Dete mi se zalepilo za los primer!

Ako sam dobro shvatila one se znaju iz vrtica od svoje 3-ce god:eek:
To znaci da su sada trenutno stari znanci i da imaju nesto posebno:tajna:
To su samo prelazne faze tvog deteta i ne treba biti iskljuciv jer ce poceti da se krije i da folira-laze.Pusti je da se druzi sa kim god zeli ali postoje zabarane i moras joj objasniti da nisu sva deca ista .Mora da zna sta se od nje ocekuje i kako treba da se ponasa.
Pre neki dan je moju unuku zagrlila devojcica cija mama prevrce kontejnere:zper:
Toliko su se obradovale jedna drugoj da su se zajedno srusile u pesak:mrgreen:
Bila sam u soku:zcepanje:Ali ni jednim gestom nisam pokazala da negodujem.
Nego sam gledala svaki dan kad ona naidje da se moja unuka ljulja:rumenko:
Vremenom cu" uspeti"???da ih nekako odvojim .
Ako ne uspem :think:Pa sta:confused:
Prihvati njenu drugaricu:rtfm:
Deca su sujetna:whistling:Pogledaj koje dobre osobine ima.
Pa ih predoci svojoj ceri.:rumenko:"Vidis kako ona brine sama o sebi" a ti...i td...
Pa joj tako trljkas nos .Sama ce poceti da je izbegava jer ce joj biti suparnica kod tebe.
Imala sam iste probleme sa mojim cerama.
Ostale su samo one drugarice koje su po meni bile ok.
Tj. ostale su one o kojima su one pricale a ja cutala:klap:
Svaka zabrana ili kazna je kontra produktivna:zag:

totalno je bzvz suditi po roditeljima kakvo je dete:confused:

kada sam isla u I razred osnovne skole, najbolja drugarica mi je bila cigancica marina, koju su sva ostala "divna":roll: deca izbegavala. njeni roditelji i brat su prosili po kraju i ziveli su od toga. ona je mogla da ostaje napolju dokle je htela, kad vise nikoga nije bilo na ulici, nije bila bas najcistija a i u skolu je dolazila kad joj se prohte. dakle, po nekim drustvenim merilima, nije mi bas bila najprikladnije drustvo.

e vidis, moji roditelji su je svim srcem primali u nasu kucu jer su videli da ima jako dobru dusu, da nije zla, da mi je dobra drugarica i to im je bilo najbitnije. najvise smo se igrale kod mene ili ispred moje kuce, tako da su imali uvid u to sta radimo., znaci, ne odbacuj olako tu devojcicu i njihovo prijateljstvo dok je bas ne upoznas. mozda je ona jedna napacena dusica ali ne i losa.

uostalom, u tim godinama maltene svakog meseca ce joj neka druga biti najbolja drugarica, a petice u dnevniku i drustveni status roditelja ne znace ama bas nista.

e, to sto su... siromasni je stvarno...strasno...ono, ocigledno su...los primjer i tako to... : (
Ma nisu los primer ali je moja unuka bolesljiva .
A ono jadno strokavo :sad2:.
Mama kad ne moze nesto da dohvati ladno je ubaci u kontis:besna:
Pa sad ne verujem da bi neko bas dozvolio da se njegovo dete grli sa takvom osobom.:mrgreen:
Nisam snob niti sam nesto prokomentarisala tom detetu ,
ni mojoj "princezi":andjeo::malav:
Kako bih samo oduzela decu takvim roditeljima.
Ali na zalost imam mnogo primera gde su roditelji narkomani,pijanici,kriminalci itd..
koji ne vode racuna o svojoj deci.Po negde se pojave babe ,dede,sestre...
ali sta sa onom decom koja moraju sve to da trpe i da zive takav zivot..:(

Pa odgajila sam moje cere i imala iste probleme oko drustva.
Ko ih nije imao:dontunderstand:
A dok sam rasla i ja sam takve gluposti priredjivala mojim roditeljima:zper:

Ma nisu los primer ali je moja unuka bolesljiva .
Zivi na pumpici:rtfm:.
A ono jadno strokavo :sad2:.
Mama kad ne moze nesto da dohvati ladno je ubaci u kontis:besna:
Pa sad ne verujem da bi neko bas dozvolio da se njegovo dete grli sa takvom osobom.:mrgreen:
Nisam snob niti sam nesto prokomentarisala tom detetu ,
ni mojoj "princezi":andjeo::malav:
Kako bih samo oduzela decu takvim roditeljima.
Ali na zalost imam mnogo primera gde su roditelji narkomani,pijanici,kriminalci itd..
koji ne vode racuna o svojoj deci.Po negde se pojave babe ,dede,sestre...
ali sta sa onom decom koja moraju sve to da trpe i da zive takav zivot..:(

