Digitv u Srbiji

Naravno da znam, ja nisam ni rekao da gledam preko kljuceva? Iz kog mog posta si to video? Digi jesam gledao na taj nacin , Bulsat gledam drugacije.
Sve je to nebitno kako se i na koji način gleda, bitno je da je besplatno( pod tim podrazumevam da ne plaćam ništa a gledam full paket).

Pazi kako god da okrenes neko je to platio ;) Ako gledas preko gamma kartice opet ona kosta ( moze ti je neko naravno pokloniti) , ako gledas preko cs znaci da ide sa originalne karte koju opet neko mora da plati.... besplatno je samo preko offline emulatora. Kako god bitno je da ima sta da se gleda :ok:

Pozdrav za drustvo kao prvo ne bih da dosadjujem previse ako neko ima raspolozan da odgovori na moje pitanje,jer ja sam ipak novi clan neznam da li imam reputaciju za tako nesto...Vezano je naravno za Digi Tv.Znam da je Digi Tv-u podignut spomenik to sam video,ako je realno gledati stvari dugo smo i uzivali gledajuci ga.Ja sam uglavnom nalazio kljuceve sa net-a i rucno ukucavao na mom risiveru Opticum4050c.Pitanje koje me zanima je:Sta da radim sa ovom spravom sad da li jeuopste vise za upotrebu ili se moze izvuci bilo kakva korist od njega.Ako sam dobio tacnu informaciju od nekih prijatelja moguce je spojiti ga preko net-a i tako gledati i dalje Digi,sto sumnjam da je to moguce,citajuci iz predhodnih postova,s obzirom da je pocela sezona fudbalskih prvenstava sto mene najvise zanima a i
nadam se mnoge od vas...Molio bih za detaljno objasnjenje i preporuku ako nekog ne mrzi,sta dalje,kako gde...Da li da bacim moj Opticum4050c ili mogu gledati ostale free kanale kao i citav svet na Astri,Hotbirdu ili sta vec...Ako sam mogu to rado cu ga bacit ako ima neka druuga alternativa u vidu kupovine drugih risivera molim recite i sta dobiti sam tim...

Moguće je cs da radiš sa tim risiverom ako se ne varam ali ti kompjuter mora raditi non stop, isto ti treba i neko kablo... Ne znam tačno... Neka ti bolje objasne kolege sa foruma kako to ide sa ovim risiverom, ja znam jedin oda je na Dreamboxu lakše...

Moguće je cs da radiš sa tim risiverom ako se ne varam ali ti kompjuter mora raditi non stop, isto ti treba i neko kablo... Ne znam tačno... Neka ti bolje objasne kolege sa foruma kako to ide sa ovim risiverom, ja znam jedin oda je na Dreamboxu lakše...
Hvala milos_92 nadam se da ce neko odgovoriti na moje pitanje s obzirom da nisam nikad ubacivao nista sam preko neta jedino sam rucno nalazio kljuceve i tako sam gledao ovih nekoliko godina...

.Pitanje koje me zanima je:Sta da radim sa ovom spravom sad da li jeuopste vise za upotrebu ili se moze izvuci bilo kakva korist od njega.Ako sam dobio tacnu informaciju od nekih prijatelja moguce je spojiti ga preko net-a i tako gledati i dalje Digi,sto sumnjam da je to moguce,citajuci iz predhodnih postova,s obzirom da je pocela sezona fudbalskih prvenstava sto mene najvise zanima a i
nadam se mnoge od vas...Molio bih za detaljno objasnjenje i preporuku ako nekog ne mrzi,sta dalje,kako gde...Da li da bacim moj Opticum4050c ili mogu gledati ostale free kanale kao i citav svet na Astri,Hotbirdu ili sta vec...Ako sam mogu to rado cu ga bacit ako ima neka druuga alternativa u vidu kupovine drugih risivera molim recite i sta dobiti sam tim...

alternative uvek ima samo zavisi od tebe samog da li zelis da se sa ovim resiverom jos uvek zezas ili zelis da uzmes nesto bolje i uzivas u digitalnim i hdkanalima
sto se tice ovog tvog resivera mislim da je spreman za djubriste sto se tice skremblovanih kanala a sto se tice fta tu naravno mozes sve one fta kanale da gledas samo treba da preskeniras satelit i u pretrazi da stavis FTA

U redu bar sad vise nisam u nedoumici...molio bih za preporuku koji je trenutno najbolji resiver i najupotrebljivi....Poslusacu savet samo mi recite sta da uzmem i onda cu se javit za pomoc za dalja uputsva nastojacu da ne budem puno naporan s obzirom da ovde ima puno uputstava o tome.Bar mi recite da li mogu rucno ukucati na HellasSatu nesto da gledam dok ne stigne novi resiver jer kod mene ima IRDETO i svi provajderi su pod 000000...Ako moze nesto od toga molim za pomoc...I ako moze kako da sredim te provajdere ili IDE kako se to vec naziva....Hvala puno bar znam sta cu dalje....Pozdrav!!!!

