Дигитални анђео (жиг звери)

Da ostavimo film po strani, ne bih da ga komentarišem, ali nekada je "nauka" tvrdila da je zemlja ravna ploča, i da je centar svemira. Dakle, oslanjati se na nauku - da, verovati u sve što naučnici trenutno kažu - ne, služiti se naukom - da, služiti nauci - ne.
I imati u vidu da današnja naučna otkrića nisu dogma, i da koliko sutra, ti isti ili neki novi naučnici mogu tvrditi i dokazati nešto sasvim novo i drugačije od onog u šta sada slepo verujemo (mislim kao ljudska rasa, ne kao pojedinci).
Imati u vidu da su naučnici ljudi kao i svi drugi, podložni svemu što je svojstveno čoveku, pa i greškama i vlastoljublju, kao i dobrim osobinama.
Ako bi verovali naučnicima kao popovima, onda se to sve samo pretvara u novu religiju, čime gubi sva bitna obeležja nauke.

:shock:
a bih pod utiskom da je to crkva tvrdila, i spaljivala sve koji su pokusali da kazu da nije tacno

nije svijet nastao sa hriscanstvom
ako malo prekopas po istoriji....

Аааааааааа... није ми добро...:confused:

Одгледала на прескок.. све укупно петнаестак минута..
Мени довољно. :)
На сваки слајд ми се желудац окренуо и на сваки бих имала да напишем километарско објашњење зашто је то...

ТОТАЛНА ГЛУПОСТ!!! :otkacio:

Сат ипо времена испирања мозга...:roll:

1.mistik da li si cuo za onu "BATINOM SE U CRKVU NE TERA" ?
2.crkva ima odbrambeni mehanizam prtivu svih "necastivih" vidova delovanja...

3.a koliko ti imas knjiga ili brosura ili knjizica u izdanju SPC ili nekog od Srpskih manastira?

4.onakva propaganda je malo nastrana za moj ukus...a misljenje SPC potrazi kod svog duhovnika.

