Divlje životinje

spiderhoj.jpg

napomena moderatora: posle reorganizacije foruma u temu "divlje zivotinje" su spojene teme ptice, insekti i druge... ovde mozete da ostavite fotografije svih zivotinja koje se ne smatraju domesticiranima iako se nalaze u neposrednoj ljudskoj sredini...

To je Osoliki pauk ili Agriope bruennichi. Jedan je od nasih najvecih pauka i kao sto rece Dulle boli kad ujede i opasan je za insekte a za nas je opasan isto koliko i drugi pauci.
Postavio sam takvog u makro podforumu i veoma je zahvalan za slikanje

Pauk-1.jpg

Mrea-1.jpg

Taj je jos bolji ali gledam exif i kaze 1/1000. Zar to nije moglo jos krace? vidis kako je krilo mutno.
Najvise mi se svidja sto mu se glava vidi samo u odrazu u vodi :D Koliko vidim na krilu se vidi kako visi kap vode, znaci kropujes okolo sto nije zanimljivo i saljes na konkurs national geographic !!! :D :D :D

Sledeci put pucam na 1/2000,preko toga ce biti mracne fotke. Sto se tice kapljice na krilu pogledaj malo bolje i videces da to curi voda iz kljuna (preciznije sa donje vilice koja vrlo malo viri ispod krila jer je trenutak pre toga zaronio kljun,verovatno da uhvati neku ribicu sto se vidi po pljusku iza galeba).
Momenat i refleksija je super uhvacena ali ova fotografija nema neki kvalitet sto si ti primetio po mutnoci krila i jos nekih detalja a razlog tome je "kratak" objektiv 18-105VR pa sam sliku kropovao i izgubio detalje. Original je izgledao kao ova fotografija iz iste serije

DSC_0005-1.jpg

Nista ne brini danas je stigao 70-300VR. Samo da se opet nadjem na pravom mestu u pravo vreme i resen problem ;)

Sledeci put pucam na 1/2000,preko toga ce biti mracne fotke. Sto se tice kapljice na krilu pogledaj malo bolje i videces da to curi voda iz kljuna (preciznije sa donje vilice koja vrlo malo viri ispod krila jer je trenutak pre toga zaronio kljun,verovatno da uhvati neku ribicu sto se vidi po pljusku iza galeba).
Momenat i refleksija je super uhvacena ali ova fotografija nema neki kvalitet sto si ti primetio po mutnoci krila i jos nekih detalja a razlog tome je "kratak" objektiv 18-105VR pa sam sliku kropovao i izgubio detalje. Original je izgledao kao ova fotografija iz iste serije

DSC_0005-1.jpg

Nista ne brini danas je stigao 70-300VR. Samo da se opet nadjem na pravom mestu u pravo vreme i resen problem ;)

Ako smem da se umesam - ovo su sjajne fotografije, njihova lepota je u tome sto pokazuju koliko ti uzivas u onome sto gledas i vidis oko sebe.
Tehnika i “kvalitet” ce doci, u to nema nikakve sumnje.

evo jos pernatih stvorova, u "braonkastoj seriji"... novi zeland je svet ptica, ako imas fotoaparat u ruci tesko im je odoleti

1

2

3

sledece tri, mozda previse za jedan post, ali ovo je specijalna pticica, new zealand dotterel; naivna i radoznala sto je razlog da ih je sve manje na svetu, verovatno nekoliko stotina parova na usamljenim, udaljenim plazama
osecao sam se pocastvovan da sam nekolicinu sreo ovako izbliza
4

5

6

Pre neki dan posetio sam koloniju ganeta, u ovo doba oni se vracaju sa zimovanja u Australiji i na vetrovitim liticama Aucklandske zapadne obale se gnezde, prave male ganete i uce ih da lete. Ganeti su velike lepe ptice i od njihovog letackog spektakla stvarno zastaje dah.
Izvinjavam se zbog broja fotki ali nisam umeo da napravim manji izbor.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Ovo je istovremeno i moj pozdrav smenjenom moderatoru, a u redosledu poletanja, lebdenja nad provalijom, strmih litica, uzburkanog mora i slobodnog neba ima naravno i nesto slucajne simbolike.
I svima ostalima pozdrav, videcemo se jos pretpostavljam, ali u nekom drugom cirkusu.. : )

Back