Mihal: 'potencionalno zainteresovan' :shock: Boze, gluposti nigde kraja (samo su svemir i ljudska glupost beskonacni; samo sto za svemir jos nisam siguran, rece Kant, sluteci tebe u 21. veku!)
nisam natrabunjala o tebi nista sto nije susta istina i sto nije apsolutno podlozno argumentovanom citiranju (sve sto sam samo sumizirala na jednom mestu sam si i svojim recima rekao, pa ako je losa slika o tebi kreirana - sam si je kreirao, niko drugi to za tebe ne mora ciniti jer si zadatak kreiranja sopstvene slike sam obavio!). Primitivizam je samo tvoj, standardizovano razmisljanje po 'default'-u ne moze biti primitivno. I ne - ne pronalazim nista lepo a ni pametno u tvojim postovima - sta ces, imam sasvim specifican kriterijum i za lepo i za pametno, a ti se ne uklapas u isti; sto nikako ne znaci da impliciram kao opstu istinu da ne pises lepo i da nisi pametan; prosto, za mene nista sto si rekao nema nikakvu intelektualnu vrednost, nikakvu estetiku i nikakve naznake intelekta - izvini; ne mozemo svi biti isti i ne moramo se svi svima svidjati, pa ni ti meni a ni ja tebi. Najiskrenije, ti mi se uopste ne svidjas, sklon si lesinarskom ponasanju i savijanju u tudju senku, sklon si i zaklanjanu u grupi, nemas svoje ja, covek si instant resenja, smesan si mi i zalostan. Veoma je prosto, nema puno mesta objasnjavanju, ali eto kad me vec vuces za jezik.
A za nekog ko je civilno sluzio vojsku (nije da sam poklonik sluzenja vojske i drzanja oruzja, naprotiv) i ko se zali da mu je zivot ruiniran zbog toga nemam cak ni komentar.
Tvoja vrsta potrebe za potpunim fizickim i mentalnim komformizmom odgovara jedino primitivnim (prim. prev. prostim, u smislu jednostavnim) bicima koja ili nemaju sivu koru ili im je od neupotrebe totalno atrofirala, pa se nadaju da 'bez muke ima nauke' i da se moze stici do cilja a da se stoji - te da cilj dodje njima. Zato smi mi pomalo odvratan, i to je sve; sto nikako ne znaci da si los covek, sto bi reko Miki iz Velikog Brata (show ne pratim ali sam gledala intervjue sa njim kad je izaso - pametan decko, samo osnovnu skolu ima ali ima vise pameti nego pojedini akademici, i svakako vise zdrave logike negoli mnogi koji kako ti imaju potpuni skotom za sopstvenu odgovornost prema zivotu i svom i tudjem). Uzasavaju me slabici (ne ljudska slabost vec beskicmenjastvo) i mentalni i emotivni 'mlitavci'.
Ne bih ulazila u ovu malu definiciju zbog cega si mi tako krajnje nesimpatican da nije bilo onog posta - "sekte opasne?! Mante se ljudi!" - na takvu brutalnu glupost u izvornoj formi zaista nisam mogla da ostanem nema, a ovo je posledicno nastavak na tu temu.
Inace, u 'redovnu' kako je zoves, ne ide se da se uci kako da se puskom brani otadzbina nego zato sto je to obaveza proizasla iz zakonskog akta (z akoji nikako ne kazem da je dobar niti da je adekvatan), pa i oni koji se toj zakonskoj obavezi posteno i ljudski odazovu svakako nisu mentalno poremeceni niti izlaze iz vojske mentalno poremeceni; a tvoj stav o tome govori dovoljno sam po sebi.
Sto se tice mog korisnickog naloga, 'oko svevidece' je bila aluzija na velikog brata nakon jedne razmene na temi psihijatrija i nema nikakve veze sa masonima, a ja se ni slucajno ne nazivam svevidecom - tvoja nesposobnost za apstrakciju i konkretan nivo misljenja u poistovecivanju korisnickog imena sa samim korisnikom ima uporiste u (izabranoj ) gluposti i komformizmu koji sprecava da - mislis i koristis misaone radnje.
Svaka dalja rasprava sa tobom je iskljucena, shvatam da su nesimpatije obostrane i nadam se da vise necemo komunicirati; prosto komunikacija sa tobom nema nikakvu vrednost. Lepo sam rekla - putuj igumane, srecan ti put u dijanetiku, zabavi se. Takve kao ti i treba da izmuzu do zadnje banke, ovce su tu da se sisaju, sto kaze narodna.
Posto smo sad do kraja odigrali igru koja se zove 'sutni me', sa ovim djonom u lice koji si toliko trazio i najzad dobio, vreme je da se zakljuci tema o dijenetici. Nema se vise sta reci, izuzev mi o klin, ti u plocu pa iz pocetka. Sve je receno.
A mesta za repliku na ovaj post ne ostavljam jer ovaj post vec jeste - replika.
Prey the lord, sto bi rekli na domu i porodici!.