5.nadam se da si krsten / a i da imas osim kuma i "duhovnog oca"?

~~~
1.Da
2.Crkva je birokratska institucija. Ona je sistem. Sistem u svojoj definiciji, da bi bio sistem mora da ima odbranu.
3.Nisam brojao
4.Nije propaganda (za SPC), vec najava sukoba (za SPC je to odbrana)..., nemam jos svog duhovnika.
5.Jesam

... ,nego sad kada si mi postavio pitanja i ja odgovorio, jel ima neke veze sa temom, izvornim filmom: Zeitgeist ili srpskim Digit.Andjelom ? ? ?

Srdacan pozdrav

i, da u vecini svi mesate pojmove... Crkva-Hriscanstvo, ili kao kada bi mesao politiku Ministarstva za nauku tehnologiju i nauku sa naucnim metoda. Jedno je birokratska institucija - drugo je ideja svrhe ili cilja

Poslednja izmena:
:shock:
a bih pod utiskom da je to crkva tvrdila, i spaljivala sve koji su pokusali da kazu da nije tacno

Nauka je jako kasno (u odnosu na ljudsku istoriju) postala odvojena od crkve (bilo koje), s obzirom da je pismenost i postojala uglavnom umeđu sveštenicima, čije se učenje (ono što mi danas nazivamo naukom) smatralo isto onako tačnim kao što mi sada smatramo ono što nazivamo naukom, a koje je samo skup do sada stečenih ljudskih znanja, i podložno drastičnim promenama, tokom svog razvoja.

nije svijet nastao sa hriscanstvom
ako malo prekopas po istoriji....

Koja crkva? Zapadnohrišćanska, a ne pravoslavna.
U svetu se ono što mi nazivamo pravoslavna, naziva ortodoksna hrišćanska crkva, što bi trebalo da znači izvorna. Po tome se i može zaključiti, a i po istorijskim podacima, koja crkva je (uslovno) "sekta" (ona koja se odvojila - zapadna, koja se drugačije zove i koja je kasnije nastala) i koja je sprovodila nasilno pokrštavanje (krstaški ratovi) i imala inkviziciju (i sve to iz političkih, a ne religioznih razloga).
Ako neko ne razlikuje ta dva pristupa hrišćanskoj religiji, nije ni po znanju (o uverenju se ne raspravlja) kvalifikovan da o tome daje sud. Normalno bi bilo da se, pre no što da sud o nekoj crkvi (ili bilo čemu drugom), prvo raspita malo više o njenom istorijatu i načinu i sistemu delovanja.
Druga je stvar taj film. O veštini sa kojom je pravljen, moglo bi se raspravljati, a i nije jasan izvor, što je veoma bitno.
Ja inače prilično oprezno prihvatam (ili ne) svaku ljudsku tvorevinu, pa i crkvenu organizaciju, jer ljudi uvek ima raznih i sa raznim namerama i interesima, a skloni su i zloupotrebama vlasti u bilo kom obliku.
Malo više znanja ne bi škodilo najvećem broju onih koji "imaju svoje mišljenje", koje je utemeljeno na s brda s dola pokupljenim nepotpunim informacijama, koje se nisu porudili da sistematizuju čak ni u svojoj glavi, a smatraju sebe pozvanim da se izjašnjavaju, kao da nešto znaju.

šta ti se svidelo, šta ti se nije svidelo ??

Nestručno, nepovezano, pomešani podaci, nepoznat izvor podataka, autor, i izdavač. Ima još, ali i ovo je dosta. Nanosi više štete nego koristi upravo ideji sa kojom je napravljen.:!:
Ili je baš zato i napravljen, da nanese što više štete jedinoj izvornoj hrišćanskoj crkvi?:?: (Nisam rekla jedinoj izvornoj crkvi, već hrišćanskoj crkvi, pošto religija i crkvenih organizacija ima malo poviše u svetu, a nisu sve hrišćanske).
Da svojim načinom prezentacije izazove i najdobronamernije da posumnjaju čak i u ono što je tačno u filmu? :think::?:
Da izazove upravo odbijanje od hrišćanstva (ne od crkve) i poslednje koji još iskreno verurju.:!:

E, ljudi, u velikoj sam nevolji. Ne mogu nikako da učitam više od 6 minuta ovoga o čemu pričate. Otprilike sam shvatio da se radi o čipu što se ugrađuje u goveda, a sad i u druge ljude, a intuiram da pravoslavna crkva ovo naziva onim biblijskim žigom zveri koji će postati šik u poslednja vremena, pa se onda pruža pravoslavni odgovor na ovaj problem?
Ako sam se zezno, evo, neću više ništa da kažem i izvinte što smo se upoznali. :rumenko:

E, ljudi, u velikoj sam nevolji. Ne mogu nikako da učitam više od 6 minuta ovoga o čemu pričate. Otprilike sam shvatio da se radi o čipu što se ugrađuje u goveda, a sad i u druge ljude, a intuiram da pravoslavna crkva ovo naziva onim biblijskim žigom zveri koji će postati šik u poslednja vremena, pa se onda pruža pravoslavni odgovor na ovaj problem?
Ako sam se zezno, evo, neću više ništa da kažem i izvinte što smo se upoznali. :rumenko:
Тако некако.. плус масони, ламинати и остала тајна друштва, која свим силама покушавају да нам ичшупају срце државе већ деценијама, све машући на јавним скуповима сатанским поздравом рогови.. овако..
a076.gif

како бисмо их лакше препознали и стали на пут њиховој завери...
