- Poruka
- 29.534
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ova tema se po naslovu ne treba nalaziti ovde.
Ali necemo ovde iznositi misljenja u vezi ovog pitanja, vec misljenja o misljenjima i posledicama ovog pitanja....
http://www.savvydaddy.com/content/age/infant/00324/how-old-too-old-your-kids-see-you-nakedhttp://www.savvydaddy.com/content/age/infant/00324/how-old-too-old-your-kids-see-you-naked
Posto indirektno utice na MZ odnose i na uopste seksualnost, onda je ovo pitanje vezano i za podforum seks....
Ali ni taj ugao ne zelim da analiziramo , kako ce nagost formirati seksualnost deteta....
Vec kako ce odnos prema nagosti, prema seksu , bilo od oca, u navedenom linku , bilo od majke....i kako mi stojimo a kako cemo da spojimo zapad i istok....
Jer ne mozes piletu sise da prisivas.
Nama godi egomanija i snobizam , kao narodu, ali kod seksualnosti ce vec biti raznog pucanja, kad se spoji jedno odrastanje i drugaciji kodeksi kad se odraste....
Znaci nije tema odgovarati na postavljeno pitanje vec je to pitanje jedno od onih koji oblikuju drustveno , a ne seksualno ponasanje sutra, za 15 godina....
Kao prvo, smatram da nije problem da roditelji I deca budu u donjem vešu u kući. Drugo, mislim da nije problem ako roditelj I dete istog pola vide jedno drugo goli. E, sad, uvek sam smatrao da dete ne bi trebalo da gleda roditelja suprotnog pola golog, dok je obrnuto normalno. U svom stanu praktično nije bilo prilike za pokazivanjem golotinje, jer ja imam svoju sobu. Ali kada sam bio klinac, kada sam imao 12,13 I 14 godina išao sam nekoliko puta sa majkom u jedno malo turističko mesto. U hotelskoj sobi nismo imali kupatilo, samo lavabo. Majka, kada bi presvlačila brus, okrenula bi se malo u stranu, tek toliko da joj ne vidim gole grudi. Ista situacija bila je I kada se umivala. Meni ni njoj nije smetalo kada sam se ja presvlacio. U to vreme desila se jednom zanimljiva situacija kada je otišla kod lekara na pregled. Ušli smo zajedno u ordinaciju I posle kratkog razgovora lekar joj rekao da se skine do pojasa. Problem je bio što se kao lekarski pomoćnik (medicinski brat) pojavio neki novi momak od 20-ak godina I 2 momka na praksi iz medicinske, verovatno prva godina. Majka je otišla u ćošak da se skine I posle nekoliko trenutaka je došla do lekara sa rukama na grudima. Gledala je kako da zauzme najbolju pozu da je ne vidimo. Mrko je pogledala ona 2 momka I okrenula im ledja, dok pogled med. brata nije mogla da izbegne. Bilo joj neprijatno što su ova trojica gledala znatiželjno. Med. brat ju je I video I tada se osećala nelagodno jer ga prvi put vidi. Bilo mi žao zbog svega. Ne znam da li su je ti momci gledali znatizeljno sto je imala lepe I velike grudi ili zbog svoje mladalačke znatiželje?
Zanimljivo da me u to vreme (12-15 godina) pred nekim maminim drugaricama koje su dolazile nije bilo sramota (a ni njih) da šetam u gaćama pored njih. Još su me zvale da im sednem u krilo. To se dešavalo obično kad izađem iz kupatila. Jednom je jedna pokušala da me pipne za muškost, ali joj nisam dao. Posle mi bilo krivo. Dešavalo se da su se neke mamine drugarice ili mame od drugara presvlačile preda mnom (ali su okretale leđa). Samo što sam to shvatao kao nku vrstu ekzibicionizma.
u covekovoj svesti je da golo telo vidi kao seksualni objekat ..a kako su roditelji –roditelj ne mislim bas normalnim da se isti setaju pred svojom decom goli i obrnuto..pa ni kao nudisti..
