Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
33224574_372095096643904_5341885086436425728_n.jpg

Možda u vidu vampira ali ima leka i za to :per:
Glogov-Kolac-srpski.jpg

Patrijarh je trazio da razgovara sa Brozom o Brozovoj odluci da osnuje takozvanu makedonsku pravoslavnu crkvu a sto je ovaj iskoristio da se slika sa Patrijarhom kako bi obmannuo srpsku javnost da on uvazava Partijjarha i SPC.Naravno,odluku o osnivanju tzv makedonske pravoslavne crkve nije hteo da promeni.

opet konstruišeš priču

a svi znamo da su ga zbog brojnih sastanaka sa titom zvali crveni patrijarh

čak se odmarao kod tita u gostima na brionima

- - - - - - - - - -

tito-09-reception-of-serbian-patriarch-german-isle-vanga-july-26th-1960.jpg

- - - - - - - - - -

jel opet tito iskoristio patrijarhovo letovanje da se slika sa njim ? ;)

- - - - - - - - - -

patrijarh german je dolazi skoro svako leto na brione, more i vazduh - jel može lepše :D

- - - - - - - - - -

getimage.aspx

- - - - - - - - - -

eto vam i u pri dnu naslovne stranice novina, gde lepo piše, kakvo je društvo imao patrijarh german na brionima

- - - - - - - - - -

čak se napominje da je patrijarh SPC imao i diplomatsku ulogu tokom hladnog rata

pa zar može tito da od navedenog i bolje uvažava patrijarha srpske pravoslavne crkve????

Vidis, ja uopste ne razumem o kakvom "rasrbljavanju" ti pricas?

Mi smo slicnog godista i ja NIKADA nisam primetio nikakvo rasrbljavanje, a rodjen sam i odrastao u Srbiji.

Mi smo DVA SVETA koji uopste NE VIDIMO ISTE STVARI!

Ovo bez sale Vucji......

Наравно да је без шале Блајби. Ми јесмо два света која су живела деценијама паралелнп са што мање додира, с тим што је твој свет имао право на постојање у јавном животу, а наш није.
Сасвим је логично да су нам и сећања различита, чак дрстично.
Ти кажеш да ниси " приметио никакво расрбљавање" и ја ти верујем да је тако, у вашем свету чак ни тај термин није постојао , нити је био у употреби.
Ви сте за овај други свет који живео поред вас имали термин " поражене снаге" и ту се прича штпо се вас тиче завршавала.Вас није занимало ни шта " поражене снаге мисле и одећају, под условом да то чине јавно.

grubane, predji na pdf bajke, imaćeš više uspeha :lol:

Aj sad natenane pročitaj ceo članak u kome je čovek lepo objasnio zašto je danas Srbija ponižena,osakaćena i izopštena od celog sveta
АНТОНИЈЕ ЂУРИЋ: Највећи непријатељи Србије су они са српским именима и презименима

одавно нема оне Србије наших очева и дедова, нема оне Србије пуне моралног здравља и моралне лепоте. Нема оне Србије коју је поштовао и волео свет. Ту Србију су убили, утамничили, осакатили, опљачкали, протерали у свет српски комунисти и њихов вођа и учитељ Јосип Броз, онај из 25 регименте 42. хонведске дивизије која је у претходном рату починила највеће злочине у Мачви и Подрињу.

Тај сурови погром Срба, те масовне гробнице најавио је Јосип Броз у свом првом говору у Београду. Рекао је: Србија нема чему да се нада, за њу неће бити милости. А Милован Ђилас, мислећи да Броз није довољно јасан, рекао је да Србији није довољно пуштена крв. Србији и Србима се и данас пушта крв.
https://srbin.info/2015/04/20/antonije-duric-najveci-neprijatelji-srbije-su-oni-sa-srpskim-i/

I kao što napisah srpski titokomunisti su bili i ostali najveći neprijatelji, izdajnici i ratni zločinci koje je srpska majka rodila od postanka srpskog imena.

Aj sad natenane pročitaj ceo članak u kome je čovek lepo objasnio zašto je danas Srbija ponižena,osakaćena i izopštena od celog sveta

I kao što napisah srpski titokomunisti su bili i ostali najveći neprijatelji, izdajnici i ratni zločinci koje je srpska majka rodila od postanka srpskog imena.

