redni broj pitanja na koje mi odgovara....
PS: Hteo bih da mi bude SAMO kucni pas.
Hvala

Pa ako neko moze da mi odgovori:
Imam stan, a iza zgrade solidno dvoriste (4x10m), u kome bih mu takodje napravio i BOX, dvoriste je ogradjeno ogradom 1m visokom. Dve trecine dvorista je beton, a 1 trecina trava. Psa bih zimi drzao u stanu (i dok je hladno) a kada je normalna temperatura napolju u BOX-u.
E, sada me zanima:
1. Da li je pod tim uslovima bolja zenka ili muzijak?
2. Da li bi on mogao nekako da pobegne (preskoci ne daj boze ogradu)
3. Da li vole da kopaju?
4. Koliko im se preko dana puta daje hrana?
5. Da li hrana mora biti u granulama?
6. Cuo sam da psima ne treba davati zivo meso jer bi onda postao krvolocan, da li je to istina?
7. Da li su zdravi psi?
8. I da li ima nesto sto je vazno, i sto bih MORAO da znam pre nego sto odaberem da cu bas dobermanu pokloniti paznju?
9. Da li ima neki posebni nacin na koji se doberman kupa, i koliko cesto?
10. Kako samostalno nauciti pse, pre svega dobermane da ne uzimaju hranu od nepoznatih ljudi?
To bi bilo to, ako neko moze da mi odgovir neka samo stavi redni broj pitanja na koje mi odgovara....
PS: Hteo bih da mi bude SAMO kucni pas.
Hvala
Poslednja izmena: