ĐERĐ SOROŠ Veliki meštar

Filipović prepričava još jednu, javnosti potpuno nepoznatu operaciju srpske službe bezbednosti koja je tokom bombardovanja Srbije 1999. planirala ubistvo svetskog finansijskog magnata Džordža Soroša.

- Početak NATO agresije na Jugoslaviju zatekao me je na funkciji specijalnog savetnika načelnika Službe državne bezbednosti za izvođenje tajnih operacija u inostranstvu - kaže Filipović. - Procena je bila da bi se Soroševim uklanjanjem destabilizovala najjača globalistička mreža na Balkanu, a time značajno umanjila i moć političkog i propagandnog uticaja alijanse u ovom delu sveta. U vreme kada se intenzivno odvijala NATO agresija, čiji je Soroš bio inicijator, opravdanost radikalnog nastupa prema njemu nije dovođena u pitanje.
Kao atentatora na Soroša, srpski bezbednjaci su odredili Mungosa, iskusnog pripadnika rezervnog sastava specijalnih jedinica. On je savršeno poznavao jezik i kulturu zemlje u čiji je turistički centar Soroš planirao da ode na odmor.
- Mungos je granicu prešao ilegalno i čim je stigao do prvog naseljenog mesta, prijavio se vlastima kao "vojni dezerter" - seća se Filipović. - Taj status mu je legalizovao dalje kretanje, a dobio je i formular sa listom adresa "nevladinih humanitarnih organizacija" kojima je mogao da se obrati za pomoć. Turistička sezona je već počela, počeli su da pristižu i sezonski radnici, pa je i njegov dolazak prošao nezapaženo. Iznajmio je stan sa pogledom na objekat gde je trebalo da odsedne Soroš, kao i jednu garažu koja je trebalo da mu posluži za sklanjanje i evakuaciju posle izvršene akcije. Da bi izbegao svaku sumnju, za iznajmljivanje stana platio je dve godine unapred, jer je navodno imao nameru da započne neki privatni posao. Soroš je trebalo da stigne tek za mesec dana, pa je Mungos iskoristio priliku da se zbliži sa lokalnim stanovništvom, pa čak i sa jednim od Soroševih domaćina.
Međutim, i pored brižljivo planirane operacije, Soroš je dolazak u mondenski turistički centar odložio najpre za mesec dana, a kasnije i za dva. U međuvremenu, završeno je i NATO bombardovanje Jugoslavije, pa je tadašnji načelnik RDB-a Rade Marković naredio da se obustave sve akcije koje bi u novim uslovima bile politički kontraproduktivne. Mungos je, međutim, insistirao da se akcija obavi do kraja, na šta je Marković odgovorio da Služba ne može stajati iza "privatnog rata sa Amerikancima".
- Sa Mungosom sam se ubrzo i sam našao - piše Filipović. - Rekao mi je da će sam finansirati akciju i da će posao uraditi do kraja. Podržao sam ga. Međutim, ubrzo je uspešno završena jedna od ranije započetih akcija, što je u Evropi izazvalo veliku pometnju. Kao potencijalni izvršioci, između ostalih, osumnjičeni su i Srbi, što je doprinelo pravoj hajci i pojačanom kontrolom jugoslovenskih državljana. Timovi angažovani na drugim akcijama morali su ubrzano da se evakuišu. Iako me je Mungos ubeđivao da se i dalje oseća bezbedno, naredio sam mu da se vrati. Kada se danas toga setim, mislim da sam pogrešio - zaključuje Filipović.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/49791/KAKO+JE+KARLOS+SPASAO+MILOŠEVIĆA.html

Dragan M. Filipović, nekadašnji načelnik Obaveštajne uprave u Resoru državne bezbednosti Srbije i svojevremeno jedan od kandidata za prvog čoveka te službe napisao je knjigu "Anatomija globalističkog smrada" .

