Dijeta sa svežim sirom

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.460
3386407986537c813d9731793332108_w640.jpg

U poslednje vreme jedna od najpopularnijih koja kruži mrežama jeste dijeta sa svežim sirom. Činjenica je da je ovo namirnica koja ima niz nutritivnih prednosti, a evo zašto je postala hit.Prema izveštajima o prodaji, sveži sir se zaista sve više kupuje u poslednje vreme, a za to su zaslužni korisnici TikToka, koji promovišu ovu namirnicu i ističu njene dobrobiti.

Oznaka #cottagecheesediet ima milione pregleda na TikToku. A influenseri preporučuju obroke koji uključuju sveži sir, senf, povrće i kobasice.
Dakle, oni tvrde da takav režim ishrane može da pomogne u mršavljenju. Uspeh dijete temelji se na niskom udelu kalorija i visokom sadržaju proteina, koji povećavaju sitost.Treba imati na umu da sveži sir ima prednosti, ali restriktivne dijete nisu dugoročno korisne za zdravlje.

Najbolji način za održavanje vitke linije jeste da se dosledno pridržavamo kalorijskog deficita prateći ishranu koja se sastoji od celovitih namirnica, a to ne znači da takva dijeta ne može da uključuje sveži sir.

Koje su prednosti svežeg sira?
U 100 grama svežeg sira nalazi se 11 grama proteina i nešto manje od 100 kalorija, zbog čega je odličan dodatak ishrani tokom prve faze gubitka masti.
Sveži sir je bogat kalcijumom, vitaminima B, fosforom i selenom, a neke vrste sadrže probiotike koji su korisni za probavu i zdravlje creva, prenosi index.hr.
Osim toga, sveži sir je hrana koja izaziva sitost, što znači da ćemo biti manje gladni ako ga uključimo u svoje obroke.

link

Ja ne razumem šta ova priča, ali vidim da piše cottage cheese, a to je taj odvratni, zrnasti sir, bez masnoće.
Mi to zovemo švapski sir, ali njega nutricionisti ne stavljaju u jelovnik, jer je punomasan. Švapski sir se pravi od neobranog mleka, pa je kaloričan. Pričam o švapskom siru iz domaće radinosti.

Pogledajte prilog 1435663

U poslednje vreme jedna od najpopularnijih koja kruži mrežama jeste dijeta sa svežim sirom. Činjenica je da je ovo namirnica koja ima niz nutritivnih prednosti, a evo zašto je postala hit.Prema izveštajima o prodaji, sveži sir se zaista sve više kupuje u poslednje vreme, a za to su zaslužni korisnici TikToka, koji promovišu ovu namirnicu i ističu njene dobrobiti.

Oznaka #cottagecheesediet ima milione pregleda na TikToku. A influenseri preporučuju obroke koji uključuju sveži sir, senf, povrće i kobasice.
Dakle, oni tvrde da takav režim ishrane može da pomogne u mršavljenju. Uspeh dijete temelji se na niskom udelu kalorija i visokom sadržaju proteina, koji povećavaju sitost.Treba imati na umu da sveži sir ima prednosti, ali restriktivne dijete nisu dugoročno korisne za zdravlje.

Najbolji način za održavanje vitke linije jeste da se dosledno pridržavamo kalorijskog deficita prateći ishranu koja se sastoji od celovitih namirnica, a to ne znači da takva dijeta ne može da uključuje sveži sir.

Koje su prednosti svežeg sira?
U 100 grama svežeg sira nalazi se 11 grama proteina i nešto manje od 100 kalorija, zbog čega je odličan dodatak ishrani tokom prve faze gubitka masti.
Sveži sir je bogat kalcijumom, vitaminima B, fosforom i selenom, a neke vrste sadrže probiotike koji su korisni za probavu i zdravlje creva, prenosi index.hr.
Osim toga, sveži sir je hrana koja izaziva sitost, što znači da ćemo biti manje gladni ako ga uključimo u svoje obroke.

link
Ja sam sa doruckom,jos uvek sa ovsenim pahuljicama,a za rucak,evo vise od 7 dana samo kacamak.Izmedju neki sendvic.

Нама у фрижидеру увек има највише млечних производа.
i kod mene.. obavezno u firzideru imam
sir (fetu i mladi), kackavalj, jogurt i mileram :D
a nekad uzmem i kiselo mleko pride.

pre nedelju dve dana se zena u maxiju slogirala
uzeo sam tri vrste sira, pavlaku u paprici i kackavalj..gleda ona mene a ja joj kazem "a volim sir" :rotf:

uzeo sam tri vrste sira, pavlaku u paprici i kackavalj..gleda ona mene a ja joj kazem "a volim sir" :rotf:
I ja volim sireve, papriku u pavlaci. a kajmak.nladi, stari, slani ili blagi, obožavam <3

Jedem sir odnosno mlečne proizvode uz sve moguća i nemoguća jela, i gde ide i gde ne ide baš.
Jedino nisam fan kefira, ne dopada mi se ukus.
Ni meni ne odgovara ukus kefira.
Pravila sam ga redovno mojima, oni vole.
Odavno ga ne pravim.

Kiselim mleko, bude mi kao pavlaka.
U šerpu mleka sipam pavlaku razređenu sa mlekom, dobro promešam, razaspem u šolje ili manje teglice, stavim u zagrejanu, isključenu, rernu.
Ukiseli se odlično.

Ko zna čime konzerviraju jogurt i kupovno kiselo mleko kada imaju dug rok trajanja.

И ја сам првила домаће док је син био мали а добијала сам свеже млеко, необрано.
Волим и кефир. Волим све од млека.
Најдражи ми је онај домаћи сир, неслан, пун рупица, што шкрипи под зубима.

iiiiiiiiiii koji je sir bolji, onaj i z marketa ili oni domaći s pijace s mladim kajmakom za predjelo i zrelim za desert :ceka:

Svojevremeno sam tokom dijete za doručak obavezno imala mlad neslan sir 200 gr,
2dl mleka, krišku / kiflu hleba 50 gr, svaki dan doručak isti. Sir volim u svim oblicima
koji postoje sem industrijskih. Kupujem na pijaci ili u prodavnici specijalizovanoj za
sireve. Kad ima u kući sira nisi gladan. Mogu bez hleba da ga jedem, kao kolač.
Najlepši mi je onaj od jednog dana, tad je stvarno mlad, ali njega u gradu je malo
teže naći. Sir u dijeti nije novina, sad kao da su izmislili rupu na saksiji.

Nekako je ispalo kao da je taj sir čarobna formula za skidanje kilograma.
Uz ostale sastojke koji čine dijetu jeste delotvoran, ali nije jednostrano
zaslužan za slabljenje.
Dijeta je kompleksna, ne sastoji se od samo jednog sastojka. Ne znam da li
grešim, ali takav je moj utisak nakon čitanja uvodnog teksta.

Back