Đilas: Sistem aktuelne vlasti se raspada na svim poljima

Taj covek je bolesnik bez obraza. Sistem koji su izgradili on i njegovi pajtosi proglasava nevazecim za njih,
a bas je dobro sto prisvaja i gradjanski protest protiv tog sistema.
Verujem da svako od vas zna neku njegovu pljacku, a zasto niko nije podneo prijavu je svakako indikator
stanja u pravosudju i zbog koga pravosudje nije nezavisno.
Klasicna lopuza koja kaze, protiv mene nema prijava vec sedam godina, pa znaci da sam ispravan gradjanin.

Najveci bi bio stos, da Vucic izgubi na izborima, dodje Djilas i zarati sa kim stigne kao sto su ovi i90-tih. Pocela sam da se plasim od nasih politicara da kad dodju na vlast, ne podilkane sasvim i ne preokrenu se za 180 stepeni i da budu onakvi kako su pre toga najvise kritikovali drugog.

Једини опозициони лидер који данас може да каже да је потукао Вучића на изборима и то два пута (мислим на изборе за градоначелника Београда 2008 и 2012). Од како се вратио у политику, тачније у жабокречину у којој је тада била опозиција, опозицији је кренуло. Он је идејни творац Савеза за Србију, у овом моменту једине анти-Вучић (озбиљне) коалиције, а у којој је баш он спојио до тада коалиционо неспојиве странке, "Двери" и "жуте", да не спомињем остале. Идејни је творац и протеста #1odpetmiliona. Шта би хтела више? А какав ће бити на власти, суди према његовим резултатима на функцији градоначелника где је по реализованом убедљиво најбољи градоначелник још од Титовог градоначелника Београда Бранка Пешића.

Poslednja izmena od moderatora:
Једини лидер који данас може да каже да је два пута потукао Вучића на изборима (мислим на изборе за градоначелника Београда 2008 и 2012). Од како се вратио у политику, тачније у жабокречину у којој је тада била опозиција, опозицији је кренуло. Он је идејни творац Савеза за Србију, у овом моменту једине анти-Вучић (озбиљне) коалиције, а у којој је баш он спојио до тада коалиционо неспојиве странке, "Двери" и "жуте". Идејни је творац и протеста #1odpetmiliona. Шта би хтела више? А какав ће бити на власти, суди према његовим резултатима на функцији градоначелника где је по реализованом најбољи је градоначелник још од Титовог градоначелника Београда Бранка Пешића. Или гледај у шољу што ти и доликује.

Комшија, директни избор за градоначелнике и председнике општина је био укинут. Да није и да смо имали други круг у којем је Ђилас згазио Вучића, па и хајде, али тога није било.

Зашто је то било укинуто 2007. године, ако није било страха од резултата?

Poslednja izmena:
Комшија, директни избор за градоначелнике и председнике општина је био укинут. Да није и да смо имали други круг у којем је Ђилас згазио Вучића, па и хајде, али тога није било.

Ваш Вољени *******и је губио и на директним изборима за градоначелника Београда, додуше од покојног Ненада Богдановића. А Ђиласова листа је 2012те потукла лису СНС чије је носиоц био Александар Вучић и то би био његов политички крај да твоја ДСС није позвала своје чланове и симпатизере да у другом кругу председничких гласају за Томислава Николића, а који је први пут откако је учествовао на председничким у првом кругу добио мање од Бориса Тадића. Тако да се да претпоставити да би га Ђидо тада поразио и на директним изборима.

Ваш Вољени *******и је губио и на директним изборима за градоначелника Београда, додуше од покојног Ненада Богдановића. А Ђиласова листа је 2012те потукла лису СНС чије је носиоц био Александар Вучић и то би био његов политички крај да твоја ДСС није позвала своје чланове и симпатизере да у другом кругу председничких гласају за Томислава Николића, а који је први пут откако је учествовао на председничким у првом кругу добио мање од Бориса Тадића. Тако да се да претпоставити да би га Ђидо тада поразио и на директним изборима.

Питање је било зашто је укинут директан избор. Је ли може одговор, или ћеш избегавати као када сам питао у вези Томе и Веље?

А директни избори су укинути због блокада рада у превише општина / градова где је председник општине / градоначелник био из једне, а већина одборника из друге партије односно коалиције.

То се отклонило садашњим системом, а који ако не ваља мењаће се опет шта има везе.

И ти као неки историчар? Пих. Па ти не знаш шта си јуче јео јбга.

А директни избори су укинути због блокада рада у превише општина / градова где је председник општине / градоначелник био из једне, а већина одборника из друге партије односно коалиције.

То се отклонило садашњим системом, а који ако не ваља мењаће се опет шта има везе.

