Dobar covek

ti koja veruješ da bi mučenici koji se u ovom životu ubiju trebalo da se pate i u sledećem,i to doveka,nisi baš pozvana da elaboriraš o ''dobrom'' čoveku

ti koji me pratiš bi mogao biti prijavljen
samo ne znam kome, pa neću... :zcepanje:

bajdvej...meni je žao svakog ko digne ruku na sebe, šta je tebi
i nadam se da Bog ipak oprosti to...
a pišem ono što znam tj kako pravoslavlje to tretira
ne vređaj, učini napor
svi imamo pravo pisati svoje mišljenje na razne teme

ne pratim tebe no odredjene teme
pa ako ti je žao zašto i kako onda veruješ da će ići u pakao,pogotovo kad si rekla da BIRAŠ u šta ćeš da veruješ (što ne može biti veća nebuloza jer niko ništa ne bira al aj,to nije tema sad)?
šta bog ima da prašta nešto što je ON SAM odredio?!? nisi čula za volju božju? kakav si ti to ''vernik'' jbt
neverovatno tužno,sramotno,debilno,primitivno i za svaku ''osudu'' je da neko u 21.veku veruje i zarezuje 5 posto šta kaže pravoslavlje,krivoslavlje,islam,judaizam ili bilo koja druga od 2200 izmišljotina prepredenih pokvarnih ljigavaca a na koje mogu da nasedaju samo slaboumni i loši ljudi
činim napor i trudim se da ne vredjam ali kada neko ovako nešto napiše zaista ne mogu da se suzdržim jer zaista smatram da je sramotno i odvratno suzdržati se od vredjanja (da ne kazem nešto gore) onoga ko veruje u takve,najnajnajblaže rečeno preštetne preprimitivne ogavne gluposti,jer takve osobe neverovatno štete društvu,npr,a ne bi me čudilo i ovo da si uradila ili znaš nekog ko jeste,odbijanje da se donira telo nakon smrti jer oh gospod bog to zabranjuje,ili ono s vakcinama ili maa da ne nabrajam sad milion očiglednih primera
dakle onoga ko šteti društvu,samom opstanku i napretku društva,treba eliminisati,ili ako to nije moguće (a nažalost nije) onda u najmanju ruku najstrašnije moguće vredjati i žigosati,ne može i ne treba se ostati ravnodušan prema takvim osobama i pojavama

- - - - - - - - - -

tj da se organi doniraju

Poslednja izmena:
"Idealan odnos u strukturi stanovništva zasniva se na principu ledenog brega - osam devetina pod vodom, jedna devetina iznad."
"A ovi pod vodom, jesu li oni srećni?"
"Srećniji nego oni iznad."
"I pored onog srašnog rada?"
"Strašnog? Oni sami ne smatraju ga takvim. Naprotiv, oni ga vole. Poslovi su laki, detinjasti i jednostavni. Sedam i po sati lakog rada koji ne iscrpljuje, a posle toga sledovanje some, plus igre, plus neograničeno parenje, plus taktiloskop. Šta im više treba? Doduše, mogli bi da zahtevaju kraće radno vreme. Razume se, mi bismo im ga mogli dati. Tehnički bi bilo sasvim jednostavno svesti radno vreme svih nižih kasta na tri ili četiri sata dnevno. Samo, da li bi oni zato bili srećniji? Ne bi. Pokušalo se i to, pre nešto više od jednog i po veka. Za celu Irsku je određeno četvoročasovno radno vreme. A rezultat? Neredi i povećana potrošnja some. Toliko. Ta dodatna tri i po sata slobodnog vremena toliko su bila daleko od toga da budu izvor sreće i zadovoljstva da su ljudi uzimali soma-odmor od njih.
Natovariti im suviše slobodnog vremena bi bila čista svirepost. To je još jedan od razloga zašto tako škrto primenjujemo nove pronalaske. Svako otkriće u čistoj nauci je potencijalno subverzivno.
O. Haksli

Teško je biti danas dobar,pre svega prema sebi i najbližima...Zaštititi ih bar koliko da ih cunamiji ne pokupe...
Velika je mudrost učiniti im dan veselijim i zanimljivim...Sreća pa sam sklon zajebancijama...Zajebanti su često dobrio ljudi...

Dobar čovek je neko ko poseduje visok stepen tolerancije i saosećanja prema drugima.Neko ko se ne mora složiti i podržati nečije mišljenje i postupke,ali svakako neće agresivno reagovati.Uglavnom se neće mešati u tuđe živote,ali neće odbiti da pomogne ako je u mogućnosti.

Back