Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

Види, 14 година радим у основној школи и ЗНАМ (на жалост) како иду те ствари.
Твој другар је имао пуних 15 година, а ове девојчице немају!!!

Твој другар је избачен јер је постојала законска могућност да убде избачен (до 15. године ОСНОВНО ШКОЛОВАЊЕ ЈЕ ОБАВЕЗНО И НИКО НЕМА ПРАВО ДА ГА УСКРАТИ БИЛО КОМЕ).
Он је псоле тога САМ одлучио да настави школовање у вечерњој школи.

Значи, не псотоји могућност ''казненог'' пребацивања некога у вечерњу школу, нити избацивања из основне школе детета које нема пуних 15 година!!!!

Ако треба, цитираћу ти чланове закона (донећу из школе).

nevena:
Nije, to su rekli za neki drugi slucaj...a ove su jue kao maltretirale je rje komentarisala izgled neke os njih...
A i da je spavala, pa bre nije sex nista lose...jeste rano u tim godinama, ali *** sad....nije krivicno delo...niti ensto zbog cega zasluzuje kaznu...
mislim u pravu si ti, to je sad normalno za ove nove generacije (česta je pojava i u šestom osnovne) ali ipak ja izbegavam svaki kontakt sa tim osobama koje su "to" radile u osnovnoj...jednostavno mi se gade....a može li se negde odgledati snimak? baš me zanima :confused:

Ishli smo i mi u shkolu...znamo kako je...

Види, гледала сам и ја једном фудбалску утакмицу, али на основу тога не бих могла да постанем фудбалски судија јер ипак не знам довољно. Мислим, на шта би личило да на само основу тога што сам једном гледала утакмицу ја кренем да објашњавам судији како се ради?

Poslednja izmena:
@Hellen...moguce je da si u pravu...sad pokusavam da se setim da li je ovaj ponavljao neki razred(mada mi se cini da nije) pa mzoda napunio 15...a mozda su i prekrsili zakon, a roditelji nisu terali mak na konac i to je proslo tako...
A da ih prebacuju, prebacuju ih...samo opet ne znam da li je to uz pristanak roditelja...
Nego, jel si ti sigurna za ono da skola ne sme da kaznjava za dela pocinjena van nje? Ovde jos neko rece da sme, a ja bih bas volela da ne sme, pa da teram malo ja mak na konac u ponedeljak....moja jako dobra drugarica je kaznjena za udarac pesnicom van skolskog dvorista...

Види, гледала сам и ја једном фудбалску утакмицу, али на основу тога не бих могла да постанем фудбалски судија јер ипак не знам довољно. Мислим, на шта би личило да на само основу тога што сам једном гледала утакмицу ја кренем да објашњавам судији како се ради?

ahm ali gledalac vidi mnogo shire od sudije i nije pristrasan "navijach"

Види, мој ученик је завршио на хирургији са врло тешким телесним повредама. Повредили су га ђаци школе, али приватно, испед њихове зграде - док су били у игри. Дете је пола године провело по болницама и остаће доживотни инвалид.
Какве ингеренције ту има школа?
Даље - имала сам ђаке лопове који су чинили озбиљне крађе. Клинац је крао заједно са ћалетом. Одговарао је кривично, отишао у поправни дом, али какве везе школа има са тим?

Ма, било је ткавих ситуација хиљаду, д ане набрајам сад. РОДИТЕЉИ су једини који су одговорни за своје дете ван школе, и ОНИ једини могу да сносе кривицу и да буду кажњени за нестарање и небригу!

Ti koja si prosvetni radnik ,pedagog se npr ogradish u kancelariji...znachi ne zanima te shta se npr deshava u shkolskom wc-u , prezivljavaju mnogo gore stvari i cute o tome? A znash vrlo dobro znash na shta mislim ... Ovo je bilo ne'vezano za temu...a "greshka" ove devojcice po Vama je shto se obratila shkoli kao instituciji? ..Mozda je ona samo imala vishe poverenja u tog nekog nastavnika kao personu ne vezano za shkolu ,e onda je njegova greshka shto je to izneo kolegama i uvukao shkolu u problem,a ne roditeljima ako se devojcica vec ustrucavala

glupog li zakona...nema nikakve logike...šta školu briga šta ja radim van nastave i škole? šta kao ja sam upisan u tu školu i oni imaju prava da me kazne? ako nas škola ne kazni - policija će, a šta može policija da ti uradi ako se potučeš s nekim? zatvor 3 minuta? :confused:

Ti uradish krivicno delo van shkole ..Sutra'dan policija dodje u shkolu da te nadje ..Shkola ima problem ali nije shkola kriva!!! Jasno?

