Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Odgledati i nauciti nesto , pogotovo za Smokija koji jos uvek prima deciji dodatak :per:

Pod naslovom "Gradove smo vam podigli", po jednom stihu iz revolucionarne pesme "Padaj silo i nepravdo", u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od sredine juna do početka jula održana je izložba o protivurečnostima jugoslovenskog socijalizma. Izložba prikazuje sudbine velikih jugoslovenskih industrijskih kombinata koji su većinom u periodu tranzicijske privatizacije urušeni.

Ai svaka cast za komentar!

zzurmzp
1 day ago
Ta drzava je bila na visem nivou nego sto je to vecina u stanju da razume. Imate pametne narode i glupave narode. Glupavi narodi rade za pametne. Ovde ne zive pametni narodi.

- - - - - - - - - -

Trebalo bi da postoji neki starosni marker na postovima

Da ljudi vide da imaš 15 godina i da odmah znaju s kim polemišu

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Transcendental.

Ni on ne veruje u to sto pise ...

Odgledati i nauciti nesto , pogotovo za Smokija koji jos uvek prima deciji dodatak :per:

Industrijsko-poljoprivredni kombinat Servo Mihalj

Fabrika je sagrađena pre prvoga svetskog rata. :per:Projektovao ga je češki arhitekt Viktоr Bеnеš. Bio je to nајаmbiciоzniјi pоduhvаt u Velikom Bečkereku do Velikog rata
Planom je predviđeno sagraditi kompleks izvan grada, osmislio ga kao "vrtni grad" što je bila novina za ono doba, napravio je prојеktе svih оbјеkаtа. U "vrtnom gradu" bile su proizvodne hale i i kućе zа stаnоvаnjе rаdnikа, službеnikа i rukоvоdilаcа prоizvоdnjе. Svi objekti unutar kompleksa bili su značajne arhitektonske vrednosti,
Kompleks je građen u periodu između 1910. i 1911. gоdinе
U periodu između dva rata fabrika je rekonstruisana radi potreba veće proizvodnje. Proizvodni su kapaciteti povećani i time i broj radnika. Prоdužеn је glаvni pоgоn, prоširеnа sušаrа i rеkоnstruirano skladište rеzаnаcа, dоgrаđеn аnеks uz skladište šеćеrа i sаgrаđеno novo skladište kocke. Radnička je kolonija prоširеnа nоvim stаnоvimа zа rаdnikе

Poslednja izmena:
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Transcendental.

Ni on ne veruje u to sto pise ...
:lol::lol::lol:

Transcedental zna da sam u pravu, ali opet mu djavo zavisti ne da mira i opet bi da rusi i unistava, a ti si toliki blento da je to prosto tesko poverovati.

Od vas @Pesho jos i razume nesto, ali opet ga sve vuce ka bajci gde je sve moglo za dzabe, ali ti @Deki si preyebo sve zivo u nerazumevanju da je 1+1=2.:lol:

mjok, ovde mi leba nema za penziju, možda ova omladina ima šanse...
kad sam ja bio mlad - tad bio hit zatvaranje firmi i rad na crno

em treba 67 godina života em treba minimum 15 godina rada zajedno
u Njemačkoj ako si radio nedelju dana - za toliko će dobiješ

ovde se primenjuje evropsko-komunistički zakon, iebala Mara Bumbara

sad mirnije čekam posao za Sever Evrope... e tu će bude leba za penzionerske dane...
nikakva nostalgija za alavom seljanom spremnom na pokvarenosti

