Djukanovici opljackali i unistili Niksicu zelezaru: 7000 radnika ostalo bez posla

Тихи

Starosedelac
Poruka
178.866
Reagovanje na poruku premijera da treba istražiti pljačke u nikšićkoj Železari. Poslanik Radničke partije Janko Vučinić upire prst u Anu Kolarević i Radomira Vukčevića

reg-sestra_620x0.jpg

Na premijerovu poruku reagovao je Janko Vučinić, dugogodišnji sindikalni vođa železaraca, danas poslanik Radničke partije, navodeći da pored njega u parlamentu sedi i poslanik DPS Branko Čavor, koji je, takođe, nekada imao veze sa Železarom.

- Sve Đukanovićeve sumnje idu ka njegovoj sestri Ani Đukanović Kolarević i Radomiru Vukčeviću, koji su zajedno sedeli u odboru direktora Železare, kada su se u kolektivu događale najveće pljačke - kaže Vučinić. - Kao poslaniku, nije mi poznato da se povodom pljačke Železare vodi bilo kakva istraga, niti sam tim povodom bio pozivan od tužilaštva. Ja sam prošao sito i rešeto, jer me je režim već bio označio kao protivnika, a otkaz kao inženjer i sindikalac dobio sam baš u vreme kada su fabrikom upravljali Kolarevićeva i Vukčević. Posledice Đukanovićeve vladavine osetio sam i 2012, kada sam predvodio štrajk radnika, kojima je novi vlasnik, kompanija "Toščelikl", smanjio plate za polovinu.

Mila Đukanovića, zbog tvrdnji da su se u fabrici dešavale pljačke, Vučinić upućuje na državnog tužioca, kako bi pomogao da mu se "isporuči" njegov brat Aco, većinski vlasnik Prve banke, kod koje je bivši vlasnik Železare, kompanija MNSS, uplaćivao ogromne pare.

- Za vreme mog angažmana, sindikat je pomogao da radnici naplate svoja potraživanja, a radilo se o 1.200 metalurga koji su stekli pravo na prevremene penzije uz otpremnine. Zaposlenima je tada naknadno priznat beneficirani staž - ističe Janko Vučinić.

ĐUKANOVIĆEVI MILjENICI

- Ako je premijer Đukanović mislio da je u Železari bilo nezakonitikih radnji u vreme stečaja, onda bi tužilaštvo trebalo da se pozabavi i njegovim miljenicima, pre svih stečajnim upravnikom Veselinom Perišićem i predsednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem. Što se mene tiče, sve što sam radio bilo je isključivo u interesu radnika, mojih kolega i u skladu sa zakonom - poručuje Vučinić.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:581629-Sumnje-vode-do-Milove-sestre

7000 porodica u jednom gradu je ostavljeno bez hleba a fabrika opljackana i unistena...

Ne znam zasto me ovo iznenadjuje?

Dopuštaju godinama da im dva čoveka tretiraju državu kao restoran brze hrane a ti pričaš kako su pametniji?

oni su takvi svugde burazerskokumovsko-klanovski nastrojeni
kad je danica draskovic dosla iz Kolasina sa sobom je ovde udomila bulumentu
i svi su se dobro udomili na duze vreme
dakle pelmensko burazerski nacin funkcionisanja prenesen na nazovi velegrad

Jbg. Takva ti je politika komunizma. Milo Dukanović i njegova ekipa su svi skupa bili mladi komunisti. A zna se ko su bili komunisti u SFRJ, mahom robijaši. Eventualno po koji seljak koji su i nakon rata ostali siromašni, sem naravno ako se nisu uvukli u nečiju kuću nakon rata i prisvojili je kao i imanje.

Poslednja izmena:
Jbg. Takva ti je politika komunizma. Milo Dukanović i njegova ekipa su svi skupa bili mladi komunisti. A zna se ko su bili komunisti u SFRJ, mahom robijaši. Eventualno po koji seljak koji su i nakon rata ostali siromašni, sem naravno ako se nisu uvukli u nečiju kuću nakon rata i prisvojili je kao i imanje.

takva ti je filozofija plemena
sticajem okolnosti oni su ziveli u komunizmu i u njemu su videli skori krah pa su se pozicionirali da na tom krahu profitiraju i uvate zalet sa odlicnom pozicijom u tranziciji
komunisti su ostali oni sto im fali staza do penzije jer im nisu povezali i cija deca su na birou rada godinama a nisu u nekoj od partija
milo je vrhovni pljackas u rangu sa ostalim svojim savremenicima milosevicem,tudjmanom,izetbegovicem itd.
samo sto je on tad bio kurcheviti klinac okolnosti su mu isle na ruku,ovi su vec bili matore drtine

- - - - - - - - - -

al danica draskovic ex boskovic je navodno cetnikusa
kapiras,pleme ne poznaje sad ideologiju,mutirano je i usmereno samo ka cilju
visoke pozicije i rangiranje clanova po plemenskoj liniji

Klanovi Beograda

Nakon pobede anti Miloševićevske koalicije na lokalnim izborima 1997. u svim većim gradovima Srbije, i glavni grad je imao čast da upozna vlast goru od Beogradskih dahija.

Februara te godine formira se gradska vlada i Zoran Đinđić postaje predsednik te vlade. Odmah, su počeli problemi unutar koalicije. Bračni par Drašković tražio je sve značajnije funkcije u gradu za sebe i njihove bližečlanove familije. Postojalo je i problem nezadovoljstva Dane Drašković koja je smatrala da njen muž Vuk treba da bude na čelu grada.

Vuk i Dana tada počinju svesno da miniraju koaliciju i da se okreću socijalistima, radikalima i JUL-u.

