Quantcast

Dinar će sutra malo ojačati

Radoje III

Ističe se
Poruka
2.922
evo vec 2 :00 AM iliti ujutro..
evo vidimo sve blagodeti DINARA. Mora se priznati da cveta... a efekte cemo osetiti za koju...desetinu godina.
pishesh svasta:heart:cmok

Ukoliko se nastavi sa sadašnjim nivoom rasta cena i ako Vlada ne bude spremna da preduzme nepopularne mere, već danas mogu da garantujem da će se na ulicama Beograda ponovo, za dva, tri meseca, naći demonstranti.
Ovu sumornu sliku skore budućnosti u Srbiji izrekao je guverner Narodne banke Radovan Jelašić i na njegove reči treba gledati kao na poslednji vapaj čoveka koji zna šta nas čeka ukoliko se nešto ne promeni. Narodna banka je proteklih meseci uspevala da održi kurs dinara dnevno pumpajući na tržište milione evra, ali i sam guverner je više puta ponovio da ne zavisi sve od Narodne banke i da i drugi organi moraju da odigraju svoju ulogu.
Za to vreme u Vladi kao da ne mare što su građani svaki dan suočeni sa sve većim i sve češćim poskupljenjima najosnovnijih životnih potrepština. Štaviše, politička prepucavanja samo mogu dodatno da obeshrabre privrednike i investitore i unesu nemir na tržište. Kada građani budu izašli na ulice, biće kasno da se nešto uradi.
 

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.306

gost 67981

Veoma poznat
Poruka
10.026
e kad on tako kaže to onda ima težinu :D uostalom šta je bitno da li će dinar "malo ojačati" sutra ili ne? kakva je to "tema"? :confused: :roll:
taj je dobro poznat po nebulozama, čudo da u ovom tekstu nije ni jednom nešto "kritikovao" Koštunicu ili Nikolića zbog pada cena akcija na berzi ili zbog slabljenja dinara :roll: smor
dovoljno je samo pogledati mu tu retardiranu facu i odmah ti sve jasno kakav je to "stručnjak za ekonomiju":

A gde je tvoja FACA, "pametnjakovicu"...pa da uporedimo !!!:lol:
 

gost 67981

Veoma poznat
Poruka
10.026
Мислим да је ово објашњење потпуно тачно:

DINKIĆ I JELAŠIĆ IZAZIVAJU KRIZU

Jorgovanka Tabaković, ekonomista i član Srpske radikalne stranke, smatra da finansijsku krizu na tržištu namerno izazivaju guverner Radovan Jelašić, ministar ekonomije Mlađan Dinkić i pojedinci iz Demokratske stranke, kako bi zastrašili građane, da ovi ne bi glasali za neku drugu političku opciju.

- Zna se kako oni utiču na kurs dinara i kako, preko investicionih fondova utiču na pad trgovanja na berzi. Sve rade da bi dizali paniku. Sličan scenario su izveli i kad je Toma Nikolić bio izabran za predsednika Skupštine. Promena nabolje neće biti dok su na vlasti ti ljudi, koje vodi lični interes.

Debela kvochka se ne razume vishe ni u kriv q..rac...
 

Top