Djindjic i Milosevic. Slicnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To vec ne bih znao bez da nagadjam.

ZATO STO-legija je kod slobe bio obican vojnik i komadant,koji je casno obavljao svoj posao za platu,jer slobi nije cinio usluge nego naredjenja i znalo se ko je ko i da se zezao samo bi otisao u penziju,A I DRZAN JE POD KONTROLOM,pre pocetka 5 oktobra posto dos nije imao dovoljnu podrsku naroda poceo je da suruje i sa kriminalcima,a i naravno su kontaktirali legiju zbog svog uticaja u policiji i vojsci nudili mu ovo i ono da izda slobu(nebih sad o 5 oktobru) i samim tim se legija osetio vaznijim i mocnijim nego sto sme,da bi srusili slobu spojili su legiju i kriminalce(uglavnom buduce zemunce),i obecali mu dosta stvari.ON je te stvari i dobio ali je usledilo mnogo toga logicnog.
OCIGLEDNO srbija nije imala vise jaku ruku da ih kontrolise kao i sfrj posle tita,a zog svojih usluga legiji su djiki i ponajvise ceda dali mnogo kombinacija,pritom pohapsivsi sve ratnike i generale osim JSO.desava se klasican splet okolnodti legiju nema ko da kontrolise koji shvata da je STVARNO sada spojen sa zemuncima jaci od drzave u rasulu,a i drzava je to pocela da SHVATA pa je spremila da ga se otarasi,daje mu otkaz sto se manifestuje PROTESTOM JSO-a,legija se osetio ugrozenim i izdanim a verovatno je i hteo da progovori o svemu,oni mu spremaju hapsenje i verovatno bi bio poslat u hag sa nekom izmisljenom optuznicom.naravno on ih je preduhitrio znao kako a iz toga proizilazi to da se njihova POTERNICA nasla bez ikakve ISTRAGE za 5 minuta na svim tv-ima,sto dokazuje da se tu vec neki rat vodio
E SADA ko je tu jos umesan,mozda je i djindjic stvarno nekako izdao ali 1 je sigurno-BAREM 30% POLITICARA U SADASNJOJ VLASTI JE ZNALO SVE

Obojica su učili marxizam....i bili marxisti u mladosti.....samo što je jedan bio i titoista......

I jedan i drugi su pekli zanat u inostranstvu (na demokratskom i liberalnom zapadu)....ali
jedan u Americi drugi u Nemačkoj.

Samo što je jedan proveo ceo život inkorporiran u državne strukture......drugi van njih....., pa je imao dosta lošiju startnu poziciju..

Jedan bio veštiji, bolji demagog, masa mu je ''jela iz ruke''......drugi naprotiv, ništa nije od toga znao......njegov kult ličnosti se razvije tek posle smrti.......

Jedan se hvalio da je praktičan.......drugi je pričao o idealima, ali je savršeno primenjivao Makijavelijevu maksimu ''Cilj opravdava sredstvo'', ali se na kraju preigrao....

Jedan je bio vladalac...a drugi samo protivnik i to često vrlo slab....

Obojica su tragično okončala svoje karijere......

A Kosovo.....to je uvek bilo sredstvo za obojicu, a nikad cilj zato je i nebitno....

pa nisu bas obojica tragicno-prirodna i nasilna smrt velika razlika

I zbog svega sto si naveo, Legiju ne mogu da postujem ni najmanje. Odbio je da bude poslusan svojoj drzavi.

ja i nisam rekao da ga postujes nego sam naveo neke stvari
a i legija je bio poslusan vise nego svi mi,castan borac koji je mnogo puta rizikovao zivot zbog srbije nasuprot 50% nas kojima je tesko i da kazu KOSOVO JE SRBIJA,a i sto bi bio poslusan drzavi koja nista neradi za ono sto je on sebe davao,i za drzavu kojoj koja nevodi brigu sama o sebi-ne shvatas sustinu kako on da postuje drzavu kojoj uopste netreba niko ko se bori za nju?

ja i nisam rekao da ga postujes nego sam naveo neke stvari
a i legija je bio poslusan vise nego svi mi,castan borac koji je mnogo puta rizikovao zivot zbog srbije nasuprot 50% nas kojima je tesko i da kazu KOSOVO JE SRBIJA,a i sto bi bio poslusan drzavi koja nista neradi za ono sto je on sebe davao,i za drzavu kojoj koja nevodi brigu sama o sebi-ne shvatas sustinu kako on da postuje drzavu kojoj uopste netreba niko ko se bori za nju?

