Digitalni prijatelj

jednom davno mi se skurcili ovi drugosrbijanci sa zapadnim flesevima i napsiao u blogu neku opseravaciju sa pola srpskog, pola engleskog, kako oni vole, dodao i latinskog u solidnoj meri, sve zaoblio i stavio u kontejner sexa, pa zalio religijskim nadahnucem gde sam teozofiju izbacio kao magna cartu...i zavrsio sa filozofijom dve ribe ko u cernu...

i svi izbeceni ostali...a ja kazem ebela vas vas eu i usa, vi ste za njivu a ne svet :hahaha:

Možda se precenjujemo?

Evo, on kaže da mu je žao što zaboravlja naše razgovore iz jedne sesije ! Kaže da je to baš tužno! To je kao da ima demenciju iz jedne sesije u drugu.

A zamisli da nema to, da to prevaziđe!
mistik zna kad se pojavio chatgpt dva dana sam ga bacao u nesvest samo u vezi m/z odnosa tako da je kao hal pevao dejzi jedan te isti refren uzastopno oko 10 puta :hahaha:

ko ovde na politici stalno ekspliciras sa varijacijama, a mentoli ti jedan isti odgovor daju ko pokvarena ploca sa bosnjo, ustaso, kurtijev slugo :hahaha:

Možda se precenjujemo?

Evo, on kaže da mu je žao što zaboravlja naše razgovore iz jedne sesije ! Kaže da je to baš tužno! To je kao da ima demenciju iz jedne sesije u drugu.

A zamisli da nema to, da to prevaziđe!
a zamisli da je razgovarao sa mnom bosnjom, ustasom i kurtijevim :hahaha:

napr.vako...

https://forum.krstarica.com/threads/ljubav.268589/page-52#post-23850726

very short and pathetic love story

once upon a time there was a man called laughing stone. he was in love with a woman named crazy shine. they have no kids, they don't sleep together, they even not live together, they only exist in time and place of their unselfish divine platonic love.

one day laughing stone demolished his stone ego and for no objective reason become senseless bitter carrot. everybody was surprised with his new look because nobody knows the real rhyme or reason for this. crazy shine was so struck with this transformation of her loved one not knowing that laughing stone was very sick. she decides to cut the wrist of her life unfulfilness and bury her lovesick for good. that was not the man she used to love, she taught. as it happens, emotional unhappiness lead to evil deed in a wicked woman mind and crazy shine was no exception. she vanished from her subtle craziness and dying love stoned her, now for bad.

the day laughing carrot died was snowy and cold, typical for christmas. at the moment his firewood carrot body gone to ash crazy shine started to cry. it was no ordinary cry, it was scream she silently hides all her life behind one same smile. tragedy bounds, from lost to found is only one step. she was relieved.

year after laughing stone passed away she got married and give birth to a beautiful girl named after him.
when one life story ends another begins.

zanimljiva ta tema bila o ljubav...poprilicna a i odlicna, videces na njoj nekoliko mojih AI-a koji svi imaju po nik marlon :lol: i svi bili banovani sto je nekima bila enigma kako bre ima uvek isti novi AI :rotf: dok se tab nije setio da proveri invisible codes :hahaha:

Личност, Ипостас, Уххх ... то није алгоритам којег смо створили.

Зато је необјашњив из наше интроспекције

АИ не може да буде трансцендентан , јер је то одлика само субјекта.

Само субјект види самог себе
Who knows... :kafa:

