Discus hernia i bol u ledjima

lik.50

Obećava
Poruka
94
Koja su vasa iskustva i predlozi za resenje ovih (toliko cestih) problema?

Evo sta je meni predlozila jedna doktorica
i to mi je toliko pomoglo da nemogu da vam opisem.

Kupite u apoteci magenzijum hlorid
(to je so koja se dobija iz morske vode)
i destilovanu vodu. Prilicno je jeftino.

Ide 30g magnezijum hlorida na 100ml destilovane vode.

So sipate u destilovanu vodu i promijesate
dok se so ne otopi u vodi.

Onda to sipate u jednu pumpicu kojom mozete da prskate ledja.

Prskate ujutro i navece(ili po potrebi i vise).
Meni je jako jako pomogo.
Potpuno mi nestanu bolovi i ako se vrate
ja samo naprskam i vec prvi put 70% bola nestane.
Nisu svima iskustva ovakva.
Nekima mnogo manje pomaze nego meni.

Taj magenzijum valjda pomogne misicima koji drze kicmu.
Postanu jaci i elasticniji pa valjda vrate prsljene na mjesto i
drze ih da se ponovo ne napravi problem.

Koja su vasa iskustva i predlozi za resenje ovih (toliko cestih) problema?

Evo sta je meni predlozila jedna doktorica
i to mi je toliko pomoglo da nemogu da vam opisem.

Kupite u apoteci magenzijum hlorid
(to je so koja se dobija iz morske vode)
i destilovanu vodu. Prilicno je jeftino.

Ide 30g magnezijum hlorida na 100ml destilovane vode.

So sipate u destilovanu vodu i promijesate
dok se so ne otopi u vodi.

Onda to sipate u jednu pumpicu kojom mozete da prskate ledja.

Prskate ujutro i navece(ili po potrebi i vise).
Meni je jako jako pomogo.
Potpuno mi nestanu bolovi i ako se vrate
ja samo naprskam i vec prvi put 70% bola nestane.
Nisu svima iskustva ovakva.
Nekima mnogo manje pomaze nego meni.

Taj magenzijum valjda pomogne misicima koji drze kicmu.

Postanu jaci i elasticniji pa valjda vrate prsljene na mjesto i
drze ih da se ponovo ne napravi problem.
da imas misice ne bi se prsko vodicom

Vezbe, vezbe i vezbe. Gomila ima na youtube sto na srpskom sto na eng jeziku. Yoga for sciatica, low back pain relief, pola sata dnevno , idealno bi bilo dvaput po pola sata. No nema se vreme. Complex B vitamina i da obavezno sadrzi B12 vitamin. Brzo hodanje, kad god hodas, obavezno min pola sata dnevno. Provereni kostolomci. Gavez. Tinkture razne, beli luk,ljuta paprika. Dobar fizioterapeut eventualno da se vidi koje veze odgovaraju tebi i tvom problemu. Kvalitetan jastuk od memorijske pene, kvalitetan dusek, tvrdji. Manje sedenja za kompom. Voce,povrce jesti, smanjiti kilazu, pa makar i za 2 kg. No sikiriki,u tome pomaze rakija najvise, a i deluje mnogo bolje od bilo kojeg diclofenaka,nimulida,brufena. Hodaj bos po zemlji. Budi na suncu sto vise. Eto. Jbg, naucio sam napamet sve ovo, muka te natera :)

Vezbe, vezbe i vezbe. Gomila ima na youtube sto na srpskom sto na eng jeziku. Yoga for sciatica, low back pain relief, pola sata dnevno , idealno bi bilo dvaput po pola sata. No nema se vreme. Complex B vitamina i da obavezno sadrzi B12 vitamin. Brzo hodanje, kad god hodas, obavezno min pola sata dnevno. Provereni kostolomci. Gavez. Tinkture razne, beli luk,ljuta paprika. Dobar fizioterapeut eventualno da se vidi koje veze odgovaraju tebi i tvom problemu. Kvalitetan jastuk od memorijske pene, kvalitetan dusek, tvrdji. Manje sedenja za kompom. Voce,povrce jesti, smanjiti kilazu, pa makar i za 2 kg. No sikiriki,u tome pomaze rakija najvise, a i deluje mnogo bolje od bilo kojeg diclofenaka,nimulida,brufena. Hodaj bos po zemlji. Budi na suncu sto vise. Eto. Jbg, naucio sam napamet sve ovo, muka te natera :)

sa ovim su se mnogi unakazili
pre nego sto bilo ko sa diskus hernijom radi vezbe sam, obavezno treba da prodje obuku sa strucnim licem
jer je jako bitno na koji nacin se zauzima polozaj, kad se zateze koji misic i kako se pravilno prelazi iz polozaja u polozaj
kod diskus hernije postoji slabost odredjenih misica, gde posle povrede misic ima jedva ocenu 1 i tada, cak i da mozak pravilno percepira kako vezba treba da s euradi, telo pokret ne moze pravilno da izvde zbog misicne slabosti i dolazi do ponovnog povredjivanja

