Đukanović: Cilj DPS-a je samostalna pravoslavna crkva

Zbog toga što ne želim trobojku za zastavu i jer mi se više dopada ova zastava. I na kraju, pod ovom zastavom smo 2006. obnovili nezavisnost, ova se zastava zavijorila na Ist Riveru, dovoljno da ostane državna zastava Crne Gore.
Naravno da jeste, ali ne da to ide na naš račun.

Ko spominje promjenu državne zastave? Ja govorim o ozakonjenju i trobojke...

Pa vidiš, prave nauke dokazuju svoje tvrdnje, to se zove egzaktna nauka, za razliku od istorije :mrgreen:

Postoji samo jedna nauka koja je egzaktna, a to je matematika, odnosno matematičke oblasti (aritmetika, algebra, geometrija,...).

Da li je za tebe matematika, jedini jezik koji je strogo definisan teorijski i sveopšti, univerzalni (što bi rekli, sa vanzemaljcima ćemo komunicirati preko matematike), jedina rava nauka?

Koja je tvoja struka?

Poslednja izmena:
Postoji samo jedna nauka koja je egzaktna, a to je matematika, odnosno matematičke oblasti (aritmetika, algebra, geometrija,...).

Da li je za tebe matematika, jedini jezik koji je strogo definisan teorijski i sveopšti, univerzalni (što bi rekli, sa vanzemaljcima ćemo komunicirati preko matematike), jedina rava nauka?

Koja je tvoja struka?

A fizika i hemija, pa i biologija jednim svojim dijelom, ti nijesu egzaktne nauke?
Pa komunikacija se zapravo i može predstaviti matematikom, i vrlo je vjerovatno da bismo sa nekim vanzemaljskim bićima morali komunicirati matematikom ako do toga dođe.
Moja struka su upravo prirodne nauke.

A fizika i hemija, pa i biologija jednim svojim dijelom, ti nijesu egzaktne nauke?

Ni blizu! Sve što znamo o fizici ako primenimo na vrlo male razine, gubi ikakav smisao (kvantni nivo), što znači da u fizici ne postoje precizno utvrđene teoreme koje bi bile opštevažeće i sveobuhvatne. Fizika je, pogotovo ako zaokrenemo u sfere astronomije, toliko spekulativna i nejasna, a u isto vrijeme meni toliko inspirativna, zato što pokušavanje izvlačenja zaključaka iz jednog snimka satelita starog 10 godina i rekonstrukcije tadašnje slike svijeta, te zacrtavanje, nakon utvrđivanja slijeda repozicioniranja nebeskih tijela, njihovog sadašnjeg astronomskog rasporeda, sve uveliko podsjeća na rekonstrukciju VIII stoljeća na osnovu samo tri istorijska izvora.

Fizika je toliko opširna i nejasna, pogotovo njen teorijski dio, da se slobodno može smatrati najdirektnijim nasljednikom prirodnih aspekata filozofije. Ono na šta ti misliš, naglašavajući jednim dijelom, jeste najvjerovatnije ništa drugo do matematička fizika, tj. jedan od oblika primjenjene matematike (isto kao i matematička hemija).

Za biologiju (ili pak hemiju) se nadam da nisi bio iole ozbiljan.

Pa komunikacija se zapravo i može predstaviti matematikom, i vrlo je vjerovatno da bismo sa nekim vanzemaljskim bićima morali komunicirati matematikom ako do toga dođe.
Moja struka su upravo prirodne nauke.

..i svjestan si da je naša jedina, definitivna, strogo definisana i jasna disciplina, matematika; a da svi matematički aspekti drugih prirodnih disciplina predstavljaju samo primjenu matematike u njima (osnov fizike nisu matematički proračinu i jednačine, već teorije)?

Nije to zlo i zavist, već politički interes. Đukanović nije budala i zna šta radi, ali će se na kraju zayebati.

Djukanovic da je bio premijer Srbije mi bi se kupali u Dubrovniku u sopstvenom moru.

Djukanovic je po ideologiji uvek ono sta mu najvise odgovara. Najbolji politicki igrac ovih prostora.

Mislim da je to zastava koja označava jedno loše razdoblje Crne Gore, al da ne idem toliko daleko da kažem okupirane Crne Gore, i da je ta zastava svjedok posrbljivanja Crne Gore.

Da li to hoćeš da kažeš da je period od početka crnogorske nezavisnosti do 1916, od 1918. do 1941. i od 1945. do 2002. godine period okupirane Crne Gore?