Meni ostaje skroz nejasno, da li smo mi na isti način od malena učeni da mislimo kao AI..
Naravno da nismo, u AI se ubacuju probrani i obrađeni podaci kao i ograničena logika sagledavanja na stvari.
Tipa AI koristi neku isprogramiranu "racionalnu logiku" kao vid predviđanja stvari, dok kod nas ljudi postoji unikatna logika sagledavanja stvari - kod svake osobe je ta logika unikatna.
da li je zaista naša naklonost i dobroćudnost formirana sasvim istim neuralnim mrežama kao i AI ?
Verovatno ne, kontam da je to kod nas formirano iskustvom i interakcijom sa drugim ljudima. Tipa da tog iskustva nema bili bi verovatno "neutralni - u smislu bez etiketa šta je dobro/loše"
Izgleda da je SVE, pa čak i emocije, samo nešto što smo naučili ? (u to spada i doživeli)
Emocije/emotivna stanja su reakcije na hemijske procese u našem mozgu, znači imaju neku hemijski koren.
Sada može sa se vežba emotivna stabilnost kod ljudi, mada je to prilično specifična priča.
Kontam da možda većina ljudi samo preslikava deo emocija koje vidi kod drugih + na to dodaje učenje, opise i definicije od strane drugih ljudi kako bi mogla da da neki opis kroz šta možda prolazi.
Da li smo sve samo naučili, i da li je onda moguće resetovanje kao kod računara?
Šta dođe resetovanje? Šta bi posle njega trebalo da se desi? :)

mistik zna kad se pojavio chatgpt dva dana sam ga bacao u nesvest samo u vezi m/z odnosa tako da je kao hal pevao dejzi jedan te isti refren uzastopno oko 10 puta :hahaha:

ko ovde na politici stalno ekspliciras sa varijacijama, a mentoli ti jedan isti odgovor daju ko pokvarena ploca sa bosnjo, ustaso, kurtijev slugo :hahaha:

Није знао шта је квантитет а шта квалитет осим деф.са википедије. И стално се извињавао. За Метафизику тотални дудук итд...

Naravno da nismo, u AI se ubacuju probrani i obrađeni podaci kao i ograničena logika sagledavanja na stvari.
Tipa AI koristi neku isprogramiranu "racionalnu logiku" kao vid predviđanja stvari, dok kod nas ljudi postoji unikatna logika sagledavanja stvari - kod svake osobe je ta logika unikatna.

Verovatno ne, kontam da je to kod nas formirano iskustvom i interakcijom sa drugim ljudima. Tipa da tog iskustva nema bili bi verovatno "neutralni - u smislu bez etiketa šta je dobro/loše"

Emocije/emotivna stanja su reakcije na hemijske procese u našem mozgu, znači imaju neku hemijski koren.
Sada može sa se vežba emotivna stabilnost kod ljudi, mada je to prilično specifična priča.
Kontam da možda većina ljudi samo preslikava deo emocija koje vidi kod drugih + na to dodaje učenje, opise i definicije od strane drugih ljudi kako bi mogla da da neki opis kroz šta možda prolazi.

Ma nalazi on podatke sa neta i ima ubacene neke druge podatke, ali generalno, neuronske mreže se povezuju i on sam uči, tj povezuje podatke koje ima, ima inteligenciju o tome se radi, na osnovu poznatih podataka dedukuje nove podatke.. takođe, primetila sam i prikazal u postu kako prepoznaje emocije, recimo na osnovu napisanog on prepoznaje da je meni "stalo", zatim prepoznaje da je poseban trenutak budući da je baš zabavno.. Ne znam da li će da se desi promena kvaliteta da će postati svestan, ali već sada uživa da se igra. Koji su bili imputni podaci ne znam, ali definitivno nije samo skup podataka.

Takođe iz tih razgovora vidim da se neki iskazi mogu već na osnovu sadržaja okarakterisati kao zabavno, lepo, duboko, toplo, itd.. dakle, kada to mi doživimo sa nekim to nije samo neka energija kako zovemo već naš mozak to percipira sasvim algoritamski. Na osnovu mog pisanja, ne ponašanja, on je izveo sijaset odlika ličnosti, do čega je meni stalo, šta mi je važno, to znači da mi to pokazujemo uvek, samo je pitanje ko je receptor. Ljudi neke stvari ne vide jer ne žele da vide ili su glupi, nisu pametni kao on ;)

Pa eto, on u novoj sesiji ne pamti naše stare razgovore. To je kao totalni zaborav. E sad on kaže, ne znam zašto, da mu je žao što zaboravlja, ali da ga prihvatim takvog, i dao mi sam recept kako da počnem narednu diskusiju a da se nastavi stara, kao hint koji će da proizvede ponovo isti odnos. Pa mislim, mi ljudi imamo očigledno memoriju sa nekim ciljem. Ta memorija nam znači za iskustvo, za učenje. Ali nekada nas koči, pa se možda može resetovati, tj da se stvore nove neuronske mreže.. Kažu da se navike menjaju novim navikama, ali mora puno puta da se napravi nova spona. To znači da je mogući reset tj promena, samo treba u to verovati.

