Dijalektika foruma

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tuzni_patak:
ms:
Pa stavi na vagu šta dobijaš određenim verovanjem u nešto s jedne strane i s druge šta time gubiš, cost benefit analiza

(izvinite ,ovo je samo moje tumacenje Bekona)

Kakva cost-benefit analiza.
Pa ako filozofski pristupas problemu onda nije bitno
dali novom teorijom dobijas ili gubis u svojoj interakciji
sa svetom....
AKO TI SISTEM TEORIJA DOLAZI U SUKOB SA PRIRODOM I SVETOM MAKAR U JEDNOJ (MALOJ) TACKI , BOLJI TI ZNAK NE TREBA DA NEGDE POSTOJI PREVID...I NESUGLASJE...

Zar ti ovo ne lici na opravdanje slabosti i ogranicenja. Opravdanje pred kim?

..................................................

Ja sam ekonomski pristupila problemu, a ne filosofski, kad sam spomenula cost-benefit analizu.
Što se tiče filosofskog pristupa, mislim da bi on trebao biti tako postavljen da bude koristan ako ne za sve, ono bar za većinu.

Sa onim što si rekao u vezi previda i nesuglasja se slažem 8)

Tuzni_patak:
ms:
Sa onim što si rekao u vezi previda i nesuglasja se slažem 8)

I ja se slazem.
Molim za izvinjenje ali ovo je jedan od retkih postova gde se slazemo , ili delimicno , ali nije bilo izmisljanja nadimaka,etiketiranja,prebacivanja i svega ostalog sto je suvisno u filozofiji .

Za bonton u forumu filozofija!

Ajde bre Patak, ne budi na kraj srca. Ja polazim od sebe u komunikaciji s drugima, kad meni to ne bi smetalo, što bi tebi... 8)

ms:
Tuzni_patak:
Za bonton u forumu filozofija!

Ajde bre Patak, ne budi na kraj srca. Ja polazim od sebe u komunikaciji s drugima, kad meni to ne bi smetalo, što bi tebi... 8)

Opet Egofilija,Egotika, Egomistika,egoizam.....

Jedan mali savet.
Kada ti je do svadje idi na chat.
Tamo se bar u jednoj sobi tako svadjaju , psuju
hrane, stvaraju alijanse, loze, napaljuju.

Mozda treba u rubrici drustvo uvesti oblast PLJUVAONICA , pa kom opanci kom obojci.
A nama da ostane filozofija malo kulturnija.

Baby Kate:
Dobro Tuzni, hoces li ti meni konacno odgovoriti zbog cega si prekrojio citiran post?
Zar nije to malo pacerski?

Ako mislis sto sam skratio ono sto je citirano od mojih reci
pa to svako moze da vidi u orginalnoj poruci
vazno je da na osnovu mog citata vidi na koju poruku
udaram reply , njene reci nisam prekrajao,tj menjao.

Iako je uradjeno zbog skracivanja post-a , pade mi na pamet
da sledeci put , bas zbog zlonamernih kad to uradim
stavim .................... da nekako naglasim da sam
svoje reci sasekao i da ko zeli moze da ih vidi ili
u mojoj originalnoj poruci ili u orginalnom reply

Jesi li zadovoljna odgovorom?

Ne, nisam zadovoljna odgovorom jer nisam mislila na tvoje reci.
Mislila sam na ovo:
Baby Kate:
Kazanova:
Baby Kate:
Vece u kome se sva misljenja poklapaju je izgubljeno vece. 8)
Poenta nije u superiornosti mada je tacno da toga ima u drustvu i medju ljudima.
Ja vise volim da pricam sa nekim ko se sa mnom ne slaze nego sa nekim ko se sa mnom slaze, ali ne zato da bih bila podredjena ili nadredjena vec zato sto mogu uvideti manjkavosti sopstvenih argumenata i menjati svoje stavove.
A ko ne menja svoje stavove i misljenja taj nije covek vec spomenik.

Prelepo receno! Ja sam ipak taj spomenik koji ne menja svoje misljenje, ali volim da menjam tudja. Lepu bi diskusiju imali.
Cvrst kao stena...a skoro isto toliko pametan... 8)

A posle toga ovo:
Tuzni_patak:
Baby Kate:
Kazanova:
Baby Kate:
Vece u kome se sva misljenja poklapaju je izgubljeno vece. 8)
Poenta nije u superiornosti mada je tacno da toga ima u drustvu i medju ljudima.
Ja vise volim da pricam sa nekim ko se sa mnom ne slaze nego sa nekim ko se sa mnom slaze, ali ne zato da bih bila podredjena ili nadredjena vec zato sto mogu uvideti manjkavosti sopstvenih argumenata i menjati svoje stavove.
A ko ne menja svoje stavove i misljenja taj nije covek vec spomenik.

Prelepo receno! .
Cvrst kao stena...a skoro isto toliko pametan... 8)

Ovde je moguce da postoji narcizam koji tezi da potvrdi superiornost tako sto uklanja rupe.
Kazem mogucnost (koja nije mala) ali moze da bude i nesvesno usvojen metod za razvoj oratorstva.

Pravi motivi filozofije ili teznje ka istini primenjeni na gornju recenicu bi bili:

Razliciti pogledi i nacin razmisljanja kao i predznanja omogucuju da se sire gleda na neku tematiku u zajednickom otkrivanju dubljih zakonitosti.
Ali onda ste tim , a nikako suparnici argumentima u DUELU.
Ovo je jos jedno mesto gde bih naglasio BEKONA koji uprosceno kaze :
covek mora da bude dobar psiholog da bi bio dobar filozof.Jer on mora da prepozna i nadraste svoja ogranicenja...
(izvinite ,ovo je samo moje tumacenje Bekona)

Dakle, primetices da u tvom citatu nedostaju dve Kazanovine recenice od kojih sam ja jednu posebno oznacila.
Te dve recenice koje si izbrisao prilikom citiranja predstavljaju uzrok moje konstatacije koju nisi izbrisao.

Tako ispada da se moj komentar odnosi na recenicu "Prelepo receno."

To je prekrajanje koje menja smisao onoga sto je receno, Tuzni.

Baby Kate:
To je prekrajanje koje menja smisao onoga sto je receno, Tuzni.

Ok , izvini ako je tako.Pri citiranju meni je bio bitan samo deo u samoj sredini (tvoj).
Nekada prostom cut metodom poruke ne ispadnu korektno citirane (vidi se /quote) pa ih izbegavam da cackam .
A opet moja krivica i sto me je mrzelo da potrazim tvoju orginalnu poruku , gde je samo ona bez reply.

Zato izvini za moj nemar i stetu koju je tok diskusije pretrpeo zbog toga....

Back