Samo ogoljvanje sebe u sta spada i sexualno..nije preporucljivo..uvek po nesto od sebe i na sebi treba da ostane sakriveno i ne lako dostupno..ne da bi bio zanimljiviji svojoj okolini sto i nije na odmet .vec da sacuvas deo sebe samom sebi...
bolesno
uvek po nesto od sebe i na sebi treba da ostane sakriveno i ne lako dostupno..ne da bi bio zanimljiviji svojoj okolini sto i nije na odmet .vec da sacuvas deo sebe samom sebi...
Никада нисам шетала гола пред својим дететом. Зашто бих?
Коју то болесну потребу родитељи имају да развијају ту врсту "блискости" са дететом?
Ја сам са својим родитељима била врло блиска, а да их никада нисам видела голе.
И без траума сам у мушко-женским односима научила где шта иде и чему служи.
Дакле, може и без егзибиционизма и продавања мудрости о савременом родитељству....
Vecina od vas nikada nije bila u Skandinavskim zemljama.Moze se mnogo toga videti sto je za nase podneblje, kako rece Monica...bolesno.
Svaka kultura ima svoje specificnosti i pausalizacija je los fondument![]()
Ja mogu da gledam gole grudi a da ne shvatam to seksualno...
To sam video kad sam kao srednjoskolac drzao dva odelenja ekonomske skole, koje su bile svega 3 god mladje od mene i dobro razvijene...
Људи, направили сте од теме филозофију.
Никада нисам шетала гола пред својим дететом. Зашто бих?
Коју то болесну потребу родитељи имају да развијају ту врсту "блискости" са дететом?
mi smo svi u familiji ručali goli i evo šta nam fali..
najbolje obožavam kada neki nobles krene da srče kapučino a odnekud se stvore dva kera sve jebuć se u 16 pa ovi stanu da se preznojavaju
pa onda neke blazirane likove koji odu u Zoo a tamo ih dočeka manki koji samom sebi puši tuki ili žirafa koja izbrabonja piramidu balege ili tako nešto..
sve je to tabuizirano do apsurda
zato i imamo žene koje u dvajsprvom veku ne umeju da svrše i muškarce koji smatraju da ženu treba izvrnuti ko čarapu
misim, pljuc..
Možda neke rade to iz zezanja (kod klinaca od recimo 5-6 godina), a možda neke žele kao iz zezanja da opipaju muskarčića (od recimo 13-15 godina). Ne znam šta žene misle po ovom pitanju. Neka se izjasne.Mada opet, ne vidim zašto bi odrasla žena imala potrebu da uštine nečije maloletno dete za odredjen deo?
E, drugo je na plaži gde ima mnogo ljudi, a u pomenutoj situaciji smo takoreci bili sami. Doduše bio je njen sin i moja majka, ali niko od nepoznatih. Možda zato nisam pristao.I na plaži si u gaćama pa jel te tamo neko pipa?Imao si dovoljno godina da odlučiš da li ćeš se obući ili ne i koliko vidim niko te nije primoravao.
To ne znam, jer nisam žensko. Ali sam video svašta po tom pitanju.Da li bi ista reakcija bila da si žensko a tata doveo prijatelje sa posla pa neki hteo da te uštine "iz zezanja"?
Za ovo si u pravu. Bilo mi malo krivo što su ti đaci moji vršnjaci, a i bilo je nekoliko nepoznatih muškaraca.Opisina scena sa medicinskim osobljem je budalaština jer i učenici moraju da budu lekari.
I tu mora da se neko uči...
Vecina od vas nikada nije bila u Skandinavskim zemljama.Moze se mnogo toga videti sto je za nase podneblje, kako rece Monica...bolesno.
Svaka kultura ima svoje specificnosti i pausalizacija je los fondument![]()
za moje kriterijume, to je mnogo godina za zajedničko kupanje sa mamom....
al nemamo svi iste kriterijume....