5.oktobar ne bi bio moguć bez Legije i NATO tako da svi oni protesti i otporaške pesnice nisu vredeli ništa da nije bilo Legije da pošalje par tenkova JSO među demonstrante, a Pavković da odbije naređenje Miloševića da pošalje tenkove na narod.
Time je Miloševiću stavljeno do znanja da ga Vojska ne podržava i da mu se sprema vojni puč u kome bi mogao da izgubi život i isto tako da je i NATO spreman da uleti kao što jeste bio spreman.
Ako želiš smenu Vučića moraš imati dakle takvu situaciju i svi ovi protesti su čisto drvljenje qurcu pošto Vučića neće izdati ni Vojska ni NATO.
I to bi ti otprilike bilo to.
A ako želiš nešto ozbiljnije da naškodiš vlasti protesti nisu dovoljni već imaš stepene građanske neposlušnosti, a to je sledeće:
1) Mirni protesti - ovo što radimo
2) Šerpovanje po zgradama, petarde, pištaljke i gluposti
3) Nemirni protesti - upadanje u Medije, državne institucije, paljenje i pljačkanje običnih lokala itd
4) Bojkot plaćanja komunalija i bojkot plaćanja poreza i doprinosa
5) Generalni štrajk i zaustavljanje svega, cela država prestaje sa radom dok se oni ne smene
6) Oružani ustanak odnosno ono što kaže Jovo Bakić "duge cevi", teroristički napadi i sabotaže
E to su ti stepeni građanske neposlušnosti ako želiš da smeniš vlast gde je svaka mera teža i agresivnija od prethodne, a niko ne sme ni da šerpuje maltene, a nekmoli da dođe do bojkota plaćanja komunalija i poreza i doprinosa ili čak generalnog štrajka.
Tako da Vučića ne možeš da smeniš bar bez opcija 4), 5), a opciju 6) ne bih komentarisao jer je ekstremna.
A niko nema muda da uradi čak ni 2) ili 3) već se svi zadržavaju samo na 1) tako da od skidanja Vučića nema ništa.
5.oktobar je bio moguć sa opcijom 3) i to samo zato što je Legija bio spreman da uleti kao i NATO, a tu opciju sada nemamo.
Obojena revolucija ili Color revolution ti zapravo samo služi kao INTIMIDACIJA, PRETNJA i POKAZATELJ da diktator nema vlast nad Vojskom time što mu se pokaže da je Rulja sposobna da okupira Medije i Državne institucije.
Dakle Narod ili Rulja tu služi samo da zaplaši i da pokaže diktatoru da mu se sprema ozbiljan vojni puč te da je bolje da sam siđe.
I zato se koristi samo opcija 3) odnosno nasilni protesti i upadanje u Medije i Državne institucije.
Ali ti nemaš podršku nikakvog Generala danas niti podršku NATO tako da Vučić će vladati zauvek.
Ja sam rekao sta sam rekao. I ja sam u julu izasao, i dobio svoje.
Sam ne mogu da promenim rezim, zajedno bi mogli to vrlo lako. Naravno, treba da nas bude dovoljno, sto cak i nije previse kako se cini na prvi pogled. Ali ako je ljudima tako dobro da ih je prosto sramota, ja sam onda ne mogu nista. Inace ja sam vec pisao - ja licno uopste ne zivim lose u poredjenju sa velikom vecinom ostalih gradjana, stavise spadam u vrh (normalnih), ali necu da zivim u idiotskoj zemlji i necu da mi idioti vode zemlju. Osim toga necu da dozvolim izdaju Kosova i Metohije, kao ni Republike Srpske, a i zalagacu se da se oslobodi ponovo Republika Srpska Krajina. Takodje necu da me za par godina kolju na ulici migranti - kao sto moze da vidi svako ko otvori oci i sad moze da nahebe od njih na ulici prakticno bilo ko.
