Diskriminacija filozofa

evo šta jedan naš pisac (M. Bećković) kaže o filozofima

"Nema nijednog mislioca u prošlosti koji nije grešio.

Evo kratkog spiska nekih grešaka i gluposti koje se danas nikome svesnom ne mogu dogoditi.

Heraklit je mislio da je sve postalo iz vatre.

Pitagora - da je broj suština sveta.

Sokrat je smatrao da državom treba da upravlja mali broj najpametnijih ljudi. Bio je protiv izbora i glasanja.

Platon je sanjao idealnu državu, a seljake smatrao suvišnim u političkom životu.

Aristotel je verovao da je sirotinja nesposobna za vrlinu i vršenje građanskih dužnosti, a aristokratija banda pokvarenjaka i hohštaplera.

Seneka je propovedao milosrđe i veru u zagrobni život.

Đordano Bruno je bio ubeđen da svet prožima nekakva svetska duša.

Dekart je bio - religiozan.

Spinoza - metafizičar.

Volter je smatrao istoriju zbirkom falsifikata, prevara i laži.

Hegel je do kraja života ostao uveren da je u osnovi svega apsolutna ideja.

Šopenhauer je zastupao gledište da život ne vredi ništa.

Tomas Mor je bio utopista.

Niče je ustao protiv jednakosti i demokratije. Ni Njegoš ni Ajnštajn nisu raščistili sa religijom. Marks je verovao u svetsku revoluciju."

Kao i svaki covjek i filozofi mogu da pogrijese, pa svi imamo razlicita misljenja. Oni su rekli dosta stvari, koje nisu tacne, na njih se pozivamo, ili o njima pricamo, jer su nam interesantne neke teme, ili mozda cak i komicne, hocemo li mi prihvatiti njihovo glediste ili ne, to je nasa licna stvar. U filozofiji mozes reci sa cim se slazes, a sa cim ne, i onda svoje misljenje, svoje neko glediste. Pa svi grijesimo, majku mu, nije niko profi msililac...

evo šta jedan naš pisac (M. Bećković) kaže o filozofima

"Nema nijednog mislioca u prošlosti koji nije grešio.

Evo kratkog spiska nekih grešaka i gluposti koje se danas nikome svesnom ne mogu dogoditi.

Heraklit je mislio da je sve postalo iz vatre.

Pitagora - da je broj suština sveta.

Sokrat je smatrao da državom treba da upravlja mali broj najpametnijih ljudi. Bio je protiv izbora i glasanja.

Platon je sanjao idealnu državu, a seljake smatrao suvišnim u političkom životu.

Aristotel je verovao da je sirotinja nesposobna za vrlinu i vršenje građanskih dužnosti, a aristokratija banda pokvarenjaka i hohštaplera.

Seneka je propovedao milosrđe i veru u zagrobni život.

Đordano Bruno je bio ubeđen da svet prožima nekakva svetska duša.

Dekart je bio - religiozan.

Spinoza - metafizičar.

Volter je smatrao istoriju zbirkom falsifikata, prevara i laži.

Hegel je do kraja života ostao uveren da je u osnovi svega apsolutna ideja.

Šopenhauer je zastupao gledište da život ne vredi ništa.

Tomas Mor je bio utopista.

Niče je ustao protiv jednakosti i demokratije. Ni Njegoš ni Ajnštajn nisu raščistili sa religijom. Marks je verovao u svetsku revoluciju."

И шта је у овоме погрешно? :neutral:

Зар хоћеш рећи да Платон није био у праву када је тврдио да државом требају управљати паметни а не већина. Јер ако скупиш 100 будала на једном месту, тиме нећеш добити једног паметног него сто будала.

Или зар Шопенахуер није био у праву да овај свет не ваља ништа?

Или, шта је погрешно у томе што је Спиноза био метафизичар? итд.

Znaci, ozimane, Shopenhauer je odgovorio na pitanja ko smo, sta smo i odakle smo? Ili je to, mozda, uradio neko pre njega ili posle?

У праву си. Ја Шопенхауера доживљавам као неког са чијом је филозофијом иста дошла до врхунца. До крајњих граница могућности људског сазнања, после чега је Шопенхауер могао изјавити:" После мене сфинга може пропасти у понор јер су сви проблеми филозофије решени". И слажем се са њим.