Posto neki dragi forumasi pitaju ko je na spisku Sorosa,pisu kako Dejan Lucic izmislja,evo,mozda ih samo priznanje pojedinih ''perjanica'' Sorosa,razuveri!

Ova zenska kreatura je sadasnji Tadicev savetnik!!!

Znaci Sonja Liht sama priznaje ko je finansira!:whistling:

''Ko finansira vašu organizaciju?

To čine razni donatori. U poslednjih pet godina to je Evropska komisija, preko agencije za rekonstrukciju i Misije EU u Srbiji . A mislim da je i ova naša saradnja sa institucijom Evrope još jedan naš mali korak, ka Evropskoj uniji. Uz to imamo i veoma dobre američke donatore. Posebno iz fondacije braće Rokefeler i Mot, kao i Soros fondacija..''

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/intervjui/Imam-veru-nadu-i-poshtovanje-za-njih-dvojicu.sr.html

Nadam se, da ste zadovoljni odgovorom!:whistling:

Ovaj mađarski Jevrejin, u mladosti saradnik nacista, od trenutka kada mu početni kapital „pozajmljuje“ Džordž Karlvaj, desna ruka britanskog barona Edmonda de Roštilda i saradnik kontroverznog narko-trgovca Roberta Veskoa, počinje da se bavi različitim poslovima, od razaranja nacionalnih valuta, preko propagiranja eutanazije, do finansiranja međunarodnih kampanja za legalizaciju droge i uništavanja istočnoevropskih i balkanskih država, kao i država Trećeg sveta.

GODINE 1991. SOROŠ OSNIVA INSTITUT ZA OTVORENO DRUŠTVO I FINANSIRA „DEMOKRATSKE PROMENE“ ŠIROM ISTOKA.

MEĐUNARODNA KRIZNA GRUPA DOBIJA NOVAC OD SOROŠEVIH ORGANIZACIJA CA CILJEM DESTABILIZACIJE REGIONA U SVETU.

POSLEDICE SOROŠOVOG HUMANIZMA SU POLJSKI DUG OD 200 MILIJARDI DOLARA, ZALAGANJE ZA ABORTUS I PROPAGANDA HOMOSEKSUALIZMA U ZEMLJAMA ISTOČNE EVROPE.

Čarobni štapić u bajkama omiljeno je sredstvo pretvaranja junaka u ono što bi želeli da budu (a nisu). U poslednjih petnaestak godina, u Srbiji se, zahvaljujući nekom čarobnom štapiću, zbivaju neviđeni preobražaji: pepeljuge nacionalizma postaju princeze „otvorenog društva“, dr Džekili svetosavlja, mr Hajdovi liberalnog građanstva; ta pojava je sve raširenija…

Jedan od najboljih svedoka ovih neviđenih preobražaja jeste publicista i dugogodišnji urednik kragujevačkih „Pogleda“, Miloslav Samardžić. U svom tekstu „Bivši novinari ‘Pogleda’“, on je pokušao da nam dočara različite transformacije koje su se u nas desile sa nekim od predstavnika domaće “građanske opcije“, koji su nekad bili žestoki “nacoši“ (da upotrebimo njihov izraz)

Jedan od najupečatljivijih „transformersa“ Druge Srbije sin je čuvenog srbskog istoričara, dr Radovana Samardžića, dr Nikola Samardžić, i sam istoričar. Evo šta je Nikola Samardžić, vo vremja ono, pre no što je postao Čedin „’liberal-demokrata“ pisao.

