Dijalektika foruma

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ms:
Ajmo dalje u analizu.....

Zak misli da se procena licnosti Ms, može videti iz poruka sa ovog foruma....Ja ne mislim tako.... 8)

Šta si zaključio o mojoj ličnosti? :lol:
Nista posebno, mislim da si ti jedna divna osoba koja je unela vedrinu u forum Filozofija, mada sam filozofiju do sada smatrao dosadnom. :lol:

ms:
Da li se slazete sa stavom da
"Procena nečije ličnosti na osnovu poruka sa ovog foruma je najčešće pogrešna"
:?
Nije važno na osnovu čega procenjujemo nečiju ličnost, dogod to smatramo dovoljnim da cenimo.
Valjanost procene zavisi od umeća onog koji procenjuje.
Ja umem da vidim ljude kroz njihove poruke na forumima. 8) Najčešće. :)

ms:
Da li se slazete sa stavom da
"Procena nečije ličnosti na osnovu poruka sa ovog foruma je najčešće pogrešna"

:?

Iza reci na forumu nije uvek istina (nekad su to little white lies a nekad bezocno laganje), ali opet na drugoj strani iskrenost negde prosto "bode oci" i trebao bi biti tezak mentalni miop pa da je previdis. Ektremna iskrenost kao i pseudologija se uvek lako percipiraju, valjda :? . Sve sto imamo ovde na forumu su reci na ekranu ali i ono malo izmedju reci.

Mogu malo indiskretna i direktna da budem? Ono sto sam prvo kod tebe primetila kad sam dosla na forum je naglasena sokratovska ironija, naravno u najpozitivnijem smislu (sto bi rekli gledaoci "utiska nedelje"). Prvi utisak mislim da me nije prevario. :)

P.S. meni se cini da je misljenje ljudi o tebi mnogo bolje nego sto se to tebi cini, pa cak i misljenje onih ljudi koji se sa tobom u stavovima razilaze. Always do the right thing that will gratify some and astonish the rest - Mark Twain

Baby Kate:
Vece u kome se sva misljenja poklapaju je izgubljeno vece. 8)
Poenta nije u superiornosti mada je tacno da toga ima u drustvu i medju ljudima.
Ja vise volim da pricam sa nekim ko se sa mnom ne slaze nego sa nekim ko se sa mnom slaze, ali ne zato da bih bila podredjena ili nadredjena vec zato sto mogu uvideti manjkavosti sopstvenih argumenata i menjati svoje stavove.
A ko ne menja svoje stavove i misljenja taj nije covek vec spomenik.

Prelepo receno! Ja sam ipak taj spomenik koji ne menja svoje misljenje, ali volim da menjam tudja. Lepu bi diskusiju imali.

Kazanova:
Baby Kate:
Poenta nije u superiornosti mada je tacno da toga ima u drustvu i medju ljudima.
Ja vise volim da pricam sa nekim ko se sa mnom ne slaze nego sa nekim ko se sa mnom slaze, ali ne zato da bih bila podredjena ili nadredjena vec zato sto mogu uvideti manjkavosti sopstvenih argumenata i menjati svoje stavove.

Prelepo receno! Ja sam ipak taj spomenik koji ne menja svoje misljenje, ali volim da menjam tudja. Lepu bi diskusiju imali.

Ajde da nastavimo igru.....

Kazanova, počni prvi ti....reci neki svoj stav, a ja ću da ga oborim... :lol:

Kazanova:
Baby Kate:

Cvrst kao stena...a skoro isto toliko pametan... 8)

Baby Kate:
Kazanova:
Baby Kate:

Prelepo receno! .

Ovde je moguce da postoji narcizam koji tezi da potvrdi superiornost tako sto uklanja rupe.
Kazem mogucnost (koja nije mala) ali moze da bude i nesvesno usvojen metod za razvoj oratorstva.

Pravi motivi filozofije ili teznje ka istini primenjeni na gornju recenicu bi bili:

Razliciti pogledi i nacin razmisljanja kao i predznanja omogucuju da se sire gleda na neku tematiku u zajednickom otkrivanju dubljih zakonitosti.
Ali onda ste tim , a nikako suparnici argumentima u DUELU.
Ovo je jos jedno mesto gde bih naglasio BEKONA koji uprosceno kaze :
covek mora da bude dobar psiholog da bi bio dobar filozof.Jer on mora da prepozna i nadraste svoja ogranicenja...
(izvinite ,ovo je samo moje tumacenje Bekona)

Tuzni_patak:
Ovde je moguce da postoji narcizam koji tezi da potvrdi superiornost tako sto uklanja rupe.
Kazem mogucnost (koja nije mala)

Jeste da si se ogradio, ali zasto imas potrebu da svima pripisujes narcizam? :roll: Bez uvrede. 8)

Tuzni_patak:
ali moze da bude i nesvesno usvojen metod za razvoj oratorstva.

Pravi motivi filozofije ili teznje ka istini primenjeni na gornju recenicu bi bili:

Razliciti pogledi i nacin razmisljanja kao i predznanja omogucuju da se sire gleda na neku tematiku u zajednickom otkrivanju dubljih zakonitosti.
covek mora da bude dobar psiholog da bi bio dobar filozof.Jer on mora da prepozna i nadraste svoja ogranicenja...

Slazem se sa ovim 8)

Tuzni_patak:
Daj mi ti onda definiciju "suparnika" u duelu.
P.S. Zasto si izbrisao deo texta koji prethodi mom komentaru?

Baby Kate:
Kazanova:
Baby Kate:

Bas si se ti javila jer surutka menja oblik... u kakav sud je sipas tako se prilagodjava 8)

Tuzni_patak:
Baby Kate:
Kazanova:
Baby Kate:

Prelepo receno! .