После хиљада година филозофирања дошли смо до врхунца. До квинтесенције. ПОСЛЕ ТОГА ОСТАЛЕ СУ само парафразе. Ниче је парафразиста Шопеанхауера, Едуард вон Хартман такође, Бергсон исто тако.

То еј и једина струја која је права филзоофија. Оно остало је декаденција филозофије која се данас претворила у филозофију језика. У играрију празним појмовима и нешто чему је једина сврха да људе одврати од исте јер новом светском поретку не одговора да људи много мисле . Зато су и довели филозофију овде где је данас.

То еј и једина струја која је права филзоофија. Оно остало је декаденција филозофије која се данас претворила у филозофију језика. У играрију празним појмовима и нешто чему је једина сврха да људе одврати од исте јер новом светском поретку не одговора да људи много мисле . Зато су и довели филозофију овде где је данас.

pa eto vidiš da od šopenhaurove "prave" filozofije nikake vajde ni za svet ni za njegov poredak.
Da je valjalo nečemu, valjda bi zaživelo negde

šta je pokazao? da može da se napne do vrhunca ljudskog saznanja?
idi begaj..
ljudska vrsta još nije smislila čime će da zameni jedan običan kišobran, al zato važno da je šopenhauer baja do jaja..

i da citiram velikog Karlina

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade,
ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike;
trošimo više, a imamo manje;
kupujemo više – uživamo manje;

Imamo veće kuće, a manje porodice;
više udobnosti, a manje vremena;
imamo više diploma, ali manje razuma;
više znanja, a manje rasuđivanja;
više stručnjaka, a još više problema;
više znanja u medicini, a sve manje zdravlja."

da je filosofska misao trebala ljudima, da je bila dovoljno moćna da se uspostavi kao trend, da je jednom rečju služila bilo čemu (osim ličnom izdrndavanju iskompleksiranih fijuka) - do ovakvog paradoksa ne bi moglo (ni smelo) da dođe.

Postoje stvari koje ljudi jednostavno odmah i bez premišljanja prihvate kao potrebne, poželjne i prisvoje ih iskreno i odlučno

nešto sa filozofijom i filozofima debelo nije valjalo čim nisu bili toliko ubedljivi

Filozofe treba diskriminisati , sta vise smatram da se filozofi ne diskriminisu dovoljno. Po mom licnom vidjenju, svakog filozofa bih diskriminisao i kaznio proporcionalno sa banalnoscu njegove filozofije . Trebalo bi zatvoriti katedru za filozofiju, zabraniti filozofima da pljuju po vrednostima ''obicnih ljudi' i da objavljuju bilo sta sto bi zatrovalo nezrele umove.
Jedino sto je dobro u celoj toj prici je sto su oni zaista sazidali put razmisljanja i udarili temelj nauke(recimo Pitagora itd) tako da ja ipak cenim neke od njih.

Naravno postoje vise tipova filozofa. Ono sto im je svima zajednicko, a sto oni nikad ne primete , je da taj 'banalni' zivot (koji zivimo mi -idioti sa individualnom voljom), kreira njihovu filozofiju u svakom pogledu, ili njihova filozofija bude odraz karaktera.Recimo Sopenhauera je tukla mama pa je mrzeo zene i pisao eseje kako su zene pogane, Niche je imao kvantni penis i bio bednik, pa je mudrovao o supercoveku tj gradio neku suprotnost (a svako ko poznaje njegovu biografiju zna koliko je jadno ziveo), Heraklit je verovatno bio siledzija pa je mislio da rat objasnjava sve -dakle cista psihologija.
Takodje zajednicko im je i to da ne primete da je filozofiranje zapravo period u odrastanju, i da pitanja sta, kako i ko sam - prodje svaki covek, ali shvati a posteriori jako brzo, da su to pseudo pitanja , jer svet nazalost najverovatnije nema svrhu vec je to ljudska kategorija, a bogami kad se to shvati- tu je i kraj filozofiji.