Nakon raspada koalicije, i smene Zorana Đinđića, SPO uz pomoć svojih novih koalicionih partnera SPS-SRS-JUL preuzima vlast u Beogradu. Danica Drašković je tada mogla samostalno da uređuje svoja kadrovsko-rodbinska rešenja…

Ubrzo je čitava vlast u Beogradu organizovana prema interesu „rođačkog klana“. Članovi porodice Drašković i porodice bliske SPO uzeli su tada sledeće funkcije: Veselin Bošković, direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište – rođeni brat Danice Drašković. Goran Bošković, član Izvršnog odbora Skupštine opštine Čukarica – rođeni brat Danice Drašković; Slavica Altipamarkov, sekretar za obrazovanje Skupštine Beograda – sestra Vuka Draškovića, Vojin Krtolica, član Upravnog odbora GSP-a – zet Vuka Drašković, Dragan Macanković, član Izvršnog odbora Skupštine opštine Zvezdara – zet Danice Drašković, Veselin Jovićević, direktor JP „Gradske pijace“ – rođak Danice Drašković, Borivoje Borović, član Predsedništva SPO-a, inače zet Danice Drašković takođe je „udenuo“ svoje rođake, Borisav Borović, predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Palilula – rođeni brat Borivoja Borovića., Biljana Borović, zamenik sekretara za upravu Skupštine grada – sestra Borivoja Borovića, Radomir Živković, direktor Infostana, kum Borivoja Borovića, Vesna Živković, sekretar za dečju i socijalnu zaštitu – kuma Borivoja, Borovića.

Spasoje Krunić, predsednik Izvršnog odbora Skupštine Beograda, postavio je svog brata Tvrtka Gavranovića za sekretara saobraćaja, Milan Božić, potpredsednik Skupštine grada postavio je svoju sestru Doru Petrović na mesto predsednika Izvršnog odbora Skupštine opštine Vračar…

Hotel Slavija u rukama klana Danice Drašković

http://www.koreni.rs/hotel-slavija-u-rukama-klana-danice-draskovic/

takva ti je filozofija plemena
sticajem okolnosti oni su ziveli u komunizmu i u njemu su videli skori krah pa su se pozicionirali da na tom krahu profitiraju i uvate zalet sa odlicnom pozicijom u tranziciji
komunisti su ostali oni sto im fali staza do penzije jer im nisu povezali i cija deca su na birou rada godinama a nisu u nekoj od partija
milo je vrhovni pljackas u rangu sa ostalim svojim savremenicima milosevicem,tudjmanom,izetbegovicem itd.
samo sto je on tad bio kurcheviti klinac okolnosti su mu isle na ruku,ovi su vec bili matore drtine

Meni su oba deda bili u Partizanima, jedan je bio visokopozicioniran u jednom rangu KPJ-a, drugi je posle rata (krajem 50ih) na jednom sastanku komunista u njihovom mestu bacio člansku kartu u lice predsedniku tog odbora i rekao im svima da su lopovi, lažovi i da se nose svi u tri ***** materine. Nisu ga roknuli samo zato što je celo mesto stalo iza njega jer su tu Partizani imali jednu od onih famoznih akcija gde su "napali" Nemce pa su ih ovi poterali granatiranjem pa su pritom pola mesta sravnili. Taj moj deda je pritom spasio život nekolicini ljudi, što civila što vojnika, kada im je držao odstupnicu i bio je ranjen ali je uspeo da se izvuče. Ne treba da ti pišem da u tom mestu komunisti nisu omiljeni ljudi ali se podrazumevalo da sve ratne generacije budu članovi partije. Od njihove dece, niko nije bio član KPJ-a. Od mojih roditelja niko nije bio u komunistima niti niko od njih podnosi da ih zovu komunistima tako je manje-više sa svim ljudima iz tih generacija. Znaš zašto? Zato što su komunisti bili ti koji su dovodili sva ta "plemena" i klanove na čelne pozicije kada su okupirali Beograd i ostatak Srbije 1944. godine kada su pobili par desetina hiljada ljudi nakon rata. Takva politika je sprovođena do početka pedesetih godina. Da ne pominjemo čuvenu kolonizaciju Vojvodine sa plemenima, kada su raselili Baranju od Srba i doveli par hiljada Hrvata (ustaša) na njihovo mesto ili još bolje kada su krenuli da naseljavaju Hrvate a da iseljavaju Folksdojčere koji su zapravo imali najmanju saradnju sa Nemcima u Vojvodini jer nisu mogli da dođu na red od Mađara i Slovaka, koje su sve ostavili ovde. Ti ljudi kojima je ostalo staža do penzije, to ti je radnička klasa a ove koje si nabrojao Milošević, Tuđman, Đukanović su komunisti. Pa prokleti Tuđman je bio najmlađi general u istoriji SFRJ-a ponos i dika komunizma **** mater. Izetbegović je inače bio član nemačke SS Handžar divizije tokom drugog svetskog rata ali kao i par desetina hiljada ustaša nakon rata nikada nije osuđen zbog toga. Sem ako nećemo računati 3 godine u zatvoru kao osudu za ona zverstva što su Handžarci napravili.

kapiras,pleme ne poznaje sad ideologiju,mutirano je i usmereno samo ka cilju
visoke pozicije i rangiranje clanova po plemenskoj liniji

Njeni roditelji jesu podržavali Dražu Mihailovića i JVO ali se ona ipak udala za Vuka Draškovića, komunističkog sina, koji se pravi da je poštovalac JVO-a. Davno je ona zaboravila na svoje poreklo.

Ukapirao sam ja odavno sva ta sranja, problem je što nikako ne možeš da povučeš vodu pa da govna odu. Zajedno sa njihovim komunizmom i ostalim preseravanjima.

Poslednja izmena:
Где су сада, на којим положајима

Poslednja izmena:

Back