Diploma i ljubav

Imam fax, ustvari zvanično dva, a moj muž srednju i nezavršenu višu. Ja se posle faxa osećam kao isceđen sunđer, a njegova logika je na zavidnom nivou. Ali kada treba da se nauči nešto novo u velikoj sam prednosti jer imam veće predznanje iz svih oblasti.
Ipak u većini slučajeva je jako ponosan na mene.

Ne znam da li je bila tema,ako jeste oprostite mi,nova sam ovde;)
Jucerasnji dogadjaj me je naveo na razmiljanje.Drugarica sa studija je pravila oprostajnu veceru ,posto odlazi u Nemacku.Pozvala je dosta nas,neke prijatelje iz detnjistva,neke sa studija,kolege sa posla....I posto se druzimo dugo,odobrila je da povedemo nase lepse polovine;)Jedna nasa dobra drugarica sa faxa nije htela da povede svog muza,iz razloga sto nije zavrsio fakultet,a valjda vecina prisutnih jeste(nisam se raspitivala,ali ona je verovatno tako mislila)zato sto covek nema faklutet,pa da mu ne bude dosadno i da se ne oseca glupo:confused:
Meni je to tako delovalo besmisleno.Kao da je pa vazno,ako nije studirao ne znaci da je glup.:roll:I da bi ga bilo ko smatrao glupakom.
Sta vi mislite o tome?Da li ste nekada obracali paznju na status osobe,mislim u smislu zavrsene skole?Ili ste dosli u situaciju da vas neko pita :a sta ti je muz/zena zavrsio/la?

To je uzasno potcenjivanje svog muza...Kad si sa nekim verujesh u njega i kad svi odustanu, ti si njegov number one fan.....

Ne...Znam osobe koje jedva da imaju srednju a prave pare iz blata,toliko lukavi,snalazljivi,pronicljivi,imaju oko sokolovo za biznise gde oni prodju tu kesh raste......I znam one koji imaju dva fakulteta,dirljivo humane i inteligentne ljude koji su zarvsili s metkom u celu......
Mada mi je bitno da mi se buduci muz bavi slicnim poslom kao ja...Ako upisem glumu,on da bude reziser, ako ja pevam,on producent ili obratno, ako sam ja PR on je organizator i sl....volim tu ideju da oboje neshto stvarate,da ste ambiciozni,rastete kroz ono shto volite,imate viziju,pokret sami po sebi,a sila kad ste zajedno..Ne znam...nisam danas sva svoja za odgovaranja........

Poslednja izmena:
Jucerasnji dogadjaj me je naveo na razmiljanje.Drugarica sa studija je pravila oprostajnu veceru ,posto odlazi u Nemacku.Pozvala je dosta nas,neke prijatelje iz detnjistva,neke sa studija,kolege sa posla....I posto se druzimo dugo,odobrila je da povedemo nase lepse polovine;)Jedna nasa dobra drugarica sa faxa nije htela da povede svog muza,iz razloga sto nije zavrsio fakultet,a valjda vecina prisutnih jeste(nisam se raspitivala,ali ona je verovatno tako mislila)zato sto covek nema faklutet,pa da mu ne bude dosadno i da se ne oseca glupo:confused:
Meni je to tako delovalo besmisleno.Kao da je pa vazno,ako nije studirao ne znaci da je glup.:roll:I da bi ga bilo ko smatrao glupakom.
Sta vi mislite o tome?Da li ste nekada obracali paznju na status osobe,mislim u smislu zavrsene skole?Ili ste dosli u situaciju da vas neko pita :a sta ti je muz/zena zavrsio/la?
naravno da je besmisleno
ne obracam paznju na diplomu, samo na inteligenciju
imam visi stepen obrazovanja od svog partnera (cak i od vecine svojih prijatelja) i desava mi se da me ljudi pitaju sta je on, ali niti je meni problem, niti njemu, da kazem to...cak i da zaradjujem vise od njega :mrgreen:

