U ovim kriznim vremenima, na koje gorivo je najbolje voziti, i naravno dajte obrazlozenje zasto tako mislite.
P.S. radio sam pretragu, i nema ovakva tema!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
S tim sto i kod novijeg plinskog uredjaja tj. sekventa kad odu dizne treba oko 200 eura za nove a ima jos propratnih delova koji odlaze.
Meni je redosled sledeci:
-benzinac
-dizel
-plin
E sad najisplativiji je plin jer se u proseku u gradskoj voznji potrosi oko 10L po 66 din i to je 660 din/100 km,dizel u proseku trosi oko 8L po 137 din je 1096 din a benzinac trosi u proseku oko 10L po gradu po 133 din je 1330 din/100 km.
Znaci na plinu je potrosnja u novcu je duplo jeftinija a u odnosu na dize 40% jeftinija.
Uzeo sam za primer prosecne potrosnje jer neki trose i manje a neki i vise i u gradskoj voznji gde je potrosnja najveca.
Ebt sad kad vidim koliko se skupo voziti na benjzin-!
To se podrazumeva da je benz na prvom mestu, ali je plin jeftiniji, ja sam to odgovorio na osnovu ekonomskog kriterijumaSvi bi vozili na benz da imamo para. Kod sekvent plina treba malo vise voditi racuna u odnosu na obican benz, Treba ga povremeno provozati na benzin malo duze, cisto da mu ne zapeknu dizne za benz, jer se i to desava, najcesce kod onoga ko ne drzi benz u rezervoaru
![]()
Nego Dule, kod sekvent plina, da li su manji gubici u gorivu i niza potrosnja u odnosu na obican uredjaj?
Plin, racunicu imas iznad.U ovim kriznim vremenima, na koje gorivo je najbolje voziti, i naravno dajte obrazlozenje zasto tako mislite.
One starije ne moras uopste.![]()
Ja sam proslog vikenda otisao kod plinara koji je meni ugradio uredjaj pre 4 godine. Kupio on onaj gasni analizator, a ja se bas spremao da odem negde da mi nasteluju plin, pa odem kod njega. Bio sam malo skeptican u vezi ovoga, ali rekoh ajde da probam, kostalo me par pivaI tako nasteluje on uredjaj na osnovu parametara i kaze sad je super. Juce sam vozio auto putem prilicno konstantno 130km/h (posto je ogranicenje 120, a tolerancija kod drugova organa je 10% preko toga
) i u jednom pravcu izmerio 8,1L/100km plina. U povratku sam vozio takodje 130, ali je bilo i izletanja do 140 u vise od nekoliko navrata i izmerio potrosnju 8,4L na 100.
Dakle, ja sam vrlo zadovoljan koliko me kosta voznja na plin, narocito ako uzmemo u obzir da imam onaj prostiji tng uredjaj za starije injection motore i nije skup za odrzavanje, osim sto benzinske dizne vole da mi brljave pa usipam aditive za ciscenje u benzin, a pre par meseci sam ih cistio ultrazvucno.
I, naravno, losije mi auto ide na plin, ali ipak je razlika u ceni uteha.
Do pre dva meseca vozio sam auto sa TNG, sad sam presao na dizelasa. Sluzbeno cesto vozim i benzince (Mazdu 3 1.6, Fabiu 1.4 i Octaviu 1.6 i 1.8)..
Moj licna lista, po zadovoljstvu u voznji, bila bi:
1. Dizel
2. Benzin
3. Plin
ALi, kako je postavljac teme pomenuo krizu, to zbog cene goriva i odrzavanja lista je ocigledna
1. Plin
2. Benzin/Dizel... Svejedno.. Sto dizel ustedi na potrosnji, to pojede na odrzavanju. Plust sto su novi benzinci sve stedljiviji...
kod sekvent plina, da li su manji gubici u gorivu i niza potrosnja u odnosu na obican uredjaj?
Ja vozim dizele tolike godine, i nikad turbina, ventili, zamajci nista nije otislo.
Ja vozim dizele tolike godine, i nikad turbina, ventili, zamajci nista nije otislo.
Sokovi se dele na "crne", "žute" i "egzotik".[Ne_Vazim_Se];19171222:na naftu se greje, na plin se kuva a na benzin se vozi.