Đilas dobio Željka Mitrovića treći put na sudu, mora da mu plati 200.000 dinara

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.720
http://rs.n1info.com/journalist12/N1-Beograd-
Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da je Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, kriv za uvrede koje je u jednom od svojih "otvorenih pisama" izneo na račun Dragana Đilasa i naložio mu da lideru stranke Slobode i pravde (SSP) isplati 200.000 dinara, saopštila je ta stranka.
"Mitrović je u oktobru 2017. godine u otvorenom pismu, njegovoj omiljenoj formi, naslovljenom sa 'Dragi Điki', izneo niz laži, tvrdeći da je Đilas 'pljačkao grad i državu, svaku familiju i pojedinca ponaosob, nameštao tendere i krao građane na izgradnji mostova', i to emitovao puna tri dana u raznim terminima na svojoj televiziji", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je sud te navode, kao i navode da je Đilas "hapsio lekare", ocenio kao netačne i uvredljive i presudio Mitroviću da plati 200.000 dinara.
Đilas je izjavio da je ovo već treći sudski postupak protiv Željka Mitrovića koji je dobio, ali da to nije sprečilo vlasnika TV Pink da nastavi sa, kako je rekao, iznošenjem neistina i uvreda.
"On plati hiljadu-dve evra i nastavi da i dalje o meni laže milione građana. Podnosiću i ubuduće tužbe, ali javno postavljam pitanje da li su kazne koje sud određuje adekvatne kad se vidi da nemaju nikakav uticaj i da se iste stvari ponavljaju. Ista je situacija i sa lažima koje izgovaraju Vučići, Vesići, Informeri i Srpski telegrafi…Svi plate ove, za njih simbolične iznose, i nastave sa lažima. Pitanje je dokle", izjavio je Đilas.
Kazao je i da će novac od odštete, kao i svaki put do sada, uplatiti u humanitarne svrhe.

http://rs.n1info.com/Vesti/a509887/...Jy_RAvYixGCRWQyiBtOD4Os3ehOanvhNOWwrn-DLjHhyk

To Djidji deriiiiiiiiiiiiiiii ih bravoooooooooo

sns pickoguzi na aparatima

http://rs.n1info.com/journalist12/N1-Beograd-
Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da je Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, kriv za uvrede koje je u jednom od svojih "otvorenih pisama" izneo na račun Dragana Đilasa i naložio mu da lideru stranke Slobode i pravde (SSP) isplati 200.000 dinara, saopštila je ta stranka.
"Mitrović je u oktobru 2017. godine u otvorenom pismu, njegovoj omiljenoj formi, naslovljenom sa 'Dragi Điki', izneo niz laži, tvrdeći da je Đilas 'pljačkao grad i državu, svaku familiju i pojedinca ponaosob, nameštao tendere i krao građane na izgradnji mostova', i to emitovao puna tri dana u raznim terminima na svojoj televiziji", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je sud te navode, kao i navode da je Đilas "hapsio lekare", ocenio kao netačne i uvredljive i presudio Mitroviću da plati 200.000 dinara.
Đilas je izjavio da je ovo već treći sudski postupak protiv Željka Mitrovića koji je dobio, ali da to nije sprečilo vlasnika TV Pink da nastavi sa, kako je rekao, iznošenjem neistina i uvreda.
"On plati hiljadu-dve evra i nastavi da i dalje o meni laže milione građana. Podnosiću i ubuduće tužbe, ali javno postavljam pitanje da li su kazne koje sud određuje adekvatne kad se vidi da nemaju nikakav uticaj i da se iste stvari ponavljaju. Ista je situacija i sa lažima koje izgovaraju Vučići, Vesići, Informeri i Srpski telegrafi…Svi plate ove, za njih simbolične iznose, i nastave sa lažima. Pitanje je dokle", izjavio je Đilas.
Kazao je i da će novac od odštete, kao i svaki put do sada, uplatiti u humanitarne svrhe.

http://rs.n1info.com/Vesti/a509887/...Jy_RAvYixGCRWQyiBtOD4Os3ehOanvhNOWwrn-DLjHhyk

To Djidji deriiiiiiiiiiiiiiii ih bravoooooooooo

sns pickoguzi na aparatima
Gvno dere gvno, jaka stvar, narod ima igara, svi srećni.

Саша Радуловић добио други судски спор против Пинка
Апелациони суд потврдио је пресуду Вишег суда у Београду против ТВ Пинк због повреде угледа и части Саше Радуловића. Суд је пресудом обавезао ТВ Пинк да на име накнаде нематеријалне штете Саши Радуловићу исплати износ од 100.000,00 динара са затезним каматама, и надокнади трошкове судског поступка. Предмет спора била је повреда права на приватност Саше Радуловића током емитовања прилога о лажним синдикалним активистима. ТВ Пинк је поступио по овој пресуди.

