Ne možeš da ispravljaš grešku vraćanjem do nje...

Zato ti i zazireš od vanzema jer bi te svrstali među ostalu faunu...Koja greši na svakom koraku...
Znaš...vanzeme nikad nisu imali Hegela,Fihtea ,Marksa,a naroćito ne srpske Bizmarke...Da nisu skapirali Hokinsa
i još ponekog Teslu-mislili bi da smo svi Milka čokolade...
Predmet je skup tema o nečemu...Predmet FILOZOFIJA se uči u gimnaziji,ali i na studijama uz atribute...
Dobro,nezgrapno je reči Bog da je predmet...

,ali nije ni ZGRAPNO to šta ti tvrdiš :da promena može biti
dalatna-
samo čoveku dana...
Hočeš da kažeš kako je čovek velik s njegovim delom?! Grandiozno delo u svemirskim razmerama? Čovek -stvaraoc
svemira? to neki prevodi Kangrge?
Vidi,kolega Mrgude,mravu mrgudski prepotentni...Ni za disi nisi,jer i kartuše već jedva pročitati,a ni do Proksime i Centauri još
Vojađer nije dopro-ni na pola puta,a već skoro pola veka mili vakuumom nepreglednim...A taj nepregledni vakuum je
pravilo,a nipošto tvoje
delograndiozno i večno-ljudskih ruku i uma tvorevina-da ne kažem izlučevina...
Ti ne bi o bogovima jer su ljudska misao? Delo ljudskog uma...
Žil Vern je ostavio za sobom takvo životno delo kog treba svaki filozof ,dosadašnji,da se zastidi...Ja nisam filozof,ali se ja
zbog moje imaginacije koja ne preza od ideje o oboženju ,od igre svemirskih susreta s vanzemama ,od pisanja kartuša
na vanzemaljskim interfejsima-ne moram stideti-bar me neće pomešati kao tebe s Milka čokoladom kad jednom
počnu da navatavaju za još koju lobotomiju radi siguracije o imenovanju planete majmuna...
A šta misliš:možda onog tvog polupanog Fihtea i nisu inspirisala ona dva prsta iz Sikstinske kapele koja se skoro dodiruju...?
Možda ga inspirisala jadna balkanska zabit pa se sažalio i pojasnio da i mi varvari ponešto razumemo,ali pre svega da je ovo
široka magistrala i po njoj stampedo Milki čokolada i ako ne izmakneš dovoljno daleko.pregaziće te,ispapkati i posrati pa ćeš
gamizati za njima kroz balegu i izrovani glib ...Možeš po tom da pokušaš izrajzati koji kartuš dugovečni,ako li ti je tvoje delo PREDMET...
Ma idi s milim bogom...