Dakle najgori su oni filozofi tipa Sopenhauer i Berkli koji su izgubili dodir sa realnoscu. Oni su tip 1. Njihove ideje se ne mogu pobiti, i to zaista ne mogu, jer su toliko apsurdne da cak nema protiv - argumenata takvim glupostima osim zdravog razuma. Njih uglavnom zanimaju divlja pitanja poput smisla zivota i 'stvari po sebi'. Ovom tipu (kao najgorem) treba zabraniti sve protiv cega se protive - pravo na zdravstvenu negu ukljucujuci vakcine i lekove, racunare ,televizore, grejanje , automobile. Mada najcesce, oni su toliko licemerni da ipak znaju da koriste sve ono sto pljuju.
Tip 2 su Lok, Dekart i ostali koji su malo dali sebi oduska i pitaju se nesto malcice prakticnije , o ljudskom saznanju i cesto i imaju dobru poentu.. I oni su skrenuli sa uma , vise na njihovu stetu, ali ipak truju dobre ljude, i dakle treba ih kazniti samo malo, recimo bicevanje.
Tip 3su oni koji su jako blizu da budu normalni npr- Vitgenstajn. On je shvatio recimo da je filozofija igra recima , ali ipak ga vuce to metafizicko ludilo i na kraju pretera u tome. Njima bi bihejvioralna terapija najlepse legla i zato ih treba samo samarati svaki dan, da se vrate u zivot.
Tip 4 Poper, Djindjic, Rasel. Ovi filozofi ne zasluzuju kaznu jer se uglavnom bave realno postojecim pitanjima i problemima al ipak nose titulu 'filozofa'. Jer ipak postoji nesto sto mozemo nazvati filozofija drustva, matematike, nauke , religije i to eventualno moze biti korisno.

Bilo ko, ko je chitao filozofska dela diskriminise filozofe, jer nas (non-filozofe) zestoko iritira kad neko pravi hvalospeve o 'istini' 'mudrosti' itd i potrazi za istinom , a zapravo mu je istina pred ocima, ali on je ne vidi nikako . I naravno arogantni su kad brane svoje filozofske uvide . Ne kazem da su filozofi losi ljudi, iako najcesce jesu.

Dakle decko, ne samo da si pogresio fakultet , nego si pogresio zivot. Ja te diskriminisem maximalno, sta vise vidim te kao nezrelu osobu, kao i svakog filozofa, koja nema hrabrosti da prihvati svet.. Iako svako moze da se promeni i da postane covek.

U mnogim zemljama, mislim sto sam vidio na internetu, filozofe oznacavaju kao one sto seru, puno pricaju, maslaju itd. Naravno, ne u svim zemljama...ali u Srbiji, kod mene u RS. to je izrazeno. Malo ko ima postovanja prema filozofima, uvijek smo mi nekako razliciti. Meni se desilo to, kada me pitaju sta studiram, ja odgovorim da studiram filozofiju, reakcija je odmah, ,,ti si lud". Zbog cega smo mi u dosta situacija tako razliciti??? Pa i mi smo ljudi, nismo zivotinje!!!:)

..sasvim slučajno naletih nedavno na životopise nekih filozofa.. recimo Platona su izložili na prodaju u roblje nakon jednog pohoda na Siciliju..a nisu li Sokrata osudili na smrt što 'Kvari omladinu' i 'Što ne priznaje bogove koje priznaje država i što uvodi nova božanstva' .. nakon što je pročitana optužnica Sokrat reče:''Vrlo dobar govor, Lizija, ali nije pogodan za mene.'' Ovaj odgovori:'' Ako je govor dobar,kako, onda, može da ti ne odgovara?''..''Pa, dobro, zar fino odelo i fina obuća ne bi bili isto tako nepogodni za mene?'' reče Sokrat ..
..prema Platonovom Menonu Sokrat je naročito znao da uzme na zub one koji su imali visoko mišljenje o sebi, dokazujući im da su budale .. mnogi nisu mogli izdržati da ih Sokrat izlaže ruglu, te su mnogi bili besni zbog kritike zanatlija i političara, retora, pesnika ...
..šta je filozof ako nije diskriminisan ??..a šta je svijet ..

Filozofe treba diskriminisati , sta vise smatram da se filozofi ne diskriminisu dovoljno. Po mom licnom vidjenju, svakog filozofa bih diskriminisao i kaznio proporcionalno sa banalnoscu njegove filozofije . Trebalo bi zatvoriti katedru za filozofiju, zabraniti filozofima da pljuju po vrednostima ''obicnih ljudi' i da objavljuju bilo sta sto bi zatrovalo nezrele umove.
Jedino sto je dobro u celoj toj prici je sto su oni zaista sazidali put razmisljanja i udarili temelj nauke(recimo Pitagora itd) tako da ja ipak cenim neke od njih.

