комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najveci bi bio stos, da Vucic izgubi na izborima, dodje Djilas i zarati sa kim stigne kao sto su ovi i90-tih. Pocela sam da se plasim od nasih politicara da kad dodju na vlast, ne podilkane sasvim i ne preokrenu se za 180 stepeni i da budu onakvi kako su pre toga najvise kritikovali drugog.
Једини лидер који данас може да каже да је два пута потукао Вучића на изборима (мислим на изборе за градоначелника Београда 2008 и 2012). Од како се вратио у политику, тачније у жабокречину у којој је тада била опозиција, опозицији је кренуло. Он је идејни творац Савеза за Србију, у овом моменту једине анти-Вучић (озбиљне) коалиције, а у којој је баш он спојио до тада коалиционо неспојиве странке, "Двери" и "жуте". Идејни је творац и протеста #1odpetmiliona. Шта би хтела више? А какав ће бити на власти, суди према његовим резултатима на функцији градоначелника где је по реализованом најбољи је градоначелник још од Титовог градоначелника Београда Бранка Пешића. Или гледај у шољу што ти и доликује.
Комшија, директни избор за градоначелнике и председнике општина је био укинут. Да није и да смо имали други круг у којем је Ђилас згазио Вучића, па и хајде, али тога није било.
Зашто је то било укинуто 2007. године, ако није било страха од резултата?
Ваш Вољени *******и је губио и на директним изборима за градоначелника Београда, додуше од покојног Ненада Богдановића. А Ђиласова листа је 2012те потукла лису СНС чије је носиоц био Александар Вучић и то би био његов политички крај да твоја ДСС није позвала своје чланове и симпатизере да у другом кругу председничких гласају за Томислава Николића, а који је први пут откако је учествовао на председничким у првом кругу добио мање од Бориса Тадића. Тако да се да претпоставити да би га Ђидо тада поразио и на директним изборима.
А директни избори су укинути због блокада рада у превише општина / градова где је председник општине / градоначелник био из једне, а већина одборника из друге партије односно коалиције.
То се отклонило садашњим системом, а који ако не ваља мењаће се опет шта има везе.
И ти као неки историчар? Пих. Па ти не знаш шта си јуче јео јбга.
Начин избора у престоници регулисан је посебним законом који се тиче само главног града. Ако је то што си управо написао тако, како је онда могуће да је било толико сигурно да би Ђилас 2008. године победио Вучића, ако је управо страх од тога (као што си дословно сам у цитираној поруци написао) био разлог да се то укине?
И остави изборе 2012. године по страни. Верујем да би Ђилас свакако тада победио Вучића. Овде говоримо о 2008. години и о изменама самог закона, још давне 2007. године.
Nećeš dobiti odgovor na to pitanje, kao ni na pitanje zašto je Đilas podnosio ostavku na mesto predsednika gradskog odbora DS da bi kasnije opet bio izabran kao jedini kandidat (kako li je pobedio samog sebe, da mi je znati?).Комшија, директни избор за градоначелнике и председнике општина је био укинут. Да није и да смо имали други круг у којем је Ђилас згазио Вучића, па и хајде, али тога није било.
Зашто је то било укинуто 2007. године, ако није било страха од резултата?
I Karić je nekad pozivao za Tadića, pa šta?Ваш Вољени *******и је губио и на директним изборима за градоначелника Београда, додуше од покојног Ненада Богдановића. А Ђиласова листа је 2012те потукла лису СНС чије је носиоц био Александар Вучић и то би био његов политички крај да твоја ДСС није позвала своје чланове и симпатизере да у другом кругу председничких гласају за Томислава Николића, а који је први пут откако је учествовао на председничким у првом кругу добио мање од Бориса Тадића. Тако да се да претпоставити да би га Ђидо тада поразио и на директним изборима.
Rekoh ti...Питање је било зашто је укинут директан избор. Је ли може одговор, или ћеш избегавати као када сам питао у вези Томе и Веље?
А директни избори су укинути због блокада рада у превише општина / градова где је председник општине / градоначелник био из једне, а већина одборника из друге партије односно коалиције.
То се отклонило садашњим системом, а који ако не ваља мењаће се опет шта има везе.
И ти као неки историчар? Пих. Па ти не знаш шта си јуче јео јбга.
Jedino što si ovde u pravu je da je Vučić izgubio direktne izbore od Bogdanovića. Sve ostalo su tvoje projekcije.Никакав страх није укинуо директне изборе за градоначелника, не измишљавај по ДСС-овски, већ како сам ти већ написо` то је урађено због честих блокада рада локалних парламената у ситуацијама када је градоначелник / председник локалне самоуоправе изабран на директним изборима долазио из једне, а одборничка већина из друге политичке опције што је државу па тако и грађане коштало много пара и изгубљеног времена, па је у том смислу морало нешто да се промени.