Pa odgajila sam moje cere i imala iste probleme oko drustva.
Ko ih nije imao:dontunderstand:
A dok sam rasla i ja sam takve gluposti priredjivala mojim roditeljima:zper:

e, za tvoju unuku bi vjerojatno bilo zdravije da bude malo manje...cista
tj. da ponekad bude i strokava...vjerovala ili ne...:lol:
dakle, nema razloga da te to brine...samo joj moze koristiti...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1632863.stm
http://www.nhs.uk/news/2009/01January/Pages/WormsImmuneSystem.aspx

Ne komentarisi nesto sto ne znas:eek:
Moja unuka ako nisi primetila je bila u pesku:rtfm:
Igra se sa svom decom ali ....
Njeno zdravlje je na prvom mestu:zurka:
Ali ona i moje cere su MOJE princeze:manikir:
Ne razumem treba li da je ubacim ukontejner

Necu da verujem da je lose poreklo deteta ovde uzeto kao jedini dokaz njegovog loseg uticaja na drugu decu tj. na dete postavljacice teme, neka bude da nisam pazljivo iscitala sve postove. :(

A kad se dete zalepi za stvarno problematicnog druga ili drugaricu treba da tesi cinjenica da Mark Tven zasigurno ne bi bio ono sto je bio da nije imao Haklberi Fina ali i tetku koja je ipak odredjivala granice i mere, doduse cesto prekoracene ali ih je bilo i znalo se za njih.

Poslednja izmena:
Ne komentarisi nesto sto ne znas:eek:
Moja unuka ako nisi primetila je bila u pesku:rtfm:
Igra se sa svom decom ali ....
Njeno zdravlje je na prvom mestu:zurka:
Ali ona i moje cere su MOJE princeze:manikir:
Ne razumem treba li da je ubacim ukontejner

ne znam sta...da djecu nije zdravo drzati pod staklenim zvonom...
ili da joj od malo...stroke nece ama bas nista biti...?
mogu one biti tvoje princeze ili sta god oces...al ovakvo pros.eravanje
ne moze biti zdravo...ni za koga pa ni za...princeze...:roll:

Necu da verujem da je lose poreklo deteta ovde uzeto kao jedini dokaz njegovog loseg uticaja na drugu decu tj. na dete postavljacice teme, neka bude da nisam pazljivo iscitala sve postove. :(

A kad se dete zalepi za stvarno problematicnog druga ili drugaricu treba da tesi cinjenica da Mark Tven zasigurno ne bi bio ono sto je bio da nije imao Haklberi Fina ali i tetku Rozi koja je ipak odredjivala granice i mere, doduse cesto prekoracene ali ih je bilo i znalo se za njih.

pa kako je opisala postavljacica teme..sa noktima, vrckavu seta se sama kasno uvece....ima lose ocene...itd...deluje kao zapusteno i problematicno dete...

Moja najbolja drugarica je ciganka:heart:
A to je i dan danas:zag:
Ne bih je menjala ni za sta na svetu:eek:
Moji su imali problem sa mnom ne zbog nje nego zbog devojcice
iz kraja koja je krala.:eek:
Njeni su bili problematicni(alkoholicari,lopvi,tabadzije...) pa je tako i ona krenula njihovim stopama.
Napustila je skolu u 5-om razredu.
Isle smo u isto odelenje.
Dosla je u nase odelenje jer je ponavljala 2 puta.
Napustila je skolu u 5-om razredu.(zaglavila je)
Sta se posle sa njom desavalo nemam pojma jer su se odselili:rumenko:
U moje vreme i za vecinu nas ona je bila ko Pipi duga carapa.:zcepanje:
Radila je sta je htela.Ludirala se,sminkala,ma svakakve gluposti sto nikom ne bi palo na pamet.U stvari bila je ko deciji klovan:klap:
Mislim da su sve mame bile u paranoji:whistling:
A nama je sa njom bilo lepo.
Em je bila starija- em je bila luda ko struja:rotf:

Losh dechiji primer pametni roditelji pretvore u najbolje vaspitno sredstvo ne zabranama vech sopstvenim dobrim primerom i pomaganjem detetu da pomogne drugarici/drugu
pipismoke.jpg

И ја сам пре пар година имала исту дилему:

http://forum.krstarica.com/threads/115792

Нисам забрањивала, само сам деци скретала пажњу на понашање те девојчице. Оне се друже и даље (иде са мојом старијом у исти разред), али нису потпале под њен утицај и врло су свесне свих будалаштина које та другарица и данас прави и њеног некултурног понашања, и често је опомињу због тога, а у пар наврата су престајале да се друже са њом управо због тога јер се ова мала понашала идиотски (довикивала псовке људима...и слично...).