Srbiji u tom trenutku nisu trebali naoruzani borci. Trebao je neko ko ce na konstruktivan nacin pomoci Srbiji. Vojska je nuzno zlo i ima posao kada nesto krene nizbrdo.
Legija nije bio jaci, pa je i zavrsio kako je zavrsio.

Srbiji u tom trenutku nisu trebali naoruzani borci. Trebao je neko ko ce na konstruktivan nacin pomoci Srbiji. Vojska je nuzno zlo i ima posao kada nesto krene nizbrdo.

hmmm veoma losa procena,posledica medijse kampanje,a znas li ko to nama kaze?
usa-koja 70% budzeta koristi na vojsku,a mogu i citavu temu o tome da ti otvorim-upravo nam je vojska i trebala jer da smo je imali nebi kosovo proglasilo nez.,i to bez agresije.sto nisu proglasili odmah 2000 ili 2001-cekali su da se vs skroz razoruza tako da nebude nikakva opasnost ako slucajno i neki patriota dodje na vlast
SVAKOJ ZEMLJI TREBA JAKA VOJSKA jer je ona odraz postovanja drugih zemalja prema njoj.
KAKO MOZES DA KAZES DA NAM NISU TREBALI BORCI,pa i sta ako je nuzno zlo?a sta ako se to nuzno zlo desi?sta tada da gledamo u pasulj?PA nama je trebala 10 puta jaca vojska nego tada a ti bi i jedinu jedinicu da rasformiras?

hmmm veoma losa procena,posledica medijse kampanje,a znas li ko to nama kaze?
usa-koja 70% budzeta koristi na vojsku,a mogu i citavu temu o tome da ti otvorim-upravo nam je vojska i trebala jer da smo je imali nebi kosovo proglasilo nez.,i to bez agresije.sto nisu proglasili odmah 2000 ili 2001-cekali su da se vs skroz razoruza tako da nebude nikakva opasnost ako slucajno i neki patriota dodje na vlast
SVAKOJ ZEMLJI TREBA JAKA VOJSKA jer je ona odraz postovanja drugih zemalja prema njoj.
KAKO MOZES DA KAZES DA NAM NISU TREBALI BORCI,pa i sta ako je nuzno zlo?a sta ako se to nuzno zlo desi?sta tada da gledamo u pasulj?PA nama je trebala 10 puta jaca vojska nego tada a ti bi i jedinu jedinicu da rasformiras?

Pogresno si me shvatio, ne govorim o tome da nam ne treba vojska, jos manje da treba da se rasformise. Vojska treba svakoj drzavi. Ono sto govorim je da ne moze vojska (tj njeni komandanti) da vodi glavnu rijec svo vrijeme. Vojska je sredstvo u rukama predsjednika (koji je izabran od strane gradjana) koji je vrhovni komandant.

Obojica su učili marxizam....i bili marxisti u mladosti.....samo što je jedan bio i titoista......

I jedan i drugi su pekli zanat u inostranstvu (na demokratskom i liberalnom zapadu)....ali
jedan u Americi drugi u Nemačkoj.

Jedan se hvalio da je praktičan.......drugi je pričao o idealima, ali je savršeno primenjivao Makijavelijevu maksimu ''Cilj opravdava sredstvo'', ali se na kraju preigrao....

Djidjiceva ideologija je bila najgora mesavina markskizma i makijavelizma - doktorirao je filozofiju kod Jirgena Habermasa okorelog marskiste iz Nemacke, takodje znamo ono njegovo "kome je do morala neka ide u crkvu, u politici nema morala" - to je cist makijavelizam. :thumbdown:

Djidjiceva ideologija je bila najgora mesavina markskizma i makijavelizma - doktorirao je filozofiju kod Jirgena Habermasa okorelog marskiste iz Nemacke, takodje znamo ono njegovo "kome je do morala neka ide u crkvu, u politici nema morala" - to je cist makijavelizam. :thumbdown:

Ja mislim da si ti pogrešno shvatio........

