DIJANETIKA - obmana ili alternativno lecenje dusevnih bolesti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neverovatno je kako oni to sve govore smirenim i umilnim glasom, prosto tako smireno, da zaista samo veoma inteligenta osoba moze odmah da im se odupre bar u pocetku.

Inace radi se o sekti Scientolozi to je kao crkva, uzasno je mocna u Americi i veoma bogata tako da su daleko od neprofitne organizacije, sa uzasno jakom hierathijom a imaju i pastore. Sama organizacija moze da ucini mnogo za svoje slanove ali je cena previsoka.

Ovo sam napisao na temi Psihijatrija, ali mislim da i ovde može da nađe mesto:

"Čovek je osuđen na slobodu zato što ne može da se osloni ni za šta izvan sebe" – E. From.

Čovek teži slobodi, ali kada tu slobodu dobije, nastaje novi problem. On je prinuđen da donosi odluke, da bude sam gospodar svoje sudbine. To je za mnoge ljude teško, tako da im je lakše da se priklone nekom "višem autoritetu". To može biti politička organizacija, neka sekta ili strogi diktator. Time što postaju simbolički deo nekog "višeg" autoriteta, dobijaju određeni osećaj "sigurnosti", ali potpuno gube svoju individualnost - odnosno "beže od slobode".

Zašto je sekta loša ne treba da objašnjavamo. Poznato je da čovek u sekti može toliko psihički (a i materijalno) da propadne, da je posle toga potrebno dugotrajno psihijatrijsko lečenje kako bi se vratio u normalu.
Što se tiče raznih kurseva koje nude rešenja tipa: "Brzo i lako do uspeha (samo dajte keš)", treba imati u vidu da je to najčešće prevara, koja u najboljem slučaju ima za cilj da vam novčanik bude tanji. Prevaranti bre.......

Pa na forumu vec imas informaciju; mozda da se raspitas drugde detaljnije ako ovu forumsku ne nalazis dovoljno informativnom. Drugi mediji sigurno nude vise informacija po pitanju sekti. Novine su o tome (posebno pre dve godine, iz nekog razloga) mnogo pisale - bio je citav serijal u (dal) Glasu Javnosti, o raznim sektama, kako ih prepoznati, zasto su opasne, kako se zastititi, itd.

Sto se tice opasnosti, najopasnije je biti ziv, jer samo tada mozes da nastradas. A sto se tice lecenja ne postoje jeftini metodi. Konvencionalni metodi su doduse najevtiniji ali na duge staze te ipak ocerupaju.
Pa sad recimo nadje se lako resenje za neku bolest... i kome ce to odgovarati? Lekarima sigurno ne! Ako nestanu bolesti od koga ce se onda uzimati pare za lecenje?
A daleko pre ce bilo ko od nas nastradati od drzavom kreiranih ustanova nego u takozvanim 'opasnim sektama'.
Ja sam svoje zdravlje izgubio na civilnom sluzenju vojnog roka, jer sam bio nateran da radim ono za sta moj organizam nije namenjen. Sad ako svoje stanje pokusavam da povratim tamo nekom dijanetikom evo ti sto upozorenja na opasnost!

Verske sekte opasnost? - ajde ljudi mante se!

Sve dole navedeno!

*Mihal*:
.....Pa sad recimo nadje se lako resenje za neku bolest... i kome ce to odgovarati? Lekarima sigurno ne! Ako nestanu bolesti od koga ce se onda uzimati pare za lecenje?
A daleko pre ce bilo ko od nas nastradati od drzavom kreiranih ustanova nego u takozvanim 'opasnim sektama'.

Ja sam svoje zdravlje izgubio na civilnom sluzenju vojnog roka, jer sam bio nateran da radim ono za sta moj organizam nije namenjen. Sad ako svoje stanje pokusavam da povratim tamo nekom dijanetikom evo ti sto upozorenja na opasnost!