Начин избора у престоници регулисан је посебним законом који се тиче само главног града. Ако је то што си управо написао тако, како је онда могуће да је било толико сигурно да би Ђилас 2008. године победио Вучића, ако је управо страх од тога (као што си дословно сам у цитираној поруци написао) био разлог да се то укине?

И остави изборе 2012. године по страни. Рецимо да верујем да би Ђилас тада победио Вучића. Овде говоримо о 2008. години и о изменама самог закона, још давне 2007. године.

Нису желели да ризикују. А то постоји само ако постоји шанса да изгубиш нешто. Или ако си диктатор психопатских склоности,...као Вучић.

Poslednja izmena:
Начин избора у престоници регулисан је посебним законом који се тиче само главног града. Ако је то што си управо написао тако, како је онда могуће да је било толико сигурно да би Ђилас 2008. године победио Вучића, ако је управо страх од тога (као што си дословно сам у цитираној поруци написао) био разлог да се то укине?

И остави изборе 2012. године по страни. Верујем да би Ђилас свакако тада победио Вучића. Овде говоримо о 2008. години и о изменама самог закона, још давне 2007. године.

Никакав страх није укинуо директне изборе за градоначелника, не измишљавај по ДСС-овски, већ како сам ти већ написо` то је урађено због честих блокада рада локалних парламената у ситуацијама када је градоначелник / председник локалне самоуоправе изабран на директним изборима долазио из једне, а одборничка већина из друге политичке опције што је државу па тако и грађане коштало много пара и изгубљеног времена, па је у том смислу морало нешто да се промени.

- - - - - - - - - -

Сигуран сам да би и 2008 Ђидо на директним изборима победио Вучића јер је тада Вучић био голи к*рац од кандидата за градоначелника Београда; претходни градоначелник кога је дала ДС, пок. Ненад Богдановић, био је веома омиљен код грађана Београда и који је, како сам већ навео, победио Вучића на последњим директним изборима за градоначелника Београда 2004те, тако да би грађани 2008ме сасвим сигурно и на директним изборма гласали за његовог наследника из ДС-а, а не за смрадикала Вучића.

Poslednja izmena:

Nećeš dobiti odgovor na to pitanje, kao ni na pitanje zašto je Đilas podnosio ostavku na mesto predsednika gradskog odbora DS da bi kasnije opet bio izabran kao jedini kandidat (kako li je pobedio samog sebe, da mi je znati?).

I Karić je nekad pozivao za Tadića, pa šta?
A pretpostavka je majka svih zajeba.

Питање је било зашто је укинут директан избор. Је ли може одговор, или ћеш избегавати као када сам питао у вези Томе и Веље?
Rekoh ti...

Никакав страх није укинуо директне изборе за градоначелника, не измишљавај по ДСС-овски, већ како сам ти већ написо` то је урађено због честих блокада рада локалних парламената у ситуацијама када је градоначелник / председник локалне самоуоправе изабран на директним изборима долазио из једне, а одборничка већина из друге политичке опције што је државу па тако и грађане коштало много пара и изгубљеног времена, па је у том смислу морало нешто да се промени.

- - - - - - - - - -

Сигуран сам да би и 2008 Ђидо на директним изборима победио Вучића јер је тада Вучић био голи к*рац од кандидата за градоначелника Београда; претходни градоначелник кога је дала ДС, пок. Ненад Богдановић, био је веома омиљен код грађана Београда и који је, како сам већ навео, победио Вучића на последњим директним изборима за градоначелника Београда 2004те, тако да би грађани 2008ме сасвим сигурно и на директним изборма гласали за његовог наследника из ДС-а, а не за смрадикала Вучића.
Jedino što si ovde u pravu je da je Vučić izgubio direktne izbore od Bogdanovića. Sve ostalo su tvoje projekcije.
Da su hteli da glasaju za Đilasa, glasali bi za DS, ali nisu. Glasali su tako da neko (Vučić ili Đilas) mora da se dogovori sa SPS. Dugo su se vucarali Vučić i Antić iz SPS i pregovarali, a kad se Boris izmirio sa Ivicom, onda je i Antić ostavio Vučića i dogovorio se sa Đilasom. Isto tako, kada se Ivica (opet on!!!) 2012. dogovorio sa Vučićem, Đilas je zglajznuo sa mesta gradonačelnika. Kako došao, tako i otišao.