Naravno postoje vise tipova filozofa. Ono sto im je svima zajednicko, a sto oni nikad ne primete , je da taj 'banalni' zivot (koji zivimo mi -idioti sa individualnom voljom), kreira njihovu filozofiju u svakom pogledu, ili njihova filozofija bude odraz karaktera.Recimo Sopenhauera je tukla mama pa je mrzeo zene i pisao eseje kako su zene pogane, Niche je imao kvantni penis i bio bednik, pa je mudrovao o supercoveku tj gradio neku suprotnost (a svako ko poznaje njegovu biografiju zna koliko je jadno ziveo), Heraklit je verovatno bio siledzija pa je mislio da rat objasnjava sve -dakle cista psihologija.
Takodje zajednicko im je i to da ne primete da je filozofiranje zapravo period u odrastanju, i da pitanja sta, kako i ko sam - prodje svaki covek, ali shvati a posteriori jako brzo, da su to pseudo pitanja , jer svet nazalost najverovatnije nema svrhu vec je to ljudska kategorija, a bogami kad se to shvati- tu je i kraj filozofiji.

Dakle najgori su oni filozofi tipa Sopenhauer i Berkli koji su izgubili dodir sa realnoscu. Oni su tip 1. Njihove ideje se ne mogu pobiti, i to zaista ne mogu, jer su toliko apsurdne da cak nema protiv - argumenata takvim glupostima osim zdravog razuma. Njih uglavnom zanimaju divlja pitanja poput smisla zivota i 'stvari po sebi'. Ovom tipu (kao najgorem) treba zabraniti sve protiv cega se protive - pravo na zdravstvenu negu ukljucujuci vakcine i lekove, racunare ,televizore, grejanje , automobile. Mada najcesce, oni su toliko licemerni da ipak znaju da koriste sve ono sto pljuju.
Tip 2 su Lok, Dekart i ostali koji su malo dali sebi oduska i pitaju se nesto malcice prakticnije , o ljudskom saznanju i cesto i imaju dobru poentu.. I oni su skrenuli sa uma , vise na njihovu stetu, ali ipak truju dobre ljude, i dakle treba ih kazniti samo malo, recimo bicevanje.
Tip 3su oni koji su jako blizu da budu normalni npr- Vitgenstajn. On je shvatio recimo da je filozofija igra recima , ali ipak ga vuce to metafizicko ludilo i na kraju pretera u tome. Njima bi bihejvioralna terapija najlepse legla i zato ih treba samo samarati svaki dan, da se vrate u zivot.
Tip 4 Poper, Djindjic, Rasel. Ovi filozofi ne zasluzuju kaznu jer se uglavnom bave realno postojecim pitanjima i problemima al ipak nose titulu 'filozofa'. Jer ipak postoji nesto sto mozemo nazvati filozofija drustva, matematike, nauke , religije i to eventualno moze biti korisno.

Bilo ko, ko je chitao filozofska dela diskriminise filozofe, jer nas (non-filozofe) zestoko iritira kad neko pravi hvalospeve o 'istini' 'mudrosti' itd i potrazi za istinom , a zapravo mu je istina pred ocima, ali on je ne vidi nikako . I naravno arogantni su kad brane svoje filozofske uvide . Ne kazem da su filozofi losi ljudi, iako najcesce jesu.

Dakle decko, ne samo da si pogresio fakultet , nego si pogresio zivot. Ja te diskriminisem maximalno, sta vise vidim te kao nezrelu osobu, kao i svakog filozofa, koja nema hrabrosti da prihvati svet.. Iako svako moze da se promeni i da postane covek.

Postujem tvoj stav prema filozofima, to sto si ti mozda cuo ili vidio, tipa ,,pljuvanje po vrijednostima drugih ljudi", nisi dovoljno dokazao.....I meni je drago sto sam upisao fakultet i moj zivot je do sada i vise nego odlican, nije da se hvalim, ali mi nista ne fali. Svi ti filozofi su istakli svoja misljenja o svijetu, zivotu, naukama, sto malo koji covjek se sad osudjuje i nisu svi isti...Djindjicu svaka cast na onome sto je napisao...Covjece nisi citao druga djela od drugih filozofa i neupucen si...........