Ja govorim iz licnog iskustva, meni je pomoglo i jos uvek pomaze. Vezbe najvise, ako ti vezba prija treba da je radis, ako ne prija ili ne daj boze te boli dok vezbas, nemoj da radis tu vezbu. Pisem u zelji da pomognem. Ali i vash post ce pomoci, naravno da treba biti pazljiv i oprezan. No, ja sam od vishe doktora dobio odgovor da nisam za operaciju jer nije cak ni prava diskus hernija i da se pomirim da cu do kraja zivota da vucem tu muku sa ledjima. A to bash nece da moze, pa sam resio da radim sve sto savetuje moderna medicina a pogotovo alternativna. Vezbe pomazu ! Kao i sve ono sto sam napisao u prethodnom postu. A ako vi imate neke savete predloge i narocito iskustvo sa ovom mukom, ja pazljivo cekam predloge,savete , bilo kakvu pomoc u borbi sa ovom kako kazu srpski "doktori" neizlecivom bolescu.

ja sam trenutno cetvrti mesec na terapijama jer ne zelim na operaciju
imam tripl herniju lumbosakralne regije
citav zivot sam u sportu, ne samo rekreativnom, nego i takmicarskom i znam kakav je osecaj kad od jakog misica padnes na jedva ocenjenog sa jedinicom
imam poznanike koji su operisali problematicni prsljen, ali problem nisu resili jer im se samo pomerio na zonu iznad ili ispod operisanog dela
cak i posle operacije, ako ne vezbaju ne osecaju se dobro
sustina je u vezbanju
to je jedina terapija ove neizlecive dijagnoze
zato je jako vazno da dok misic ne ojaca da moze sam pravilno da uradi pokret, vezbe budu izvodjene uz pomoc stucnog lica

A zakljucujem po vasem postu da imate neka iskustva sa takozvanom kineziterapijom, no problem je sto danas ljudi ili nemaju vreme ili nemaju novca za strucnu pomoc. Ja nemam vreme. A u bolnici sam cekao 6 meseci na pocetak fizikalne, za magnetnu se takodje ceka 6 meseci, za onaj pregled ostecenih nerava godinu dana(kad mi rekla sestra taj info , uvredila se jadna posto sam se poceo smejati na sav glas). Fizikalna(2 struje,ultrazvuk,kinezi) meni nije nista pomogla. Tako da bolnica nije opcija, jbga omasio sam zanimanje , trebao sam u politicare ici. Bit ove price je da ako sam sebi ne pomognes niko drugi nece.

citav zivot sam u sportu, ne samo rekreativnom, nego i takmicarskom i znam kakav je osecaj kad od jakog misica padnes na jedva ocenjenog sa jedinicom
imam poznanike koji su operisali problematicni prsljen, ali problem nisu resili jer im se samo pomerio na zonu iznad ili ispod operisanog dela
sustina je u vezbanju
zato je jako vazno da dok misic ne ojaca da moze sam pravilno da uradi pokret, vezbe budu izvodjene uz pomoc stucnog lica

Slazem se, ja sam prelomio pre nekoliko nedelja i bio kod M. Markovica, kaze dobar fizioterapeut ti treba, dovidjenja. Stim da sam ja fizicki odlican bio pre ovoga a i sad sam, on kad me video samo sto me nije pitao sta ja tu trazim. Jbga , ne mogu da trcim,da dizem tesko, trazim resenje to trazim. Tako da sam od vas dobio savet kao i od najboljeg doktora u srb. Pa kad bude vremena icicu kod nekoga. Imate li neku preporuku ?

