Devedesete

Kohen:
redovi za lebac, redovi za ulje, secer, mleko..
:)

Pa, kad je biJo dobar lebac pa svi 'teli da ga kupe!!! ;)
Mislim, nije zezanje! Jes' da mleka običnog nije bilo alo, priznajte, bilo je čokoladnog uvek u radnji! :lol: (Danas mi se smrači kad nanjušim čokoladno mleko!)

Sećam se jednog svog trenutka slabosti 99. kad mi je dozlogrdila kafa s čokoladnim mlekom ( a nikad kafu bez mleka nisam mogla da pijem) pa sam u sabah zore, pre fakulteta otišla do jedne radnje u Njegoševoj da stanem u red! I ostadosmo ja i jedna bakuta same na poslednju litru mleka! i bakuta meni ceger u pleksus, nagazi na cipleu i ugrabi mleko. Ja se ne sećam da sam ikada toliko poludela, da mi je rekla- Sine, ja hoću ovo mleko i možeš da se slikaš, otišla bih, šta ću!? Al' kad me tresnula onom torbekanjom podivljala sam, isčupala joj mleko iz ruku, bacila pare na pult i rekla- Baba, ti više ne rasteš a mene čeka još možda koji santimetar!

Čoveče, s babama i dedama da se tučeš- pa, gde to ima?! :)

DellBoy-011:
A jel se sećate izjave o ujedinjenju sa Grčkom?:shock:
Samo što Grci nisu imali pojma o tome:lol:
Ja se toga nesećam,ali se zato sećam Šešeljevih budalaština o savezu sa Rusijom i Belorusijom :lol: :lol: :lol:

Ma j****e se 90-te

248994964441535b84123e44603816.jpg
:wink:

Handsome Brown:
Suma nije bila baš ni beznačajna obzirom da je veliki broj ljudi izlazio preko grane, odmah tu par km do Segedina, Sofije ili Temišvara u sitan šverc ili nabavku osnovnih životnih namirnica kojih na praznim rafovima ovde nije bilo. Sredinom 90-ih taksa je bila 20DM po osobi plus 10DM za auto i ja sam im ostavljao 60-80 DM mesečno, jer tih 3-4 odlaska mesečno u Segedin su mi bili način da kao student preživim u Beogradu, da imam za stan i hranu. Mesečni prihodi od taksi su bili više miliona maraka, godišnji su dostizali 9 cifara a para koju dobiješ bukvalno za ništa se baš osladi (kao pretplata za RTS).

Izvinite, ja se ne secam 90’ih, ali kako vidim bilo je mnogo zajebano. Nije mi samo jasno kako ste mogli sa platom od 5 maraka da ostavite 60-80 DM na granicnim prelazima i koliko vam je flasa po 2 litra ( za benzin) bilo potrebno da biste isli 3-4 puta u Segedin, Sofiju ili Temisvar.

mećava:
Izvinite, ja se ne secam 90’ih, ali kako vidim bilo je mnogo zajebano. Nije mi samo jasno kako ste mogli sa platom od 5 maraka da ostavite 60-80 DM na granicnim prelazima i koliko vam je flasa po 2 litra ( za benzin) bilo potrebno da biste isli 3-4 puta u Segedin, Sofiju ili Temisvar.
Pažljivije čitanje bi stvar učinilo jasnijom...Konkretno, kada me već pitate, moj slučaj je bio da nisam imao platu ni 5 maraka, već 0...U to vreme sam studirao. A koliko je flaša od po 2 litra bilo potrebno do Segedina nije me interesovalo, išao sam autobusom, karta 20 DM (povratna) pa plus još taksa 20 DM.

Izvinite, ja se ne secam 90’ih, ali kako vidim bilo je mnogo zajebano.

Drago mi je , zbog vas, da se ne secate devedesetih. I u pravu ste, bilo je zajebano :sad:
Ali, plasim se , da se polako vracamo u te iste devvedesete, ako ne kalendarski, ono, mentalno. Sve cesce cujem neozbiljne i neoprezne izjave , kako se bolje zivelo tada , nego danas, i boji se da je deo naroda sebe stvarno ubedio u to.Ali, i ako, ne daj boze, dodju ponovo na vlast oni koji su je i cinili tih, devedesetih, brzo ce nam se vratiti neprijatne uspomene, ali kao java, a ne samo ruzan san.

dr.HOOK&medicine_shaw:
Drago mi je , zbog vas, da se ne secate devedesetih. I u pravu ste, bilo je zajebano :sad:
Ali, plasim se , da se polako vracamo u te iste devvedesete, ako ne kalendarski, ono, mentalno. Sve cesce cujem neozbiljne i neoprezne izjave , kako se bolje zivelo tada , nego danas, i boji se da je deo naroda sebe stvarno ubedio u to.Ali, i ako, ne daj boze, dodju ponovo na vlast oni koji su je i cinili tih, devedesetih, brzo ce nam se vratiti neprijatne uspomene, ali kao java, a ne samo ruzan san.

Најгоре што би Србији могло да се деси то је ДА БИРА ИЗМЕЂУ ДОС-оваца И МИЛОШЕВИЋЕВАЦА... то би био к р а ј !

СРБИЈИ ТРЕБА НЕШТО ТРЕЋЕ ! И народ у Србији то схвата и разуме, чини ми се, а они који покушавају да направе два фронта који се у крајњој линији своди на ИСТОК и ЗАПАД, тј. на комунисте Стамболићевце против комуниста Милошевићеваца - треба да пропадну.

Handsome Brown:
Pažljivije čitanje bi stvar učinilo jasnijom...Konkretno, kada me već pitate, moj slučaj je bio da nisam imao platu ni 5 maraka, već 0...U to vreme sam studirao. A koliko je flaša od po 2 litra bilo potrebno do Segedina nije me interesovalo, išao sam autobusom, karta 20 DM (povratna) pa plus još taksa 20 DM.

"plus 10DM za auto" ...izvini, verovatno me je zbunio ovaj deo recenice.

aj da se prisetimo veselih devedesetih u srbiji...osma sednica,srbija jedina od zemalja u evropi brani komunizam,slovenci napustaju skupstinu,ne slazuci se sa stavom srbije da se ne dozvoli visestranacje..srbija odbija predlog slovenije o asimetricnoj federaciji...napadi albanskih terorista na srbe...jogurt revolucija u vojvodini...vas niko ne sme da bije...balvan revolucija u krajini...piramidalne stedionice...crni biseri vanje bulica...mladima idoli postaju heroji filma "vidimo se u citulji"...ponosni srpski narod,posto je pristao na predlog svog voljenog diktatora da jede korenje,mlati se ispred prodavnica za veknu hleba i litar ulja...rumunsko gorivo i bugarske sveske...svakodnevna ubistva po ulicama srpskih gradova...velika vecina prolazi bez otkrivanja pocinilaca...restrikcije struje,po deset sati dnevno...plate od pet do deset maraka...

KOJI SAD DIKTATORI...........PA TADIC JE DOSAO NA VLAST POSLE 90-TIH :hahaha::hahaha:

Back