Ili, da menjamo sistem kad god to Đilasu odgovara...

kaze se nosilac, draga "gradjanska Srbijo"

Веровати да би Вучић на директним изборима 2008. године могао да победи Ђиласа је крајње неозбиљно.
Ali za svaki slučaj ukinuti direktne izbore...
Ne znam da li se zaboravlja da je tada u parlamentu pojedinačno SRS (tada još nije postojala SNS) bila jaka stranka. Možda i najjača (pojedinačno). I da je vlast DS bila plod koalicija, a ne pojedinačne snage DS. Tako i Đilas nije dobio dovoljno i nije mogao da postane gradonačelnik bez SPS.
Da su bili direktni izbori, možda bi raspored glasova bio drugačiji. Možda bi Đilas pobedio. A možda i ne bi? Možemo samo da nagađamo.

Ali za svaki slučaj ukinuti direktne izbore...
Ne znam da li se zaboravlja da je tada u parlamentu pojedinačno SRS (tada još nije postojala SNS) bila jaka stranka. Možda i najjača (pojedinačno). I da je vlast DS bila plod koalicija, a ne pojedinačne snage DS. Tako i Đilas nije dobio dovoljno i nije mogao da postane gradonačelnik bez SPS.
Da su bili direktni izbori, možda bi raspored glasova bio drugačiji. Možda bi Đilas pobedio. A možda i ne bi? Možemo samo da nagađamo.

Да је био избор за градоначелника Трговишта, Вучић би победио сигурно. Ово је био избир у Београду и ту (ондашњи) радикал није имао шта да тражи. Не због ДС, већ због самих Београђана.

Jedino što si ovde u pravu je da je Vučić izgubio direktne izbore od Bogdanovića. Sve ostalo su tvoje projekcije.
Da su hteli da glasaju za Đilasa, glasali bi za DS, ali nisu. Glasali su tako da neko (Vučić ili Đilas) mora da se dogovori sa SPS. Dugo su se vucarali Vučić i Antić iz SPS i pregovarali, a kad se Boris izmirio sa Ivicom, onda je i Antić ostavio Vučića i dogovorio se sa Đilasom. Isto tako, kada se Ivica (opet on!!!) 2012. dogovorio sa Vučićem, Đilas je zglajznuo sa mesta gradonačelnika. Kako došao, tako i otišao.

Ili, da menjamo sistem kad god to Đilasu odgovara...
Не мењамо ботчино ништа "како Ђиласу одговара" - Ђиласу би на градским изборима 2017 на пример одговарало да су то били директни избори за градоначелника са она два круга - већ да би се избегле потпуно бесмислене блокаде локалних парламената чим би нека одборничка већина добила налог "из централе" (а како се углавном радило о смрадикалима тако је и то наређење долазило из Шевенингена) да блокира рад локалног парламента јер јој смета што је на директним изборима изабрани градоначелник из ове или оне ("издајничке") странке.
А 2008ме, на изборима за град Београд по тек измењеном закону о избору градоначелника где не бира директно, коалиција око ДС која се звала "За европски Београд" на изборима добила је више гласова од СРС која је тада као и увек на градске изборе изашла самостално. Листа "За европски Београд" је освојила пет мандата више од листе СРС (45 према 40) и твој "Вучко" је на тај начин изгубио од Ђиласа.

c3130420-971b-4b28-b9de-b2417a849456.png

Онда је постизборном комбинаториком Вучић покушао да постане градоначелник тако што би га одборничка већина СРС-СПС-ДСС изабрала мимо већинске воље грађана, али је Дачић тада испоштовао републичку коалицију са "жутима". Но, услело му је то јел` беше оно 2013 године када на тај начин обара Ђиласа односно уз помоћ ДСС-а преправља изборну вољу грађана, и као последицу смо уместо метроа који би сада био скоро готов или бар на пола радова добили лекс специјалис по коме се најлепши део града поклања опскурној арапској оф-шор фирми и рушење под фантомкама у Савамали када је буквално била сторнирана држава. И "Београд на води" је никао вољом диктатора као ругло града које не може ни да се усели јер у њега продиру подземне воде а није решено ни водоснабдевање толиких зградурина нити има фабрика за прераду воде па би сва гомна требала у Саву да иду директно, али фалабогу вода надире а и нема ни купаца по тој цени квадрата за ругло од зграда; због тога да не квари поглед непостојећим становницама "Београда на води", укинута нам је главна Железничка станица и сада се грађани који морају да користе услуге железнице злопате по Прокопу и у Топчидеру где је станица из 19 века. Добили смо вишеструко преплаћену кич фонтану на Славији и крађу пара грађана преко новогодишње расвете; такође, добили смо упропаштавање изгледа једине "боемске" четврти Скадарлије дизањем старе калдрме, као и упропаштавање изгледа Цветног трга; али је зато укинута градска помоћ при трећем покушају вантелесне оплодње, укинути су бесплатни уџбеници за сиромашну децу Београда и укидање дечјег додатка из буџета града за самохране мајке; ту је и поклањање ПКБ-а такође опскурној арапској фирми и да не набрајам сва ваша епохална постигнућа.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Sta vredi sto je bambusao Vozda, kada ga je 2014 naguzio Sinisa Mali, a 2018 Zoran Radojcic :lol:

Једини опозициони лидер који данас може да каже да је потукао Вучића на изборима и то два пута (мислим на изборе за градоначелника Београда 2008 и 2012). Од како се вратио у политику, тачније у жабокречину у којој је тада била опозиција, опозицији је кренуло. Он је идејни творац Савеза за Србију, у овом моменту једине анти-Вучић (озбиљне) коалиције, а у којој је баш он спојио до тада коалиционо неспојиве странке, "Двери" и "жуте", да не спомињем остале. Идејни је творац и протеста #1odpetmiliona. Шта би хтела више? А какав ће бити на власти, суди према његовим резултатима на функцији градоначелника где је по реализованом убедљиво најбољи градоначелник још од Титовог градоначелника Београда Бранка Пешића.

Sa medijskom masinerijom koju je stvorio Djilas je potukao AV na izborima, gde je kampanju imao iz pozicije vlasti. Sa istim medijskim sistemom koji je Djilas napravio, a koji sada radi u korist AV i ekipe, sa istim nefiltriranim birackim spiskovima kao iz onog vremena, Djilas sa svom bratijom zajedno i levom i desnom i crveno i zutom i crnom ne moze da prebaci 20 odsto. Dakle kada kazes opozicioni lider, Djilas je u vreme tih "velicanstvenih" pobeda bio vlast. Djilas kao opozicioni mesija jos nema pobedu ni u nekoj stambenoj zgradi gde se glasa sa upravnika, a kamoli u politici.

Ja stvarno verujem da AV svako jutro pali svecu u crkvi i zahvaljuje se Bogu sto mu je dao Djilasa kao opozicionog vodju. Covek koji je ikona DS pljacke i unistenja Srbije sa bagrom iz tog vremena bori se kao za promene. Pa ljudi kada ih vide dobiju osecaj gadjenja i povracanja a ne zelju da smenjuju ove.

To da li je Djilas lopov je relativno. Niko od prethodnih nije robijao, kao sto nije niko ni posle 5. oktobra od one Slobine ekipe. I to ne zato sto nisu krali, vec zato sto su krali u skladu sa zakonom ili sto bi Sojic rekao "muckali u skladu s propisi". A to funkcionise tako sto doneses zakone sa rupama, sa slabostima, nekompletne ili cak i potpune koje ne razradis uredbama, ne uspostavis mehanizme kontrole, a uspostavis sistem otimanja. I na kraju ti se bogatis na racun naroda a formalno zakon ne krsis, pa nece moci ni da te jednog dana kazne. To je bilo vreme, ne kada je drzava imala svoju mafiju vec kada je mafija imala svoju drzavu.

Najveci bi bio stos, da Vucic izgubi na izborima, dodje Djilas i zarati sa kim stigne kao sto su ovi i90-tih. Pocela sam da se plasim od nasih politicara da kad dodju na vlast, ne podilkane sasvim i ne preokrenu se za 180 stepeni i da budu onakvi kako su pre toga najvise kritikovali drugog.

pa, Politika je neka vrsta PIJACE..............."politicari" se trude da budu zapazeni na toj "pijaci" ............a kada ih "svetska vlada" zapazi, onda ih oblikuje prema svojim potrebama.............................JEDINI MERODAVNI "KVALITET" KOJI SVETSKA VLADA TRAZI NA TOJ "PIJACI" JE SPOSOBNOST DA "POLITICARI" ZNAJU DA UBEDE NAROD U ONO STO GOVORE.................(a govorice ono sto im naredi svetska Vlada)
Naravno, sve je ovo poznato buducim "politicarima" i oni svesno izlaze na tu PIJACU znajuci da ce , kada dobiju poverenje naroda, postati sluzbenici svetske vlade i da ce sprovoditi odluke te vlade...................a kada narod shvati ovu prevaru, vec je kasno, jer SVETSKA VLADA stiti svoje "sluzbenike" , ako treba i gradjanskim ratovima.

Ima tu jos jedna stvar. Pravosudje nije zavisno od domacih politicara, vec velikim delom od inostranstva koje pomaze finansijski njihov rad.

Tako da nijedan politicar u drzavi ne moze da se resi pravosudnih glavesina, pa samim tim vise ni ne moze da se utvrdi koja ambasada kog politicara cuva od krivicnog gonjenja.

Ako bi se ceo pravosudni sistem razmontirao, sa druge strane, opet bi bila apsolutna anarhija, isto kao i da postoji prelazna Vlada koja nema dokaz da je opredeljeni biraci podrzavaju kroz narodne predstasvnike.

Back