Diskovi i plocice

milospv

Iskusan
Poruka
5.292
Nesto gledam svoju BMW E87micu, uskoro cu morati i zadnje diskove i plocice. Nije se upalio marker doduse.

Kakva su vasa iskustva? Na njemu su brembo plocice, sa njima je uvezen... Naravno planiram neku srednju varijantu.

Cini mi se da toliko fake tih plocica ima, da se vise nista ne zna... Kazu ATE najkopiraniji. Neki pominju da je Textar tvrd. A zar nije logicbo da razlicite firme imaju vise modela? Neki pominju Jurid da je super.

Kakva su vasa iskustva? Jeste li osecali razliku nakon promene plocica/diskova i proizvodjaca?

Remsa su skroz ok, imao ih odavno, ne verujem da ih neko kopira. ATE, TRW, Brembo, itd. su dobri, Bosch diskovi odlicni, plocice losije koce, od npr. ATE, Textar imao, nisam nesto odusevljen, ok su, nista vise od toga.

Remsa su skroz ok, imao ih odavno, ne verujem da ih neko kopira. ATE, TRW, Brembo, itd. su dobri, Bosch diskovi odlicni, plocice losije koce, od npr. ATE, Textar imao, nisam nesto odusevljen, ok su, nista vise od toga.
Kakve su cene? .. Npr ATE Brenbo vs TWR.. Ovde su Brembo duplo skuplje od TWR tako da mu TWR po ceni i dođe neka srednja klasa...nzn dole kolika je ta razlika..

ATE su obicno najskuplje, TRW, Brembo i Textar tu negde, mozda je Brembo malo jeftiniji.. Imam njihove diskove (i plocice) pozadi na Meganu i nisam se usrecio, dok sam plocicama zadovoljan. Napred su original Reno diskovi, ne znam koji je proizvodjac, mislim da je TRW, na Touranu imam fabricke Bosch diskove i perfektni su, i ATE plocice, koje su isto perfeknte. Na Alfi sam imao Brembo diskove i Textar plocice, diskovi su bili perfektni, plocice onako, rekao bih losije od TRW i ATE. Ranije sam imao i Remsa plocice i bile su bas dobre. Kad kazem dobro, odlicno, ocenjujem kocenje.

A pa nisu sve iste.. Zavisno od smese cena ide i x2.. Imaju brembo obične a imaju i sa keramikom kao i TWR i Ate razlika u ceni je značajna.. Npr
Screenshot_20190907_150949_autoparts.shop.jpg
Screenshot_20190907_150949_autoparts.shop.jpg
Screenshot_20190907_150439_autoparts.shop.jpg
Screenshot_20190907_150439_autoparts.shop.jpg

Kazu za te skuplje, koje ne prase, da u stvari losije koce.
Moraju da se zagreju tj radna temp im je veća od ovih običnih ja sam ih stavljso pre i imao sam situacija da kod hladnih kočnica sa nogom na kočnivici proletim kroz crveno na sreću bez posledica :mrgreen:
. Nzn ove današnje dal se nešto popravilo po tom pitanju kažu da jeste ali nisam ih koristio zadnjh godina .

Zadnje su u pitanju koliko, sam razumeo.
Za zadnje nije toliko bitno .. Ove sto ne prase su dobre ako imaš neke dobre felge pa ne moraš da ih peres non stop a i ne skripe sigurno .. Nzn TRW je meni dobar ali ako razlika u ceni nije veća od 20% onda nema tu neke uštede pogotovo za zadnje točkove ..Kod nas je ta razlika 50% TRW vs Brembo Ate Zimmermann pa sam ih većinom stavljao musterijama jer znam da se neće žaliti jer je ušteda značajnija.. BMW koristi Zimmermann ako ideš na OEM proizvođača

Poslednja izmena:
Dobre su TWR nemaš ti problema.. Bitnije je kako ih neko postavi tj kako očisti klješta klizače i koju mast koristi.. Meni na zeninom golfu bile nove i zadnje i prednje pa slučajno pogledam posle 2k km zadnja leva došla do kraja... Skinem da vidim sta je problem a ono ih neko samo natakao klizači zapekli... Ocidtim namazem silikonskom Ate masti i sve ko bombona.. Za klizače se koristi drugačija mast jer ako koriste onu za klješta zna da zapekne i tad dolazi do povećane potrošnje pločica ili, još gore ako, ne očiste .. Par hiljada i gotovo..

Poslednja izmena:
Sve sam zamenio napred nazad sa diskovima ,swag mislim da je koci mekano ali sigurno,nema da zadrma kako je bilo pre,i jos su zadnji diskovi bili krivi problematicni a prednji kao dobri,ali tek i njih kad sam zamenio prestalo drmanje pri kocenju,jeftinije plocice nego za bajs jbt

Back