Marko Mare Jaric
Poznat
- Poruka
- 9.913
Što je najgore od svega svi ti koji su bili u logorima tih godina širom šugoslavije su uglavnom bili narodni heroji i titini borci iz 1945Zatvorenike su tukli "do smrti" kako bi priznali i odrukali majku, oca, rođake, prijatelje. Moj muž je namerno rekao ime saborca koji je umro, ali su ga tada ubacili u poljski wc dok nije počeo da se "guši u go*nima". Kada je krenuo zaista da se bori za vazduh, čapljama su ga izvukli i bacili u more "da se pere", priča ova hrabra žena i dodaje kako su zatvorenici mogli da piju samo morsku vodu.
Jeli su jako lošu hranu, čorbu, malo makarona. Milan mi je pričao kako su se "grabili" da uzmu dva zrna pasulja iz slivnika iz kanalizacije. Nije bilo ničega drugog, zato je Kapičić i odabrao "Goli otok".
Nakon torture i batinjanja koje su preživeli, politički neistomišljenici druga Tita uključujući mog supruga su brodom "Punat" stigli na Goli otok. Bili su vezani žicama u paru po dvoje nakon čega bi ih policajci bacali sa broda na špalir radnika koji su tamo već boravili. Stariji zatvorenici su morali da ih tuku dok je policija sve nadgledala. Lomili su im ruke, noge, a ko bi odbio i sam bi bio tučen, priča ona.
Prvo su bili borci za slobodu a onda su preko noći postali izdajnici i narodni neprijatelji
E pa pokenjam se na taj dvolični ustaški komunizam u šugoslaviji ustaše broza