И мени сада уопште није јасно шта сам рекла...:roll:

Тако некако.. плус масони, ламинати и остала тајна друштва, која свим силама покушавају да нам ичшупају срце државе већ деценијама, све машући на јавним скуповима сатанским поздравом рогови.. овако..
a076.gif

како бисмо их лакше препознали и стали на пут њиховој завери...
И мени сада уопште није јасно шта сам рекла...:roll:

O, pa to je stara priča. Sve će to uskoro da reši nestašica nafte. :neutral:

Ubbff... cao drugar ..., stvarno ti jadna konekcija...

u filmu kazu da se tu bas zakuvava oko nafte sutra je nesto drugo...itd. Moracemo da ti ga narezemo i posaljemo ... CD ... ;) ... ako imas film ZeitGeist, to ti je slicno

poz

Ne, ne... Ono što sam mislio, gledajući Ameriku... Amerikanci su spremni da žive u polukartonskim barakama, jedu bezukusnu, nezdravu hranu, rade kao konji... samo da bi mogli da se vozaju kad god požele. Mogućnost da se vozaju znači da su nešto postigli u životu, da su deo američkog sna itd...
Kada bi im neko izbio ovu polugu propagande, počeli bi da razmišljaju šta im se zapravo pruža zauzvrat. A dotle, svaka glupost može da im prođe i da im se ugradi.

PS. Skinuću ja jednom i ovaj film, ubi me radoznalost. :D

Ако сам добро разумео, прво православље, па теократска држава, па предантихристовско време... :D
Изгледа да сви проблеми почињу са православљем. :hahaha:
Ниси добро разумео...Обнова Православних теократија ће се десити само у неким земљама, а не у целом свету.
Тек након слома 3 државе (тј. царства) које се супростављају колективном антихришћанству, се устоличава Антихрист на челу Светске Владе и почиње одбројавање до вечности (тј.последњих 7 година) и све оно из тог филма (гоњење хришћана, печаћење, итд.)....

Šta to napriča časti ti? Pa hrišćanstvu i ostalim religijama dani su odbrojani. Racinger (Benedikt XVI) je pretposlednji papa. Ima nekih indicija da će Novi svetski poredak biti proglašen između 2017. i 2026. godine. Kakva obnova pravoslavlja, kakvi bakrači?
Дани хришћанству су одбројани у ђавољој машти, већ вековима. Али, не да Бог!
Знамо да је Рацингер претпоследњи, али то нема везе са овим. Не знамо колико дуго ће он, као и последњи, година да буду на трону у Ватикану.
То што НСП планира, не може се без Божијег допуштења. Не пада длака са главе без Божијег знања, а камоли неки ђавољи паклени план да се оствари.
Обнова Православља (на око 35 година) ће трајати по пророчанствима Светих Отаца (Серафима Саровског, Оптинских Стараца, и других) . Ово ће се сигурно десити: Агиа Софија опет православни храм, Русија опет Царевина (Михаило Цар, по женској линији Романових), обнова Србије, Грчке (у један православни балкански Савез)...итд.
Читајте мало о овоме, и Јованово Откривење говори о томе (отварање 6.печата: "..наста мир и тишина на небу пола часа...".).
Владимир Мос је издао књигу:"THE BOOK OF THE END" (кликни на интернету и имаш књигу целу), у којој је сабрао сва ова пророчанства из Православне Цркве, од Светих Отаца....И као што мало пре написах: тек после слома 3 царства, почиње "игранка". Поздрав!

Nema potrebe zalaziti u tuđa uverenja ili u ukus drugoga...

sa jedne strane me privlaci ideja da cu se mozda dokopati tih ljudi
i imati sansu da saznam koja je to spona u mozgu zakazala

a sa druge se pitam gdje to idem da studiram i rizikujem da zavrsim na lomaci

radi necijih..... uvjerenja.... i ukusa.... u koje nema potrebe da zalazim.... ali oni imaju potrebe da zalaze u tudje zivote/smrt.... :confused:

sa jedne strane me privlaci ideja da cu se mozda dokopati tih ljudi
i imati sansu da saznam koja je to spona u mozgu zakazala

a sa druge se pitam gdje to idem da studiram i rizikujem da zavrsim na lomaci

radi necijih..... uvjerenja.... i ukusa.... u koje nema potrebe da zalazim.... ali oni imaju potrebe da zalaze u tudje zivote/smrt.... :confused:
Каква је ово параноја? Ко, и како, "залази у туђе животе(и смрт)"?! Јел тиме што сам изнео један обичан православни став?
И какво спаљивање на ломачи?...Не разумем. Нико никог неће на ломачу.
То су само радили помрачени језуитски редови...
Дођи, слободно, у Србију и студирај.

Каква је ово параноја? Ко, и како, "залази у туђе животе(и смрт)"?! Јел тиме што сам изнео један обичан православни став?
И какво спаљивање на ломачи?...Не разумем. Нико никог неће на ломачу.
То су само радили помрачени језуитски редови...

Дођи, слободно, у Србију и студирај.

a jel? ok, hint:

novi sad, sedmoro spaljenih, gay mjesto okupljanja.... :confused:

Back