mislim da l da se uključim, hoću, neću, pa ajde...
prvo da kažem da je straaaašno lupetanje ljudi koji nemaju dijabetes, kao ni pojma blagog o njemu...
al znaju da se tu seku ruke, noge, slepi se pod obavezno... i onda dođu na forum gde ljudi koji ga imaju i znaju o njemu makar koliko i njihovi lekari, hoće da razmene iskustva...
kao crne vrane koje dođu da se malo site... utata, ti ga imaš, a ja ga fala Bogu, da kucnem u drvo, nemam!
šta se uopšte u ubacujete na temu kad ga nemate?! mislim, osim što su tetki vaše tetke odsekli nogu?
Nisam puno unazad čitala (čitala sam dok se nisam iznervirala), ali ovde moj respect

ima Reefer!
na sličan način i ja regulišem dijabetes... jedino što ja ne dajem jedinica po broju kg... dosta manje... mislim da bih morala za svaki obrok po 2 parčeta torte da pojedem kad bih tako davala
nemam nikakve komplikacije, HbA1c mi je od 5,5 do 6,0, na aparatiću vrlo retko sama izmerim više od 10, iznela sam trudnoću sa praktično normoglikemijom (uz stvarno veliki trud, milsim na česta merenja šećera), živim, radim normalno i zadovoljna sam kako živim sa tim... Neću dati da me neko neupućen i neobrazovan (što vidim po izražavanju, pravopisu...) ubeđuje kako sam jadnica koju čeka gangrena 100%...
naravno da nisam srećna što sam ga dobila i da bi mi bilo lakše bez njega, ali ja sam ga dobila, i sad živim sa tim!
u porodici nisam imala iskustva sa Š, ali sam u međuvremenu upoznala puno dijabetičara. Kao i svuda u životu, ima ljudi slabih i jačih, ima onih koji plaču godinama kad ga dobiju, to su oni što se samo raspituju za transplantaciju ćelija pankreasa, kako da se skinu sa insulina i tako to... A ima i onih ( hvala Bogu, više ih je) koji daju insulin 30 godina, žive život punim plućima i to je to!
nego ja sam htela da pitam upućene, znate li možda da se u Srbiji dijagnostifikuje lada tip? To je između tipa 1 i 2... Čula sam da jedna drugarica u Nemačkoj ima taj tip...
Ja po opisu odgovaram tome, mada mi ga nikad endokrinolog nikad nije pomenuo...
Ja dajem 12 j. insulatarda ujutru i po 4 j. Novorapida pre obroka (to je fiziološki minimum)... ako imam fizičku aktivnost onda dajem 2 j. inače mi pada sigurno... nekad i ne dam, ako ću baš jače da fizikališem

interesuje me šta Reefer misli o tim dozama?