Dizel vs TNG vs benzin

aaa evo ga i ovaj separatista sto voli da podmece klipove....
sta kazes zakon halapljivosti aahahahahaaa????? :D:D:D:D
pa ja sam i naveo zakonsku regulativu kao jedan od uslova procitaj moj post jos poneki put.
i rezerve prirodnog gasa su veeelike.
pa opelov novi turbo motor iz zafire turer bas pravljen za CNG razvija 150ks iz 1600 kub.cm. uz potrosnju 5,3 kg/100km
za razliku od starijeg voksvagenovog pravljenog za jednako benzin-CNG 110ks, 2000 kub.m. , 5,8 kg /100km.
http://ww2.autoscout24.de/vergleich...ecofuel/co2-schleudern/44331/121367/#techdata

Poslednja izmena:
po standardu EN589 za autogas, koji se kod nas zove AUTOGAS SRPS EN589,
za zimu i leto idu različite smeše butana i propana da bi se uskladilo sa uslovima eksploatacije. Ako mogu da dostavljaju potpuno drugi sastav gasa, onda valjda mogu i da sipaju nešto (sem vode :lol:) u ostala goriva zbog smrzavanja

Znam da je zima prosla ,ali moram dodati nesto.
Zimus kad je bilo najhladnije,vozio sam na loz,sipao neki NIS-ov najjeftiniji aditiv,negdje 250 din za 200l nafte,i palio svaki dan,onih nekoliko dana kada je bilo najhladnije samo je verglao par sekundi duze,auto je bio napolju,ja kao bacim malo neko staro cebe preko haube,jbga ko konjce mislim lakse ce mu biti.
U firmi gdje radim od osam kombija tri su upalila,a onih pet se mucilo pa sam ih start sprejem pokretao i radili po sat vremena dok nisu bili u stanju da prime gas i krenu.Euro dizel trose.
Dizel ako je ispravno sve pali kod nas uvijek u nasim uslovima,ja krenem sa aditivom cim najave prve minuse koji idu do deset ispod nule i do proljeca,nije neki trosak.
Aditiv ne vredi ako je vec smrzla nafta.
Sto se tice loza,bio je najjeftiniji za voznju,doduse samo se cekalo da prodju izbori,jer nije niko lud pa da nije primijetio da se D2 ne prodaje a loz ide kao blesav.Jeste smradacki sto ga poskupise ali sta ces,na pumpi gdje ja sipam je 125 din pa je opet isplativiji nego D2.
Elem neki dan sam prvi put nako 7-8 mjeseci sipao D2 i auto na njega dimi vise nego na loz...toliko o kvalitetu.

Mene interesuje ima li ko kakva iskustva o ugradnji plina u vazdusno hladjene motore,ili nekoga ko je to radio a da je prosao atest.

Resenje je da pravis izmenjivac toplote vazduh (izduvni gasovi)- voda i ugradis cirkulacionu pumpu za vodu.

Veci problem je gde da pronadjes mesto za rezervoar TNG jer ne sme u kabinu i ne sme ispred kabine prema atest pravilniku.

Back