O svim srpskim teritorijama: „Po etničkom pravu, u srpsku državu morale bi ulaziti sve one teritorije koje naseljavaju Srbi. U slučaju druge, komunističke Jugoslavije, to su, osim Srbije, Crna Gora, Istočna Hercegovina, veliki deo Bosne, delovi Makedonije, Baranja i nekadašnji granični pojas u Slavoniji, Hrvatskoj i Dalmaciji… Uvek se zaboravlja pravim rečima objasniti da je na prostorima Stare Srbije, na Kosovu, Metohiji, i u okolnim oblastima današnje Srbije, Makedonije, Crne Gore i Albanije, u poslednja tri stoleća, izvršen genocid Albanaca i Arbanasa nad Srbima. Stoga Srbi Kosovo i Metohiju mogu smatrati isključivo kao oblast pod stranom i neprijateljskom okupacijom, gde je izvršen pogrom srpskog stanovništva, proterivanje, preveravanje, odnarodnjavanje, i uništenje sakralnih spomenika najviše umetničke vrednosti, zatim, srpske ratarske kulture, i, u novije vreme, materijalnih dobara, pre svega industrije.“ (Nikola Samardžić u „Pogledima“ 14. juna 1991.)
O domaćim izdajnicima: „Bestijalno šikaniranje svega što je srpsko dobilo je svoj pseudointelektualni i kvaziobjektivan izraz u jagmi za otkrivanjem ratnih zločinaca i ono potiče upravo iz onih komunističkih krugova koji su se, mučki prikriveni, umesto ogrtanjem nacionalnim plaštom (kao što je učinila njima suprotstavljena, danas vladajuća struktura), naoružali internacionalističkim legitimitetom overenim u ložama naredbodavaca svog univerzalnog poretka. Uspostavljajući ozbiljnu i čvrstu spregu s centralama svetske moći, oni su na čitavu srpsku naciju, kojoj većinom i sami pripadaju, prilepili kriminalnu poternicu. Decenijama duhovno potkupljivana /…/ stipendijama i bednim obećanjima, nova generacija jugoslovenskih boljševika našla je potpore i u poslenicima onih totalitarnih sistema i ideologija od pre pola stoleća, koji svoju krvavu misiju nisu uspeli do kraja ispuniti.“ (Nikola Samardžić u „Pogledima“ 30. oktobra 1992.)

Ovo je samo deo teksta ima jos dosta za citanje..http://www.pecatmagazin.com/2009/06/13/50-5/Mozda tema o ovom coveku postoji,ako postoji onda neka moderacija spoji..
Komentari o samom tekstu ?sta Mislite?

Mora da prodaja ide tako dobro cime se ovde rekalamiraju textovi....

И један од оснивача Демократске Странке, ајде признај да то ниси знао и да те је тада занимао само цртани у 19:15 :lol:

Jeste, provalio si me, mnogo sam voleo 'Laku noc deco' :cool:
Kako da ne poznajem tu svetlu istoriju naseg dopsisnog clana Akademije, pa tako nesto se pamti...;)
A i briga me, ionako ne glasam za DS :whistling:

Jeste, provalio si me, mnogo sam voleo 'Laku noc deco' :cool:
Kako da ne poznajem tu svetlu istoriju naseg dopsisnog clana Akademije, pa tako nesto se pamti...;)
A i briga me, ionako ne glasam za DS :whistling:

У септембру 1989. Године Група интелектуалаца састаје се у стану Војислава Коштунице ради договора о оснивању Демократске Странке. Иницијативни комитета Демократске Странке Чине 13 оснивача: Драгољуб Мићуновић, Коста Чавошки, Војислав Коштуница, Зоран Ђинђић, Борислав Пекић, Милован Данојлић, Слободан Инић, Владимир Глигоров, Радослава Стојановића, Миодрага Перишића, Гојка Ђоко, Душан Вукајловић и Марко Јанковић.
:lol:

У септембру 1989. Године Група интелектуалаца састаје се у стану Војислава Коштунице ради договора о оснивању Демократске Странке. Иницијативни комитета Демократске Странке Чине 13 оснивача: Драгољуб Мићуновић, Коста Чавошки, Војислав Коштуница, Зоран Ђинђић, Борислав Пекић, Милован Данојлић, Слободан Инић, Владимир Глигоров, Радослава Стојановића, Миодрага Перишића, Гојка Ђоко, Душан Вукајловић и Марко Јанковић.

