Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To jednostavno nije tačno.Srbija je za razvijenim zemljama više zaostajala 1990 nego 1941,To što si ti više voleo Broza nego svoju majku i oca,ne znači da su i drugi.Nisu svi pesmu Tito se voli više nego mama shvatili bezrezervno kao ti.

Обичне глупости.По званичном попису 1931 године нешто преко 1/2 становништва је било писмено, али на нивоу Југославије.Србија је била доста гора од југословенског просека, у преткумановској Србији, без Београда(Београд је 1931 године имао око 240 000 становника) , писмених је било 36% а скоро 2/3 неписмених.У Словенији је било преко 90% писмених а у Војводини преко 80%.

Хрватска и Дравска бановина(садашња Словенија) су имале око 70% индустријске производње Краљевине Југославије.

Словенија, Хрватска, Војводина су буиле периферни и неразвијени делови Аустро-Угарске, али су те бивше аустроугарске периферне земље биле далеко развијеније од Србије.Србија би још горе прошла у поређењу са тадашњом Мађарском, Аустријом, Чешком, чак је и Румунија била доста развијенија од Србије.

1990 Србија је имала 55% БДП Словеније(по глави становника) а Хрватска око 64 % БДП Словеније(по глави становника).Другим речима Србија је 1990 године била неких 15-ак % испод Хрватске, што је много мања разлика него у време Краљевине Југославије.

Једна занимљивост-СФРЈ је 1990 године била на 21 месту по величини БДП(ГДП) у целом свету.

Међу 20 земаља које су биле испред СФРЈ по БДП-у, налазило се неколико земаља које су имале мање становника од СФРЈ, а имале су већи БДП од СФРЈ. То су биле Белгија, Шведска, ДДР, Аустралија, Холандија.
Преосталих 15 земаља су биле велике и многољудне земље(у односу на СФРЈ)-САД, УК, Јапан, СССР, Кина, СР Немачка, Индија, Француска, Шпанија,Бразил Ј:Кореја, Канада, Италија, Мексико, Пољска

Poslednja izmena:
evo još jedna zanimljivost

prošle godine sam vadio ono uverenje o nekažnjavanju i još se čeka nedelju dana
ajd ono od Suda ide na licu mesta, udješ, platiš, izadješ...
al oba dokumenta ako su bila jedva 600 din (5€ ili 10KM ili 6USD)

a sad samo ovo u Panduraciji košta 830?
ŠTA JE TO POSKUPELO IEBO VAM PAS MATER?

PA KOLKO MENI OVO TREBA PARA SAMO DA BIH POTPISAO UGOVOR SA FIRMOM?
e da plus 400 za zdravstvenu... al to će firma sredi dalje...

- - - - - - - - - -

Al zato jedini poso pandurima po internetu da seru: EEE NE VALJA TIIITOOO

Kuratz tvoj ne valja, držo vas na lancu kerine obesne... jedva ste čekali da otegne papke i da povećate cenu za Uverenja
i šta koj moj, kad je u Titovo vreme to išlo na moj račun? To plaćala firma...

NEMA GORIH LOPOVA OD POLICIJE!

Eto kako one kuravele dobijaju onoliku platu...
vidi se da ljanka ne ume da se oblači, sad kad došla do para fura Turkish Fashion...
Sifilis im delila po Službi da te bolje zapamte...
Zato su i nadrkali cene da mogu da plate ove na kojima prazne jaja
OD SVOJE PLATE JOJ DAJ A NE OD MENE DA UZIMAŠ!
Kad sam ja od nekog uzimo pare što meni treba neka sa Plavog Mosta?

IEBLO VAS 830 dinara za ništa... ODAKLE MI?