Razumljivo je da ti nestanak države, kao crnogorski rodoljub, doživljavaš okupacijom, ali zar to nije malo paradoksalno, ako imamo na umu da je trobojka upravo bila stavljena van zakona u periodima okupacije Crne Gore u dva Svjetska rata - 1916-1918 i 1941-1945. S obzirom na to da je Nikolin barjak koji je bio korišćen vrlo sličan sadašnjoj crnogorskoj državnoj zastavi, ne znači li to da sadašnja Zastava Crne Gore može da označava okupiranu Crnu Goru?

Ti kažeš da se 2006. godine crveni barjak zavijorio na Ist Riveru. A zar se nije trobojka zavijorila 1878. godine u Berlinu?

S druge strane, ne dopada mi se ta zastava i ne želim da ona bude zastava Crne Gore.

Mislim da nisam bio jasan. Ponoviću, nema nikakvih spomena o promjeni Zastave Crne Gore, već o priznanju i legalizaciji trobojke

Ni blizu! Sve što znamo o fizici ako primenimo na vrlo male razine, gubi ikakav smisao (kvantni nivo), što znači da u fizici ne postoje precizno utvrđene teoreme koje bi bile opštevažeće i sveobuhvatne. Fizika je, pogotovo ako zaokrenemo u sfere astronomije, toliko spekulativna i nejasna, a u isto vrijeme meni toliko inspirativna, zato što pokušavanje izvlačenja zaključaka iz jednog snimka satelita starog 10 godina i rekonstrukcije tadašnje slike svijeta, te zacrtavanje, nakon utvrđivanja slijeda repozicioniranja nebeskih tijela, njihovog sadašnjeg astronomskog rasporeda, sve uveliko podsjeća na rekonstrukciju VIII stoljeća na osnovu samo tri istorijska izvora.

Fizika je toliko opširna i nejasna, pogotovo njen teorijski dio, da se slobodno može smatrati najdirektnijim nasljednikom prirodnih aspekata filozofije. Ono na šta ti misliš, naglašavajući jednim dijelom, jeste najvjerovatnije ništa drugo do matematička fizika, tj. jedan od oblika primjenjene matematike (isto kao i matematička hemija).

Za biologiju (ili pak hemiju) se nadam da nisi bio iole ozbiljan.

..i svjestan si da je naša jedina, definitivna, strogo definisana i jasna disciplina, matematika; a da svi matematički aspekti drugih prirodnih disciplina predstavljaju samo primjenu matematike u njima (osnov fizike nisu matematički proračinu i jednačine, već teorije)?

Fizika je egzaktna u dijelu u kojem je ograničena. Ako govorimo o kvantnoj fizici i o onome što je poznato u njoj, to je egzaktno. Imam neki utisak da brkaš pojmove između relativnosti i egzaktnosti. Ako kažemo da je, recimo, dužina egzaktna, to ne znači da je ona konstantna, već samo da je precizno izmjerena i da se u tom trenutku sa sigurnošću može tvrditi da je dužina nekog tijela tolika i tolika, što ni u kojem slučaju ne isključuje mogućnost da se dužina može mijenjati. Fizika se bazira na pretpostavkama, ali pretpostavke postaju teoreme tek onda kada se dokažu i u tome se ogleda egzaktnost fizike. Dok recimo kod matematike imaš aksiome koje su takve kakve su i ne dokazuju se, a opet imaš i teoreme koje mora dokazati. Uzmi kod optike recimo formule i izračunavanja o ravnom diopteru. Sve je to dokazano i egzaktno. Fizika svoju egzaktnost ograničava, pa tako fizika kaže da određeni zakoni važe u određenoj sredini, ali ne i za neke druge sredine.
Ajde za biologiju i nijesam toliki stručnjak osim za ovo što je vezano za moje polje, ali šta ti kod hemije nije egzaktno?

Da li to hoćeš da kažeš da je period od početka crnogorske nezavisnosti do 1916, od 1918. do 1941. i od 1945. do 2002. godine period okupirane Crne Gore?

Razumljivo je da ti nestanak države, kao crnogorski rodoljub, doživljavaš okupacijom, ali zar to nije malo paradoksalno, ako imamo na umu da je trobojka upravo bila stavljena van zakona u periodima okupacije Crne Gore u dva Svjetska rata - 1916-1918 i 1941-1945. S obzirom na to da je Nikolin barjak koji je bio korišćen vrlo sličan sadašnjoj crnogorskoj državnoj zastavi, ne znači li to da sadašnja Zastava Crne Gore može da označava okupiranu Crnu Goru?

Ti kažeš da se 2006. godine crveni barjak zavijorio na Ist Riveru. A zar se nije trobojka zavijorila 1878. godine u Berlinu?

