devojke u vezi

mammy:
on nigdje nije rekao da gotivi djevojke koje su u nesretnoj vezi...on gotivi djevojke koju su u SRETNOJ vezi

Pojam SRETNA bi uzeo sa dozom rezerve u danasnje vreme,jer treba proniknuti duboko u tu osobu i videti da li je TO istina ili ne.
Zato ja i pricam o dubini samog razgovora njega i te devojke "u sretnoj vezi".
Ja sam se sa time susreo nebrojano puta,a posto ne volim obicno caskanje cesto sam iskopao da ipak nezadovoljstvo ume da lezi kao jedan debeli talog duboko,duboko u njoj.

Dont_Break_The_Oath:
Ok,decko se "lozi" na zauzete devojke....ali da li zaista sve te veze koje su prerasle u katastrofalnu dosadu,zar se ne treba mesati u njih i rasturiti ih.
Ja licno posedujem tu dozu "pokvarenosti" da kritikujem veze koje su postale bezivotne,koje nemaju vise smisla,nego su se pretvorile u jednu veliku galopirajucu katastrofu.
Mnogo je bolje onda saspeti istinu u lice nekome ko je tako nezadovoljan u vezi i ako se ta veza okonca,tj ako oboje se izvuku iz tog ponora,onda su oboje zapravo spaseni.Jer tek onda,kada mogu slobodno da posmatraju svet oko sebe,kada vise nema tih okova navike,tek onda mogu cistije da gledaju na svet,cistije i na novu ljubav,jer ako bi uletele u nesto novo sto je nabijeno emocijama,tu zapravo dolazi do izrazaja pravo stanje stvari.

Mrzim,gadi mi se kada neko jadikuje non stop kako je sa partnerom sve postalo neinventivno,kada se sve pretvorilo u vreme,u navike,u beskrajnu dosadu i samoubistvo emocija.

Zato volim one ciste veze,gde oboje stalno i stalno ulazu u tu vezu,brak,sta god da je,i da vremenom zapravo postaju blizi jedno drugom,da Ja i Ti postane MI.
Sve ostalo je samo nepotreban kompromis.

Čist idealista.

FRIKAZOID:
Ne razumem sta se samnom desava (ili sa ovim devojkama), u poslednje vreme (to je ustvari malo duzi vremenski period) mi se samo svidjaju devojke koje su u vezi (ali ovo ne mislim na izgled nego po psihi) i to u jakoj vezi, mislim ono koje vole svog decka a ovako su ok za druzenje, nisu onako zatvorene. Znaci bas je cudo koliko god da pricam sa tim devojkama svaki put me sve vise iznenade svojim misljenjem i pricom i bas se super osecam dok pricam sa njima, a i posle price sam nekako sav happy, dok one koje su slobodne (recimo neko duze vreme ili koje stalno menjaju partnera), te kad mi otvore dusu, sve me jeza i tuga hvata kad cujem sta pricaju, to me toliko depresira i ubija u pojam, da zazalim sto sam se uopste i upoznao sa takvom osobom (da sam zensko otiso bih kuci i poceo da placem).
Izgleda da tebe interesuju samo djevojke sa vezom, inače one slobodne su ti bezveze? a? :wink:

Dont_Break_The_Oath:
Pojam SRETNA bi uzeo sa dozom rezerve u danasnje vreme,jer treba proniknuti duboko u tu osobu i videti da li je TO istina ili ne.
Zato ja i pricam o dubini samog razgovora njega i te devojke "u sretnoj vezi".
Ja sam se sa time susreo nebrojano puta,a posto ne volim obicno caskanje cesto sam iskopao da ipak nezadovoljstvo ume da lezi kao jedan debeli talog duboko,duboko u njoj.

zasto nepotrebno kopas...zasto uvjek trazis nesto vise, nesto dublje...nekad je jednostavno najbolje i najsretnije rjesenje

Frikazoid ima neki problem sa samim sobom. Bas cudno da mu se dopadaju samo devojke koje su u vezi. Sta je tu u pitanju... neko dokazivanje sebi ili nekom drugom... A ove sto su same bas su mu bezveze. Smesno

Kako kaze Tolstoj: " Sve srecne porodice su srecne na isti nacina, a nesrece su takve same za sebe".
Nisam sigurna da sam pogodila citat do kraja, ali ono sto zelim da kazem je da srecni ljudi stvarno plene i onim usamljenim i nesrecnim dodju kao mamac ribama, s tim sto ne znaci da taj mamac nije i varalica. Oni koji ga zagrizu cini mi se da su samo jos nesrecniji, bili oni musko ili zensko.

