Dermatologija

"Можда постоје основи за анализе на неку аутоимунску болест. АЛИ ТО МОРА ДА СЕ ВИДИ!!!"

Da li je moguce da preko nekih testova krvi vidim da li je nesto autoimuno ili nije, da potvrdim???

Poslednja izmena:
"Можда постоје основи за анализе на неку аутоимунску болест. АЛИ ТО МОРА ДА СЕ ВИДИ!!!"

Da li je moguce da preko nekih testova krvi vidim da li je nesto autoimuno ili nije, da potvrdim???
Ацо било би крајње неодговорно да ти такве ствари било ко анализира на овај начин.
Не знам шта би морао да радиш од анализа, нисам дерматолог, па и да јесам, како бих могла овим путем било шта да закључујем о твојој кожи.
Иди код дерматолога и објасни му све као што си и нама овде!!!!!!!
А Мангуп може да ти каже где да идеш.
Ја бих ти рекла да идеш код било кога у клиничком центру...или код др Карадаглића, али он ради приватно...а то се овде не рекламира.:bye:

Ацо било би крајње неодговорно да ти такве ствари било ко анализира на овај начин.
Не знам шта би морао да радиш од анализа, нисам дерматолог, па и да јесам, како бих могла овим путем било шта да закључујем о твојој кожи.
Иди код дерматолога и објасни му све као што си и нама овде!!!!!!!
А Мангуп може да ти каже где да идеш.
Ја бих ти рекла да идеш код било кога у клиничком центру...или код др Карадаглића, али он ради приватно...а то се овде не рекламира.:bye:

Ok.
U svakom slucaju cu sutra da dam urin na analizu da proverim nivo histamina u organizmu. Tu mi je lab 300m od mene. Kontam da me ne kosta nista.

Poslednja izmena:
Hvala nam na odgovorima za pitanja koja sam postavila ranije.

Ali imam jos jedno pitanje bas u vezi mladeza. Ne zelim da izgledam nepoverljivo ali volim da konsultujem vise lekara. Naime moje pitanje je da li treba uklanjati mladeze. Dermatolog kod koga sam bila iz sasvim drugih razloga kada je video moja dva onako veca mladeza rekao je da treba da ih uklonim bez obira sto su sada o.k. da je tako najbolje i posle te ne boli glava. Da li to zaista treba raditi????

Poslednja izmena od moderatora:
na vratnom delu imam vec duze puno sitnih bradavica (visecih) koje cini mi se rastu i brojnije su..ima ih i ispod grudi........
kome bi ja trebalo da se obratim ?
kako se lece?
da li je moguce da su papiloma virusom izazvane (nagadjanja) ?
ne znam nista o ovome, molim da me uputite.
hvala unapred

Moguce je da su izazvane papiloma virusom,ali posto ste rekli da su visece,moguce je i da su u pitanju tzv. "skin tags" ili meki fibromi (lat.: fibroma molle).Oni nemaju veze sa virusima,i lako se odstranjuju.Najcesce se javljaju na vratu.U pitanju su benigne izrasline, sastavljene od vezivnog tkiva.

ta krema koju pominjete je kalcipotriol,derivat vitamina D i nije neka novost...bar na Zapadu...sa njom sam se susreo jos pre 4 godine u Geteborgu...elem,nije tacno da skroz leci psorijazu,ali nije kort i periodi reemisije su duzi...koristi se dva meseca pa se dva meseca pravi pauza...Ser prepisuje ............koji je zamena za .............moram to da napisem...jer vidim da je dozvoljeno i pisanje ......................i sve se to pravi u apoteci Romanija..nikakva misterija...ali svakako nova stvar za lecenje psorijaze u Srbiji...ali nije jedina i iskljuciva terapija...molim moderatore da malo "srede"ovakve "senzacionalisticke"vesti...i jos nesto..ne koristiti tu kremu na svoju ruku jer ne ide kod svakog oblika psorijaze...

Ja polozio dermatologiju pre 3 dana ovde u Becu.Ucio iz knjige koja je izdata 1998. godine (pre 10 godina!). Medju medikamentima za terapiju psoriasis vulgaris se navode i derivati vitamina D3 : Calcipotriol i Tacalcitol.
Znaci pre 10 godina je to bila standardna terapija, cim se pominje u udzbeniku za studente( doduse knjiga ima 1000 strana i jeste malo opsirnija ,ali ipak je udzbenik)
Pozdrav

Ja polozio dermatologiju pre 3 dana ovde u Becu.Ucio iz knjige koja je izdata 1998. godine (pre 10 godina!). Medju medikamentima za terapiju psoriasis vulgaris se navode i derivati vitamina D3 : Calcipotriol i Tacalcitol.
Znaci pre 10 godina je to bila standardna terapija, cim se pominje u udzbeniku za studente( doduse knjiga ima 1000 strana i jeste malo opsirnija ,ali ipak je udzbenik)
Pozdrav

svaka cast!
To je krema o kojoj sam govorila!