Ово је друга пресуда по тужбама Саше Радуловића против ТВ Пинк. У првом поступку који је окончан правоснажном пресудом против Пинка у јануару 2018. године, Виши суд је утврдио да је ТВ Пинк 2016. године пласирала лажне вести о томе да је Саша Радуловић умешан у „сумњиве послове у којима су држава и фирме у стечају оштећене за силне милионе“ и да га је од оптужнице спасио врх Тадићеве власти. И овом пресудом ТВ Пинк је обавезан да на име накнаде нематеријалне штете, због повреде угледа и части, Саши Радуловићу исплати 100.000,00 динара и надокнади трошкове судског поступка.

Пред Вишим судом у Београду у току је и поступак по трећој тужби због фабриковања лажних вести током 2017. године, када је ТВ Пинк објављивао нетачне информације да је Саша Радуловић „ојадио грађане за 49 милиона“ као стечајни управник.

Политичка штета коју проузрокују пропагандни тимови власти који се представљају као медији и новинари, попут Пинка, Информера, Српског телеграфа, Студија Б и других, далеко превазилази износе штете коју пресуђује суд. Оваква судска пракса је директан подстицај за наставак злоупотребе медија у обрачуну власи са опозицијом.

Željko je izgleda baš mnogo lagao.

Он је свој учинак већ остварио, јер ће народ честити запамтити његове подметачине безброј пута поновљене, а не то што је после за њих осуђен за клевету.
Ne znam jesi slušao njegovo Otvoreno pismo Džordžu Sorosu. Otprilike ovako

"Đole, pa jel ti misliš da je predsednik vučć najvan. Varaš se Đole. To što si mislio Đole da ćeš preko šolaka da zavladaš, možeš time da se obrišeš u zahodu Đole."

"Đole, pa jel ti misliš da je predsednik vučć najvan. Varaš se Đole. To što si mislio Đole da ćeš preko šolaka da zavladaš, možeš time da se obrišeš u zahodu Đole."
A Đole i Mitra i AV drži u šaci. :per:

Kao Šojića i Pantića u Tesnoj koži.

A teško njima kada dodje Rotšild.

Е нек' му је рек'о. Све у брк.

Reakcija Željka Mitrovića na sudsku odluku povodom njegovih otvorenih pisama Draganu Đilasu: Nikada neću razumeti zašto lažove i lopove ne možemo zvati imenima koja im pripadaju

Prenosimo u celosti odgovor vlasnika kompanije Pink International Company Željka Mitrovića na sudsku odluku

Dragi moji gledaoci,
Istina je da je sud u sporu oko mojih otvorenih pisama dragom Đikiju presudio u njegovu korist i to ne zato što ja nisam govorio istinu već zato što su reči koje sam koristio, po oceni časnog suda, bile uvredljivog karaktera.
Po svemu sudeći danas se za lopova ne sme reći da je lopov već čovek koji je sklon prisvajanju tuđe ili državne imovine, takođe se danas za lažova ne sme reći da je lažov već čovek koji uvek govori neistinu i samo neistinu.
Bilo kako bilo, nikada neću razumeti zašto lažove i lopove ne možemo zvati imenima koja im pripadaju i koja nisu zabranjena i koja se nalaze u srpskom rečniku a u lingvističkom smislu predstavljaju vrlo precizne odrednice u izražavanju i dovoljno su narodske da ih svako može vrlo dobro razumeti.
Srpski jezik je veoma precizan jezik i nije uobičajno da lažove zovemo “govornici neistine” ili da lopove zovemo ”prisvajači tuđe imovine”. Dragi moji sugrađani i zemljaci, ako slučajno neko od vas ima slično iskustvo ovom mom u kome vas je Dragan Đilas petnaest godina lagao, krao i ucenjivao nemojte ga slučajno nazivati lopovom i lažovom, jer bi vas sudskom presudom, bez obzira što ste govorili istinu, mogao dodatno opljačkati a sebe dodatno obogatiti.
Što se mene tiče ja sam uvek spreman da platim istinu koliko god ona koštala pa makar dragog Đikija učinila još bogatijim i beskrupuliznijim.

http://www.pink.rs/politika/149934/...ove-ne-mozemo-zvati-imenima-koja-im-pripadaju

Miloševića stranka? Ti si stvarno umobolna!
Seti se da je Milošević zvao iz zatvora pre 15 godina i poslao poruku svojim simpatizerima:

"Ne glasajte više za moju stranku SPS! Nju je preuzeo onaj ratluk Dačmen! Umesto toga, glasajte za Aleksandra Vučića i Tomu Šolju!"

To ti pokazuje da je njegova misao pronašla svog naslednika u današnjem SNS. To jest, da je Slobodan Milošević osnivač smradikalizma writ large.

Back