Oziman, hvala na podrsci

Postujem tvoj stav prema filozofima, to sto si ti mozda cuo ili vidio, tipa ,,pljuvanje po vrijednostima drugih ljudi", nisi dovoljno dokazao.....I meni je drago sto sam upisao fakultet i moj zivot je do sada i vise nego odlican, nije da se hvalim, ali mi nista ne fali. Svi ti filozofi su istakli svoja misljenja o svijetu, zivotu, naukama, sto malo koji covjek se sad osudjuje i nisu svi isti...Djindjicu svaka cast na onome sto je napisao...Covjece nisi citao druga djela od drugih filozofa i neupucen si...........

Oziman, hvala na podrsci
To pljuvanje je kad kazes nekom da je njegov zivot sluzba individualnoj volji, odnosno da je to sto je on radio i zaradio za auto -gotovo nebitno, a to ovde koliko sam 'video' ili 'chuo',kako ti kazes, se cesto desava. To nepriznavanje tudje subjektivnosti, ja oznacavam takodje kao pljuvanje po tudjim vrednostima, da ne ulazim dublje. Dakle smatraju neki da su iznad nas ostalih i bas u tome lezi odgovor zasto su diskriminisani. Dakle pita ih neko : ok chemu sluzi filozofija ? odgovor: ' filozofija ne sluzi individualnoj volji nego dodirivanju sustine.. . mi (filozofi) smo dotakli nebo i ne zamlacujemo se vise konkretnim zivotnim pitanjima jer mi odavno ne jedemo i ne spavamo u kucama '
U svakom slucaju lakse cu ja to dokazati, nego ti to da ja nisam citao dela drugih filozofa.

<diskriminacija> A da je sa tobom sve apsolutno cisto, kao sto mislis da jeste, a bas zbog toga sto mislis da jeste-nije, ne bi upisao filozofiju u 21. veku. <diskriminacija>

Mada da te pohvalim, to sto si ti upisao filozofiju ne znaci da si ti filozof, nego da si istoricar filozofije. Jer divlji (pravi) filozofi ne zalaze na fakultete . S te strane ne smatram da je lose upoznati se sa evolucijom misli jer naravno da ima tu inteligentnih stvari kao npr drustevni ugovor.. Nadam se da nisi filozof inace.

Научнике треба дискриминисати! Забранити им да гурају нос тамо где им није место. Ограничити их на оно што прости научни метод једино може дати тј. на темељу индукције изводити проблематичне судове и тако се бавити појавом. Једино појавним светом! Суштину света и живота ти жонглери епрувета и реторти, којима су исте замениле мозак, како каже Ниче, требају препустити онима који једини могу дати одговоре на таква питања ..филозофима!

А не да рецимо о суштинским питањима људи данас питају овог лика,како сам већ једном писао овде:

Čuveni fizičar i kosmolog Stiven Hoking izjavio je za britanski “Gardijan” da je raj izmišljen za ljude koji se plaše smrti.Hoking je ponovio svoj stav o religiji i odbacio bilo kakvo postojanje “onostranog sveta”.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/254194/Stiven-Hoking-Raj-je-samo-bajka

Неком изврнутом логиком Хокинг се узима за оличење мудрости које треба питати о свему па и о ономе о чему филозофи меленијумима размишљају, иако Хокинг о томе нема појма нити може имати! Закључке које су филозофи извели склањамо на страну и питамо Хокинга шта је живот и шта нас чека после смрти.
Одговори о суштини живота налазе се код филозофа, не код научника. Научници се држе свог емпиријског научног метода који је утемељен на реализму и у својој области истражвања је сасвим задовољавајући, што технолошко доба и доказује. Међутим, питања суштине живота нису у домену научног метода.

Ти би овде изгледа са висина психологије да анализираш филозофе . Обавестићу те ,ако ниси знао, да је психологија, која је изникла из сировог материјализма, и која дух своди на психолошка стања и бави се симболима духовног уместо духом самим, далеко од тога да може анализирати било шта. Шопенахуер, Ниче и слични нису из неких комплекса стварали своје филозофије него су они за разлику од многих других, могли да се отргну од службе индивидуалној вољи и да свет око себе ,као и људе око себе, погледају објективно.

Тако је Шопенхауер могао анализирати жене а да при томе размишља горњом главом. Подухват који је за многе немогућ!