Ako sam dobro shvatila one se znaju iz vrtica od svoje 3-ce god:eek:
To znaci da su sada trenutno stari znanci i da imaju nesto posebno:tajna:
To su samo prelazne faze tvog deteta i ne treba biti iskljuciv jer ce poceti da se krije i da folira-laze.Pusti je da se druzi sa kim god zeli ali postoje zabarane i moras joj objasniti da nisu sva deca ista .Mora da zna sta se od nje ocekuje i kako treba da se ponasa.
Pre neki dan je moju unuku zagrlila devojcica cija mama prevrce kontejnere:zper:
Toliko su se obradovale jedna drugoj da su se zajedno srusile u pesak:mrgreen:
Bila sam u soku:zcepanje:Ali ni jednim gestom nisam pokazala da negodujem.
Nego sam gledala svaki dan kad ona naidje da se moja unuka ljulja:rumenko:
Vremenom cu" uspeti"???da ih nekako odvojim .
Ako ne uspem :think:Pa sta:confused:
Prihvati njenu drugaricu:rtfm:
Deca su sujetna:whistling:Pogledaj koje dobre osobine ima.
Pa ih predoci svojoj ceri.:rumenko:"Vidis kako ona brine sama o sebi" a ti...i td...
Pa joj tako trljkas nos .Sama ce poceti da je izbegava jer ce joj biti suparnica kod tebe.
Imala sam iste probleme sa mojim cerama.
Ostale su samo one drugarice koje su po meni bile ok.
Tj. ostale su one o kojima su one pricale a ja cutala:klap:
Svaka zabrana ili kazna je kontra produktivna:zag:

Potpuno se slazem s Vama da treba da ih razdvojite.Lose je lose.Smatram da majka koja stavi dete da ceprka po kontejneru nije siromasna vec luda!!!Zna se kako se ponasaju zaista siromasni ljudi.To su obicno oni sto kriju koliko su siromasni.Sto pokusavaju da prikriju svoju bedu time sto su cisti i deluju sasvim ok a u svoja cetiri zida znaju kako im je.Hrane se u Narodnim kuhinjama ili vec nekako nadju nacin da zarade parce hleba makar i osmehom,lepom reci i lepom molbom.Mislim da ste u pravu sto zazirete od te devojcice obzirom da znate uslove u kojima raste,vaske,buve,stroka i sve ostalo sto sobom nosi kopanje po kontejnerima a kulturu necemo ni pominjati.

e, to sto su... siromasni je stvarno...strasno...ono, ocigledno su...los primjer i tako to... : (
Nisu los primer zato sto su siromasni vec nacin na koji dolaze do nekih stvarcica koje im "zivot znace"a to podrzumeva trista drangulija u konterjneru a malo hrane.Pogledaj oko sebe,hrana se sve manje baca i tesko je proceprkati koricu budjavog hleba.Oni uglavnom rove i traze nesto sto nema veze nisacim osim djubretom.Biti siromasan nije greh niti se toga treba stideti ali dostojanstvo covek mora da ima kao i licnu higijenu a za to nisu potrebne velike pare.

Tesko da detetu odraslom u NORMALNIM higijenskim uslovima moze prijati stroka!To je ipak privilegija primitivnih,glupih i mentalno obolelih ljudi.MIslim da nije cast biti strokav!

blizance,ne brinite...djeca odrastaju i jako dobro znaju razlikovati dobro od loseg....sad joj je klinka zanimljiva jer je toliko razlicita,moze sve sto ona ne moze/jer je bez nadzora/,niko je ne kritikuje...moze ici gdje hoce...to sto se toliko bavite djetetom ne moze ostati bez rezultata,hocu da kazem i malena ce skontati kroz godinu ,dvije da to i nije neka fora,polako ce sama sebi nalaziti odgovarajuce drugarice,pa ce ponovo biti neko drugaciji,pa dok skonta ponovo novi prijatelji i tako...ne brinite

Back