*Mihal*:
Sto se tice opasnosti, najopasnije je biti ziv, jer samo tada mozes da nastradas. A sto se tice lecenja ne postoje jeftini metodi. Konvencionalni metodi su doduse najevtiniji ali na duge staze te ipak ocerupaju.
Pa sad recimo nadje se lako resenje za neku bolest... i kome ce to odgovarati? Lekarima sigurno ne! Ako nestanu bolesti od koga ce se onda uzimati pare za lecenje?

Da li sada "radis ono za sta je tvoj organizam namenjen", sada imas slobodu izbora, nisi na odsluzenju vojnog roka, pa biraj...vidim da ti najbolje znas "sta ti treba, sta ti godi"...sto smaras pitanjima onda ovaj narod kada ZNAS?

Mnogo sto sta neznam, a pitam one koji imaju iskustva sa ovim, no nemam nisto protiv za bilo kakav komantar.
Ne kazam da nema opasnih sekti, no one koje su zaista opasne uglavnom su 'u dogovoru' sa vlastima. No dobro, to me u stvari i ne interesuje. Interesuju me rezultati nekog ko je lecen ovakvim metodima.
Sory WW, ima mnogo iskrenih lekara koji su iz humanih razloga postali ono sta jesu, dakle, nisam mislio na sve lekare, nego na ono: 'prvo plati pa terapija'. A i naravno da nije moguce da nestanu sve bolesti tako da ce za ljudima 'dobrih namera' uvek biti potreba.

*Mihal*:
Puno hvala za tako mnogo informacija, verovatno je dosta od toga i istina. Sajentolozi me ne interesuju jer se smatraju religijom, a ja ne prihvatam religije jer svaka je u srvari jedan sistem manipulisanja. No dijaneticka terapija me podosta ineresuje, temeljito sam procitao knjigu i zvuci nekako privlacno. I zasto bi morao platiti 10000 EUR kad sam sposoban i sam da sprovodim terapiju. Samo bi voleo da cujem komentare od takvih koji su prosli kroz nesto 'dijaneticko' i to ne stranci nego nasi. Sto se novca tice ne dam ni dinar, i ne verujem nikom dok ne isprobam, ni dijaneticarima ni onima koji su protiv njih.

Izvini Mihal al ako ti se ovo dopada onda nisi bas cist.I treba da te vrbuju ti ludaci da te dokrajce do kraja. MRZIM SEKTE!!!!
Jurili su me Jahovini svedoci godinu dana. Da bi mi se skinuli sa grbace cale ih je na kraju puskom jurio po zgradi. Ti sektasi su ...nemam pravu rec...kreteni, idijoti, manijaci, dileje...

Pa sta , ako su oni prosli kroz to , jel treba da se klanjamo ? Ko su uopste Nikol Kidman, Dzon Travolta ? Obicni ljudi...podlozni sektama kao i svaki drugi... To sto je Travolta u sajantologiji sigurno me nece opredeliti da budem i ja.
Nisam sigurna dal si hteo to da das kao argument ili nesto drugo a, al u svakom slucaju primer ti je neadekvatan.

Znas li nekog ko je ceo izasao iz sekte. Ja ne . Znam cak neke koji su izasli u sanduku ..tj usli iz sekte direkt pod zemlju...Sve to zarad sveopste dobiti nekog tamo propovednika. Sarena laza za labilne i slabe karaktere.
Na zalost , citajuci ono sto ti pises nekako mi se cini da si se ti vec opredelio... Pa srecno ti sa sajantolozima... Pisi nam ...

U stvari nemoj.Ne zelim da znam...

