DIKCIJA brifing za voditelj(k)e - a ee eee, aaeeee, eeeee, eeeeeee ?

• Začetnik teme Začetnik teme Sojo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sojo

sliko-stihoklepac
Poruka
2.128
Dikcija, poštapalice, mucane... :roll:

Ovo je nedopustivo na javnom servisu, šatrovački bolje zvuuči od ovog (ea, aaa, eee, eeee, meeeee, eee eee) mucavog leleka.

Ovako bi to zvučalo kod ove "nepismene voditeljke:
Ovo eee je eeeee nedopustivo eeeeee , na javnom ee servisu, eeee šatrovački eee bolje eee zvuuči ee od ovog eeeeee mucavog leleka.

Vidi, čujte i počujte: mucanje, eee, aa, eee, eeeeee, a... >

Mlade mi neđelje, sutra konkurišem za voditelja, možda bi prošla moja ije - đekavica :) naravno, bez poštapalica i e - mucanja.
Ti si razmazen ( kao i ja, verovatno), ne razumes da je sa ovim voditeljkama sada druga prica. Vazna je plava kosa, shminka u 8 ujutru kao da u ponoc idu na neki
prijem, stikle sa kojima ne moze cak ni da se stoji ( samo da se lezi) i dekolte do pupka.
Ja se stvarno sledim kada vidim da u jutranjim vesti neka takva riba intervjuise recimo nekog vladiku, matorog pofesora sa Medicinskog,
krevelji se, ne ume da izgovori nijednu recenicu kako treba.

Ti si razmazen ( kao i ja, verovatno), ne razumes da je sa ovim voditeljkama sada druga prica. Vazna je plava kosa, shminka u 8 ujutru kao da u ponoc idu na neki
prijem, stikle sa kojima ne moze cak ni da se stoji ( samo da se lezi) i dekolte do pupka.

He, u eea pravu si eee mi smo ee eee stara škoa, eee a ovo eea ( samo da se lezi) bio je ee e pijemni ispit eeee za eeeee voditeljku. eee eeeee:zcepanje:

...aktuelno

...aaaeeepričastarletojavnoservisnadikcija... :roll: :zcepanje:

eee, dobro aa jutro, eee ispričajte nam ee priču
eee aa, bavite se ee, muzikom eee, pevanjem
aa, mnogi ee, vas aa prozivaju, vređaju, aa viču
ee, vi imate aaa, novu priču ee, pa da aae, čujem

da, aa, oovaj 'nači aa, ja jesam ovaj hi, blondinka
oovaj, nači - kako se kaže, nisam ovaj aa, glupača
oovi ee, ja sam aa, zvezda, znači eee, nači jedinka
e, ovaj, singl sam ovi, izbacila eee, to je k'o ploča

dobro se ovaj, e, zavrtila, hi hi mislim, oovi, ee vrti
ta priča je oovi, ljubavna, ee, pop - folk aaa balada
nači, kažu, oovaj pravi hit, na youtube ee pogledati
ee to je piča, ja sam oovi zvezda, to je eea estada

oovaj pesma je od aee, oovi Utuckovićke hitmejkera

hvala ee, na priči, čujemo se ee sa novom ee pričom
aa, idemo na eee priču ee o trošenju vaših aaa para
aa trošovi eee iz Rija i o našem ee javnim aa servisom ...
:zcepanje:

Sojo

Dikcija, poštapalice, mucane... :roll:

Ovo je nedopustivo na javnom servisu, šatrovački bolje zvuuči od ovog (ea, aaa, eee, eeee, meeeee, eee eee) mucavog leleka.

Ovako bi to zvučalo kod ove "nepismene voditeljke:
Ovo eee je eeeee nedopustivo eeeeee , na javnom ee servisu, eeee šatrovački eee bolje eee zvuuči ee od ovog eeeeee mucavog leleka.

Vidi, čujte i počujte: mucanje, eee, aa, eee, eeeeee, a... >

He, proćerana, vodi "Tako stoje stvari" izgleda bolja nova uloga, stave joj tekstove da čita pa manje muca...

Nije to jedinka, javni servis je katastrofa...:eek:

Наши водитељи често не владају стандардним језиком и имају изузетно лошу дикцију. Замуцкују више него основци током усменог испита за који се нису припремили. Очигледно је познавање стандардног језика, савршена дикција, речитост (бар код оних који интервјуишу), милозвучан глас, одређен шарм и пристојан изглед више нису међу критеријумима за избор водитеља. Рада Ђурић је добар пример неспособног водитеља. Неретко се губи у сопственим питањима и без замуцкивање не моће да прође ни кроз просту реченицу. Надам се да ће се неко сетити да позове у помоћ неког од бивших великана, док су још у животу, да им покаже како то треба да се ради.

Primer koji Gutović daje kao primer skraćenih akcenata ustvari ima pravilne akcente i dužine, ali su vokali stegnuti u neutralni šva (debelo jer) Itəlija, Engləska, Istərija. To je tzv. baogrədski.[/QUOTE

Ma i ti i on (Gutovic) navodite bas surove primere ( Italija, istorija, a tu bi bila i geografija, psihologija, sociologija pa i ostali predmeti iz skola),
ali tu je i mamografija, fiziologija, Skandinavija, farmacija i sve sto je na cija, vija ili ima tri sloga
z;)

Nego , jel ovo stvarno Lane Gutovic?
Beogradski je govor uvek postojao, ali ne i na televizor il na radio.
Cuveno udaranje u banderez;)

Није проблем само постојање локалних говора, већ њихова употреба тамо где им није место. Стандардни српски језик мора имати предност у јавној сфери. Не може се очекивати да сви свршено познају стандардни језик, али водитељима - па и јавним личностима уопште - то је одговорност.

Mene nervira ona voditeljka vremenske prognoze, mislim da se zove Lidija Stijacic, nekako cudno izgovara samoglasnike na kraju, to mi jako para usi kad cujem. A ove aaa eee i da ne pominjem

Jao, odlično! Mi se u kući cepamo od smeha. Žena je fenomen. :D

Čini mi se da pola njih na razne načine pokušava da bude seksi, pa govore unjkavo (ona pređašnja vremenjarka sa foksa), od koje je počela da kopira Jovana Uhrin, kroz nos i svakojako, sve do estrusnog izdisanja na kraju fraze Lidije Stijačić. Mada nisam siguran da Stijačićeva to radi svesno. :lol:

Jao, odlično! Mi se u kući cepamo od smeha. Žena je fenomen. :D

Čini mi se da pola njih na razne načine pokušava da bude seksi, pa govore unjkavo (ona pređašnja vremenjarka sa foksa), od koje je počela da kopira Jovana Uhrin, kroz nos i svakojako, sve do estrusnog izdisanja na kraju fraze Lidije Stijačić. Mada nisam siguran da Stijačićeva to radi svesno. :lol:

Nisam znala za tu Uhrin ali evo sad sam cula, isto tesko za slusanje. A ova sa RTS-a mislim da jadna to radi nesvesno :lol:
Ne znam kako nema nikog da im skrene paznju na to.
A jeste Gordana, Lidija je Kljajic :)

Back