A zakljucujem po vasem postu da imate neka iskustva sa takozvanom kineziterapijom, no problem je sto danas ljudi ili nemaju vreme ili nemaju novca za strucnu pomoc. Ja nemam vreme. A u bolnici sam cekao 6 meseci na pocetak fizikalne, za magnetnu se takodje ceka 6 meseci, za onaj pregled ostecenih nerava godinu dana(kad mi rekla sestra taj info , uvredila se jadna posto sam se poceo smejati na sav glas). Fizikalna(2 struje,ultrazvuk,kinezi) meni nije nista pomogla. Tako da bolnica nije opcija, jbga omasio sam zanimanje , trebao sam u politicare ici. Bit ove price je da ako sam sebi ne pomognes niko drugi nece.

na zalost, to jeste stanje u nasem zdravstvu
ja sam se iz tog razloga opredelila za privatnu kliniku na kojoj imaju mnogo siru ponudu terapija i gde terapije ne daju stihijski u smislu - prepisu vam 10 elektroforeza, pa vam ih daju bez obzira na promen, nego se terapije menjaju u odnosu na stanje u kome ste
meni su stabilizovali potpuno stanje na ledjima, a sad se bave upaljnim nervom i skracenim tetivama na jednoj preponi i na stopalu

Jedino me muci ono "ja sam trenutno cetvrti mesec na terapijama"
Pretpostavljam da je to ipak zbog onog "tripl hernije" ? I da zahteva vreme.. Posto to je moj najveci problem, nemam vreme. Koliko je vremena trebalo da rese ledja ? I javi, kako se zavrsila situacija sa upaljenim nervima i tetivama. Brz oporavak zelim.

Poslednja izmena od moderatora:
cetvrti zato sto nisam otilsa posle prve, nego sam trpela godinu po dana bolove i povredjivala se dodatno
nisam mogla zbog posla
samo bih otisla kod kiroprakticara, on bi izvukao nerv, ali nisam isla tada na terapije, niti sam sebe stedela
i onda sam dosla do trpil i jako upaljenog nerva
sada sam mnogo bolje i nadam se da cu do kraja godine sebe da uvedem u trenazni proces ponovo
najteze mi je u ovom trenutku da rasporedim snagu koju imam na sve obaveze od pocetka do kraja dana
navikla sam da mogu mnogo i sad nemam postpenog zamora, nego me telo samo izbaci iz funkcije i tad moram da stanem iostavim sve sto sam zapocela
zato se lagano prilagodjavam i cim osetim da me u ledjima nesto stipka, popustam sa radom, legnem 5 min da opustim misice, pa kasnije nastavim
jednostavno moram da se prebacim na drugaciji ritam, koji je za mene potpuno nov

Nikad se nisam pazila ubeđena da sam neunistiva i kako su majstori za roletne kasnili lepo sam ih sama isprenosila, gomilu.

Bilo vruće, promaja pici al mi u tom momentu i prijalo jer sam bila i pod stresom plus.

Uveče me samo zaskocio bol u donjem delu leđa da nisam mogla da mrdnem, dole kod onih rupica iznad guze.

Hronično sam alergična na lekare, izgooglam da je verovatno diskus, stavim magnetni pojas, popijem naproksen i bi mi bolje.

Sutradan mi je mama kupila govedji želatin u zdravoj hrani, uveče rastvoris dve ravne kašičice u oko deci jogurta ili kiselog mleka, to nabubri preko noći i ujutro popijes taj žele, pojedes ustvari i tako mesec dana.

Ponoviti kroz 6meseci, a meni je pomoglo već za deset dana, provereno.

To sam davala i mojoj Mini, kuci kad su je boleli zglobici u jesen i vitamin B, beviplex... I ja i kuci sam isto davala.

Probaj, to ti je kao da jedeš pihtije mesec dana i ne može da naskodi.

sustina je u vezbanju

to je jedina istina

ne postoji čaroban lek niti magična tečnost, pilula i sl

- - - - - - - - - -

kad mišići ojačaju, bolest nestaje

jedna moja poznanica od kad ima malo unuče nju ledja ne bole
jer sto puta na dan ga digne, ponese, i sl tako da je sa njim ojačala ledja i bol je nestao :D

Ja imam diskus herniju ovec duze vreme, blagi bolovi su se pojavili cak u septembru 2012 , ja sam nastavio sa treninzima i kulirao bol ( mma treninzi i vezbe pored toga ) , jaci bol je poceo sredinom 2013 godinei takav je ostao do danas. Znaci ne smeta mi u vecini stvari koje radim, boli me samo kada dugo hodam ili dugo sedim, neke pokrete ne mogu da radim ( ranije sam mogao glavom da pipnem kolena dok stojim, sada nema sanse ni blizu ) , bio sam kod par kiroprakticara i snimio sam magnetnom prosle godine, rekli su mu da mora operacija, drugi doktor mi je rekao da ne mora , tako da sam samo nastavio da vezbam ono sta mogu i i dalje boli ali nemam nikakve probleme tipa da mi noge trnu i to sto cujem od drugih , radim zgibove propadanja i cucnjeve , sparingujem boks i jiu jitsu , izbegavam rvanje zbog padova i to je to ( do skoro sam trcao sprinteve ) , nije mi nesto mnogo bolje od vezbi ali nije ni gore, tako da cu da nastavim :D

da imas misice ne bi se prsko vodicom

Objasni mi sad ovo?