Ama ne pali se - ovaj ti je od onih sto ce sami sebi dozirati ozbiljne psihijatrijske lekove zato sto zaboga - ne moze da spava?!:shock: Bolje i da ne znas koje i kako. A onda ce pametno da priupita je l' to ok i moze li mu stogod biti od njih! Pa ce se onda naljutiti do smrti kad mu sokirano kazes da - nije normalan! E a posle toga ce se obreti na temi o - sektama! To je naravno, je li, precica: instant-resenje da mu bude bolje - odmah; a ne nekakve tamo terapije, lecenja, zdrav zivot i tako to. U vojsci je propao, jer mu telo nije bilo dizajnirano za tu vrstu stresa (ostaloj muskoj populaciji ove zemlje koja je sluzila vojsku i iz nje izasla mentalno i fizicki neostecena verovatno su tela bila dizajnirana bas za takav nacin jednogodisnjeg zivota, za razliku od sirotog njega). A mi koji upooravamo na opasnost od sekti smo u stvari nekakvi tamo frikovi koji dezavuisu siroti narod jer - doktori bi samo para; pa namerno ne daju da se svet lako izleci: od cega ce onda primati plate...:shock:
I tako dalje, i tako dalje, i tako dalje.....Sta reci? Jedino - ne pecaj se na njegove udice. Neka ga brate, neka ide, srecan mu put i svako dobro sa dijenetikom i sajentolozima.

Ww Svidjas mi se ... Pametno zboris...

Ja sam mislila da mu je cilj da malo izreklamira ovu instituciju, al moze i drugacije da se tumaci....Prihvatam tvoju sugestiju , i povlacim se iz ove diskusije ....

Samo jos jednom da reknem : MRZIM SEKTE, SEKTASE, VERSKE PROPOVEDNIKE, I sve te sto prosipaju instant mudrosti, skrivajuci se iz opstih misli opijajucih za siroke narodne mase... :evil:

Ne reklamiram, uopste nisam s nikim od scientologa u kontaktu.
To sto si WW natrabunjala o meni je u stvari poklik straha da bi se kreirala losa slika o meni i tako mozda neko 'potencionalno zainteresovan' bude odmah informisan o opasnom* 'mihalu*. Jer dijanetika kao onakva kako sebe opisuje sasvim opravdava tvoj strah.
Pa zar nisi nasla ama bas nista dobro ili lepo u mojim postovima u kojima nema ni psovki ni vredjanja ni pretnji a ni nagovaranja na bilo sta, ili ono sto ja pisem se uvek protivi tvom primitivnom 'standardizovanom' razmisljanju.
A stres u vidu 10+ tona dzakova na dan mi bas nije leglo. I uostalom ja sam bio na civilnom. A ako neko ide u redovnu da uci kako da puskom 'brani otadzbinu' pitanje je koliko taj iz starta vec nije mentalno 'neostecen'.
I da dodam - all seeing eye - je simbol satanisticake izuzetno destruktivne sekte freemasona, kojoj bi stao na rep samo ako bi mogao. Pitam se se jeli se slucajno nazivas svevidecom?

Mihal: 'potencionalno zainteresovan' :shock: Boze, gluposti nigde kraja (samo su svemir i ljudska glupost beskonacni; samo sto za svemir jos nisam siguran, rece Kant, sluteci tebe u 21. veku!)

nisam natrabunjala o tebi nista sto nije susta istina i sto nije apsolutno podlozno argumentovanom citiranju (sve sto sam samo sumizirala na jednom mestu sam si i svojim recima rekao, pa ako je losa slika o tebi kreirana - sam si je kreirao, niko drugi to za tebe ne mora ciniti jer si zadatak kreiranja sopstvene slike sam obavio!). Primitivizam je samo tvoj, standardizovano razmisljanje po 'default'-u ne moze biti primitivno. I ne - ne pronalazim nista lepo a ni pametno u tvojim postovima - sta ces, imam sasvim specifican kriterijum i za lepo i za pametno, a ti se ne uklapas u isti; sto nikako ne znaci da impliciram kao opstu istinu da ne pises lepo i da nisi pametan; prosto, za mene nista sto si rekao nema nikakvu intelektualnu vrednost, nikakvu estetiku i nikakve naznake intelekta - izvini; ne mozemo svi biti isti i ne moramo se svi svima svidjati, pa ni ti meni a ni ja tebi. Najiskrenije, ti mi se uopste ne svidjas, sklon si lesinarskom ponasanju i savijanju u tudju senku, sklon si i zaklanjanu u grupi, nemas svoje ja, covek si instant resenja, smesan si mi i zalostan. Veoma je prosto, nema puno mesta objasnjavanju, ali eto kad me vec vuces za jezik.
A za nekog ko je civilno sluzio vojsku (nije da sam poklonik sluzenja vojske i drzanja oruzja, naprotiv) i ko se zali da mu je zivot ruiniran zbog toga nemam cak ni komentar.

