To se ne zna. Postoje price o tajnim lokacijama njegovog groba u Sloveniji a u emigraciji se govorilo o Italiji. To je znao mali broj ljudi da komunisti ne bi saznali a nakon toga bi zavrsio kao Mihailovic Draza na nepoznatoj lokaciji u krecu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На чему му ти замераш?Naš dobri čika Mita, obnovitelj Smedereva, mistik, moralista, patriota, možda i vizionar...
No, na čemu mu vi to zamerate a da ne bude licemerje? Ako je grešio, grešili su i drugi i to više od njega.
Ja sam prvi postavio pitanje al ajd.На чему му ти замераш?
Кад си рекао пијана четничка бригада, јасно ми је било каква си телећа глава.Ja sam prvi postavio pitanje al ajd.
U principu ne zameram mu ni za šta. U tom momentu i u tim okolnostima niko drugi nije imao bolje ideje. Svakako nije britanska pudlica Mihajlović a naravno ni Broz.
Zašto je saradnja sa Nemcima bila veće zlo od saradnje sa Britancima?
Na žalost u Srbiji je očekivano srpski, pobedila pijana četnička jagnjeća brigadna filozofija.
Ljotićevci su, na žalost, neshvaćeni kod Srba
Dobro ti si onda ovnovska glava. Ona što oglodju četnici.Кад си рекао пијана четничка бригада, јасно ми је било каква си телећа глава.
Pa odgovori da vidim kakav ti to strašan odgovor imaš možda me i uplašiš. Ako te cenzurišu verovatno si zaslužioОдговорио бих ти како мислим, али да ми ови админи не висе на приватном.. Цензуришу мене.. Али нека.
Ajde... čime to dokazuješ?Ljotić je jedna mazga obična.
Како је обновио Смедерево?Naš dobri čika Mita, obnovitelj Smedereva, mistik, moralista, patriota, možda i vizionar...
Ja sam prvi postavio pitanje al ajd.
U principu ne zameram mu ni za šta. U tom momentu i u tim okolnostima niko drugi nije imao bolje ideje. Svakako nije britanska pudlica Mihajlović a naravno ni Broz.
Zašto je saradnja sa Nemcima bila veće zlo od saradnje sa Britancima?
Na žalost u Srbiji je očekivano srpski, pobedila pijana četnička jagnjeća brigadna filozofija.
Ljotićevci su, na žalost, neshvaćeni kod Srba
A Britanci su inače izazvali onu eksploziju u Smederevu, gdje je poginuo Nedićev sin.Како је обновио Смедерево?
То су шпекулације, не зна се тачно али је мало вероватно.A Britanci su inače izazvali onu eksploziju u Smederevu, gdje je poginuo Nedićev sin.
Navodno je Vladeta Todorović Švajcarac to napravio, po nalogu Inteligensa.То су шпекулације, не зна се тачно али је мало вероватно.
Пре ће бити да је нека локална диверзија или је једноставно само отишло у ваздух јер гориво и муниција нису били добро ускладиштени.Navodno je Vladeta Todorović Švajcarac to napravio, po nalogu Inteligensa.
Nije to tako lako išlo. Neko sa strane je to pogurao. Okrivljivali su Mustafu za to, alo eto se sad pojavio sinovac tog Vladete.Пре ће бити да је нека локална диверзија или је једноставно само отишло у ваздух јер гориво и муниција нису били добро ускладиштени.
Да, Мустафу је наводно одао Гестапоу управо Броз да би обезбедио своје место на челу партије.Nije to tako lako išlo. Neko sa strane je to pogurao. Okrivljivali su Mustafu za to, alo eto se sad pojavio sinovac tog Vladete.
Navodno Stevo Krajičić, po naredbi Broza.Да, Мустафу је наводно одао Гестапоу управо Броз да би обезбедио своје место на челу партије.
Upravo su je devastirali Britanci svojom ulogom u martovskom puču. Jugoslavija je trebala da ostane u Trojnom paktu. Šta bi se desilo kasnije, da li bi Nemci ispoštovali dogovor, u celosti, delimično ili uopšte ne, ostaje samo da polemišemo.Saradnja sa Nemcima nakon što ti okupiraju i rasparčaju zemlju, mora biti veće zlo od saradnje sa Britancima, iz prostog razloga što je okupacija u Drugom svetskom ratu ne samo devastirala prosto državu, već i dovela do Jasenovca, između ostalog.
Da te pitam jedno prosto pitanje: Da li su Srbi mogli gore da prodju nego što su prošli u Drugom svetskom ratu? (i posle njega posledično). Ja mislim da nisu mogli gore. To je odgovor na ovo što si gore napisao.Ne govorim čak uopšte ni o nekim floskulams, već vrlo pragmatično, o činjeničnim stvarima. Sile Osovine su izgubile na kraju rat; dakle, izbor te strane bio je vrlo jasno odabir gubitnika, a to znači da je to dvostruko loš izbor. Priključio si se neprijatelju koji ti je naneo strašno mnogo zla, a ne samo to, nego si još odabrao i gubitničku stranu, što znači da ćeš nastradati i da će nastradati svi oni koji su u bliskoj asocijaciji sa tobom, ili na čijem čelu si se ti našao.
Misliš da nismo mogli da prodjemo kao Bugari? Mislim na njihove vrlo male ljudske gubitke.Zato je Dimitrije Ljotić napravio pogrešni izbor. U njegovom slučaju, po tom pitanju, čak ni nemamo neke rehabilitujuće faktore, kakve imamo npr. u slučaju Milana Nedića jerbo se njegovi izbori 1941-45 ne mogu pravdati u prvom redu nekim pragmatičnim potezima, već su oni nedvosmisleno ideološki.
Osnovao fond, kukao za pare gde god je mogao čak i kod Nemaca, organizovao čišćenja ruševina, zidanje novih kuća, svakome pružio pomoć koliko je mogao... ja sam Smederevac i o tome ljudi nisu smeli kasnije da pričaju, da pominju Ljotića pozitivno. Ali se šaputalo.Како је обновио Смедерево?
Mislim da je 99,99% bilo samoopaljenje ili nesrećan slučaj. Isključujem diverziju.Пре ће бити да је нека локална диверзија или је једноставно само отишло у ваздух јер гориво и муниција нису били добро ускладиштени.