E pa yebiga ne moze sve,Vise srece u nekom od narednih zivota :D

Fabrika je sagrađena pre prvoga svetskog rata. :per:Projektovao ga je češki arhitekt Viktоr Bеnеš. Bio je to nајаmbiciоzniјi pоduhvаt u Velikom Bečkereku do Velikog rata
Planom je predviđeno sagraditi kompleks izvan grada, osmislio ga kao "vrtni grad" što je bila novina za ono doba, napravio je prојеktе svih оbјеkаtа. U "vrtnom gradu" bile su proizvodne hale i i kućе zа stаnоvаnjе rаdnikа, službеnikа i rukоvоdilаcа prоizvоdnjе. Svi objekti unutar kompleksa bili su značajne arhitektonske vrednosti,
U periodu između dva rata fabrika je rekonstruisana radi potreba veće proizvodnje. Proizvodni su kapaciteti povećani i time i broj radnika. Prоdužеn је glаvni pоgоn, prоširеnа sušаrа i rеkоnstruirano skladište rеzаnаcа, dоgrаđеn аnеks uz skladište šеćеrа i sаgrаđеno novo skladište kocke. Radnička je kolonija prоširеnа nоvim stаnоvimа zа rаdnikе

Pročitati i naučiti nešto, pogotovo za Dekija koji misli da su pre crvenih skakavaca ljudi u Srbiji živeli u pećinama.

Pročitati i naučiti nešto, pogotovo za Dekija koji misli da su pre crvenih skakavaca ljudi u Srbiji živeli u pećinama.
Svi koji su odrastali u Brozoslaviji imali su takvu predstavu o tome kako je izgledao život pre "oslobođenja". U najkraćem propaganda titovaca o tom periodu istorije bi se mogla sažeti u zaključak - Pre rata nismo imali ništa a onda su došli Nemci i sve nam porušili ali smo zahvaljući drugi Titu sve obnovili i sagradili mnogo više pa je naša zemlja naj naj naj.;Mali Deki je očiglenim pod uticajem te propagande

Svi koji su odrastali u Brozoslaviji imali su takvu predstavu o tome kako je izgledao život pre "oslobođenja". U najkraćem propaganda titovaca o tom periodu istorije bi se mogla sažeti u zaključak - Pre rata nismo imali ništa a onda su došli Nemci i sve nam porušili ali smo zahvaljući drugi Titu sve obnovili i sagradili mnogo više pa je naša zemlja naj naj naj.;Mali Deki je očiglenim pod uticajem te propagande

Zato i postoji ova temilica, da bi svi tupsoni crveni mogli da nauče nešto i prestanu sa valjanjem onih gluposti koje ponavljaju ko pokvaren gramofon.

Lično sam odraso u Jugoslaviji a pretpostavljam i ti,a krckaš i Titinu penziju što je u redu.Kako bi danas krckao penziju da ti ovi nisu uplatili radni staž?

Cudo kako nisi napisao i da su to komunisti unistili hahahahahahaha.

Niko ne tvrdi da su to komunisti izgradili ali su unapredili i napravili cudo za jednu zemlju...

Ali to tebi nikad nece biti jasno ...

Kao sto sada PKB trune a bio je gigant ... ni jedna zemlja ne bi dopustila da tako nesto propadne ... eto sta radi vas kapitalizam i neoliberalizam samo da bi sto vise uvozili djubre (koje se posebno plasira za Srbiju) takav "kvalitet"niko u Eu ne zeli.

Kao sto vidis i to su vam stranci izgradili ... to mnogo govori o tome koliko ste bili pametni i napredni , dobro je da si pustio taj tekst , potvrdjujes da ste bili rojalski zatupljeni u tom periodu:rotf:

Nego da vidimo malo sta je bio PKB pre vasih neoliberalnih mantri!

Kako takva osoba ima i malo prava da pljuje sistem u kom se dobro zivelo i eto zaradio solidnu penziju...

Cetnik- fanatik.

Bednu penziju nazivati solidnom može samo musavo komunjče ili izlapela komuljara.

Zarađivali su ljudi penzije i kod Hitlera i kod Staljina pa to nije razlog da ih ne smatramo najvećim zlikovcima dvadesetog veka.

Bednu penziju nazivati solidnom može samo musavo komunjče ili izlapela komuljara.

Zarađivali su ljudi penzije i kod Hitlera i kod Staljina pa to nije razlog da ih ne smatramo najvećim zlikovcima dvadesetog veka.