Mene ne interesuje status osobe u smislu zavrsene skole (interesovao me je moj status u tom smislu), i imam mesano drustvo... ali i ljudi bez zavrsenog faksa se medju sobom razlikuju: postoje oni koji mrze skolu, ili ih boli uvo za skolu, a postoje i oni koji su zeleli da studiraju, a iz nekog razloga nisu... i sada se lose osecaju zbog toga... mozda je muz te tvoje drugarice od ove druge sorte, mozda mu nije prijatno u drustvu jer nije zadovoljan sobom... a ako se ona stidi, to je stvarno bezveze.

Ja sve mislim,da se ona nesto stidi:(
I to je porazavajuce.
Ali,ponekad razmisljam,istina je da se neko opste obrazovanje i ''sirina''stice van fakulteta.
Evo ucim se na svom primeru:Da se u srednjoj skoli nisam interesovala za umetnost(ok,skola mi je bila takvog karaktera),knjizevnost i slicno danas ne bih imal pojma o tome.
A zavrsila sam fakultet,imam diplomu,bila bih i pored toga jednom reciju tuka:roll:

To što je neko završio fakultet ne znači da je obrazovaniji i "širi" od nekoga ko nije. Ja imam takav primer, vrlo blizak. Ne stiče se obrazovanje samo u školama i na fakultetu.

I tačno je da danas svako može da ima diplomu...čast izuzecima koji je zasluže.

Pa ne moze bas svako...sirotinja ne moze vise da priusti fax.

Mada kad bih uzeo moje drustvo da analiziram..negde je pola-pola sto se tice faxa ...i da mi neko kaze izaberi od njih 10 najpametnijih ...bilo bi 6-4 za ove bez faxa.Mada sve je to relativno.

Poslednja izmena:
zaista je besmisleno...ali nazalosti dosta se obraca paznja na zavrsene skole
Licno ne obracam paznju,osim kada mi se ne namece "zvanje prisutne osobe"
a iskreno,bas me briga....

Ma to ti skorojevicka Srbija ......posebno su mi simpaticni ovi sto se k-urce sa raznim megatrendovima i BK.....to je tek mizerija .....Mada mozda je i decko od te izrazito glup a opet mozda su drugarice od te ribe teske snobine i idioti pa decko ne moze da ih gleda i slusa.

Poslednja izmena:
pa i nij edokaz. materija na etfu je takva da ne mozes da hje naucis anpamet i da deklamujes. i uci se matematika i logika 2 godine...tek na 3 se dobijaju strucni predmeti...
opet ljudi koji ne razumeju materiju..mogu da izlaze na ispit "dok ne padne" ono sto znaju...znam za doktorksu sujetu, ne bih da poredim, ali...
i kriterijumi su dok sam ja studirala bili mnogo vise nego sad...

ti si onda neka matora:lol::lol::lol:?

p.s. kaže se bili su "viši" a ne "više"...heheh

Ако она сматра да није довољно паметан, ако га се стиди... Зашто је са њим? :dash:
Сада, када постоји гомила (претежно) приватних уђеш-изађеш и готово факултета, завршен факултет не мора да подразумева интелигенцију ни труд. Знам људе који немају факултет зато што нису имали финансијских могућности/интелигенције/воље да га упишу и заврше, али уживам у разговору са њима. Можда не причамо о стручним темама (за то имам колеге :D), али нису неинформисани.
Опште образовање се стиче пре факултета. И ту сматрам да се често примети разлика између људи из гимназија и стручних школа. Ми се у гимназији јесмо стално жалили на гомилу књига које морамо да читамо, филозофске правце о којима учимо, и три страна језика. Нешто сам заборавила, нешто сам успела да ескивирам, али ипак ми је драго што пуно тога и памтим. То је ширина образовања. Наравно, ни то не значи да ми нисмо имали у разреду људи који којима је на једно уво ушло, а на друго изашло. У стручним школама има и оних који су по природи радознали, па су се сами информисали. Ипак, сад могу са сигурношћу да кажем да бих опет изабрала гимназију, без обзира на то што сам на факултету почињала од нуле кад је реч о стручним предметима. :)