Lepo su ti rekli! Da dodam, mozda se ti nesvesno osecas opustenije sa zauzetim ribama, u smislu "ova nista ne ocekuje od mene, mozemo opusteno da se ispricamo", a kad si sa slobodnim, mozda su price ipak u senci onog pitanja "da li sad ovo znaci muvanje, dal da se muvamo, isl" sta ja znam. Osecas se kao onaj petao, Sofronije, kad ga juri ona kokica :)
Mozda ti je samo takva faza...

Kiss_me:
Kako kaze Tolstoj: " Sve srecne porodice su srecne na isti nacina, a nesrece su takve same za sebe".
Nisam sigurna da sam pogodila citat do kraja, ali ono sto zelim da kazem je da srecni ljudi stvarno plene i onim usamljenim i nesrecnim dodju kao mamac ribama, s tim sto ne znaci da taj mamac nije i varalica. Oni koji ga zagrizu cini mi se da su samo jos nesrecniji, bili oni musko ili zensko.

Meni se isto cini da nisi bas pogodila sta to znaci nesrecne same za sebe, pa nisu valjda za moju baku.
Sta si tu htela da kazes? Da je srecan i dobronameran dosao nesrecnog jos vise unesreciti.
Jer da srecan deli nesrecu nebi bio srecan. Daj malo razmislite sta pisete.

sinnke:
Meni se isto cini da nisi bas pogodila sta to znaci nesrecne same za sebe, pa nisu valjda za moju baku.
Sta si tu htela da kazes? Da je srecan i dobronameran dosao nesrecnog jos vise unesreciti.
Jer da srecan deli nesrecu nebi bio srecan. Daj malo razmislite sta pisete.

Sinnke, rekoh da mi se cini da citat bas nisam pogodila ali sam htela reci da je svako nesrecan na svoj nacin i iz razloga samo njemu znanih.

A onaj drugi deo, nisam mislila da srecan ima nameru da unesrecenog jos vise rastuzi, vec da se nesrecan sam peca, iako u napred zna da sreca srecnoga nije i njegova sreca.
Jel ti sada jasnije???

Procitao sam sve postove i nemogu da verujem kave sve ovde osobe postoje.Znaci ovo je bas sramo za vas, napadate me i pricate i donosite neke bezveze zakljucke i toliko ste uvereni u njih kao da me znate ceo zivot, mislim kako to mozete da radite da iz mog posta koji nije dovoljno definisan dajete tako sigurne zakljucke.Sramota.
Kao prvo, nigde nisam rekoa da bih muvao takve devojke, samo da mi se po psihi (misljenje, price, stavovi..) svidjaju, za poceta to znaci da nam se misli poklapaju, ali ne u tom bezobraznom smislu, nego nesto na foru da bi smo bili dobri drugovi.
Drugo, ako sam rekao da "jaka veza" mislio sam na vezu u kojoj se partneri cene i vole, a ne da dozvoljavaju da postoji neko treci (u nekom dubljem znacenju ona nije sa njim samo zato sto je on lep, bogat i u tom trenutku njoj interesantan nego zato sto to i ona hoce i nesvesno ili svesno nedozvoljava nikom drugom da udje u njeno srce) i ostvorene su za pricu jer nemaju cega da se boje u smislu da moze njih bilo ko da muva zavodi ili sta vise one ce uvek ostate dosledne svom partneru (sto se flerta tice, protiv toga nemam nista samo ako je to neki vid bezobasne zabave i sale, kao sto se salimo sa nekim drugaricama) sto dalje znaci da ako sam vec usao u neki dublji razgovor sa njom podrazumeva se da ja znam da nemam sta da radim sa njenim ljubavnim emocijama(ne bas ali moze i da se kaze da je vise gledam kao monahinju ili sestru).Uostalom nisam takav covek da razbijam tudje veze radi neke licne satisfekcije.Kao sto je neko napisao vec, ne znam i nije sigurno da ce ona biti srecnija sa monom (ali to nije jedini razlog).I ako bi me stvarno muvala devojka sa deckom, pa jos ako tog decka znam- oterao bi je u ....u to necmo sad da ulazimo.
Trece ovo kad procitam, za neko dokazivanje, nebitno da li je pred samim sobom ili drustvom,znaci da ja moram da muvam neki odredjeni tip devojke da bi bio neko i nesto, molim vas, pa gde vi zivite, ko vama puni glavu takvim glupostima, ali upste mi nije jasno odakle vama tako glupi zakljuchci i ono nesto sta ce mi reci drustvo, neki put se zapitam jel imate vi neko drustvo sa strane i na sta to drustvo lici.
Dalje neko je rekao, zasto ne usrecim neku usamljenu dusu i ne izvucem je iz g.. ili sta god-to je uredu i to pozdravljam, ali sto bi se ja cimo oko nekih osoba sa kojom nemam nikakve zajednicke ideale nego skroz suprotne pa jos ne zele da menjaju svoje ideale radi opsteg dobra.
I na kraju vi kazete da ste uredu i da su vasi ideali ispravni, a ovamo ste poceli o meni da pricate svakve ruzne stvari i da mi nadovezujete price od kojih se gadim.Kao sto je neko rekao : nije ni cudo zasto su te devojke koje mi se svidjaju u jakoj vezi!