Vezano za proteste ono sto je pogresno a sto je redovno radjeno, pa cak i 5. oktobra, je grupisanje ljudi na jednom mestu. Ja uopste ne mislim da to tako treba da se radi. Naravno, ako nas ima dovoljno, a uvek je vise demonstranata nego policije, treba da se ide potpuno drugacije - da se zatvore policijske stanice, i cak i preuzmu. Zamisli koliko imas malih mesta sa 1000 stanovnika gde policijska stanica ima 10 policajaca i 1 ili 2 automobila. Pa ta stanica je gotova sa samo 100 protestanata.
Znaci ono sto treba da se uradi za novi 5. oktobar je da se organizuju lokalni protesti koji ce da budu usmereni upravo da se blokiraju policijske stanice i da se cak zauzmu i da im se oduzme oruzje.
Na taj nacin rezim nece moci da dovuce ljude sa svih strana na jedno mesto, i tada prakticno postaje nemoguce planiranje sta i kako - kad imas na 1000 mesta problem. I tada cak i da Beograd recimo ne padne pasce prakticno cela Srbija. Setimo se da policija u Nisu nije htela da ide na protestante.
I onda ces imati da u Beogradu policija jos i ima nesto kontrole a cela Srbija zauzeta. A pitanje je sta bi bilo i u Beogradu. I podsecam - tu nece biti moguce dovlacenje snaga u Beograd, jer ce morati da budu u svojim maticnim stanicama, a moze relativno lako da se izvrsi i blokada svih puteva.
Ako se dobro organizuje i ako nas ima dovoljno, opsta blokada zemlje je potpuno moguca. A vojsci i policiji bi ovaj put bilo bolje da dobro razmisle sta ce i kako ce.
Mogu iz licnog iskustva da kazem da 7. jula niko nije isao da se sukobljava sa policijom. Sada i ptice na grani znaju da je ona grupa koja je provocirala zapravo grupa vlasti/policiji/kriminalaca, pri cemu ih ovde apsolutno izjednacavam, i ljudi su - kao i ja - bili sokirani reakcijom policije (suzavac i ono sto je usledilo) i mnogi su vikali policiji da protesti nemaju nista protiv njih. Takodje sam video iz ekstra blizine kordon koji je prvi izasao nakon suzavca na liniju zardinjera na ulici ispred Skupstine, gledao sam ih sa 2-3 metra rastojanja, mislim da je to bila jedinica koja NIJE iz Beograda (mislim da je posle i pisalo da je iz Zrenjanina, ali se ogradjujem) i ti ljudi su bili prilicno u najmanju ruku zbunjeni, u najgoru preplaseni. I vrlo su nespretno izvodili te svoje kerefeke sa kordonom. Ali oni nisu nikoga tukli, bar dok sam ja to posmatrao. Neko vreme su izvodili kerefeke i onda se povukli.
Sad, posle svega, sto se mene tice policija je saucesnik zlocinaca iz vlasti. Zasto? Pa mogli su da naprave i oni neki miting i da izadju i kazu da oni ne podrzavaju ono sto je radjeno u julu. Ali to se nije desilo.
Kad padne ova vlast, a pasce jednom, zaista moramo da uradimo detaljnu cistku svih struktura vlasti uz surove kazne jer nivo unistenja Srbije koji su napravili za poslednjih 30 godina, a sada smo prakticno u slobodnom padu, tj. idemo strmoglavo ka jos mnogo gorem, je toliki da im nikakve kazne to ne mogu naplatiti.
Ili to ili nam sledi potpuna propast. A za one idiote koji ne shvataju VISE NEMA GDE DA SE ODE. Pogledajte sta se desava u USA, Nemackoj, Australiji, Britaniji - uvodi se naci-logor globalni sistem gde nece imati gde da se ode ili pobegne, osim eventualno u Rusiju.
Zato ili cemo Srbiju da oslobodimo i da bude nasa drzava koja ce nama da sluzi, ili nam nema spasa jer nece imati gde da se bezi. Valjda je ljudima toliko jasno.