Маре, наши саговорници једноставно немају капацитет за разговор ове врсте, они се не труде чак ни сопствене изворе дапознају, њима је довољно оно што су научили и усвојили из брошура партије.
Њих вређа и запрепашћује да се неко уопште усуђује да им опонира , па још да се ослања на чињенице које они не познају и на документа.

Маре, наши саговорници једноставно немају капацитет за разговор ове врсте, они се не труде чак ни сопствене изворе дапознају, њима је довољно оно што су научили и усвојили из брошура партије.
Њих вређа и запрепашћује да се неко уопште усуђује да им опонира , па још да се ослања на чињенице које они не познају и на документа.

kakvo oponiranje kad je mejnstrim folklor revizija istorije i rehabilitacija kolaboracionista

hebiga kada država neće da otvori komunističke arhive moraju pojedinci da se snalaze
Inače jedan od primera kroato-komunističke povjesti i falsifikovanja iste je svakako pranje biografije naciste Kurta Valdhajma čije su ruke bile krvave do ramena i to pred očima celoga sveta
Toliko o vašoj ''istini''

pojedinci?
bivsi otporasi i potrcko danice draskovic:hahaha:
njima je za verovati u pm ali drzava prihvata recimo cotric podnosi inicijativu u skupstini protiv nazovi komunistickih zlocina a homen bivsi drzavni sekretar za nalazenje drazinog groba

pojedinci?
bivsi otporasi i potrcko danice draskovic:hahaha:
njima je za verovati u pm ali drzava prihvata recimo cotric podnosi inicijativu u skupstini protiv nazovi komunistickih zlocina a homen bivsi drzavni sekretar za nalazenje drazinog groba

Kada si žedan zahvalan si i najvećem gubavcu koji ti donese čašu vode
Pitanje,zašto samo u Srbiji nije nikada zaživela lustracija iako je bio zakon donesen!?
Ah da,sada tek vidim da si napisao ''nazovi komunističke zločine''
Ne moraš da odgovoriš,sve si rekao

Kada si žedan zahvalan si i najvećem gubavcu koji ti donese čašu vode
Pitanje,zašto samo u Srbiji nije nikada zaživela lustracija iako je bio zakon donesen!?
Ah da,sada tek vidim da si napisao ''nazovi komunističke zločine''
Ne moraš da odgovoriš,sve si rekao
nazovi to je po tumacenju saveta evrope koje su prihvatili svi poltroni pocev od gore nabrojanih jos u okviru takozvane demokratizacije

Све би то Пешо могло да прође са етикетом " ревизионизам" без икаквих доказа , али у време постојања ваше државе и режима. Али ако ниси још сазнао ни те државе ни тог режима више нема.
Вас буни та чињеница, као што вас нервира да су још увек живи сведоци који итекко квалификовано могу да потврде оно што се налази у документима ( на првом месту вашим сопственим) који излазе на видело.
Не вреде вам више квалификације и етикете.

E moj Vucji.....

Meni je razumljivo ta ti mozes da tvoje cetnicke KROMPIRICE prodajes ovom Jarcicu, koji u ona vremena jos nije bio ni u jajacu...

Ali kada hoces da ih prodas meni, koji je u to vreme vec uveliko zavrsio studije i radio - to malo teze razumem.

JA ZNAM VUCJI KAKO JE ZAISTA BILO, MENE NE MOZES LAGATI!

Znam da se tada od jedne prosecne plate moglo ODLICNO da se zivi jer sam JA TAKO TADA ZIVEO....

Isao sam na more, putovao po Evropi, posetio SSSR i Bliski Istok, imao "Ficu" (na kredit)....

NICEGA nije nedostajalo, niko nije bio gladan niti je trazio hranu u smecu...

A cetnika nije bilo NI U TRAGOVIMA.....

Pojavili su se zajedno kada i ustase u Hrvatskoj, pod dirigentskom plaicom Zapada da sruse Jugoslaviju: da drugi narodi ne vide da se moze ziveti odlicno bez oslanjanja i levo i desno...

Poslednja izmena:
Блајби, незгода је што и ја знам како је било, и што ви сигурно не можете да промените као моје сазнање, као што то нисте могли ни онда.

