gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
e, a gdje nestade moj post?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma nije valjda da i ja svojoj djeci ne dam da se druže sa nekom drugom djecom koja su, eto, iz ne baš najsrećnijih porodica?
Istina, ja nemam djecu, ali neće valjda to predstavljati problem da mi lupiš etiketu ''pun predrasuda'' i po ovom pitanju?![]()

Нико није рекао да је дететова кривица што има вашке и глисте и што их је пренело на друге...
Али, верујем да сваки одговорни родитељ размишља прво о здрављу свог детета, па тек онда о некаквој ''неправди'' према другој деци.
И не само родитељ, ДУЖНОСТ васпитача и учитеља је децу која могу заразити другу децу - пошаљу кући и одвоје од остатка колектива!
На сваком дечијем вртићу пише да се не примају болесна деца! је ли то дискриминација према њима?
Сваки учитељ или васпитач има право (и обавезу) да вашљиво дете (дете које константно има вашке, а таквих, веруј ми, има) пошаље кући јер нема право да константно угрожава здравље друге деце!!! Такође, сваки учитељ има право (и обавезу) да не прими на наставу дете које је јако прљаво и смрдљиво. Нико нема право да угрожава здравље других, а сиромаштво није изговор за нехигијену!!!![]()
Slažem se, ali opet nije dete krivo, nego roditelji, staratelji itd.
A siromaštvo može da bude izgovor za nehigijenu, a ne mora. Možda neko nema para za vodu? Sad ovo jeste banalan primer, ali tako je.
А је ли ико рекао да је дете криво?![]()
Niko i nigde nije pomenuo da je dete krivo.Ali naravno dete je krivo.
Nisam napala nicije dete pa ni devojcicu sa kojom se druzi moja,vec samo razmisljam i pokusavam da pronadjem adekvatan nacin da se komunikacja njih dve svede na minimum jer je ta devojcica problematicna vec sada.Svesna sam da nije moguce zabraniti takvo druzenje i nemam nameru da to cinim jer je Sizifov posao ali imam pravo da reagujem.Na tvoju poruku čini mi se da nije niko, ali postavljač teme napada dete, umesto roditelja. Mada majku ne bi trebalo, nije njena krivica što je mentalno obolela. Otac je alkoholičar, ko zna zašto? To naravno nije opravdanje, ali...
Kako onda objasnjavas da moj kolega iz kancelarije smrdi kao tvor,nije prao kosu danima i vecito je strokav?Pri tom zivi u sirem centru grada Beograda i ima stalan posao?????Slažem se, ali opet nije dete krivo, nego roditelji, staratelji itd.
A siromaštvo može da bude izgovor za nehigijenu, a ne mora. Možda neko nema para za vodu? Sad ovo jeste banalan primer, ali tako je.
Ja se izvinjavam sto sam termin MNETALNO OBOLELI upotrebila u neadekvatnom smislu i u pogresnom kontekstu i to u afektu!Izvinjavam se jos jednom sto sam nesvesno dotakla zaista mentalno obolele a to mi nije bila namera.Jos jednom VELIKO IZVINJENJE!Molim Vas da obratite paznju na recnik i ponasanje!Mentalno retardirane osobe u mom okruzenju su cista,topla i neiskvarena ljudska bica cija se umiljatost i dobrota ne da iskazati recima.
Mislim da ako ovo govorite vasem detetu ono ima problem u kuci,a ne van nje.
Kako onda objasnjavas da moj kolega iz kancelarije smrdi kao tvor,nije prao kosu danima i vecito je strokav?Pri tom zivi u sirem centru grada Beograda i ima stalan posao?????

У последње време се често догађа да особа која затражи савет буде исмејана и мени је заиста криво због тога.
Постављачица није питала да ли да смањи дружење своје ћерке са том девојчицом, него како то да уради.
И није истина да свако у седмој години живота треба да изабере своје друштво. Дете треба да научи како ће изабрати друштво.
Ни ми се не дружимо са сваким, зашто би нам се деца са сваким дружила?![]()

ako nista drugo sad mi je bar jasno sto pedijatri ne vole...babe .... : )))

kako koji
Lenin pedijatar trazi da je baba cuva![]()
ima jedna onako...bas, bas pesimisticna narodna poslovica
koja...to objasnjava...

Kako da pomognem detetu od 7godina koje se bukvalno zalepilo za los primer svog vrsnjaka.Naime,moje dete i to drugo znaju se od 3godine iz vrtica ali su se sada posebno vezali jer idu u prvi razred zajedno.To dete je los djak i iz problematicne porodice,otac alkoholicar a majka mentalni bolesnik.Kako stvari stoje ni to jadno dete kojeg je meni zao nece biti mnogo bolje jer se vec sada ponasa previse slobodno u skoli,los je djak,koristi ruzne reci,na ulici i po parkovima je slobodno i bez nadzora roditelja do kasno uvece.Jednostavno nije dobar primer mom detetu koje je prosto opcinjeno i odusevljeno takvim ponasanjem.Koliko god pricam i pokazujem da to nije dobro moje dete se sve vise vezuje i kao da nece da cuje o cemu ja govorim.Kako da pomognem svom detetu da se otkaci takvog slucaja i nadje sebi bolje drustvo?Inace moje dete je omiljeno medju vrsnjacima i voli da se igra sa svima ali daje prioritet doticnom detetu.Predpostavljam da je to samo jedna od faza ali se plasim za svoje dete i zelim da ga usmerim pravim putem.
У последње време се често догађа да особа која затражи савет буде исмејана и мени је заиста криво због тога.
Постављачица није питала да ли да смањи дружење своје ћерке са том девојчицом, него како то да уради.
И није истина да свако у седмој години живота треба да изабере своје друштво. Дете треба да научи како ће изабрати друштво.
Ни ми се не дружимо са сваким, зашто би нам се деца са сваким дружила?![]()
ako nista drugo sad mi je bar jasno sto pedijatri ne vole...babe .... : )))
Ja se izvinjavam sto sam termin MNETALNO OBOLELI upotrebila u neadekvatnom smislu i u pogresnom kontekstu i to u afektu!Izvinjavam se jos jednom sto sam nesvesno dotakla zaista mentalno obolele a to mi nije bila namera.Jos jednom VELIKO IZVINJENJE!

Kako da pomognem detetu od 7godina koje se bukvalno zalepilo za los primer svog vrsnjaka.Naime,moje dete i to drugo znaju se od 3godine iz vrtica ali su se sada posebno vezali jer idu u prvi razred zajedno.To dete je los djak i iz problematicne porodice,otac alkoholicar a majka mentalni bolesnik.Kako stvari stoje ni to jadno dete kojeg je meni zao nece biti mnogo bolje jer se vec sada ponasa previse slobodno u skoli,los je djak,koristi ruzne reci,na ulici i po parkovima je slobodno i bez nadzora roditelja do kasno uvece.Jednostavno nije dobar primer mom detetu koje je prosto opcinjeno i odusevljeno takvim ponasanjem.Koliko god pricam i pokazujem da to nije dobro moje dete se sve vise vezuje i kao da nece da cuje o cemu ja govorim.Kako da pomognem svom detetu da se otkaci takvog slucaja i nadje sebi bolje drustvo?Inace moje dete je omiljeno medju vrsnjacima i voli da se igra sa svima ali daje prioritet doticnom detetu.Predpostavljam da je to samo jedna od faza ali se plasim za svoje dete i zelim da ga usmerim pravim putem.