Mislim da nisam bio jasan. Ponoviću, nema nikakvih spomena o promjeni Zastave Crne Gore, već o priznanju i legalizaciji trobojke

Kažem ti opet, nijesam toliko istorijski obaviješten. Ono na šta mene ta zastava podśeća je zastava Crne Gore u Kraljevini SHS pa do nezavisnosti.
Pa i ja sam bio jasan, protiv sam legalizacije trobojke.

Kakve ti frustracije imaš od Crnogoraca, garantujem da ti je direktor Crnogorac :hahaha:

ako ste toliko ponosni na samostalnost, sto ostaviste ovolike vase kadrove u srbiji?
srbija da izdrzava vase crnogorske kadrove,pemzionere..........
bas kao sto ste se vi izborili za slobodu od nas, tako bi mi slobodu od vas?
ako smo mi okupatori /spomenik borcima protiv srpske okupacije,sta ste onda vi nama?
ne moze jedno bitio borba za slobodu, a drugo frustracija.

ako ste toliko ponosni na samostalnost, sto ostaviste ovolike vase kadrove u srbiji?
srbija da izdrzava vase crnogorske kadrove,pemzionere..........
bas kao sto ste se vi izborili za slobodu od nas, tako bi mi slobodu od vas?
ako smo mi okupatori /spomenik borcima protiv srpske okupacije,sta ste onda vi nama?
ne moze jedno bitio borba za slobodu, a drugo frustracija.

Pa bori se, ko ti brani, da nećeš da se ja borim za tebe? :roll: Al izgleda da vama odgovara vlast Crnogoraca :hahaha:

Mislim da je to zastava koja označava jedno loše razdoblje Crne Gore, al da ne idem toliko daleko da kažem okupirane Crne Gore, i da je ta zastava svjedok posrbljivanja Crne Gore. S druge strane, ne dopada mi se ta zastava i ne želim da ona bude zastava Crne Gore.

Zar to nije zastava pod kojom je Đukanović doživio svoju punu političku afirmaciju?
Zbilja mi nije jasno, šta se to objektivno promijenilo u Crnoj Gori osim te zastave i jeftine dnevnopolitičke retorike istih onih kadrova koji su vam mazali oči i u vrijeme trobojnice.

Zar ima Crnogoraca katolika, ja koliko znam to su mahom Albanci i Hrvati?

Kao prvo, kakve ima veze ko je koje narodnosti?

Kao drugo, 23% svih rimokatolika u Crnoj Gori su nacionalni Crnogorci. Jeste, više su Albanci i Hrvati, ali to je samo za par procenata manje od Hrvata (28% rimokatolika).

Slična je situacija sa muslimanima. Crnogorci su 11%, a Albanci 21%.

U Crnoj Gori su sve osim pravoslavne vjere izrazito izmiješane; jedino kod pravoslavnih hrišćana postoji jasna većina Crnogoraca.

Poslednja izmena:
Zar to nije zastava pod kojom je Đukanović doživio svoju punu političku afirmaciju?
Zbilja mi nije jasno, šta se to objektivno promijenilo u Crnoj Gori osim te zastave i jeftine dnevnopolitičke retorike istih onih kadrova koji su vam mazali oči i u vrijeme trobojnice.

A kakve veze ima Đukanović? Ne znam da li su te obavijestili, ali Crna Gora nije isto što i Đukanović.
Šta se promijenilo? Promijenilo se dosta toga, promijenio se stav naroda, promijenila se politika prema svijetu, prema suśedima, promijenilo se dosta stvari u životu građana Crne Gore. Uporedi samo odnose Crne Gore i Hrvatske iz onog vremena i ovog sad. I konačno, crnogorska vlada ima još jednu partiju, SDP, koja je od svog osnivanja, 1992. za ideju nezavisnosti i ta partija od izbora do izbora sve više jača.

Kao prvo, kakve ima veze ko je koje narodnosti?

Kao drugo, 23% svih rimokatolika u Crnoj Gori su nacionalni Crnogorci. Jeste, više su Albanci i Hrvati, ali to je samo za par procenata manje od Hrvata (28% rimokatolika).

Slična je situacija sa muslimanima. Crnogorci su 11%, a Albanci 21%.

U Crnoj Gori su sve osim pravoslavne vjere izrazito izmiješane; jedino kod pravoslavnih hrišćana postoji jasna većina Crnogoraca.

Pa naravno da ima veze, ako nema Crnogoraca katolika onda ne treba Crnogorska katolička zajednica.
Znači, od 3.5% katolika u Crnoj Gori, 23% su Crnogorci, i na osnovu toga da se da ime o kojem govoriš? Nadam se da se sprdaš.
Isto važi i za muslimane. To su neke zanemarljive brojke, dok je sa pravoslavnim življem drukčije.

Back