Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam odrasla sa psima,na zalost sada nemam uslove...
Imala sam dobermane kad sam bila mala,tacnije,2 odrasla i 6 stenadi... Bili su prelepi,pogotovu zenka,prava princeza.. I posto smo bili na selu imali smo komsiju koji je drzao neke ovce.. Oni su preskocili strasno visoku mrezu,poklali nekih 10-ak ovaca...
I morali su da ih ubiju..moj otac je dao komsiji pusku i sve su ih pobili
Dolazila je i milicija,uzeli oruzje,mada ne znam kakve to veze ima sa psima.. U svakom slucaju za to je kriv moj otac,nije ih adekvatno vaspitavao... to je apsolutno njegova krivica.
Ali prema nama nikad nisu bili agresivni!
I danas dan mi je toliko zao...odrasla sam sa njima... Imala sam jos razne rase pasa,ali dobermani...
I sad sam u stanu, a keva i baba ne zele da cuju za bilo kakvu zivotinju,a posebno psa.. Nekoliko puta sam im iznenadno donosila i razne avlijanere,ali nisu ni dva dana potrajali,cak sam i macku jednom donela i ako ih ne podnosim..ma nema sanse..Strasno mi nedostaju psi... Cekam jos koju godinu da stanem na noge i prvo sto cu da uradim je da kupim dobermana! Ali do tad...
Volela bih i da otvorim odgajivacnicu dobermana,ako u buducnosti budem imala uslova..ali opet dotle..strasno.. toliko mi nedostaju zivotinje
U svakom slucaju dobermani su divni psi,sve je u gazdi,ja ne stojim iza toga da treba da se razmaze do te mere da izgube svoju bitnu karakteristiku,ne treba od njih napraviti cica mace,samo se trebaju pravilno usmeriti. I poreklo je naravno bitno! Na zalost ja sam bila mala pa nisam mogla da uticem na sudbinu mojih dobermana![]()
A nije vam palo na pamet da ih poklonite nekome ili da ih date u azil ili bilo sta drugo??? Nego ste uzeli pusku i pobili jadne pse! Strasno! Takvim ljudima treba zabraniti da prilaze psima!![]()
Pa znaci ipak je secenje usiju za njih vrlo bolno...
Evo jos jedne slikice
![]()
Pa znaci ipak je secenje usiju za njih vrlo bolno...
Evo jos jedne slikice
![]()
Jel imas mozda MSN?Ja imam Nemacku dogu (muzijaka)...Naravno ima tu i estetike i zdravstvene razlozi...Zapravo ja mogu da ti kazem neshto o ushima ali o repu ne (dogama se ne kupira rep)...
Ushi se kupiraju od 3meseca i na dalje sve zavisi od kvaliteta hrskavice i rada i nacina rada veterinara koji obavlja kupiranje...
Zdravstveni razlozi su vetrenje ushiju jer ti psu treba da peresh ushi sa 3% hidrogenom za pocetak to nesmesh raditi sam ili sama...Prljave ushi mogu dovesti do velikih ili malih problema...Estecki da te pitam da li si videla/o dobermana bez kupiranih ushiju?Isto to vazi i za doge...Ja imam Bizmarkovu sliku sa dogama gde su im kupirane ushi!Rasa je nastala i od nastanka im se kupiraju ushi to isto i za dobermane,rotove vazi...E tu su i izlozbe problem u nekim zemljama je problem jer je kupiranje zabranjeno!Tako da kupiranog psa ne mozesh da izvedesh (mozesh samo u slucaju da je kupiran pre donoshenja zakona na snagu)...
Kupiranje se radi u totalnoj anesteziji i po propisanom kalupu za dobermane...
Za pse je bezbolna...Mislim da na mojoj temi Nemacka doga mozesh videti i kako izgleda to posle operacije (ako nism skinula slike poshto sam premashila kb zbog nekih novih slika)...
Moj pas je digao ushi u rekordnom roku za 20tak dana...To sam sigurna da ima veze sa ishranom jer je meni pomoglo!To isto moze da bude problem...podici ushi..
Poshto bi mogla satima da ti pricam o ovome mozesh da mi pishesh na mail pa ako se odlucish na korak kupiranje dacu ti broj da me zvrcnesh ili ja tebe pa da se ispricamo... Takodje morash se raspitati o bolestima rase i odgoju shtenaca !!!:-D :-D :-D
VAZNO!!!!!!!!AKO SE ODLUCISH NA KUPOVINU MOLIM TE OKRENI ME DA TE POSAVETUJEM JA SAM GADNIH PROBLEMA IMALA PRI KUPOVINI,MULJAJU SA PAPIRIMA,UZIMAJU PARE,PRODAJU BOLESNE STENCE,CAK I MESHANCE(ne kazem da kod meshanaca ima neshto loshe,ali ako vec dajesh pare za Dobermana to treba i da dobijesh)!!!!
NEMOJ DA ODUSTAJESH OD RASE DIVNA JE!!!!
POSLUSHAJ ME.... :-D :-D :-D
Zanima me da li bih mogao da cuvam dobermana na otvorenom,odnosno da li dobro podnosi zimske uslove?Ako neko ima iskustva u pomenutoj temi zamolio bih ga za savet.![]()
ima li neko leglo u celoj srbiji(ne mora biti za izlozbu i nemora da je cipovan ili pedigre da ima[/B}) a da kosta do 50e?
Izvinjavam se sto pisem 3. pitanje za redom
Zanima me sve sto znate o rasi Doberman... Visina, tezina, karakter, kakav je za spoljasno stanovanje, kakav je prema deci....
Jos jednom se izvinjavam svim operatiroima, i svim korisnicima Foruma na 3. temi za redom!