Desktop komp nece da se poveze na internet

MASTER OF DISASTROUS

Zainteresovan član
Poruka
351
Imam mali beli ruter bez antene na koji mogu da se poveze i sa mob i sa laptopom i radi bez problema,ali ne mogu da se povezem sa desktop racunarom.Desktop racunar sam do sad povezivao preko malog usb wirelesa i poveze se bez problema na npr moj mob kad delim internet,ali na ovaj ruter nece nikako.Pronadjem ime interneta i kad upisem lozinku nista se ne desava.Stoji disconected,uopste nema ono conecting kao obicno da se nesto desava.
Zatim sam probao preko kabela da ih povezem.Spojim ruter,spojim komp.Svetli na ruter lan,svetli na komp tamo gde je ukljucen kabel,ALI se na ekranu nista ne desava,nit imam onaj kompjutercic nit internet radi.

Zvao sam operatere ali nije do njih cim mogu sa drugim uredjajima da se povezem.
Molim za pomoc.Hvala!!!

Resetuj ga.
Svi oni imaju malu rupicu za reset
Tu gurni čačkalicu.
Onda restartuj računar.

Ako ne prode, izbriši ga u Control panelu
Isključi računar, zakači modem i uključi računar.
Ako ga ne prepozna kao novi uredjaj nosi na servis.

PS: Ako već nisi prvo zapiši sva setovanja
i IP adrese.

PPS: Ovo može da javi i ako provajder ne šalje signal

Poslednja izmena:

Ne vidim poentu ovog trola...

Ovo ostalo probao i nece.
Takodje nije mi jasno zasto da ga saljem na servis kad se preko moba i laptopa na taj ruter povezem bez problema i radi.Onda se stice utisak da nesto nije uredu sa desktopom ali sa njim mogu da se povezem na drugi internet od komsije.Znaci nije da ne radi usb wireles,a nije i da ne radi ruter.

Preko laptopa pristupi ruteru i nadji negde u podesavanjima "network filter" ili "MAC filter" i ako je ukljucen iskljuci ga.
Ako nisi bas strucan da brises drajver, skini sa neta drajver za taj model WiFi adaptera koji imas i instaliraj ga, valjde ce ga sam zameniti novim.

- - - - - - - - - -

a mozes probati i da sklonis sifru sa rutera pa probaj hoce li

Oprosti nisam bas strucnjak jel mozes objasnit kako to da proverim.
Da li ti je sigurno po redosledu dobro povezan WiFi Modem i komp.kabl za net ide na Wi Fi sa kompa,a sa WiFi-a na modem.Onda na Google-u gde je adresa Google-a,izbrisi,pa napisi kao adresu https://,pa tvoju IP adresu.izacice ti sledeci prozor gde treba da upises Username i Pasword i kad ga tu prijavi,trebalo bi da radi i za komp.

koji operativni sistem koristiš?
odmah i da objasnim ,
ako je na ruteru zaštita wep open ili shared neće funkcionisati konekcija sa sistemima od win8 pa naviše , na win7 ćeš morati da praviš zasebnu konekciju sa gomilom podešavanja da bi se konektovao na ruter , linuxi bi trebalo da se kače bez problema

Upravo krenuo da odradim sta ste rekli kad ono za cudo desktop konektovan na taj wireles.Probam da otvorim nesto ono ide bas tesko,ali je otvorilo.Probam opet nesto da otvorim ono ide bas tesko,sporo pa chak i ne otvori.Ali razlika je da je sad konektovan posle duze i to iz chista mira.Inace radi se o windows XP

ps
taj net na druge uredjaje je brz

20160927_182931.jpg

Kad hocu na google ili gmail ono nece da otvori vec izbaci poruku kako mi konekcija nije privatna i imam opciju da nastavim nesigruno i kad tako nastavim youtube mi ne otvori skroz vec samo slova npr nema slika nije potpun sajt....

I to sam primetio da podesim vreme a sutri dan kad ga upalim opet moram.

BTW Ne znam koji mu je pa se svako malo diskonektuje sa neta.Radi extra pa se diskonektuje,pa se sam opet konektuje.Nestabilo je povezan.Dok npr laptop na isti net je bas stabilno povezan.

Definitivno je baterija na ploči problem. Čim ga isključiš (izgubi struju), više ne pamti podešavanja. Možda mu i to resetovanje datuma pravi problem sa netom. Nova baterija, podešavanje sata i datuma u BIOS-u i radiće bez problema, možda će onda i net raditi dobro, ako ne, proveri drajvere za mrežnu kartu.

Back