Ekipa snova...:)

Druga tema, ali tuzno je sto je jedina stvar koja je povezivala sve njih samo borba protiv diktature jedne partije.

Ekipa snova...:)

Druga tema, ali tuzno je sto je jedina stvar koja je povezivala sve njih samo borba protiv diktature jedne partije.
Па ето та партија СКЈ није више на власти јел ситуација боља или су само промењене личности које су се јавно експонирале, а све је исто остало ако не чак и горе у неким сегментима.
Не можеш ову власт називати демократском када се не поштују нпр. права радника и то од директора који су чланови ДС, социјална права су никаква..., да не ширимо причу није демократија ако неко сам за себе тврди да је демократа, а спроводи тотаслитарну политику не осврћући се на мишљење јавног мњења.

Па ето та партија СКЈ није више на власти јел ситуација боља или су само промењене личности које су се јавно експонирале, а све је исто остало ако не чак и горе у неким сегментима.
Не можеш ову власт називати демократском када се не поштују нпр. права радника и то од директора који су чланови ДС, социјална права су никаква..., да не ширимо причу није демократија ако неко сам за себе тврди да је демократа, а спроводи тотаслитарну политику не осврћући се на мишљење јавног мњења.

Evo opet...prozivas nekog da je bivsi komunista, a pricas o pravima radnika i socijalnim pravima...:)
Ako ti mislis da je demokratija ono kada obracas paznju na javno mnjenje svaki put kad zelis da povecas neku administrativnu taksu, onda si u zabludi...
To je druga tema, a da li je bolje-jeste, samo nedovoljno.

Poslednja izmena:

Nema to veze. To ti je kao oni americki hillbilly antikomunisti sto ce im dok je sveta i veka "commie" biti objasnjenje za sve i uzrok svakog njihovog problema.

Jendom recju - zatucano.

Naravno da mozes. Sve je to marketing i lepo dizajnirano pakovanje.

Ofarbas u zuto i svi misle zlato, a ustvari...

Smesno je samo kad se jedna vlast koja sebe naziva demokratskom veze za zemlju poput SAD, koja nigde u svom ustavu nema cak ni rec ,,demokratija''. :)

Evo opet...prozivas nekog da je bivsi komunista, a pricas o pravima radnika i socijalnim pravima...:)
Ako ti mislis da je demokratija kada obracas paznju na javno mnjenje svaki put kad zelis da povecas neku administrativnu taksu, onda si u zabludi...
Е мој ками83, е мој ками 83, ево ако узмемо твоју парију која почива унутар свог рада на тоталитаризму, где је партија попут приватног предузећа, то је један посебан феномен којим би требало да се баве социолози, где се оснива партија ради решавања своје егзистенције и свог друштвеног статусе, а њени чланови се третирају као радници свог приватног предузећа који немају никакав утицај на политику партије. :lol:

Е мој ками83, е мој ками 83, ево ако узмемо твоју парију која почива унутар свог рада на тоталитаризму, где је партија попут приватног предузећа, то је један посебан феномен којим би требало да се баве социолози, где се оснива партија ради решавања своје егзистенције и свог друштвеног статусе, а њени чланови се третирају као радници свог приватног предузећа који немају никакав утицај на политику партије. :lol:

Nije to moja partija, ja samo glasam za nju.
A da se ista ne moze pohvaliti unutrasnjom demokratijom, tacno je, kao sto je to tacno i za svaku partiju danas u Srbiji. Kazi mi jednu partiju danas u kojoj vlada duh demokratije u unutarstranackim pitanjima?

Ali demokratija u drustvu se kao pojam razlikuje od unutarstranackih demokratskih odnosa.

Ako ti mislis da je demokratija kada obracas paznju na javno mnjenje svaki put kad zelis da povecas neku administrativnu taksu, onda si u zabludi...