Ако она сматра да није довољно паметан, ако га се стиди... Зашто је са њим? :dash:
Сада, када постоји гомила (претежно) приватних уђеш-изађеш и готово факултета, завршен факултет не мора да подразумева интелигенцију ни труд. Знам људе који немају факултет зато што нису имали финансијских могућности/интелигенције/воље да га упишу и заврше, али уживам у разговору са њима. Можда не причамо о стручним темама (за то имам колеге :D), али нису неинформисани.
Опште образовање се стиче пре факултета. И ту сматрам да се често примети разлика између људи из гимназија и стручних школа. Ми се у гимназији јесмо стално жалили на гомилу књига које морамо да читамо, филозофске правце о којима учимо, и три страна језика. Нешто сам заборавила, нешто сам успела да ескивирам, али ипак ми је драго што пуно тога и памтим. То је ширина образовања. Наравно, ни то не значи да ми нисмо имали у разреду људи који којима је на једно уво ушло, а на друго изашло. У стручним школама има и оних који су по природи радознали, па су се сами информисали. Ипак, сад могу са сигурношћу да кажем да бих опет изабрала гимназију, без обзира на то што сам на факултету почињала од нуле кад је реч о стручним предметима. :)

Pa i u strucnim skolama su bar pre nekoliko godina imali i filozofiju i jezike i istoriju,muzicko,likovno.............e sad da li i dalje imaju to ne znam.....posto je sad obrazovanje svedeno na zajebanciju ....po zapadnom sistemu..tako da ce i oni sa fakultetima osim recimo ako su ekonomisti...znace to i nista vise.....ko na zapadu....strucnjak iz recimo ekonomije al kad mu kazes na primer amerikancu sta je Evropa on misli da je to jedna drzava a ne da je kontinent...tako ce i kod nas biti kad su buduce generacije u pitanju...iskljucivo ce biti strucnjaci za oblast za koju su se skolovali a o ostalome nece znati nista.

Poslednja izmena:
Имају један страни језик (у гимназији два плус латински), остале предмете раде сажетије и акценат је на стручним предметима. Говорим о неких 6-7 школа за које знам сигурно . С друге стране, они добијају практично знање, зато што неће после обавезно на факултет. Па ко шта воли, нек изволи. :)

Pa ne moze bas svako...sirotinja ne moze vise da priusti fax.

Mada kad bih uzeo moje drustvo da analiziram..negde je pola-pola sto se tice faxa ...i da mi neko kaze izaberi od njih 10 najpametnijih ...bilo bi 6-4 za ove bez faxa.Mada sve je to relativno.

И даље постоји школовање на буџету, и већину факултета (нажалост, не свих) људи могу уписати и без скупих припрема. Познајем људе и више него скромних материјалних могућности, који студирају.

Имају један страни језик (у гимназији два плус латински), остале предмете раде сажетије и акценат је на стручним предметима. Говорим о неких 6-7 школа за које знам сигурно . С друге стране, они добијају практично знање, зато што неће после обавезно на факултет. Па ко шта воли, нек изволи. :)

Pa dobro to jeste..mada znam da je bilo par bas teskih strucnih skola nekada koje su jace bile od nekih gimnazija....ne znam kakva je sad situacija ali verovatno je sve to dno dna danas.

To sta ce neko zavrsiti od skola najmanje od inteligencije doticnog zavisi.....najvise od okruzenja u kome zivi,materijalne situacije,roditelja.....

Ja sam htela odmah da napišem nešto što mi se učinilo očigledno, ali sada vidim da na to niko nije ni pomislio...
Ja bih rekla da je riba samo našla loš izgovor da ne povede muža...

