Ne radi se samo o odrastanju, ja sam to uzeo zato sto deca najosetljivije kupe ono sto je prisutno u okruzenju.
Guranjem pod cebe, tepih, nece se dobiti nista dobro, samo ce dubioza biti veca.
Iz Moulin rouge filma
Ja sam kurtizana, zaradjujem tako sto ljudi veruju da sam iskrena u svojim emocijama.
Ja ne mogu da volim na drugi nacin.
-Ali zivot bez ljubavi je uzasan.
Ne zivot na ulici je uzasan.
Ljubav je samo igra.
Na reklami su devojke cak i kad je reklama za pribor za brijanje, cesto nage.Posla za lepo upakovanu emociju devojacku ima koliko volis.Od prodavnica do pekara, kafana i kockarnica.I naravno xxx kompenzacije.
Zene su dozvolile a sad vecina zena zivi na taj nacin, da je u nemilosrdnom svetu dozvoljena upotreba svih talenata i svih sposobnosti koje imamo.
Jedna od najcesce upotrebljavanih je zenska seksualnost.Da ne navodim debatu o tome da je nemoguce i nepozeljno da zensko uspe i bez upotrebe zenske seksualnosti, jer cemo bez veze rascepati temu, a proverio sam, naravno i zene koje se najvise bune i traze neseksualnu priliku su u praksi pokazale da ta prica ne pije vodu.
Kad toliko cesto koristis svoju seksualnost, pa onda naklonost i na kraju ljubav, da bi za malo ili vise poboljsao poziciju u odnosima, poslu ili onako u zivotu, ne mozes izbeci da seks i ljubav ne ucinis malo vise sredstvom, a malo manje osecanjem.Postavljas distancu prema toj emociji.
A uz ovakvo javno mnjenje i ovoliku svesnost i zatucanost ljudi sirom sveta, nije ni cudo sto se stvori kurtizan kultura zenskog roda ili tacnije zenskih modela ponasanja.
Cak su i lezbosi i emancipatorke otisli napred predstavljajuci lezbo seksualnost kao ciscu jer nema ovih kurtizanskih manipulacija, sto uopste nije tacno, ne cini te postenim to sto ne krades u selu bez prodavnice....jednostavno si pobegao od prilike, ali posten nisi postao , samo nisi krsio zakon.
Glupom i prizemnom to jeste isto....ko je kriv samo kad bude uhvacen....to je ta logika.
Logika mi smo kurtizane samo kad smo uhvacene je uveliko na delu.
Sam nastup Borcice je u tom fazonu....ne moze se striktno dokazati onda nije....
Mada Borcica uvek ima malo odstupanje ka pluralistickom misljenju, to joj je karakterna crta, ne umna, nego unutrasnja predostroznost, sablon radi izbegavanja monoteizma.
Ali vec sledeci korak zamene naslova je u opstem duhu, nerusenja vetrenjaca...
Misam ja bez veze izabrao rec kurtizane, zene koje zive zivot prostitutke u sustini, ali uz zivot i umetnost i umesnost da ostatke emocija integrisu u profesiju, naprave neku funkcionalnu celinu.
Slicno integrisanje seksualnosti, ulagivanja, prodaje ljubaznosti, smeska, muvanja, seksa imamo ne kao posledica nego kao pametan izbor ponasanja.Takva je sugestija.Ne samo sugestija , nego i model ponasanja.
Balkanska zena je prilicno primitivna i antagonisticki orjentisana.Sad bi pogresili kad bi usli u sferu kako biraju partnere i sta ih lozi u MZ ponasanju.
Ona resava probleme na najbrzi i najlaksi moguci nacin.A muskarac , otac tajine cerke , ne zna kako da se izbori sa tim, a vecina je zato i izabrana, da bude manje opasna u funkcionisanju i uzajamnim kompenzacijama i manipulacijama.
Ja mislim da je seksualna revolucija, ako se to moze nazvati tako, najveci krivac, ali nikako jedini.Jednostavno je, jedan stan mozes poplaviti tako sto odvrnes slavinu, ali ce ti ostali zavrtati, da sprece, ali ako skrenes paznju malom vatrom u jednoj sobi, mozes slobodno da se setas smrkom po celom stanu i naplavis sve sto hoces, niko te nece sprecavati.
Igranjem igre, kao sto rece kurtizana da je sustina ljubavi, naglasavanjem seksualnih frustracija, sticete pobornike i poziciju da rusite sva pravila pristojnog ponasanja koja imaju dodira sa seksom.
A pravila pristojnog ponasanja su tu da odrze i vaznost i emociju i znacaj i da formiraju odnose mladih prema tim drustvenim kategorijama.
Cak i mali gest menjanja naslova iz Kurtizana u bahatu ljubav, cini dovoljno jasnom izlaznu strategiju svakoj devojci.Rekoh, nismo krive ako nas ne uhvate.Nismo bahate, tekst nije o nama, nas se ne tice, a nije interesantan, dosadan je, opet neko baljezganje o nebitnim stvarima.Kao da ce neko da me cuva ako se sama ne cuvam, vazno je da ja ne budem povredjena.I niko ne sme da me vredja, sta god cinila ako ja mislim da nisam k. u. r. va, onda nisam i ne moze me nazivati ni kurtizanom ni dacom ni lujkom ni spoznorusom.
I kome se onda pisu ovakvi tekstovi?
Majke ne znaju da ako ne daju dovoljno cerki za taksi i pice, ako cerka popije i potrosi vise, da ce pristati da je vozi neko nepoznat i malo je drpa po nogama, sisama, dupetu, malo da je zvali , gricka za uvce i to ako je normalan i fin.Quit pro quo, ruka ruci...
Sutra se nije nista desilo.
Tajne ostaju do kraja zenskih zivota, to znaju mangupi koji svo vreme ostanu u blizini finjaka....
Ali ne za decu....deca upiju sitnice makar ih krili....vasa logika vas oda...