dobar dan zelim !

Ma da, nase sluzbe su toliko azurne da ce da ti dodju na noge za decije podatke :hahaha:

Да, то је била пракса годинама, на знам како је сад... Матичар долази у породилиште и тамо, на лицу места региструје дете... У противном, ако би то било остављено родитељима да ураде кад пожеле - вероватно би дошло до тога да неки родитељи ладно оставе своје дете нерегистровано, да га продају, или недајбоже убију...а нигде нема трага да је дете икад постојало....:(

Дете се увек уписује под мајчиним презименом! Било оно девојачко, удато, или од претходног мужа... Уколико мајка нема мужевљево презиме родитељи имају две недеље форе да то законски регулишу - отац одлази у општину да ''призна'' дете и тада тек дете добија очево презиме.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja kako je sada, a ne znam ni pre :lol:
Nego mi je prosto nezamisliva takva situacija u zemlji Srbiji.
Sve sto kazes ima smisla, ali ja sam kapirala da bolnica uzima tvoje podatke, bebine, pa prosledjuje dalje.
A sad bas sluzbenika kraj porodilje ne mogu da zamislim :eek:

..u Bg, bolnica salje tvoje podatke i bebine u maticnu sluzbu Opstine na kojoj se nalazi porodiliste....pa onda roditelji odu i tamo obave sto treba,
i dobiju prvi izvod iz maticne knjige rodjenih......pa sa tim izvodom se ide u stanicu policije na kojoj dete zivi da bi se prijavilo dete na adresu...
...u slucaju da se to ne odradi moze kasnije biti komplikovano zbog upisa u vrtic, skolu....

Moj savet postavljačici je da napije legalnog (bračnog) muža pa da spava sa njim, a onda mu podmetne postojeće dete a švaleru kaže da će postati tata, al ne može da se razvede od muža, naravno on je dužan da joj plaća alimentaciju iako ne može da prizna dete.
I onda rodi blizance. Jedno prijavi mužu, drugo da švaleru, i kad se jednog dana deca slučajno upoznaju i zaljube, prizna im sve u 1256. epizodi.

Idiotski? O da. Ali ništa manje od njene trenutne situacije.

Krajnje je vreme da se na ovom forumu zaposli neka osoba kao tumac.
Dokle vise da mi sami ovde razbijamo glave sta je neko hteo da pita u uvodnom postu??? :rtfm:

Ooooo upravo forumska ...cuj vapaje napacenih korisnika i spasi nas daljih muka.
Jedan tumac po pdf...sta je to za veliku Krstaricu ????

Koliko sam ja shvatila, žena je Mađarica i ne govori najbolje Srpski, ne moramo odmah biti zlobni.

Moj savet postavljačici je da napije legalnog (bračnog) muža pa da spava sa njim, a onda mu podmetne postojeće dete a švaleru kaže da će postati tata, al ne može da se razvede od muža, naravno on je dužan da joj plaća alimentaciju iako ne može da prizna dete.
I onda rodi blizance. Jedno prijavi mužu, drugo da švaleru, i kad se jednog dana deca slučajno upoznaju i zaljube, prizna im sve u 1256. epizodi.

Idiotski? O da. Ali ništa manje od njene trenutne situacije.

I ujedno ce lako doneti odluku o decijim imenima Fernando i Viktoria , epohalno resenje

...jedno je sigurno, ako se ne razvedes do porodjaja...dete ce biti upisano kao dete tvog zvanicnog muza...bez obzira sto ti nije njegovo dete...i onda ces imati
gredne peripetije da sve dovedes u red....zato je najvaznije da se sto pre razvedes....a posle ostalo resavaj kako zelis....

ovo je suština priče i razlog zašto treba da se razvede i venča što pre....
mnogo će datetu (a i sebi, mada mi je to manje važno, sama je krojila svoj život) iskomplikovati život

da nije bilo tare i kvinsi da mi odobre poruku tog dana na Krstarici, danas ne bih bila ovde sa mojom srecnom porodicom:zcepanje:

pa da, mogle bi da budete u publici kao buduće kume detetu

sigurno nisam sama u tome,desilo je vec mozda slicno nesto sa drugim zenama,mozda ne...probacu da budem kratka..:god.i po dana zivim vanbracno posle devet god. braka.nismo razvedeni ali nema sansa za zaj.zivot dalje.i on ima drugu zenu s kim zivi i ja imam drugog s kim sam i ja zivim zajedno 6 mes.juce sam pravila test za trud. i pozitivan.trebalo bi da se razvedem,da se udam ,da tako rodim dete?ne znam da li imam vreme za sve?????:sad2::roll::cool:

Ne brini ,imaš vremena...
Bitno je da što pre razgovaraš sa ex suprugom o sporazumnom razvodu.

Poslednja izmena:
Zbog čega bi trebalo, zbog komšiluka? :think:
Ako se dogovorite da se sporazumno razvedete, onda to traje neuporedivo kraće. Ali ništa se neće desiti ni ako rodiš dete a u braku si sa bivšim....

nema to veze sa komsilukom. dete se pripisuje onom za koga je zvanicno udata. bice belaja, ako se hitro ne razvede. a mislim da ce on pristati, ako mu kaze da je trudna sa drugim i da ce u slucaju da joj ne da razvod dete biti pripisano njemu i tako.... :manikir:

nema to veze sa komsilukom. dete se pripisuje onom za koga je zvanicno udata. bice belaja, ako se hitro ne razvede. a mislim da ce on pristati, ako mu kaze da je trudna sa drugim i da ce u slucaju da joj ne da razvod dete biti pripisano njemu i tako.... :manikir:

Mislim da se dete ''pripisuje'' onome ko ga prijavi u opštini i pojavi se kao otac.

Mislim da se dete ''pripisuje'' onome ko ga prijavi u opštini i pojavi se kao otac.

porodicni zakon kaze drugacije -

ocem deteta koje je rodjeno u braku smatra se muz majke deteta

porodicni zakon, pogledati pod ocinstvo (clan 45). ako je dete rodjeno u vanbracnoj zajednici smatra se ocem onaj koji ga prizna. ova zivi sa jednim, u zvanicnom braku je sa drugim. sve u svemu od papirologije ce je boleti glava, ako se ne razvede.

http://ewlcentreonviolence.org/IMG/pdf/Family_Low.pdf

Back