Ne, demokratija je, sto rece Vuk Draskovic da vodis i edukujes prost i neobrazovan narod. Sta ima da ga pitas - ili vodis ili ne vodis.

Kamo srece da se radi o povecanju jedne administrativne takse.

Pa jeste bolje, kako da nije.

Od 5. oktobra 2000. Srbiji su puni stomaci slobode. Disemo, pijemo i jedemo slobodu. :dash:

A bolje nam je, jer nema sankcija.

Drugim recima, pridavis nekog dok ne pristane na sve sto trazis od njega, ali si mu pomogao, jer kad ga pustis on mnogo lakse dise.

Nije to moja partija, ja samo glasam za nju.
A da se ista ne moze pohvaliti unutrasnjom demokratijom, tacno je, kao sto je to tacno i za svaku partiju danas u Srbiji. Kazi mi jednu partiju danas u kojoj vlada duh demokratije u unutarstranackim pitanjima?

Ali demokratija u drustvu se kao pojam razlikuje od unutarstranackih demokratskih odnosa.
Те за које ти гласаш Србију воде у таму јер ни у својој партији се не залажу за демократско уређење већ тоталитаризам ради свог просперитета. Тако да понајмање они имају право да причају о демократији, јер први је они не поштују јер се коси са њиховим интересима који су личне природе.
Значи сваки човек који размишља својом главом може да увиди разлику у ономе што причају квазидемократе и онога шта рада, а најгоре је да средства којим се служе и начин на који раде се не може назвати демократски.

Те за које ти гласаш Србију воде у таму јер ни у својој партији се не залажу за демократско уређење већ тоталитаризам ради свог просперитета. Тако да понајмање они имају право да причају о демократији, јер први је они не поштују јер се коси са њиховим интересима који су личне природе.
Значи сваки човек који размишља својом главом може да увиди разлику у ономе што причају квазидемократе и онога шта рада, а најгоре је да средства којим се служе и начин на који раде се не може назвати демократски.

Ovo si srocio bas poetski...:roll:

Ovaj post sam mogao i ja da napisem, samo da se obratim tebi.

Mrak, kvazidemokratske metode, los morali, licni interesi... Pa to su meni sinonim za ove nacionalisticke stranke u Srbiji.

Ovo si srocio bas poetski...:roll:

Ovaj post sam mogao i ja da napisem, samo da se obratim tebi.

Mrak, kvazidemokratske metode, los morali, licni interesi... Pa to su meni sinonim za ove nacionalisticke stranke u Srbiji.
Па што ниси написао ко ти брани.:lol:
Исти си као алергична одмах пребаците лоптицу на друге партије, ај нећемо на овој теми о Ђерђ Сорошу, само да ли и он учествује у финасирању појединих партија у Србији ? Треба јавност да се запита јер те демократске партије треба да буду транспарентне ( то је израз који је неприкладан, јел знаш одакле су узели тај израз интелектуалци из редова самозваних демократа ? :lol: ) и да јавности прикажу ко их све финансира, да би грађанима било јасније за кога да гласају на демократским изборима. :lol:

Па што ниси написао ко ти брани.:lol:
Исти си као алергична одмах пребаците лоптицу на друге партије, ај нећемо на овој теми о Ђерђ Сорошу, само да ли и он учествује у финасирању појединих партија у Србији ? Треба јавност да се запита јер те демократске партије треба да буду транспарентне ( то је израз који је неприкладан, јел знаш одакле су узели тај израз интелектуалци из редова самозваних демократа ? :lol: ) и да јавности прикажу ко их све финансира, да би грађанима било јасније за кога да гласају на демократским изборима. :lol:

da je narod pametan pa da ne izlazi na izbore dok partije ne obelodane izvore finansiranja a i koalicije treba da budu iskljucivo predizborne...a ne ko do sada...posle izbora se sastavlja vatra i voda u koaliciju...pa jos tvrde kako zastupaju svoje birace....a u programima im zajednicko samo da poticu iz iste zemlje...

Back