Jer mi je neverovatno da neko može da bude toliko jadan, da se stidi partnerove (ili bilo čije) obrazovanosti koja, kako smo se svi složili, dobrim delom nema mnogo veze sa nivoom školovanosti...

Sad razmišljam (prvi put u životu) o svojim prijateljima i mužu... Da oni svi razmišljaju na takav jadan način, ja ne bih imala ni pola prijatelja, ni muža...
Jer među prijateljima imam doktore nauka (2 žene :D), preko magistara, do visoko obrazovanih i srednje stručne spreme..
Ja imam višu školu, a mm je magistar i sprema se za doktorat...
Jel da se zabrinem?! :thumbdown:

И даље постоји школовање на буџету, и већину факултета (нажалост, не свих) људи могу уписати и без скупих припрема. Познајем људе и више него скромних материјалних могућности, који студирају.

Jeste ali za budzet je ogranicen broj tako da recimo neko ko nema nesto para a nije bio bas sjajan djak ne moze na fax...a ako imas para nije bitno kakav si bio u srednjoj skoli..........sve ti je danas vezano za novac ....i veze....

Ели, забрини се :p:p :hahaha:

Pa dobro to jeste..mada znam da je bilo par bas teskih strucnih skola nekada koje su jace bile od nekih gimnazija....ne znam kakva je sad situacija ali verovatno je sve to dno dna danas.

To sta ce neko zavrsiti od skola najmanje od inteligencije doticnog zavisi.....najvise od okruzenja u kome zivi,materijalne situacije,roditelja.....
Има и даље јаких стручних, али њихова тежина се огледа у тежини стручних предмета. То стварно морају да уче, и знају, а опште предмете углавном уче много мање.

Jeste ali za budzet je ogranicen broj tako da recimo neko ko nema nesto para a nije bio bas sjajan djak ne moze na fax...a ako imas para nije bitno kakav si bio u srednjoj skoli..........sve ti je danas vezano za novac ....i veze....

Па не може и јаре и паре :D Или учиш, или плаћаш. Увек има места на факултетима попут физичке хемије, али ако желиш на популарнији, мораш да се помучиш и у школи, и за пријемни.:)

Ja sam htela odmah da napišem nešto što mi se učinilo očigledno, ali sada vidim da na to niko nije ni pomislio...
Ja bih rekla da je riba samo našla loš izgovor da ne povede muža...

Jer mi je neverovatno da neko može da bude toliko jadan, da se stidi partnerove (ili bilo čije) obrazovanosti koja, kako smo se svi složili, dobrim delom nema mnogo veze sa nivoom školovanosti...

Sad razmišljam (prvi put u životu) o svojim prijateljima i mužu... Da oni svi razmišljaju na takav jadan način, ja ne bih imala ni pola prijatelja, ni muža...
Jer među prijateljima imam doktore nauka (2 žene :D), preko magistara, do visoko obrazovanih i srednje stručne spreme..
Ja imam višu školu, a mm je magistar i sprema se za doktorat...
Jel da se zabrinem?! :thumbdown:

Cim doktorira daj mu nogu :D:D:D

Pa valjda je ta riba postavljacici teme rekla razlog a taj je da ga nije vodila posto on nema fax a ovi imaju.

Naravno postoji i ono da recimo on ne podnosi te njene drugarice ili bar neke od njih pa zato nije isao.....imam ja neke prijatelje sa devojkine strane koje izbegavam posto oni se nekim marketingom bave i samo o tome pricaju sto me smara nevidjeno...nista drugo osim toga ne znaju...mada ne znam ni sta imaju od skole a i ne zanima me.....sta god da imaju dave nevidjeno.

Tako da ko zna i ta ekipa od te devojke kakve price ima i decko jednostavno nema zeludac ni zivaca da slusa to.

Back