Detinjstvo i posle

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
šta mislite
i šta kaže nauka?
da li su neki temelji (odnos prema životu, ljudima, socijalni odnosi, vaspitanje, samopouzdanje...) koje izgradimo u ranim godinama, tipa do adolescencije
presednu za budući čovekov mentalni, psihički i emocionalni život
i ima li popravke popravke posle i koliko i koliko teško?

Neki kažu da detinjstvo ima uticaja, neki kažu da nema. Neki kažu da je uticaj manji, neki kažu daje uticaj veći. Neki kažu da je moguće izmeniti stvari lako...neki kažu da to nije lak zadatak. Ko je šta rekao, trebalo bi da znaš ako si se bar malo interesovao za psihologiju. ;)

sve je do fleksibilnosti..
sve zavisi koliko je ko jak da nesto promeni, kakvi su ljudi oko njega..da li su posteni, jaki ili nistavni..
sve zavisi i od coveka do coveka..

Ne baš Nina...evo do skora je ovde bila tema o Edipovom kompleksu...može čovek biti fleksibilan...jak...do besvesti, nema šanse da on to prevaziđe sam bez terapeuta.

Ja sam o ovome skoro procitao neki tekst..e sad,nisam siguran da mogu doslovce da prepricam,ali...
dakle,neki lik tamo kaze,da se dosta nasih karakternih crta formira jos u detinjstvu,i da taj proces pocinje veoma rano..
daa je porodica i okruzenje gde dete odrasta veoma vazno ali ne i presudno..
sad to objasnjava na nekim primerima..(to kao bitno al ne i presudno)
onda je nesto balavio o nekim procesima u mozgu,ja to nishta nisam skapirao
msm,da ne davim sustina je po njemu sledeca..
ako si prso kao dete,moze to da se popravi,ali msm,moras na neke terapije,pa tamo moras da upoznas nekog treceg u sebi
i da ga kikujes napolje,znaci nista tablete,nista ludara...i onda kao jednog dana se probudis kao nov.E sad..

Back