GRUBANE VADI PARE... :rtfm:

Титоизам и титоизацација је је био на првом месту уперен протиив Срба и то не из идеолошких, комунистичких разлога него зато што га је прокламовао и устоличио човек који је био србомрзац.То јее доказивао током читаве каријере од времена када је био К&К подофицир, па кроз заробљеништво у Русији, и касније кроз партијски рад и наравно кроз сопствени покрет отпора у току рата

YTDCjr5.jpg

Таквог човека кога тако рећи нико у Србији није не само знао, него није буио сигуран да ли је стварно човек или или организација, Срби су морали да наврат нанос науче да обожавају.Коштало је то многе, живота, имовине, одласкка у емиграцију, али већ у следећих неколико генерације је црвени терор почео да даје резултате.Притворност је постала друга српска природа и она , као однос посматрања људи на власт кроз наочари култа личности нас прате до данас.
Зто је потребна детитоизација, и зато се она и не спроводи, јер је без ње лакше владати Србима.
Погледајмо људе који нам се смењују на врху власти, сви они успешније или мање упешно опонашају непоменика.

Poslednja izmena:
evo još jedna zanimljivost

prošle godine sam vadio ono uverenje o nekažnjavanju i još se čeka nedelju dana
ajd ono od Suda ide na licu mesta, udješ, platiš, izadješ...
al oba dokumenta ako su bila jedva 600 din (5€ ili 10KM ili 6USD)

a sad samo ovo u Panduraciji košta 830?
ŠTA JE TO POSKUPELO IEBO VAM PAS MATER?

PA KOLKO MENI OVO TREBA PARA SAMO DA BIH POTPISAO UGOVOR SA FIRMOM?
e da plus 400 za zdravstvenu... al to će firma sredi dalje...

- - - - - - - - - -

Al zato jedini poso pandurima po internetu da seru: EEE NE VALJA TIIITOOO

Kuratz tvoj ne valja, držo vas na lancu kerine obesne... jedva ste čekali da otegne papke i da povećate cenu za Uverenja
i šta koj moj, kad je u Titovo vreme to išlo na moj račun? To plaćala firma...

NEMA GORIH LOPOVA OD POLICIJE!

Eto kako one kuravele dobijaju onoliku platu...
vidi se da ljanka ne ume da se oblači, sad kad došla do para fura Turkish Fashion...
Sifilis im delila po Službi da te bolje zapamte...
Zato su i nadrkali cene da mogu da plate ove na kojima prazne jaja
OD SVOJE PLATE JOJ DAJ A NE OD MENE DA UZIMAŠ!
Kad sam ja od nekog uzimo pare što meni treba neka sa Plavog Mosta?

IEBLO VAS 830 dinara za ništa... ODAKLE MI?

GRUBANE VADI PARE... :rtfm:

Ne znam da li si preskočio post gde sam te savetovao kao čoveka da se preseliš kod ''poštenih'' šiftara,pošto si napisao da si radio za iste i da te vežu lepe uspomene.
Vidiš da samo patiš ovde i nervišaš se zbog kojekakvih protuva
Pretpostavljam da si pekar po struci
Nadam se da su ti oba bubrega zdrava jer ti je to ulaznica za njihovo veselo društvo

Када је у питању БДП по глави становника СФРЈ је 1990 године била на 51 месту од укупно 180 држава и зависних територија.

Југославија је имала већи БДП )по глави становника) од Пољске, Румуније, Малте, Бугарске, Албаније а скоро једнак са Мађарском и Кипром.

Од ваневропских земаља већи БДП од СФРЈ су имали Јапан, Израел, Х.Конг, Сингапур, Кувајт, Катар, УАЕ, Канада, Н.Зеланд, Аустралија, САД, Бахреин, Макао,Порторико, Оман, Тајван и пар карипских острва - америчких и британских поседа.

Од тих ваневропских земаља, половина су били нафтоносни арапски шеикати са малим бројем становника(Кувајт, Бахреин, Катар, УАЕ, Оман), градови-државе(Сингапур, Х.Конг, Макао) и државе са огромним ресурсима, територијама и становништвом-САД, Јапан, Канада, Аустралија.

