DJ KUTAK...

Sylenth , Sytrus , Albino (donekle) , Moog Modular , Oddity , zavisi kakvu vrstu mjuze radis . Uglavnom kod baslinija neophodno je cesto dosta lejerovanja , sitnih efekata , kompresije itd , da bi se dobio masniji i lepsi zvuk .
Imas na www.demonoid.com sve , a koristi i ime zeljenog instrumenta + rapidshare download , ukucas to na gugl pa picis .

:think::think::think:
Kao i proshli poot, ovaj klavir ili vec kakav piano je uparen solidno sa ovim stringovima (odnosi se na kordovanje), shto nije sloochaj sa ostatkom. Bass linija i da prodje, ali ova prateca bas perkusija ili vec shta, totalno iskache . . . Tehnichki, mislim da neposvecujesh dovoljno paznje i vremena jer mislim da i dalje treba da izgleda sharenije i kompleksnije . . . npr. u sekvenceru napakovan jedan patern se vrti non-stop (drums), i probaj malo, umesto "volume", da probash "filter cut (lp, hp, bp, svf lp, etc)", na prelazima . . .
Neshvati kritiku pogreshno, neznam kada si pocheo ovim da se bavish, pa ti verovatno treba josh praktike . . . :ok::ok::ok:

:think::think::think:
Kao i proshli poot, ovaj klavir ili vec kakav piano je uparen solidno sa ovim stringovima (odnosi se na kordovanje), shto nije sloochaj sa ostatkom. Bass linija i da prodje, ali ova prateca bas perkusija ili vec shta, totalno iskache . . . Tehnichki, mislim da neposvecujesh dovoljno paznje i vremena jer mislim da i dalje treba da izgleda sharenije i kompleksnije . . . npr. u sekvenceru napakovan jedan patern se vrti non-stop (drums), i probaj malo, umesto "volume", da probash "filter cut (lp, hp, bp, svf lp, etc)", na prelazima . . .
Neshvati kritiku pogreshno, neznam kada si pocheo ovim da se bavish, pa ti verovatno treba josh praktike . . . :ok::ok::ok:

Svaka kritika je dobro dosla,bilo pozitivna,bilo negativna.
Imam 17 godina,a poceo sam sa ovim pre oko 2 god. ,tako da mi trebaju saveti.
U dosta stvari znam gde gresim,ali nemam ni klavijaturu,ni monitore...imam samo softver,ali polako..bice. Hvala u svakom slucaju.

Za VST-ove pogledaj par stranica unazad, neznam da li si ishao na tamo navedene sajtove . . . ? Ja sam nashao kamaru na http://www.alexanderblu.com, pogledaj da nema neshto novo na oficijalnom sajtu FL-a i tamo ima vst-ova, neznam da li imash sve njihove . . . ?
Untitled-1.jpg

Evo i ja malo mog NEznanja da podelim sa vama. :) Dakle u pitanju su prototipi odnosno kratki delovi nekih mojih starih produkcija. Tehnicki su jako lose odredjane, lose su izmiksovane, nijedna nije masterizovana, ne koriste sav zvucni prostor. Ali to su prototipi i sluze eto tako da predstave viziju, novu ideju, koncept o nekom muzickom pravcu. Zanr je trens, ali trens kakav ja zelim da cujem, ali veoma se udaljava od onog klasicnog i moglo bi se reci da je bolje asocirati ovu muziku sa nekim drugim elektronskim zanrom.

Kritike su dobrodosle. Ajde na skidanje (sve ukupno oko 4mb) pa slusanje. ;)

Omega-3 Fatty Acids
http://www.sendspace.com/file/xafvt0
Ascorbic Acid
http://www.sendspace.com/file/u9ry3g
A Week of Dreaming
http://www.sendspace.com/file/s4i43q

I mogu da zvuce malo neobicno i cudno za one koji slusaju iskljucivo mejnstrim elektroniku.

Udarachki instrumenti koji imaju melodiju, odnosno u notnom sistemu su, npr.: xilophone, marimba, glockenspiel itd. . .
Ustvari ima i perkusija koje se koriste kao singl-tonovi, npr.: cymbal, tinkle bell . . .
Imena sam naveo na engleskom poshto se tako najcheshce i srecu . . .
:ok::ok::ok:

@Miki
:ok:
Samo ja to ne bih nikako nazvao Tranceom, u bilo kom obliku.
Iskreno, mene najvise podseca na ono sto je radio Rober Miles i sto je odmila nazvano Dreamhouse i nikad se vise nije pojavilo (:
S tim da se beat ne uklapa u tu pricu, u ovoj prvoj stvari beat je neki Techno beat.
Druga stvar ima beat tipican za ol' school electro, synth pop i tako to. A i sama vise naginje tom fazonu.
A treca mi tek najvise lici na Dreamhouse.

Sve u svemu cool. A i sto se tehnicke izvedbe tice, uopste nije losa ko sto si ga nakrpio. Realno ne treba ti tu ne znam kakve vrhunske studijske dorade.

Fala, fala, KLL. :)

Jeste, daleko je to od trensa, ali nekako sam naviko da sve sto radim nazovem "trens", cak i kad ne koristim standardni dance beat (kao u trecoj naprimer). Vise vuce na neku vrstu house, dream-house / piano-house recimo. :)

Ima tu dosta elemenata koji podsecaju na stare stvari Robert-a Miles-a i BT-a, kao i na ovo sad sto Mike Foyle i Heatbeat pokusavaju, s tim sto oni vise vuku na onaj energicni trens.

Inace, sto se tehnicke realizacije tice, ovo sam davno radio i za veoma kratko vreme, tako da nije bilo vremena za izvlacenje maksimalne jacine, nekih prelaza, dodatnih zvukova, mastering da ne pominjem. Slusljive su, ali kada se miksuju sa masterizovanom muzikom onda zvuce dosta jadno i slabo.

Poslednja izmena:
Sad tek vidim temu.
Gledao sam neki softver malo i to je sve, mixer nisam pipnuo u zivotu :)
Sve to trazi mnogo vremena koje ja nisam spreman da odvojim (narocito za neku normalnu muziku a ne ovo tdi/topfm sranje).
Eto tu sam kao podrska za vas koji radite :D

Back