Tvoja vrsta potrebe za potpunim fizickim i mentalnim komformizmom odgovara jedino primitivnim (prim. prev. prostim, u smislu jednostavnim) bicima koja ili nemaju sivu koru ili im je od neupotrebe totalno atrofirala, pa se nadaju da 'bez muke ima nauke' i da se moze stici do cilja a da se stoji - te da cilj dodje njima. Zato smi mi pomalo odvratan, i to je sve; sto nikako ne znaci da si los covek, sto bi reko Miki iz Velikog Brata (show ne pratim ali sam gledala intervjue sa njim kad je izaso - pametan decko, samo osnovnu skolu ima ali ima vise pameti nego pojedini akademici, i svakako vise zdrave logike negoli mnogi koji kako ti imaju potpuni skotom za sopstvenu odgovornost prema zivotu i svom i tudjem). Uzasavaju me slabici (ne ljudska slabost vec beskicmenjastvo) i mentalni i emotivni 'mlitavci'.

Ne bih ulazila u ovu malu definiciju zbog cega si mi tako krajnje nesimpatican da nije bilo onog posta - "sekte opasne?! Mante se ljudi!" - na takvu brutalnu glupost u izvornoj formi zaista nisam mogla da ostanem nema, a ovo je posledicno nastavak na tu temu.
Inace, u 'redovnu' kako je zoves, ne ide se da se uci kako da se puskom brani otadzbina nego zato sto je to obaveza proizasla iz zakonskog akta (z akoji nikako ne kazem da je dobar niti da je adekvatan), pa i oni koji se toj zakonskoj obavezi posteno i ljudski odazovu svakako nisu mentalno poremeceni niti izlaze iz vojske mentalno poremeceni; a tvoj stav o tome govori dovoljno sam po sebi.

Sto se tice mog korisnickog naloga, 'oko svevidece' je bila aluzija na velikog brata nakon jedne razmene na temi psihijatrija i nema nikakve veze sa masonima, a ja se ni slucajno ne nazivam svevidecom - tvoja nesposobnost za apstrakciju i konkretan nivo misljenja u poistovecivanju korisnickog imena sa samim korisnikom ima uporiste u (izabranoj ) gluposti i komformizmu koji sprecava da - mislis i koristis misaone radnje.

Svaka dalja rasprava sa tobom je iskljucena, shvatam da su nesimpatije obostrane i nadam se da vise necemo komunicirati; prosto komunikacija sa tobom nema nikakvu vrednost. Lepo sam rekla - putuj igumane, srecan ti put u dijanetiku, zabavi se. Takve kao ti i treba da izmuzu do zadnje banke, ovce su tu da se sisaju, sto kaze narodna.

Posto smo sad do kraja odigrali igru koja se zove 'sutni me', sa ovim djonom u lice koji si toliko trazio i najzad dobio, vreme je da se zakljuci tema o dijenetici. Nema se vise sta reci, izuzev mi o klin, ti u plocu pa iz pocetka. Sve je receno.
A mesta za repliku na ovaj post ne ostavljam jer ovaj post vec jeste - replika.
Prey the lord, sto bi rekli na domu i porodici!.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back