- - - - - - - - - -
Сигуран сам да би и 2008 Ђидо на директним изборима победио Вучића јер је тада Вучић био голи к*рац од кандидата за градоначелника Београда; претходни градоначелник кога је дала ДС, пок. Ненад Богдановић, био је веома омиљен код грађана Београда и који је, како сам већ навео, победио Вучића на последњим директним изборима за градоначелника Београда 2004те, тако да би грађани 2008ме сасвим сигурно и на директним изборма гласали за његовог наследника из ДС-а, а не за смрадикала Вучића.
Ili, da menjamo sistem kad god to Đilasu odgovara...То се отклонило садашњим системом, а који ако не ваља мењаће се опет шта има везе.
Ваш Вољени *******и је губио и на директним изборима за градоначелника Београда, додуше од покојног Ненада Богдановића. А Ђиласова листа је 2012те потукла лису СНС чије је носиоц био Александар Вучић и то би био његов политички крај да твоја ДСС није позвала своје чланове и симпатизере да у другом кругу председничких гласају за Томислава Николића, а који је први пут откако је учествовао на председничким у првом кругу добио мање од Бориса Тадића. Тако да се да претпоставити да би га Ђидо тада поразио и на директним изборима.
Ali za svaki slučaj ukinuti direktne izbore...Веровати да би Вучић на директним изборима 2008. године могао да победи Ђиласа је крајње неозбиљно.
Ali za svaki slučaj ukinuti direktne izbore...
Ne znam da li se zaboravlja da je tada u parlamentu pojedinačno SRS (tada još nije postojala SNS) bila jaka stranka. Možda i najjača (pojedinačno). I da je vlast DS bila plod koalicija, a ne pojedinačne snage DS. Tako i Đilas nije dobio dovoljno i nije mogao da postane gradonačelnik bez SPS.
Da su bili direktni izbori, možda bi raspored glasova bio drugačiji. Možda bi Đilas pobedio. A možda i ne bi? Možemo samo da nagađamo.
Не мењамо ботчино ништа "како Ђиласу одговара" - Ђиласу би на градским изборима 2017 на пример одговарало да су то били директни избори за градоначелника са она два круга - већ да би се избегле потпуно бесмислене блокаде локалних парламената чим би нека одборничка већина добила налог "из централе" (а како се углавном радило о смрадикалима тако је и то наређење долазило из Шевенингена) да блокира рад локалног парламента јер јој смета што је на директним изборима изабрани градоначелник из ове или оне ("издајничке") странке.Jedino što si ovde u pravu je da je Vučić izgubio direktne izbore od Bogdanovića. Sve ostalo su tvoje projekcije.
Da su hteli da glasaju za Đilasa, glasali bi za DS, ali nisu. Glasali su tako da neko (Vučić ili Đilas) mora da se dogovori sa SPS. Dugo su se vucarali Vučić i Antić iz SPS i pregovarali, a kad se Boris izmirio sa Ivicom, onda je i Antić ostavio Vučića i dogovorio se sa Đilasom. Isto tako, kada se Ivica (opet on!!!) 2012. dogovorio sa Vučićem, Đilas je zglajznuo sa mesta gradonačelnika. Kako došao, tako i otišao.
Ili, da menjamo sistem kad god to Đilasu odgovara...
Никакав страх није укинуо директне изборе за градоначелника, не измишљавај по ДСС-овски, већ како сам ти већ написо` то је урађено због честих блокада рада локалних парламената у ситуацијама када је градоначелник / председник локалне самоуоправе изабран на директним изборима долазио из једне, а одборничка већина из друге политичке опције што је државу па тако и грађане коштало много пара и изгубљеног времена, па је у том смислу морало нешто да се промени.
- - - - - - - - - -
Сигуран сам да би и 2008 Ђидо на директним изборима победио Вучића јер је тада Вучић био голи к*рац од кандидата за градоначелника Београда; претходни градоначелник кога је дала ДС, пок. Ненад Богдановић, био је веома омиљен код грађана Београда и који је, како сам већ навео, победио Вучића на последњим директним изборима за градоначелника Београда 2004те, тако да би грађани 2008ме сасвим сигурно и на директним изборма гласали за његовог наследника из ДС-а, а не за смрадикала Вучића.
Једини опозициони лидер који данас може да каже да је потукао Вучића на изборима и то два пута (мислим на изборе за градоначелника Београда 2008 и 2012). Од како се вратио у политику, тачније у жабокречину у којој је тада била опозиција, опозицији је кренуло. Он је идејни творац Савеза за Србију, у овом моменту једине анти-Вучић (озбиљне) коалиције, а у којој је баш он спојио до тада коалиционо неспојиве странке, "Двери" и "жуте", да не спомињем остале. Идејни је творац и протеста #1odpetmiliona. Шта би хтела више? А какав ће бити на власти, суди према његовим резултатима на функцији градоначелника где је по реализованом убедљиво најбољи градоначелник још од Титовог градоначелника Београда Бранка Пешића.
Najveci bi bio stos, da Vucic izgubi na izborima, dodje Djilas i zarati sa kim stigne kao sto su ovi i90-tih. Pocela sam da se plasim od nasih politicara da kad dodju na vlast, ne podilkane sasvim i ne preokrenu se za 180 stepeni i da budu onakvi kako su pre toga najvise kritikovali drugog.