E moj Vucji.....

Meni je razumljivo ta ti mozes da tvoje cetnicke KROMPIRICE prodajes ovom Jarcicu, koji u ona vremena jos nije bio ni u jajacu...

Ali kada hoces da ih prodas meni, koji je u to vreme vec uveliko zavrsio studije i radio - to malo teze razumem.

JA ZNAM VUCJI KAKO JE ZAISTA BILO, MENE NE MOZES LAGATI!

Znam da se tada od jedne prosecne plate moglo ODLICNO da se zivi jer sam JA TAKO TADA ZIVEO....

Isao sam na more, putovao po Evropi, posetio SSSR i Bliski Istok, imao "Ficu" (na kredit)....

NICEGA nije nedostajalo, niko nije bio gladan niti je trazio hranu u smecu...

A cetnika nije bilo NI U TRAGOVIMA.....

Pojavili su se zajedno kada i ustase u Hrvatskoj, pod dirigentskom plaicom Zapada da sruse Jugoslaviju: da drugi narodi ne vide da se moze ziveti odlicno bez oslanjanja i levo i desno...

Upravo je o tebi i tebi sličnima pisao i govorio književnik i novinar Antonije Đurić,da li se ponosiš!?
CRVENA-KUGA-3-KNJIGA-Antonije-Djuric_slika_XL_34330637.jpg

Блајби, незгода је што и ја знам како је било, и што ви сигурно не можете да промените као моје сазнање, као што то нисте могли ни онда.

Naravno da ne menjamo ono STO ZNAMO KAKO JE BILO.

Necemo to da promenemo pa da danas pricamo kako tada nije bilo dobro iako znamo kako je bilo.

Onako, kako ti to radis: ZNAS kako je bilo, ali si promenuo misljenje pa pricas onako kako je POLITICKI PODOBNO u ovom momentu.

Naravno da ne menjamo ono STO ZNAMO KAKO JE BILO.

Necemo to da promenemo pa da danas pricamo kako tada nije bilo dobro iako znamo kako je bilo.

Onako, kako ti to radis: ZNAS kako je bilo, ali si promenuo misljenje pa pricas onako kako je POLITICKI PODOBNO u ovom momentu.

Bilo je tako da je Srbima zabranjen povratak na Kosovo i Metohiju a da sa su na njihova imanja naseljavani Albanci iz Albanijel.O tome je pred smrt govorila i Jovanka Broz. a ona je sigurno bolje upucena u dogadjaje od tebel.

Све би то Пешо могло да прође са етикетом " ревизионизам" без икаквих доказа , али у време постојања ваше државе и режима. Али ако ниси још сазнао ни те државе ни тог режима више нема.
Вас буни та чињеница, као што вас нервира да су још увек живи сведоци који итекко квалификовано могу да потврде оно што се налази у документима ( на првом месту вашим сопственим) који излазе на видело.
Не вреде вам више квалификације и етикете.

isto vazi i za revizionizam sva ta anti antifasisticka trabunjanja piju vodu samo u uskim koristoljubivim krugovima bliskim restitucionalnom lobiju
ostatak naroda ima itekako pretke koji su bili deo antifasisticke borbe i radnicke klase

- - - - - - - - - -

Takozvane demokratije!??Hoćeš li možda reći da je jedina demokratija bila u diktaturi hrvata broza ili!?
Da,da musolini,hitler,čaušesku,josip broz,sve demokrata do demokrate
Pokaj se sve će ti biti oprošteno,Bog je velik :pop:

petooktobarske a i pre toga spo i njegovog kuma

isto vazi i za revizionizam sva ta anti antifasisticka trabunjanja piju vodu samo u uskim koristoljubivim krugovima bliskim restitucionalnom lobiju
ostatak naroda ima itekako pretke koji su bili deo antifasisticke borbe i radnicke klase

- - - - - - - - - -

petooktobarske a i pre toga spo i njegovog kuma

Bas su bezobrazni ti koji traze svoju imovinu :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Jedne jedine vece bitke izmedju ustasa i partizana nije bilo.Ustase su i svoj glavni grad predali Brozu bez ispaljenog metka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back