Đole

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispevao je osećanja koja mnogi nikako da prevale preko usana...
Neke pesme od gospodina Balaševića mislim da govore o meni.
Genijalno nas je zeznuo-nijedna od tih pesama nije naša lično, sve smo ih neki živeli previše lično, kao da smo morali!
Imam prijatelje koji su uz njegove taktove razmišljali o najgorem, pesma im je poslužila da se poistovete i misle kako da sve to završe....

Đole ima nešto kao niko. Možda je u dosluhu sa samim Đavolom...

Možda i to, ali pre ono drugo. Prečesto sam čula da uz Đoleta možeš da se komotno ubiješ, isečeš vene, pobegneš od sebe i svog života.
To Đavo radi.
Drago mi je večeras da slušam njegove pesme, ali nekad sam i ja mislila da li da nađem neki žilet i presudim tom užasnom osećaju nevoljenosti.. Jednom već.
Ali, onda je đavo u tebi?
Kako to da ja tako nešto nisam osetila?

Isplakali smo se, proživeli romanse uz njegovu muziku, dao nam je ventil da preživimo kad malo bolje razmislim.
Veliki sanjar, Đole Balašević...znao je kad da zaćuti dok su drugi lajali znanjem i sebe isprljali zauvek.
Znao je kad da zaćuti, a o ljubavi je uvek ispevao najbolje pesme koje nisu bile hitovi, ali su ostale sve evergreen.

Da se razumemo, ne slušam ja samo Đoleta, niti mogu to stalno da slušam, ali uvek se obradujem kada čujem neku pesmu. Samo se čudim da izaziva takvo gađenje i osudu nas koji ga volimo.
Taj fenomen mi je psihološki zanimljiv. Zašto bi ikome smetalo što je neko romantičan, peva o ljubavi, pa čak i da je patetičan. To nije prelazno, zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back