Од "нормалних" ваневропских држава од СФРЈ су имали већи БДП само Изреал, Н.Зеланд и Тајван(ако га сматрамо посебном државом).

СФРЈ је имала већи БДП од свих "нормалних"латиноамеричких држава(Бразил, Аргентина, Мексико итд), ако изузмемо амерички посед Порторико и неколико карипских острваца(до 100 000 становника) -британских и америчких поседа.

Ниједна афричка земља није имала већи БДП од СФРЈ, чак ни Либија ни Ј.Африка.

Када је у питању БДП по глави становника СФРЈ је 1990 године била на 51 месту од укупно 180 држава и зависних територија.

Југославија је имала већи БДП )по глави становника) од Пољске, Румуније, Малте, Бугарске, Албаније а скоро једнак са Мађарском и Кипром.

Од ваневропских земаља већи БДП од СФРЈ су имали Јапан, Израел, Х.Конг, Сингапур, Кувајт, Катар, УАЕ, Канада, Н.Зеланд, Аустралија, САД, Бахреин, Макао,Порторико, Оман, Тајван и пар карипских острва - америчких и британских поседа.

Од тих ваневропских земаља, половина су били нафтоносни арапски шеикати са малим бројем становника(Кувајт, Бахреин, Катар, УАЕ, Оман), градови-државе(Сингапур, Х.Конг, Макао) и државе са огромним ресурсима, територијама и становништвом-САД, Јапан, Канада, Аустралија.

Од "нормалних" ваневропских држава од СФРЈ су имали већи БДП само Изреал, Н.Зеланд и Тајван(ако га сматрамо посебном државом).

СФРЈ је имала већи БДП од свих "нормалних"латиноамеричких држава(Бразил, Аргентина, Мексико итд), ако изузмемо амерички посед Порторико и неколико карипских острваца(до 100 000 становника) -британских и америчких поседа.

Ниједна афричка земља није имала већи БДП од СФРЈ, чак ни Либија ни Ј.Африка.

A bio sam ubeđen da je ta ista zemlja dembelija bankrotirala još 1983 i da su joj plenili brodove i raznu imovinu po svetu.Mora da sam sanjao sve one silne nestašice osnovnih namirnica i redukcije struja......
Hvala ti vampiru da nije tvojih izmišljotina još bi i poverovao u ono što smo svi doživljavali i preživljavali
Jesi li se možda informisao ko je koga napao u velikom ratu!??

Poslednja izmena:
Srpski dinar bio je najvredniji u svojoj istoriji potkraj 19. veka, kada je 100 srpskih dinara bilo naplativo u zlatu, za šta je garantovala Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, a za tu novčanicu moglo je da se kupi četiri para volova,
Srpski dinar, odnosno, novčanica od 100 dinara je bila po vrednosti identična sa 100 francuskih, 100 švajcarskih i 100 belgijskih franaka, odnosno, za toliko se naša valuta menjala tada u tim evropskim državama.
Do početka Prvog svetskog rata, gotovo tri decenije od štampanja prve novčanice, srpski dinar je bio konvertibilna valuta poželjna na zapadnoevropskom tržištu novca
- Banknota od hiljadu dinara iz 1935. godine, iako nikada nije bila u opticaju, zapamćena je kao jedna od najlepših novčanica iz vremena Kraljevine Jugoslavije, što je potvrđeno i priznanjem Međunarodne organizacije za banknote koja ju je uvrstila među 10 najlepših novčanica u svetu -- Autor banknote, akademski slikar Vasa Pomorišac, na licu novčanice prikazao je tri konjanika, od kojih jedan drži štit sa državnim grbom. U središnjem delu je ženska figura sa lovorovom granom u desnoj ruci, a levo su druga ženska figura koja sedi i piše po tablici, dete i lav.Osim Pomorišca, novčanice Kraljevine Jugoslavije „slikao“ je i Paja Jovanović, a banknote nastale po njihovim nacrtima, stručnjaci smatraju najlepšim u istoriji novčarstva na našim prostorima.
hiljadu dinara iz 1935.jpg