Наравно да свет нема сврху, јер појам сврхе изивире из каузалитета (узрок последица) а он важи само у појави не и у ствари по себи. Ма шта била ствар по себи тамо нема нити узрока нити последице. Ствараоца нити створеног , средства нити циља самим тим ни сврхе.
Одавно је филозофија до овог знања дошла, али то није био крај филозофије, већ једино крај спекулативне метафизике.

Интерсентна типологија. Само што бих је ја изокренуо. ТИп 4. као најгори па до типа 1 као најбољег..

Научнике треба дискриминисати! Забранити им да гурају нос тамо где им није место. Ограничити их на оно што прости научни метод једино може дати тј. на темељу индукције изводити проблематичне судове и тако се бавити појавом. Једино појавним светом! Суштину света и живота ти жонглери епрувета и реторти, којима су исте замениле мозак, како каже Ниче, требају препустити онима који једини могу дати одговоре на таква питања ..филозофима!

tako je
trebali smo da pustimo da penicilin osmisli Hegel !

Ovde deca sa tri seminarska i 15 blogova, koja ne razlikuju eshatologiju od futurologije, sa pseudokognitivnim i konativnim mogucnostima afektiraju filozfsko jer ih boli desna ruka a levom ne znaju. Baveci se istorijom filozofske misli a pritisnuti neljubaznom svakodnevnicom "odleprsaju" i cesto u tako hipersenzibilnom samozaljubljenom stanju pozele produziti mozdanu opijenost koja tudje kontemplacije kriptokratski prisvaja hineci kako je sintaksa dovoljno siroka i da mogu biti novum. A forum je divan poligon, samo ima namcora.

Ovde deca sa tri seminarska i 15 blogova, koja ne razlikuju eshatologiju od futurologije, sa pseudokognitivnim i konativnim mogucnostima afektiraju filozfsko jer ih boli desna ruka a levom ne znaju. Baveci se istorijom filozofske misli a pritisnuti neljubaznom svakodnevnicom "odleprsaju" i cesto u tako hipersenzibilnom samozaljubljenom stanju pozele produziti mozdanu opijenost koja tudje kontemplacije kriptokratski prisvaja hineci kako je sintaksa dovoljno siroka i da mogu biti novum. A forum je divan poligon, samo ima namcora.
E neka si ga napusio....ako sam dobro razumeo sta si hteo reci !
p.s. Vidi se da si skolovan covek .

ne sjeri da ne razlikuju eshatologiju od futurologije..?

filozofi koji ne podržavaju strukture vladajućih, obično ostaju nezapaženi ili bivaju proglašeni humoristima.
ako je njihova kritika elementarnija, postaju državni neprijatelji i žrtve progona.
ako su seronje, dobivaju profesuru.
iznimke potvrđuju pravilo.

To pljuvanje je kad kazes nekom da je njegov zivot sluzba individualnoj volji, odnosno da je to sto je on radio i zaradio za auto -gotovo nebitno, a to ovde koliko sam 'video' ili 'chuo',kako ti kazes, se cesto desava. To nepriznavanje tudje subjektivnosti, ja oznacavam takodje kao pljuvanje po tudjim vrednostima, da ne ulazim dublje. Dakle smatraju neki da su iznad nas ostalih i bas u tome lezi odgovor zasto su diskriminisani. Dakle pita ih neko : ok chemu sluzi filozofija ? odgovor: ' filozofija ne sluzi individualnoj volji nego dodirivanju sustine.. . mi (filozofi) smo dotakli nebo i ne zamlacujemo se vise konkretnim zivotnim pitanjima jer mi odavno ne jedemo i ne spavamo u kucama '
U svakom slucaju lakse cu ja to dokazati, nego ti to da ja nisam citao dela drugih filozofa.

<diskriminacija> A da je sa tobom sve apsolutno cisto, kao sto mislis da jeste, a bas zbog toga sto mislis da jeste-nije, ne bi upisao filozofiju u 21. veku. <diskriminacija>

Mada da te pohvalim, to sto si ti upisao filozofiju ne znaci da si ti filozof, nego da si istoricar filozofije. Jer divlji (pravi) filozofi ne zalaze na fakultete . S te strane ne smatram da je lose upoznati se sa evolucijom misli jer naravno da ima tu inteligentnih stvari kao npr drustevni ugovor.. Nadam se da nisi filozof inace.