Bedna ? ... zaradi ti danas bolju budallo :rotf:

Jos ti tvoj Vucic otima tu Titovu penziju :hahaha: Cetnik radikal otima cetniku , gde ces gore ...

Poslednja izmena:
Bedna ? ... zaradi ti danas bolju budallo :rotf:

Jos ti tvoj Vucic otima tu Titovu penziju :hahaha: Cetnik radikal otima cetniku , de ces gore ...

Ja bih Drki potpuno ukinuo penzije jer ih ionako primaju komunjare i oni bliski režimima.

Otvarao sam temilicu o tome.

Nego treba proglasiti bankrot penzionog sistema i uvesti starački dodatak koji bi dobijao svaki državljanin kad ispuni starosni uslov, a da država da prestane da uzima uplate od sadašnjih zaposlenih i pusti ih da uplaćuju u privatne fondove.

Vučić je samo započeo ono što treba da se uradi.

A sto tako ne razmis o platama od 200 evra i pelenama?:)

Zasto bih o tome razmisljao , ja za te pare ne radim :)

To se kod mene zaradi za nedelju dana , pa i vise :hvala:

To ko sebi dopusti taj treba da se zapita da li je glasao za pravu opciju.

A do tada neka radi 2 posla kao ja... teska su ovo usrano kapitalisticka vremena, moras da se snalazis.

Jos 90ih nam se upalila lampica , posto su tada usledile neoliberalne promene.

- - - - - - - - - -

Ja bih potpuno ukinuo penzije jer ih ionako primaju komunjare i oni bliski režimima.

Nego treba proglasiti bankrot penzionog sistema i uvesti starački dodatak koji bi dobijao svaki državljanin kad ispuni starosni uslov, a da država da prestane da uzima uplate od sadašnjih zaposlenih i pusti ih da uplaćuju u privatne fondove.

Bravo za tvog radikala :)

Otimanje penzija je pravo zagarantovano ustavom...

Buudala ™ :rotf:

Poslednja izmena:
Prijatelju, svako sam sebi uplaćuje doprinose.
Tolko bi trebao da znaš.

Alo prijatelju nema te,ali svejedno reći ću ti nešto što predpostavljam da mnogi neznaju.Svojevremeno kada su radnici odlazili na privremeni rad u inostranstvu dobijali su ugovor
kada se vrate sa privremenog rada imaju materijalno od biro rada.Dakle nisu ostavljeni na ulicu.Ako budem našo postaviću na krsti.Veruj prijatelju a ja sam starog kova.

Ja bih Drki potpuno ukinuo penzije jer ih ionako primaju komunjare i oni bliski režimima.

Vojska je imala svoj penzioni fond koji je nestao sa raspadom SFRJ. Vojni obveznici nikada nisu ulagali u sadašnji penzioni fond, ali neki bivši vojnici tuže sadašnji penzioni fond jer nisu dobili onoliko koliko su navodno trebali, onoliko koliko im je neko obećao. Imamo stotine generala u penziji, da ne pričam kojiko pukovnika itd. Svi oni dobijaju penzije iz fonda u koji nikada nisu ni dali pare. Nema više SFRJ, nema više vojnog penzionog fonda, ali nekako oni dobijaju velike penzije. BIA, za šta oni dobiju penzije, što su branili komunistički režim. Nemojte ni zaboraviti ni partiske funkcionere i oni imaju velike penzije. Najviše penzije po nekom pravilu (čast izuzecima) koji su podržavali režim i režim ih je častio iz državne kase na račun svih nas.

Alo prijatelju nema te,ali svejedno reći ću ti nešto što predpostavljam da mnogi neznaju.Svojevremeno kada su radnici odlazili na privremeni rad u inostranstvu dobijali su ugovor
kada se vrate sa privremenog rada imaju materijalno od biro rada.Dakle nisu ostavljeni na ulicu.Ako budem našo postaviću na krsti.Veruj prijatelju a ja sam starog kova.
Верујем пријатељу.
Зато си се ти и вратио.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back