Čitam gore većina vas vežba, koliko sam ja skapirala dive je i profesionalni sportista i ima svoju teretanu, ti prelazis stotine kilometara bajsom, ovaj Laza iznad boksuje i stajaznamsta i opet vas strefile iste boljke kao i nas koji ne vezbamo?

Kako sad pa to?

Ozbiljno pitam :)

Objasni mi sad ovo?

Čitam gore većina vas vežba, koliko sam ja skapirala dive je i profesionalni sportista i ima svoju teretanu, ti prelazis stotine kilometara bajsom, ovaj Laza iznad boksuje i stajaznamsta i opet vas strefile iste boljke kao i nas koji ne vezbamo?

Kako sad pa to?

Pa ne prija svakom trcanje,plivanje, bajs ,svako izabere u cemu uziva,lik koji trci kaze kad je seo na bajs trebalo mu par dana da se sabere i odustao je,druga grupa misica radi nije mu odgovaralo,prosto nespremnog nesto secne,naviknem se na bajs polozaj i zanemarim vezbe celo leto,odem u teretanu zimi i svaki put ispocetka,mene kad neki virus spopadne zna da se odrazi na kicmu,vrat ukocim od duseka i jastuka,promaje,nema veze sa vezbanjem

Objasni mi sad ovo?

Kako sad pa to?

dovoljno je da napravis jedan pogresan pokret i da posle ne ispostujes povredjen deo i ne odmirujes, nego bas zato sto si aktivan i u treningu kao da nista nije bilo
jer mozes
a telo pamti sve

Ja govorim iz licnog iskustva, meni je pomoglo i jos uvek pomaze. Vezbe najvise, ako ti vezba prija treba da je radis, ako ne prija ili ne daj boze te boli dok vezbas, nemoj da radis tu vezbu. Pisem u zelji da pomognem. Ali i vash post ce pomoci, naravno da treba biti pazljiv i oprezan. No, ja sam od vishe doktora dobio odgovor da nisam za operaciju jer nije cak ni prava diskus hernija i da se pomirim da cu do kraja zivota da vucem tu muku sa ledjima. A to bash nece da moze, pa sam resio da radim sve sto savetuje moderna medicina a pogotovo alternativna. Vezbe pomazu ! Kao i sve ono sto sam napisao u prethodnom postu. A ako vi imate neke savete predloge i narocito iskustvo sa ovom mukom, ja pazljivo cekam predloge,savete , bilo kakvu pomoc u borbi sa ovom kako kazu srpski "doktori" neizlecivom bolescu.
Ово је сасвим тачно, ја сам иммао седам година проблеме са кичмом, обишао све костоломце. Док нисам вежбама решио проблем и већ 15 година немам проблема. Костоломац ти намести кичму и то траје до прве прилике кад мало нешто запнеш, па опет код костоломца.
А овако размишља човек који се неће излечити
sa ovim su se mnogi unakazili
pre nego sto bilo ko sa diskus hernijom radi vezbe sam, obavezno treba da prodje obuku sa strucnim licem
jer je jako bitno na koji nacin se zauzima polozaj, kad se zateze koji misic i kako se pravilno prelazi iz polozaja u polozaj
kod diskus hernije postoji slabost odredjenih misica, gde posle povrede misic ima jedva ocenu 1 i tada, cak i da mozak pravilno percepira kako vezba treba da s euradi, telo pokret ne moze pravilno da izvde zbog misicne slabosti i dolazi do ponovnog povredjivanja
Или овако
Pa vjerovatno brate.
Ali bez obzira.
Koliko sam shvatio i sportisti ponekad obole od ovoga.

Mozda neko jednostavno ima nedostatak magenzijuma jbg
pa mu ovo pomogne. Zbog nepravilne ishrane recimo.
U svakom slucaju nemoze da skodi. NIue otrovno.
Moze i da se pije cak.

Вежбе за кичму које сам добио да радим у реуматолошком институту су више вежбе истезања и ојачавања мишића кичменог стуба, Значи не било које вежбе.
Pa ne prija svakom trcanje,plivanje, bajs ,svako izabere u cemu uziva,lik koji trci kaze kad je seo na bajs trebalo mu par dana da se sabere i odustao je,druga grupa misica radi nije mu odgovaralo,prosto nespremnog nesto secne,naviknem se na bajs polozaj i zanemarim vezbe celo leto,odem u teretanu zimi i svaki put ispocetka,mene kad neki virus spopadne zna da se odrazi na kicmu,vrat ukocim od duseka i jastuka,promaje,nema veze sa vezbanjem
Од лењости нема веће болести; умела је да каже моја покојна баба.
Мишићи атрофирају тетиве се скрате стисну нерве и ето ти бола.