- Kada je reč o srpskim banknotama, smatra se da je najlepša odštampana 1893. godine, plavkasta i prepoznatljiva po bogatom likovnom sadržaju. Za razliku od prethodnih srpskih novčanica, na ovoj se prvi put ispoljava snažan nacionalni identitet. Na licu je figura devojke u narodnoj nošnji sa guslama u rukama, a vodeni žig ima portert Miloša Obilića
- PRVU papirnu novčanicu NBS je pustila u opticaj 2. jula 1884. godine. Reč je o banknoti od 100 dinara, plativoj u zlatu, za koju se do početka Prvog svetskog rata dobijalo 100 franaka. Štaviše, vrednost ovog dinara nije mnogo opala ni tokom rata kada se na tržištu novca za 100 dinara dobijalo 88 franaka -
srpski dinar.jpg

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 492751

Броз се подругљиво смеје патријарху, непосредно пре стрељања.

Овакви постови само илуструју и доказују тачност моје тврдње да је титоизација дала резултате на гајењу антисрпства и код одређеног дела Срба.Да се наставило стигли бисмо и до тога да се и ви почнете да " осећате" као несрби са сопственом , новом националном припад ношћу што је иначе "тренд"

Овакви постови само илуструју и доказују тачност моје тврдње да је титоизација дала резултате на гајењу антисрпства и код одређеног дела Срба.Да се наставило стигли бисмо и до тога да се и ви почнете да " осећате" као несрби са сопственом , новом националном припадношћу што је иначе "тренд"

Jugoslaveni koji su se odrekli svojih slavnih predaka i umesto dedine slave slavili su nepomenikov izmišljeni rođendan

Да , Maре, али пошто је и њима јасно колико је смешно и депласирано да машу тим "југославенством" како време одмиче, морају да пронађу друге термине, хахахах!

Титоизам и титоизацација је је био на првом месту уперен протиив Срба и то не из идеолошких, комунистичких разлога него зато што га је прокламовао и устоличио човек који је био србомрзац.То јее доказивао током читаве каријере од времена када је био К&К подофицир, па кроз заробљеништво у Русији, и касније кроз партијски рад и наравно кроз сопствени покрет отпора у току рата

YTDCjr5.jpg

Pogledajte prilog 492749

Креатор лажне наредбе од 5.2.1944 године.

e a znaš po koji iebeni put stavljaju tajni ratni dokument nikad presavijen?

al zato stručno presavijaju 6.500.000 € godišnje od posete Kuće Cveća
(prosečno 2M posetilaca, ulaznica 400 dinara eto love)

Poliješ ih kofom ladnih govana da ako je sve to tačno što pišu zašto ne vrate zlo od penzija i stanova
kaže - jes pa ti da uzmeš...

daj još jednu kofu, ne smeta njima... samo im daj pare...
nema veze ako neko poginuo... svaki dan im pale sveće... ne sećaju se koliko su do sad popalili...

- - - - - - - - - -

Jugoslaveni koji su se odrekli svojih slavnih predaka i umesto dedine slave slavili su nepomenikov izmišljeni rođendan
Да , Maре, али пошто је и њима јасно колико је смешно и депласирано да машу тим "југославенством" како време одмиче, морају да пронађу друге термине, хахахах!

attachment.php

Џаба труд господо србомрсци.Како време одмиче, чак и без неког озбиљног приступа и програма детитоизације, и поред ваших камелеонских пресвлачења, на нове генерације младих се те ваше приче све мање лепе.
Они су рођени у Србији, одрастају у Србији и сасвим је логично да имају патриотска осећања према Србији.
Тога сте и ви свесни и зато овако хистерично и реагујете.

