dize mi temperaturu

nikolaradonjic

Početnik
Poruka
1
Treba mi pomoc. Imam fiat bravo 1.4 12v koji dize temperaturu i pravi kompresiju. Pregledani su mu i termostat, i automat na hladnjaku, i hladnjak i pumpa za vodu i sve cevi, ispitana i obradjena glava, stavljen novi dihtung i on ponovo dize. Ako ima neko kome se ovo desilo ili zna o cemu se radi molio bih da mi odgovori. hvala unapred

Vodena pumpa zna da pravi problem jer ne pravi dovoljnu cirkulaciju tecnosti.

NA ovo bi se i ja kladio,
moze biti i zapusen sistem, sipani aditivi za zapusavanje sitnih rupica, ali i voda u sistemu, mozda mu treba ipak antifriz,
skini crevo sto ide u posudu i vidi kakav ja pritisak cirkulacije, kako cirkulise voda, ako bije dobro mlaz, uzmi neku hemiju za ciscenje sitema,
a i proveri tremosat dali valja, dali je hladno crevo ka hladnjaku ili bas vrelo, kada vec nabije tmperaturu,
kada otvara i kada otvara termo davac, dali prvo upali ventilator ili prvo podigne temperaturu

Meni je Reno godinu dana dizao temperaturu i to pri malim obrtajima. Kad ga nagazim temperatura se spusti, sto je najgore vozio sam ga u reno servis i nisu znali sta je, kazu otisao motor. I tako ja uradim motor kompletno, kad ono opet dize temperaturu. I pocnem sam.... I zaprepastim se, ventilator je duvao ka spolja a ne ka motoru. Znaci okrenute zice, plus i minus. Ventilator mora da duva ka motoru. Proveri to za svaki slucaj :)

NA ovo bi se i ja kladio,
moze biti i zapusen sistem, sipani aditivi za zapusavanje sitnih rupica, ali i voda u sistemu, mozda mu treba ipak antifriz,
skini crevo sto ide u posudu i vidi kakav ja pritisak cirkulacije, kako cirkulise voda, ako bije dobro mlaz, uzmi neku hemiju za ciscenje sitema,
a i proveri tremosat dali valja, dali je hladno crevo ka hladnjaku ili bas vrelo, kada vec nabije tmperaturu,
kada otvara i kada otvara termo davac, dali prvo upali ventilator ili prvo podigne temperaturu

Druze vidim da si ovde naveo nesto sto bi mene zanimalo, imam mareu benzinca i dize mi temperaturu skoro do crvene i onda upali ventilator i spusti na sredinu, za nedelju dana sam zamenio i termodavac i vodenu pumpu i termostat ali opet isti problem. Znaci primetio sam da mi prvo digne temperaturu pa tek onda upali ventilator. Molim te pomagaj ako znas odgovor.

Druze vidim da si ovde naveo nesto sto bi mene zanimalo, imam mareu benzinca i dize mi temperaturu skoro do crvene i onda upali ventilator i spusti na sredinu, za nedelju dana sam zamenio i termodavac i vodenu pumpu i termostat ali opet isti problem. Znaci primetio sam da mi prvo digne temperaturu pa tek onda upali ventilator. Molim te pomagaj ako znas odgovor.
verovatno nisu kvalitetni termodavac ili termostat, skini termostat i stavi u posudu da kljuca voda, ako prokljuca a ne otvori znaces sta je, cak mora i dosta ranije, za termodavac neznam dali bi neki slican exsperiment uspeo, mada licno sunmnjam u kvalitet bas termostata, jer ventilator radi do spustanja na sredinu, pa pipni creva dali je vrela voda kada predje polovinu na skali i na ulaznoj i na izlaznom crevu, na prvo dizanje temprature .....
dali si koristio sredstva za zaptivanje sitnih rupica unutar hladnjaka....
pitaj i ovo dali ventilator na marei ima dve brzine, zovi neki srevis pa pitaj sta te birga...
oni ha q ku ha, hq nisu za qurac....

Poslednja izmena:
Ako ti ne trosi rashladnu tecnost,vrovatno je termostat.
Ako trosi rashladnu tecnost,imas ozbiljniji problem.Postoje slucajevi kad je naprsla glava motora,a naprslina je tako mala da je cak ni obican hidro test ne moze prepoznati.U MR-u u Beogradu zagreju glavu na radnu temperaturu i onda izvrse hidro test.
Pokusaj da skines termostat,i prati rad motora.

Back