Луиза Хеј је написала књигу Како исцелити дух и тело У којој описује многе болести и њихове параменталне узроке.
Доњи део кичме указује на недостатак животне подршке. У мом случају то је значило да сам пуно тога намерио да урадим, пуно жеља а пара ниоткуд. То је у мени изазивало незадовољство животом и било стални извор нервозе. Од тада више не бринем и не правим планове који су тешко достижни, Све полако и натенане па је и дискусхернија нестала. Остале су вежбе јер се боље осећам кад сам у кондицији.
Негде сам нашао податак да ћелије које не рраде из себе не избацују отрове за разлику од ћелија које раде и у кондицији су.

- - - - - - - - - -

Приде свега; бол у куку који је произишао од ишијаса је учинио да месец и по дана будем везан за постељу , Тада сам почео да читам Библију и упознао сам Бога. а Бог ме је научио како да имам одговоран однос према животу и да су болести само одраз нашег немарног односа према свом уму и души. Па сам о томе написао и књигу Созерцавање. Па изволте уживајте

Poslednja izmena od moderatora:

Dobro to nego sam reagovala zbog ovog da imas misice, pa rekoh ti ih kao bajker imaš a opet te kičma zeza, nije mi imalo logike.

dovoljno je da napravis jedan pogresan pokret i da posle ne ispostujes povredjen deo i ne odmirujes, nego bas zato sto si aktivan i u treningu kao da nista nije bilo
jer mozes
a telo pamti sve

Telo pamti, bravo, perfektan izraz!

Ja sam uporedo završila osnovnu i nižu baletsku Lujo Davico, kad sam posla u gimnaziju prekinula sam sa baletom i posle toga ništa nisam vezbala.
Malo sam se ponesena trendovima upisivala na plates, aerobik, jogu ali bih brzo odustajala, jednostavno ne volim da vežbam i ne nalazim zadovoljstvo u tome.

Ali telo je zapamtilo i celog života imam izvrsno držanje, pravilan hod da bih mogla cipele doživotno da nosim kad mi ne bi dosadile i uvek sam se oslanjala na to da je telo zapamtilo to formiranje u ranoj mladosti, ostalo gipko i pokretno i bez naknadnog angažovanja.
Ti kao reprezentativac znaš o čemu govorim i koliko je krvavih sati rada i odricanja potrebno kad se tome das cela i onda te to isto telo izda i zakoci kad se najmanje nadas.

O sportskoj medicini nemam blagog pojma ali sam logikom zakljucivala da ste vi aktivni tu u velikoj prednosti nad nama neaktivnim zato me ovo kod vas i iznenadjuje.
Vaši mišići su uvek u radu.
,

Telo pamti, bravo, perfektan izraz!

Ja sam uporedo završila osnovnu i nižu baletsku Lujo Davico, kad sam posla u gimnaziju prekinula sam sa baletom i posle toga ništa nisam vezbala.
Malo sam se ponesena trendovima upisivala na plates, aerobik, jogu ali bih brzo odustajala, jednostavno ne volim da vežbam i ne nalazim zadovoljstvo u tome.

Ali telo je zapamtilo i celog života imam izvrsno držanje, pravilan hod da bih mogla cipele doživotno da nosim kad mi ne bi dosadile i uvek sam se oslanjala na to da je telo zapamtilo to formiranje u ranoj mladosti, ostalo gipko i pokretno i bez naknadnog angažovanja.
Ti kao reprezentativac znaš o čemu govorim i koliko je krvavih sati rada i odricanja potrebno kad se tome das cela i onda te to isto telo izda i zakoci kad se najmanje nadas.

O sportskoj medicini nemam blagog pojma ali sam logikom zakljucivala da ste vi aktivni tu u velikoj prednosti nad nama neaktivnim zato me ovo kod vas i iznenadjuje.
Vaši mišići su uvek u radu.
,

jesu, ali nismo ni mi aktivni 24h 365 dana u godini
imas pripremne periode gde gadjas formu i takmicarske..i izmedju veme za odmor
ako nisi skoncentrisan 100% prilikom svakom pokreta, lako dodje do ispada
ja sam prvo ukljestenje nerva imala kad sam se sagla da psima spustim ciniju sa hranom
znaci totalno benigan pokret
ali je pre toga bilo intenzivnog forsiranja, mentalnog zamora i tako nastane DH

Back