Pa ja mogu da ti pricam o C*S-u, ali treba ti risiver sa Linux operativnim sistemom, najbolje Dreambox. Najjeftiniji novi kosta oko 80eu, a najjeftiniji novi sa HD podrskom oko 230eu. E sad, i sa ovim bez HD moze puuuno toga da se gleda, ali ako imas c*s, a to uglavnom mora da se plati, ali nije strasno. O tome ne sme javno, pa ako zelis detaljnije, mogu da ti napisem u privatnoj poruci sve sto te zanima.

alternative uvek ima samo zavisi od tebe samog da li zelis da se sa ovim resiverom jos uvek zezas ili zelis da uzmes nesto bolje i uzivas u digitalnim i hdkanalima
sto se tice ovog tvog resivera mislim da je spreman za djubriste sto se tice skremblovanih kanala a sto se tice fta tu naravno mozes sve one fta kanale da gledas samo treba da preskeniras satelit i u pretrazi da stavis FTA

Ja recimo želim da se zezam sa ovim risiverom i ako ti nije problem, možeš li ukratko da "nacrtaš" :) kako da preskeniram satelit na Opticumu u potrazi za FTA ?

Odmah da ti napomenem da nemam motor na anteni već je antena fiksna i usmerena na Thor :rumenko:
Razlog zašto je to tako jeste što moj brat ima DIGI koji plaća a ja sam samo uz LNB sa dva izlaza spojena na moj Opticum.

FTA na Thoru / Intelsatu imaš malo... Par dobrih muzičkih kanala(City, U, Music Box, Musiq 1) i neke rumunske(Otv, DDTV, Kanal D), bugarske(SKAT,Tiankov) i ostale kao npr Duna tv, BBC World, CT24...
Ne znam da li tu ima nešto zanimljivo za tebe, preskeniraš vrlo jednostavno, samo staviš da ti ne skenira ceo satelit već samo FTA kanale. Verovatno imaš sve frekvencije od pre ako nisi nešto prčkao po risiveru...

preskeniraš vrlo jednostavno, samo staviš da ti ne skenira ceo satelit već samo FTA kanale. Verovatno imaš sve frekvencije od pre ako nisi nešto prčkao po risiveru...

Eto ga sad - samo staviš da preskenira....
Pa ja i pitam KAKO prijatelju ?
Gde je ta opcija da preskenira ?
Ja da znam ne bi postavljala pitanje ovde na forumu....

Ništa nisam "prčkala" po risiveru, risiver je kupljen u bosni u nekoj radnji SAT opreme gde je čovek (prodavac) ubacio softver ili šta već i ja imam na njemu i Astru i Sirius i Hotbird i još nekoliko satelita da ih sad ne navodim ali trenutno primam samo Thor jer mi je antena (ovo ponavljam ko papagaj n-ti put) fiksirana PRIJATELJU.

Objasni mi postupak kako i gde da preskeniram satelit a da nešto ne za*ebem jer ako za*ebem na*ebo si ga ti PRIJATELJU !!!!

Pokusao sam da stavim sw u moj risiver i nije mi islo posto to prvi put radim.Greska koja se javlja je:Can not open serial port...Inace koristim opticum4050c probao sam vise sw izmedju ostalih i ovaj "Yumatu IQ Plus_ALI3329C_emu_1.3.16.abs".Neznam da li sam nesto pogresno odradio ali nikako ne prepoznaje ni jedan software,isto kao da nisam ni prikacio rs232 kablo.Molim za pomoc ako neko zna da mi kaze sta je u pitanju.

Pokusao sam da stavim sw u moj risiver i nije mi islo posto to prvi put radim.Greska koja se javlja je:Can not open serial port...Inace koristim opticum4050c probao sam vise sw izmedju ostalih i ovaj "Yumatu IQ Plus_ALI3329C_emu_1.3.16.abs".Neznam da li sam nesto pogresno odradio ali nikako ne prepoznaje ni jedan software,isto kao da nisam ni prikacio rs232 kablo.Molim za pomoc ako neko zna da mi kaze sta je u pitanju.

proveri podesavanje za comport

Hvala Danijel jos samo kad bi mi rekao gde se proverava podesavanje za comport...Nekad mi se takodje desava ovo:Test serial port" i nema sanse da u nastavku pise"Finished" i onda vrsi download vec tako bi tako stajalo satima,tako da imam i taj problem...

podesavanje za comport sam mislio kad podesavas za ubacivanje softvera imas opciju za comport ako ides preko rs232 comport treba da ti bude 1

Slušaj. Ne gledaš ih slobodno. Već plaćaš mesečnu pretplatu 390 dinara. Ta 2 kanala su u osnovnoj ponudi, ti si pretplaćen na osnovni paket, i tvoja kartica ih otvori. Dakle za one u Mađarskoj, Češkoj ti kanali su zaključani. A od pre neki dan su sva 3 FTA. FTA znači slobodni za sve korisnike.

Slušaj. Ne gledaš ih slobodno. Već plaćaš mesečnu pretplatu 390 dinara. Ta 2 kanala su u osnovnoj ponudi, ti si pretplaćen na osnovni paket, i tvoja kartica ih otvori. Dakle za one u Mađarskoj, Češkoj ti kanali su zaključani. A od pre neki dan su sva 3 FTA. FTA znači slobodni za sve korisnike.

Post je ovako napisan:
DIGI TV pustio neke kanale slobodno
Z 1
Otvorena TV
DM Sat
Ne piše da li je to za one koji plaćaju mesečnu pretplatu ili ne.
Jeste,ja plaćam ali i nama koji plaćamo DIGI povremeno pušta neke kanale slobodno da se gledaju (recimo AXN,par nedelja gledanja) pa ih opet skrembluju a nema ih u osnovnoj ponudi.

Back