Џаба труд господо србомрсци.Како време одмиче, чак и без неког озбиљног приступа и програма детитоизације, и поред ваших камелеонских пресвлачења, на нове генерације младих се те ваше приче све мање лепе.
Они су рођени у Србији, одрастају у Србији и сасвим је логично да имају патриотска осећања према Србији.

Tako se odgajaju ISILovci Vucji.....na slicnim "patriotskim osecanjima"..

Na samo jednom VERSKOM misljenu kojim se KLJUKAJU od detinjstva...

Zato se posle bez problema elspoldiraju za svoju veru....

Mile ti trgova rvatskog Ronhila, usrijed rata

aj ti sad jarane nać kad je Tita Hrvat trgovo NDH cigara?

Mile ispade nako najgori matere mi

Ви господо и даље не схватате или се правите невешти, да програм , а нама проблем , није ни иодеолошке ни политичке природе.Ви сте резултат пројеклта расрбљавања кроз култ личности, такво разорно дејство ни турско вишевековно ропство није успело да постигне.
А, што се тиче не веровања у ону наредбу из фебруара 1944. ( када још нису ни присмрдили уласку у Србију) погледајте мало сопствене сопствени архив , па ћете се још више чудити, чега ту све има .

Nama treba titoizacija a ne detitoizacija.Vidimo šta nam je detitoizacija donela.Banana državu,konstantno nestabilnu situaciju,kriminalizaciju društva,urušavanje sistema pravih vrednosti,urušavanje obrazovnog,zdravstvenog i bezbedonosnog sistema,veliki uticaj stranih država pre svega Amerike,Rusije,EU i Turske na unutrašnja pitanja u društvu,tretiranje radnika kao robova,opštoj pljački,korupciji itd.U titovom sistemu država je bila država,a ne banana,radnik je bio gospodin a ne rob,svaki pošten čovek je bio poštovan od društva,kriminalci su bili u zatvorima a ne u skupštini i na direktorskim pozicijama u državnim i javnim ustanovama,lopov se zvao lopovom a ne biznismenom,vojnik je bio vojnik a ne socijalni slučaj,vojska je bila vojska a ne dobrovoljno društvo....glas naše države se poštovao,svet je lice šminkao zbog nas kako reče jedan pametan čovek,diploma se zasluživala znanjem a ne novcem,svako ko je hteo i trudio se mogao je da se ostvari u životu bez obzira na njegovo socijalno i svako drugo poreklo,država je bila primer u svetu za slobodarstvo i pravičnost,država se gradila,Tito je bio svetski simbol borca za slobodu,pravičnost i napredne ideje,bio je zvezda vodilja svim obespravljenim,poniženim porobljenim ljudima sveta i davao im nadu u bolje sutra itd.Ja sam dao zakletvu Titu i Jugoslaviji i neću da dozvolim da me neke snage koje su gubitnice u drugom svetskom ratu i oni koji su potpali pod njihovu propagandu truju raznoraznim lažima.I zbog svega toga.

sve rečeno :ok:

- - - - - - - - - -

Овакви постови само илуструју и доказују тачност моје тврдње да је титоизација дала резултате на гајењу антисрпства и код одређеног дела Срба.Да се наставило стигли бисмо и до тога да се и ви почнете да " осећате" као несрби са сопственом , новом националном припад ношћу што је иначе "тренд"

šta je sad, ni patrijarh SPC nije ti dovoljno srbin ????

Ви господо и даље не схватате или се правите невешти, да програм , а нама проблем , није ни иодеолошке ни политичке природе.Ви сте резултат пројеклта расрбљавања кроз култ личности, такво разорно дејство ни турско вишевековно ропство није успело да постигне.
А, што се тиче не веровања у ону наредбу из фебруара 1944. ( када још нису ни присмрдили уласку у Србију) погледајте мало сопствене сопствени архив , па ћете се још више чудити, чега ту све има .

Rasejani je Musliman izBosne.Njega niko nije rasrbio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back