Kazem mogucnost (koja nije mala) ali moze da bude i nesvesno usvojen metod za razvoj oratorstva.

Tačno tako, čovek mora da prepozna i nadraste svoja ograničenja, ali se to može postići samo pod uslovom da ume da ih prepozna, da želi da ih prepozna i da ih neignoriše, zar ne? Evo pitanje: Kako umeti prepoznati sopstvena ograničenja? Pa stavi na vagu šta dobijaš određenim verovanjem u nešto s jedne strane i s druge šta time gubiš, cost benefit analiza....

ms:
Pa stavi na vagu šta dobijaš određenim verovanjem u nešto s jedne strane i s druge šta time gubiš, cost benefit analiza

Kakva cost-benefit analiza.
Pa ako filozofski pristupas problemu onda nije bitno
dali novom teorijom dobijas ili gubis u svojoj interakciji
sa svetom....
AKO TI SISTEM TEORIJA DOLAZI U SUKOB SA PRIRODOM I SVETOM MAKAR U JEDNOJ (MALOJ) TACKI , BOLJI TI ZNAK NE TREBA DA NEGDE POSTOJI PREVID...I NESUGLASJE...

Zar ti ovo ne lici na opravdanje slabosti i ogranicenja. Opravdanje pred kim?

Jekyll_doesnt_Hyde:
Tuzni_patak:

Jeste da si se ogradio, ali zasto imas potrebu da svima pripisujes narcizam? :roll: Bez uvrede. 8)

Mislis ko o cemu , ***** o postenju....
Jedan moj poznanik , cutljiv , odmeren , uvek distanciran (zbog svega ovoga devojke lude za njim)
kaze da sve mozes reci srbinu ali sujetu mu ne diraj.
I to bas onaj deo koji cini narcisa tako jedinstvenim.

Ovde poruka svima. Shvatam dobronamerno svaki citat
(koji mora biti odvojen u posebnu poruku )
koji ukazuje makar i na blagu mogucnost neke lose osobine.
Nije mi cilj (ili kako bi narcis rekao Meni ovde nije cilj)
da budem autoritet ili Naj , vec da "porastem" i "naucim" i "primetim" nesto sto se zaboravilo
(a zaboravljamo svi-uljuljkamo se).
Ipak sam ja jos mlad i zelen iako sam presao 25.
(kako ce sad neki da raspale svoje predrasude)

Mozda bi neko da proveri sledece.
Ako ste cenjeni , cesto se uljuljkate u misljenje
drugih prema vama.
Ako imate novac, nekada novac kaze koju rec umesto vas
Polozaj vas isto odvoji od surove samokritike.
Deca , zbog kojih, radi njih necete dozvoliti da osete sve surove udarce okoline.A stiteci njih pomalo ublazavate i sebi.
Kolika je razlika izmedju shvacenog i stvarnog?
Dinamican tezi zivot , to je manja, isto sto manje promena u zivotu , to je manja...
Ali tome teziti radi idealne samokritike bi bilo mazohizam (ili posvecenost) , ili svetac?

Tuzni_patak:
Jekyll_doesnt_Hyde:
Tuzni_patak:

Mislis ko o cemu , ***** o postenju....?

Ne, ne mislim to.
BTW po toj tvojoj logici bi se svakom mogao pripisati narcizam, svakom ko nesto pametno kaze, jer zaboga sve to tako narcisoidno zvuci.

Tuzni_patak:
Ovde poruka svima. Shvatam dobronamerno svaki citat
(koji mora biti odvojen u posebnu poruku )
koji ukazuje makar i na blagu mogucnost neke lose osobine.

Slazem se, samo treba imati takta pa sve to lepo saopstiti.

Tuzni_patak:
Nije mi cilj (ili kako bi narcis rekao Meni ovde nije cilj)
da budem autoritet ili Naj , vec da "porastem" i "naucim" i "primetim" nesto sto se zaboravilo
(a zaboravljamo svi-uljuljkamo se).
Ipak sam ja jos mlad i zelen iako sam presao 25.
(kako ce sad neki da raspale svoje predrasude).

U principu se slazem sa gore napisanim. I samo bih dodala da treba ziveti postujuci "zlatno pravilo" svi znamo sta je to. Verovao ti ili ne, ja sam ovde da nesto naucim ali i da se zabavim, kao i svi drugi

Kapiram da nismo svi uvek raspolozeni ali nije u redu da se licni negativizam prenosi na druge ljude. Kad nisam people person ne idem medj' svet. E takoc.
:lol: :lol: :lol: Ili sto bi rekla baka Shamway Alf-u "when you have nothing nice to say to someone say nothing at all" (ona vise nikad ni sa kim nije progovorila) i meni se omakne da prekrsim ovo pravilo ali tebi vidim pocesto se omacinje :lol:

Nije to lutko....
Vremena su u srbiji napravila kod ljudi ,
imaginaran svet u kome se cuvaju od svega.
Tako reci konzerviraju.
Znam da je potrebno vere i nade, i snage da se krene napred.
Ali ni snishodjenje ne dovodi do pokreta.
Pretvaramo se u neaktivno, kriminalizovano drustvo
samo zbog toga sto ne zelimo ponesto bolno da kazemo.

U tom svetu su svi egozentrici, cak i ako nemaju lepo misljenje o sebi.
Mislim da u srbiji u mnjenju fali postulat autoriteta.
Postoje crne ovce , a bele se ne isticu.
Hocu da ovde vidim bele ovce. Ja cu biti crna , nije strasno. Hocu da negde krene to aktivno razmisljanje.

Da nam filozofija ne izgleda kao jutarnja kafica.

P.S. I neko mi rece da i sami filozofi kazu da su najcesci bolesnici od narcizma bas filozofi.

Back