Đinđić je onaj što se hvalio da je praktičan, i iza njega stoje samo priče.......Milošević je onaj koji je radio......a što se tiče makijavelizma za Đinđića i sve političare iz njegove ere je doktor nauka, ali onima napolju kojima je hteo da proda te fore nisu bili ''mala deca'', pa je zbog toga i prošao kako je prošao....

to se jos ne zna ko ga je ubio posto u celoj prici ima previse rupa da bi se ista pricalo,osim na farsu od sudjenja i naravno potere.
a to da je gowno svaki srbin koji ubije srbina je malo glupo posto ima mnogo losih srba i po srbiju i druge kao i u svakoj zemlji

Da li to znači da je u redu ubijati Srbe? Da nećeš možda ti da odlučiš ko je dobar, a ko loš?

Jer ti živiš u bajci? Čovek je lepo rekao, samo je problem što što Srbima mozak smeta. Zato smo tu gde jesmo...

Đinđić je onaj što se hvalio da je praktičan, i iza njega stoje samo priče.......Milošević je onaj koji je radio......a što se tiče makijavelizma za Đinđića i sve političare iz njegove ere je doktor nauka, ali onima napolju kojima je hteo da proda te fore nisu bili ''mala deca'', pa je zbog toga i prošao kako je prošao....

Šta je to Milošević radio, sem što je pokrao svoj narod i unazadio svoju zemlju, da bi se njegova dečica i drugari obogatili. Za Djindjića su i danas svi na vlasti mala deca, i nemogu da mu prismrde. Toliko je bio napredan, da ga ovaj narod neće shvatiti još 30 godina. A do tada ćemo jesti gloginje...

Аха. Колико видим, активисти су добили задатак да изједначе ДС и СПС. Ако, смешни сте.

Koliko vidim nisi ni procitao temu. Da ti se odmah objasni, prica se o slicnostima Milosevica i Djindjica po pitanju spoljne politike. Nadam se da ti je termin spoljna politika poznat.
P.S. ciji aktivisti? :D

Pogresno si me shvatio, ne govorim o tome da nam ne treba vojska, jos manje da treba da se rasformise. Vojska treba svakoj drzavi. Ono sto govorim je da ne moze vojska (tj njeni komandanti) da vodi glavnu rijec svo vrijeme. Vojska je sredstvo u rukama predsjednika (koji je izabran od strane gradjana) koji je vrhovni komandant.

da ali pitanje je koliko je taj predsednik izabran od strane gradjana?

pa i bili su samo nisu mogli da podnesu da ih predsednik jedne male zemlje uvek izradi,i to ih je ubijalo u pojam.

Da li to znači da je u redu ubijati Srbe? Da nećeš možda ti da odlučiš ko je dobar, a ko loš?

Jer ti živiš u bajci? Čovek je lepo rekao, samo je problem što što Srbima mozak smeta. Zato smo tu gde jesmo...

Šta je to Milošević radio, sem što je pokrao svoj narod i unazadio svoju zemlju, da bi se njegova dečica i drugari obogatili. Za Djindjića su i danas svi na vlasti mala deca, i nemogu da mu prismrde. Toliko je bio napredan, da ga ovaj narod neće shvatiti još 30 godina. A do tada ćemo jesti gloginje...

pogrsno,bilo ko da je vladao tako bi smo prosli veruj mi,normalno da je pomagao u rep.srpskoj i krajini a sa kosovom bas nema veze,pokrao je bas i nije jer je on covek koga novac nije interesovao mozda nekog oko njega a siromasni smo bili sto smo ratovali a to je veliki trosak.

pa burazeru ako mi neko ugrozava zivot sigurno necu razmisljati dali je srbin ili los ili dobar.

a i to dali je djindjic napredan opet nisiti koji ce odluciti,jeli tako?a u ovoj zemlji trenutno ima mnogo pametnijih nego djindjic pa opet ne misle tako?

a i srbiji nije bilo mnogo ostavljeno prostora kao ni njenim politicarima,jednopstavno ko se branio on je los,a ko je nestao-kao draskovic,bulatovic nega trenutno ne diraju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back