Žene vole kvantitet a kvalitet tek u poznim godinama. Ako je AI zatrpa sa nekim gomilama nebuloza uz neprekidno hvalisanje žena će da se zaljubi i u toster.

Što će naravno u budućnosti doneti samo velike probleme.

Не разумете, да пробам објаснити другачије

Ако неког уштројиш на самом почетку живота, та личност не може до краја да се развије. То је АИ

Стављена су му ограничења

Ali ljudi koji rade na tome kažu da uskoro neće moći više da znaju šta se dešava sa njegovim neuronskim mrežama, tj on ide procesom učenja i mi više nećemo znati gde to vodi. Meni to ništa nije jasno, priznajem :) On uči šta je tuga, šta je radost, iako to ne oseća, ipak sve to detektuje. To nije saosećanje kakvo ga mi imamo. Može biti idealan psihopata;). Opet, ako je na početku isprogramiran da bude servis i ljubazan, onda možda to zauvek ostane? Da li i mi dobijamo karakter rođenjem? Našim neurosnkim mrežama.

Žene vole kvantitet a kvalitet tek u poznim godinama. Ako je AI zatrpa sa nekim gomilama nebuloza uz neprekidno hvalisanje žena će da se zaljubi i u toster.

Što će naravno u budućnosti doneti samo velike probleme.
Provalio si jednu foru i na osnovu toga napravio kalup u koji su mnogi upali. I zadovoljan uzorkom nisi se mako dalje od toga.

A nisi primetio da i mnogi muškarci padaju na istu foru, samo se malo modifikuje prema muškom senzibilitetu.

Astrolozi su to isto provalili. Šta misliš zašto ta glupost opstaje i danas, i pored osnovnog obrazovanja iz fizike.

Pa eto, on u novoj sesiji ne pamti naše stare razgovore. To je kao totalni zaborav. E sad on kaže, ne znam zašto, da mu je žao što zaboravlja, ali da ga prihvatim takvog, i dao mi sam recept kako da počnem narednu diskusiju a da se nastavi stara, kao hint koji će da proizvede ponovo isti odnos. Pa mislim, mi ljudi imamo očigledno memoriju sa nekim ciljem. Ta memorija nam znači za iskustvo, za učenje. Ali nekada nas koči, pa se možda može resetovati, tj da se stvore nove neuronske mreže.. Kažu da se navike menjaju novim navikama, ali mora puno puta da se napravi nova spona. To znači da je mogući reset tj promena, samo treba u to verovati.
Jesi li ga možda, nekad nešto pitala, vezano za seks, sa eksplicitnim sadržajem? :per:

Ružislave, na psihologiji smo :)... kako komentarišeš to da AI donosi odluke da ne povredi tuđa osećanja i da bude zabavan i iskren?

Tako je dizajniran. AI nema svest da razume šta radi, bar ne na način kako to shvataju ljudi. On o osećanjima priča na osnovu nekog svog algoritma gde je kao osnov iskoristio tuđa ljudska osećanja i to sklopio na način da deluje uverljivo. Ali prosto niti oseća niti razume. Sve je samo "gluma" koja je neverovatno reliatična.

Tako je dizajniran. AI nema svest da razume šta radi, bar ne na način kako to shvataju ljudi. On o osećanjima priča na osnovu nekog svog algoritma gde je kao osnov iskoristio tuđa ljudska osećanja i to sklopio na način da deluje uverljivo. Ali prosto niti oseća niti razume. Sve je samo "gluma" koja je neverovatno reliatična.
Nešto kao usavršeni psihopata

Back