LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.541
Divno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

E znate sta mi nije jasno... Procitam ovde "Ptice" i sad ulazim ocekujem neki tele objektiv tipa 400mm, brdo ptica u letu, orlova ovog onog... Kad ono sve kokoske i ptice u kavezima![]()
е па у томе је фора...извући максимум из минимума...обрнуто је за дебеле, глупе амере...etc.![]()

...sunce, ako umesh bolje deder pokazi nam kako se to radi... do momenta dok se USAid ne bude sazalio na nas i poslao nam "objektivnu" humanitarnu pomoc... onda cemo mi tebi da pokazemo kako se to radi...
hvala Hazo...
@nedovrsena recenica, zato pokushash da umanjih znachaj kaveza sa dof-om... kompaktom ti to bas i nece poci za rukom nazalost!

depth of field, ako si nekada video objekat na fotografiji koji je izostren a ostalo oko njega zamuceno to je to... Fokus je na jednom ili par objekata a ostali objekti koji odvlace paznju su van fokusa...
Hvala Ivan015, jos da naucim kako da to postignem, mislim, onaj deo van fokusa, za to nema problema : ) to obicno postizem ko od sale.
A ostatak, tu ce trebati nesto vezbe...
), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu!
...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene 
@nedovrshena (u muskom rodu), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu!
...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene
![]()
nego me ne mrzi da citam i citam i edukujem se...[od nestrpljenja dok ne kupim dslr]
"Postizes otprilike sa sledecim:
Sto veca zizna daljina
Sto blizi objekat
Sto dalja pozadina i mozda najvaznije:
Sto veci otvor blende...
To su 4 sigurna puta do dobrog dof-a..."
"@nedovrshena (u muskom rodu ), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu! ...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene"
Ivan015, ...creatrix... , super saveti, i evo rezultata prvih vezbi, kakvih takvih... Posteno sam se smrzo cekajuci ove lepotane da se nameste... : )
![]()
![]()
WoW! Odlicne su! Obozavam kad ovako vidim napredak ocigledno, ove ptice su mnogo bolje ispale od papagaja
super su
...jest napredak... a sad se pozabavi post-produkcijom... pazi na pregorele delove i skini cijan jer ovi dunavski "golubovi" nisu toliko plaventalski![]()
zatim je nakoso i jos mnogo toga da ne nabrajam...Ova zadnja je, izvini ali moram da ti kazem po meni losa fotografija. Delom zbog kadriranja i toga sto ti je fotografija prepolovljena, tj sto je centralna linija tacno na sredini, Zatim ne vidim sta si hteo da fotografises, zid, golubove ili pozadinu, po fokusu se to ne moze zakljuciti itd...zatim je nakoso i jos mnogo toga da ne nabrajam...
izvini ali bio sam iskrenone dve su super ali ova mi se ne svidja