Slusaj, danas kako je vrijeme naislo svi hoce da budu jedni iznad drugih, pogotovo npr. pliticari, koji nemaju veze sa filozofijom, dobro mozda neki...Dosta si neupucen, neinformisan, ili pogresno informisan o filozofima. To je tvoje misljenje. A ovo ,,A da je sa tobom sve apsolutno cisto, kao sto mislis da jeste, a bas zbog toga sto mislis da jeste-nije, ne bi upisao filozofiju u 21. veku", decko preispitaj sebe gdje zivis, pogledaj svijet oko sebe, kako zivis i kako razmisljas, vidi da li je to pogresnoi ili nije. Divlji pravi filozofi kako ti kazes zalaze u faklutete, prije dva dana su kod nas dolazili ugledni ljudi (filozofi), ali nije ovde mjesto da ti govorim o kome je rijec, jer ih vjerovatno i ne znas, i nemoj misliti da te vrijedjam, samo mislim da lose si upucen, volio bih s tobom oci u oci, jer ne moze se sve ovde reci, pa da porazgovaramo kao ljudi, ali posto si udaljen ***. Ti stari pojedini filozofi su dosta mogli, sto niko nije poslije njih mogao i zalazili u teme sto malo ko je mogao, a i sad pogtov ne moze....

Da to malo pojasnimo dok citas zivotopise filozofa i kako su smislili i smisljali ozbiljni ljudi su svracali na fakultet da provere tehnologiju proizvodnje filozofske misli i naravno tu je nas milance koji vezba za buduceg filozofa retoricara dokazujuci da bi mogao da posluzi kao savetnik u proizvodnji pilica tako sto ce ljudima objasniti neophodnost rada bez plate.

E, ali nas milance bi morao da dobije stipendijicu kako bi se razlikovao od mare, zikine svalerke, sa dvoje dece kojoj je zika udelio stancic i platicu da moze da izdrzava nejac. Inace, milance je citao nesto o filozofiji u pauzi izmedju igrica i fudbala dok je tata penzioner cekao penziju, a mama domacica donosila mezence za svog sincica filozofa. Pa, kad je za mamu nas milace otkrice, zasto ne bi bio na forumu za zabavu kad vec ne moze na nekom filozofskom forumu.Eto ciste diskriminacije.
Mada, u ovakvoj konstalaciji stvari ja bih milancetu preporucio da izabere ili bure ili pretplatu na kondome, sto svakako nije diskriminacije je ako se kaci na zikinu kesu onda ima isti izbor kao i mara.

Da to malo pojasnimo dok citas zivotopise filozofa i kako su smislili i smisljali ozbiljni ljudi su svracali na fakultet da provere tehnologiju proizvodnje filozofske misli i naravno tu je nas milance koji vezba za buduceg filozofa retoricara dokazujuci da bi mogao da posluzi kao savetnik u proizvodnji pilica tako sto ce ljudima objasniti neophodnost rada bez plate.

E, ali nas milance bi morao da dobije stipendijicu kako bi se razlikovao od mare, zikine svalerke, sa dvoje dece kojoj je zika udelio stancic i platicu da moze da izdrzava nejac. Inace, milance je citao nesto o filozofiji u pauzi izmedju igrica i fudbala dok je tata penzioner cekao penziju, a mama domacica donosila mezence za svog sincica filozofa. Pa, kad je za mamu nas milace otkrice, zasto ne bi bio na forumu za zabavu kad vec ne moze na nekom filozofskom forumu.Eto ciste diskriminacije.
Mada, u ovakvoj konstalaciji stvari ja bih milancetu preporucio da izabere ili bure ili pretplatu na kondome, sto svakako nije diskriminacije je ako se kaci na zikinu kesu onda ima isti izbor kao i mara.

:hahaha: Pa kako si pogodioo, wauuuuuuu.........kako si ti pametan
(iako mozda i nisi Djole)......:hahaha:

Како зна сваки Жика конобар када један академик видиш не зна, па је све суште истине прогласио грешкама и глупостима.
Pa taj akademik nije ni celu srednju završio...:mrgreen: On i Dobrica primeri da se i bez fakulteta čovek može baviti naučnim radom...:mrgreen::hahaha1:
(Ako se pod naučnim radom smatra pisanje Memoranduma-pamfleta sitnohuškačkog koji bio okidač za ratna razaranja i raspad Jugoslavije...)

Back