Ako me niste razumeli to je uredu posto sam pod utiscima i ne u najboljem stanju da sve ovo lepo srocim.

E tako.Lepo vam rece(ili sasu)covek.Nego Frikazoid sto se ti toliko potresas zbog komentara nepoznatih ljudi sa neta,koji cak ni nisu bas bili skroz direktno namenjeni tebi(previse si licno shvatio),vise su komentarisali to kao pojavu,jer to se veruj nije dogodilo samo tebi.I da ne zaboravim,ne vidim nuzno povezivanje karaktera i tipa osobe sa tim da li je u vezi ili ne,ako neko ima slicne stavove kao ti valjda ih ima i u vezi i van nje.Mozda je to sve samo bila igra slucaja i nista vise.Ti si sam tako postavio stvari i naterao ih da traze dublje znacenje,a sad tu vices na njih i vredjas ih.Neznam koji ti je,pretpostavljam da nije PMS al iskuliraj malo.

Postoji i jedan fenomen koji pored ostalog nije pomenut.

Fenomen otudjenosti. I ja sam davnih dana primetio taj fenomen, npr na obliznjoj mi srednjoj skoli, gde ima 99% devojaka. Te devojke totalno veze sa zivotom nemaju. Njihovi pogledi na muskarce, na vezu, na sex, na brak, na ljubav...na bilo sta sto je musko zenskog tipa su totalno pogrsna, da ne poverujes da tako debilna razmisljanja i postoje uopste. Bas ono sto kazes kad progovore ja bi samo da pobegnem negde. Takodje recimo u razgovoru sa devojkama koje su imale dosta tipova u okruzenju je vidna razlika....drasticna razlika. Znaci jednostavno komunikacija sa suprotnim polom cini ljude da bolje razmisljaju. Ta komunikacija vremenom i nesvesno negde promeni i unapredi coveka. Ako je nema onda je taj efekat o kojem ti pricas.

NatasaNatasa:
Svi hoće nešto na gotovo ... nikom ne odgovara da se druži sa čovekom koji ima problem .... svi nešto beže i sklanjaju se od usamljenih ljudi ... kao da su oni krivi i obeleženi što su takvi. Umesto da se tu malo druženje potspeši i da budeš srećan što si jednu osobu izvukao iz g.... -... ne nama samo odgovaraju ljudi koji zabavljaju raju ... da se slučajno ne pomučimo oko nekog. Ma malo mi je to fuj.
Pazi ako ja neku devojku ocenim kao prihvatljivu i pocnem da se druzim (vidjam) sa njom. Ja cu joj pomoci u bilo kom kontekstu i pogledu. Ali ako ja procenim da ta osoba nije vredna toga, da bi samo gubio vreme i zivce i svoje i tudje...onda bezim.
Nema to veze sa usamljnoscu. Znaci pozeljno je da ima neki tolerantni minimum znanja, obrazovanja i kulture, ako ga nema sorry but jbg...

Back