Poslednja izmena:
ali ovo se nije dogidilo u skoli

A jesu uchenice ,ako zakon sankcionishe uchenice shkola mora da bude obaveshtena bez obzira prochulo se javno ili ne...mogu biti izbachene iz shkole zbog svojih neprimerenih postupaka ili i tu sankcionisane na neki nachin zbog nestimulativnog delovanja na okolinu u shkoli...
Postoje na hiljade snimaka i to iz shkolskih dvorishta gde neka "guska" snima kako njena drugarica shamara neku klinku i vuche za kosu ...To je takodje zlostavljanje ..ali prodje nekaznjeno...ovaj sluchaj neka bude nauk i roditeljima i nastavnicima

Види, 14 година радим у основној школи и ЗНАМ (на жалост) како иду те ствари.
Твој другар је имао пуних 15 година, а ове девојчице немају!!!

Твој другар је избачен јер је постојала законска могућност да убде избачен (до 15. године ОСНОВНО ШКОЛОВАЊЕ ЈЕ ОБАВЕЗНО И НИКО НЕМА ПРАВО ДА ГА УСКРАТИ БИЛО КОМЕ).
Он је псоле тога САМ одлучио да настави школовање у вечерњој школи.

Значи, не псотоји могућност ''казненог'' пребацивања некога у вечерњу школу, нити избацивања из основне школе детета које нема пуних 15 година!!!!

Ако треба, цитираћу ти чланове закона (донећу из школе).

teto , a shta predajesh :) ?

O tome neka razmishljaju prosvetari...preokupirani su shtarkovima za vece plate ,a kad cujem neke hvale uchenika koji se diche snimcima onda tek vidim da pojedini nastavnici nishta i ne rade...Dok se ne pojavi neka nova devojcica ili dechak i prijavi da je zlostavljan-a u uchionici za vreme odmora

Nemoj mi deca da se skupimo da strajkujemo,pa da vidimo...da nema nas ne bi ni primali plate

Nisu one za ludnicu, na zalost.
Na zalost - jer bi ih u ludnici mozda i mogli da izlece da su bolesne.

Ali, one nisu bolesne! Takav im je sklop licnosti, kao sto, na primer, pedofile ne mogu da izlece, tako ne mogu ni ove monstrumke.
Kao sto sadiste ne mogu da izlece, tako ne mogu ni ove monstrumke!

Ali, ti poremceni umovi se plase samo jednoga: plase se KAZNI!
Samo kazne njih drze dalje od zlodela koja zele da ucine!

Da je moje dete u pitanju, sama bih uzela pravdu u svoje ruke (uzgred, vrlo sam miroljubiva osoba, ali ovo je nesto nepojmivo za zdrav razum, a nezasticeno dete je za mene svetinja!).

Steta sto se ova diskusija razvodnjava Helleninim jalovom objasnjenjima i pravdanjima skole koja je pokusala da zataska stvar i (sad cuh na RTS II kanal) da je neka komisija iz te skole :mrgreen: sastavljena koja ce kao ispitati slucaj, a kazu da je u komisiji nastavnik/ca koja je pokusala sve to da zataska (od komisija kod nas ja jos vajde ne videh)!
I jos su nesto kao filozofirali, neka skolski psiholog... nije bitno sta su pricali, glavno je da su se slikali :mrgreen:

Ma, batina je iz raja izasla za ovakvu patologiju - da ih neko dooobro isprebija, uvukle bi svoje bolesne nagone duboko u sebe!

'Istog dana učenice su dale pisane izjave, a sutra smo saznali da postoji snimak zlostavljanja, održali smo sednicu nastavničkog veća i odredili vaspitno-disciplinske mere učenicama. Sve učesnice ovog nemilog dogadjaja, izuzev žrtve, dobile su strogi ukor nastavničkog veća, a postoji i zakonska mogućnost premeštaja učenica u drugu školu, što se može uraditi isključivo uz saglasnost roditelja', rekao je Ćirić.http://www.rts.co.yu/kategorija_vesti.asp?IDCategory=97&redosled=prioritet
I sad ja vas koji krivite skolu i profesore pitam, sta jos tu skola moze da uradi? Zar sada stvar nije na policiji i sudu?

Back