Dilema

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alo, bre,Efendija!Ovo je ZENSKI KUTAK!Koji k**ac trazis ovde?Izadji malo,druzi se,delujes mi malo ugrozeno!Bez uvrede!

Sto se same teme tice,kao dr, slazem se da sve navedene promene u ponasanju tvog muza,a koje ti konstatujes trenutno,zaista mogu biti posledica same trudnoce tj. njen uticaj na tvoje rasudivanje.Ti bi sama trebala da DOBRO razmislis o svemu,popricas sa nekim ko te dobro poznaje.Iskreno,mislim da takva ozbiljna tema nije za forum.Sve najbolje,i GLAVU GORE!

Sta da kazem,sem da vidim dve strane medalje:1.nisi dovoljno upoznala svog muza kao osobu pre braka i trudnoce stoga sada placas ceh i izvlaci se sto pre jer neces izdrzati ogromne razlike
2.sve si znala i svesno prihvatila misleci da ce se neke stvari promeniti vremenom ili da ces se ti navici na njih

Karin (imaš lepo iume, čak sam jednu i poznalavala, Slovenku iz Nemačke)
vodi računa
DA LI ZNAŠ DA I ONI KOJI PREMLAĆUJU ŽENE POSLE KAŽU VOLIM TE
Da li znaš da ,mnogi muškraci ulazak u brak shvataju kao signal da mogu da počnu da je tuku

ništa lično, samo relativizuj to što on KAŽE

Pusti depresiju, to tvojoj bebici ne treba! Učini nešto za oboje (tebe i bebu).
Želim ti sreću!

snoshaj efendija:
Ne zameri joj.Mishica je sa foruma tinedzeri pa je zabasala ovde.Slucajno sam video par njenih tastaturnih onanisanja koja pokusava da plasira i ovde a daj boze da je dobila prvu menstruaciju.Dete nema pojma.

Juuu chika efendija... bas je ova danasnja omladina grozna, nema ni malo respekta prema PRAVIM autoritetima. :lol:
Xixixi, i ti si meni simpatican (pff, khm) 8)

pikax:
Alo, bre,Efendija!Ovo je ZENSKI KUTAK!Koji k**ac trazis ovde?Izadji malo,druzi se,delujes mi malo ugrozeno!Bez uvrede!

Sto se same teme tice,kao dr, slazem se da sve navedene promene u ponasanju tvog muza,a koje ti konstatujes trenutno,zaista mogu biti posledica same trudnoce tj. njen uticaj na tvoje rasudivanje.Ti bi sama trebala da DOBRO razmislis o svemu,popricas sa nekim ko te dobro poznaje.Iskreno,mislim da takva ozbiljna tema nije za forum.Sve najbolje,i GLAVU GORE!

Pa kakve su zene na forumu, samo qurac i mogu da nadjem.

mishica:
snoshaj efendija:
Ne zameri joj.Mishica je sa foruma tinedzeri pa je zabasala ovde.Slucajno sam video par njenih tastaturnih onanisanja koja pokusava da plasira i ovde a daj boze da je dobila prvu menstruaciju.Dete nema pojma.

Juuu chika efendija... bas je ova danasnja omladina grozna, nema ni malo respekta prema PRAVIM autoritetima. :lol:
Xixixi, i ti si meni simpatican (pff, khm) 8)

Ma, daj.Nego reci ti nama kako je bilo na rodjusu kod Djoleta i jel tvoja najbolja drugarica pricala ono sto je pricala za tebe najboljoj drugarici one Ane iz pete gimnazije.Boze, strasno!I to ti je drugarica...

snoshaj efendija:
pikax:

Pa kakve su zene na forumu, samo qurac i mogu da nadjem.
Sta da ti radim takva ti je sudbina, a zene se traze u stvarnom zivotu, a ne po forumima- to ti je sve nekako VIRTUELNO! POZDRAV

snoshaj efendija:
Ma, daj.Nego reci ti nama kako je bilo na rodjusu kod Djoleta i jel tvoja najbolja drugarica pricala ono sto je pricala za tebe najboljoj drugarici one Ane iz pete gimnazije.Boze, strasno!I to ti je drugarica...

Pa sta ti je ovo trebalo? Procitaj ti ovo jos jednom P O L A K O i proveri svoje godiste.
:lol: :lol: :lol:

DakleM, vratimo se na temu.
Ja bih ti iz licnog iskustva savetovala da se vratis kuci, lepo na miru porodis, uzivas u svojoj bebi, umesto sto se nerviras u svoj toj glupoj situaciji. Rekla si da ne bi htela roditeljima da budes na teretu... Pa verujem da bi roditelji radije prihvatili cinjenicu da neko vreme neces moci da radis, nego da ostanes tu gde si sad.
Nista nije vrednije od tvog, i zdravlja tvog deteta (mislim na psihicku stranu). Ako smatras da si izigrana, da situacija nece biti bolja (a ocigledno nece), da ces biti nesrecna... ono... do kraja zivota, bezi odatle. Kockice ce ti se vec sloziti, vazno je da si ti zadovoljna.
I jos nesto, mozda sam ja kreten, ali kako i dalje mozes da volis nekoga ko ti prakticno unistava zivot?

Karino, kako mogu da te razumem...vidis sta je najgore medju nama i Bosancima (pisem "nama", jer pretpotstavljam da smo iz iste drzave) - kulturna razlika (siroko shvatana), majke mi! Isto sam bila sa deckom iz Bosne, srecno sam brzo sve to shvatila. Zelim ti puno srece!

Karina:
Cao svima,
Zelim da ispricam nesto o sebi... Ne trazim savet, nije to mesto za savet, ali barem da se "ispraznim"...
Udala sam se iz ljubavi, nedavno, pre pola godine.Pre braka sve je bilo super, muz je bio pazljiv, nezan, imala sam stvaran osecaj da me voli. Medjutim posle vencanja sve se promenilo. Polako poceo da postaje sve hladniji, reci volim te cujem samo kad ga pitam za to ,zagrljaj sve redje i redje, sex takodje... Jos gore je bilo kad smo saznali da sam trudna. Nije bilo planirano, ali odlucili smo da zadrzimo trudnocu. Niasm ga terala da ne abortiramo, to je bila zajednicka odluka bez pritiska sa bilo cije strane.
Od nekih 2 meseca nas zajednicki zivot vise lici na kosmar. Svaki dan svadje. S obzirom da sam u drugom stanju, ocekivala bih da mi moj muz posveti malo vise paznje, da barem zapita kako si. Dzabe...
Svesna sam da ima medju nama kulturne razlike ( niasmo iz iste zemlje), da zivimo kod njega, da on ne moze da nadje posao. Pretpostavljam da je to izvor njegovih problema. Nudim mu da odemo kod mene, kod mene se zivi mnogo bolje, ima posla, ima perspektiva. Ali on nece. Obrazovan je , kao i ja, oboje smo magistri, ali on srtvarno nece da radi , kako kaze "bilo sta", znaci - ni dete i porodica nisu mu neka motivacija. za sada zivimo na selu kod njega, sto je za mene vise nego uzas. Prljavo, bez ikakvih perspektiva , u kuci sa njegovimi, koji nisu bas zlatni. jednostavno ne zivi mi se vise. Ne zelim da zivim na selu i mislim da imam pravo na to. Nisam znala da on planira ostati na selu, ocigledno me lagao kad mi govorio da nece biti na selu ( sto bi se obrazovao?). Ja sam zbog njega ostavila svoju zemlju, dobar posao, prijatelje, familiju. Nisam dobila nista uzvrat.Htela bih da ga napustim, ali volim ga. Boze, kako tuzna prica...
Nemoj da se ljutis molim te ali ja kad volim coveka nebitno mi je gde cemo ziveti...Ljubav se ne dokazuje recima vec delima a ako neko svaki dan gleda necije nezadovoljno lice nije mu ni do price a kamoli do sexa....Mislim gledajuci dublje da ipak volis nesto drugo vise...

Draga Karina.Prosla sam kroz situaciju koja je vrlo slicna tvojoj,mada je tu bilo jos ruznijih stvari.U potpunosti te shvatam.Razvela sam se,prosla kroz depresiju,izvukla se iz iste,uspjela da nesto napravim od svog zivota,a sada cini mi se opet padam u depresiju jer me svi gledaju samo kao "raspustenicu"Hocu da ti kazem da sve u zivotu ima i dobre i lose strane.A ti idi ipak kako te srce vodi.Pozdrav.

ariela:
Karina:
Cao svima,
Zelim da ispricam nesto o sebi... Ne trazim savet, nije to mesto za savet, ali barem da se "ispraznim"...
Udala sam se iz ljubavi, nedavno, pre pola godine.Pre braka sve je bilo super, muz je bio pazljiv, nezan, imala sam stvaran osecaj da me voli. Medjutim posle vencanja sve se promenilo. Polako poceo da postaje sve hladniji, reci volim te cujem samo kad ga pitam za to ,zagrljaj sve redje i redje, sex takodje... Jos gore je bilo kad smo saznali da sam trudna. Nije bilo planirano, ali odlucili smo da zadrzimo trudnocu. Niasm ga terala da ne abortiramo, to je bila zajednicka odluka bez pritiska sa bilo cije strane.
Od nekih 2 meseca nas zajednicki zivot vise lici na kosmar. Svaki dan svadje. S obzirom da sam u drugom stanju, ocekivala bih da mi moj muz posveti malo vise paznje, da barem zapita kako si. Dzabe...
Svesna sam da ima medju nama kulturne razlike ( niasmo iz iste zemlje), da zivimo kod njega, da on ne moze da nadje posao. Pretpostavljam da je to izvor njegovih problema. Nudim mu da odemo kod mene, kod mene se zivi mnogo bolje, ima posla, ima perspektiva. Ali on nece. Obrazovan je , kao i ja, oboje smo magistri, ali on srtvarno nece da radi , kako kaze "bilo sta", znaci - ni dete i porodica nisu mu neka motivacija. za sada zivimo na selu kod njega, sto je za mene vise nego uzas. Prljavo, bez ikakvih perspektiva , u kuci sa njegovimi, koji nisu bas zlatni. jednostavno ne zivi mi se vise. Ne zelim da zivim na selu i mislim da imam pravo na to. Nisam znala da on planira ostati na selu, ocigledno me lagao kad mi govorio da nece biti na selu ( sto bi se obrazovao?). Ja sam zbog njega ostavila svoju zemlju, dobar posao, prijatelje, familiju. Nisam dobila nista uzvrat.Htela bih da ga napustim, ali volim ga. Boze, kako tuzna prica...
Nemoj da se ljutis molim te ali ja kad volim coveka nebitno mi je gde cemo ziveti...Ljubav se ne dokazuje recima vec delima a ako neko svaki dan gleda necije nezadovoljno lice nije mu ni do price a kamoli do sexa....Mislim gledajuci dublje da ipak volis nesto drugo vise...

znas,svaki dan ja sam bila ta ooba, koja je gledala nadrkano lice g-na...koji mi je vec i rekao ne volim te, jer ti smeta sto igram fudbal (???)

Osoba koja se NE obraduje DETETU je monstrum. Ostani tu gde si nemoj mu se vracati, uostalom u svom stomaku imas uspomenu na period ljubavi u tvom zivotu, pruzi detetu sansu da odrasta u zdravoj i srecnoj sredini. Ljubav koju osecas prema muzu preusmeri na dete!

Kao sto si i sama rekla, nisi dosla ovde da trazis savet, pa necu trositi ni tvoje , a ni svoje vreme dajuci ti bilo kakav. Bar ne onaj koji se odnosi na to kako bi trebalo da postupis u toj situaciji, sta da mu kazes itd. Ti znas najbolje! Ja sam od onih koja nikada nije za to da se srce stavlja ispred mozga. Zna se koji organ sluzi za razmiljanje. Pa, prema tome, budi racionalna, razmisli sta je bolje za tebe i, jos bitnije, za tvoje dete i sledi samo sebe(ali ne svoje srce, vec razum).
Sve najbolje!

Betty:
Karin (imaš lepo iume, čak sam jednu i poznalavala, Slovenku iz Nemačke)
vodi računa
DA LI ZNAŠ DA I ONI KOJI PREMLAĆUJU ŽENE POSLE KAŽU VOLIM TE
Da li znaš da ,mnogi muškraci ulazak u brak shvataju kao signal da mogu da počnu da je tuku

ništa lično, samo relativizuj to što on KAŽE

Pusti depresiju, to tvojoj bebici ne treba! Učini nešto za oboje (tebe i bebu).
Želim ti sreću!

:Betty
Koja si ti mentalna jadnica....
Iznenadilo bi me da su ti jetra i bubrezi potpuno zdravi.
Osobe koje nisu bile društvene pre stupanja u vezu često preslikaju svoju vezu i iskustva iz nje na ceo pol, zbog neiskustva u društvenim odnosima.

:Karina
U ljubavi ti ovde na balkanu sleduju igrice, i zdrave kontrice. Bez kontrice nastupaju svadje i gomilanje negativnih iskustava i sve manja želja da se reše problemi i sve veća ogorčenost i stoga sledi kraj.

Nije ovde ni mesto ni vreme da razglabam odakle potiče i na koga je ograničeno ovo kontriranje , ali najlakše ih shvati kao šok terapiju i da se bez toga svi žitelji balkana opuste i počnu samo da zahtevaju neobazirući se na drugoga i njegove stavove.

jao, Patak....sto bi volela da se jedan dan probudis ko zena bosanskog seljaka, trudna, pa da te malo mlate i maltretiraju....a onda kad se pozalis, da ti lepo posaljemo jednog Patka da ti objasni sta ti sleduje na Balkanu...

kad bi makar mogao da ocutis....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back