Nije mi jasno zasto se onda nije preporucivala upotreba jer toboz "nije proverena i odobrena" , a u stvari cujem kasnije da se pravi i u nasim apotekama samo pod izmenjenim nazivom (tacnije dva slova su zamenjena)

Poslednja izmena:
alergija od sunca-napast ziva,pokvari mi svako leto i letovanje,vec posle drugog-treceg dana nemogu na plazu.bukne po vratu,grudima iznad kupaceg kostima,iza usiju,po celu...svake godine sve vise,a pocelo je sa samo nekoliko malih plihova iznad grudi pre 10 god.na moru...svrbi,pece...otkida! koristila sam i mleko (gel ) za osetljivu i alergicnu kozu,ali ne pomaze.posle nekoliko dana neizlaganja suncu se povuce kao da nista nije bilo.
Ima li ko pozitivnog iskustva ili saveta u vezi s'tim???

Mirelina, svaka cast na prikupljenim informacijama!i hvala puno, to znaci mnogo.
Kako se grozno veceras osjecam....Imam jedan poziv za odlazak na more, savrsen...A ja kad pomislim na vitiligo smuci mi se i izgubim zelju.. i tako se lomim,ne znam sta da radim. Kako vi izlazite na kraj sa tim?
I da li je neko koristio covrerderm puder za tijelo ili noge?Nasla sam u apoteci,al ne znam jel stvarno dobro prikriva.... POZZ!

evo kolega jag035 ima neka najnovija saznanja iz Beca..svaka pomoc je dobrodosla,dajmo coveku mesta da da neki fin savet..mozda naucimo nesto novo...:super:

Pa tesko da mogu da dam neki revolucionarni savet s obzirom da se moje znanje zasniva na 1 (slovima: jednoj) knjizi i 0 (slovima: nula) iskustva.
U svakom slucaju hvala na podrsci.
Mozda se budem odlucio za dermatologiju.Jos jedan ispit i diplomski pa mozda budem bio kolega dermatolog... ;)

Pa tesko da mogu da dam neki revolucionarni savet s obzirom da se moje znanje zasniva na 1 (slovima: jednoj) knjizi i 0 (slovima: nula) iskustva.
U svakom slucaju hvala na podrsci.
Mozda se budem odlucio za dermatologiju.Jos jedan ispit i diplomski pa mozda budem bio kolega dermatolog... ;)

Meni je kolegijalna sujeta strana i naravno da ti pruzam podrsku..samo napred,ionako ne mogu sve sam da postigem kada je derma u pitanju..mada mislio sam da si zavrsio specijalizaciju..a ti u stvari apsolvent,ako sam razumeo..u svakom slucaju na izvoru si znanja,jer neke 'revolucionarne'novosti ipak tu brze dodju..zajedno smo jaci,tako da ocekujem u skladu sa tvojim mogucnostima vece angazovanje..pozdrav i srecno i tebi:super:

Hvala Mangupe sa diplomom. Olaksao si mi donosenje odluke. Vec sam cula pozitivne stvari o radio talasima. Bas mi je tesko padala ta totalna anestezija i delovala mi je kao radikalna metoda, tako da odustajem od tog zahvata. Inace bili smo kod dr Lalosevica, nije bilo samo telefonom. Pao mu je imunitet, cesto je bolestan, a i bakterioloski je podlozan( imao Heamophilia speccies, a sad Streptococa Pneumonia). Kontaktiracu vas na vas mail radi nekih preporuka.

Hvala Mangupe sa diplomom. Olaksao si mi donosenje odluke. Vec sam cula pozitivne stvari o radio talasima. Bas mi je tesko padala ta totalna anestezija i delovala mi je kao radikalna metoda, tako da odustajem od tog zahvata. Inace bili smo kod dr Lalosevica, nije bilo samo telefonom. Pao mu je imunitet, cesto je bolestan, a i bakterioloski je podlozan( imao Heamophilia speccies, a sad Streptococa Pneumonia). Kontaktiracu vas na vas mail radi nekih preporuka.

Nema na cemu..bicemo u kontaktu..pozdrav.:tick:

JA SAM SE MAZALA NAFTOM I POMOGLO MI JE MALO ZATO STO NAFTA IMA BILJNI SASTAV I MOZDA VAM JE TO SMESNO ALI SVE CU UCINITI DA SREDIM SEBE POKUSAJTE I VI MOLIM VAS POKUSAJ TE!!!BETA KAROTEN JE ISTO JAKO DOBAR!!!A EVO JOS JEDNOM BROJ OD TRAVARA RANGELOV GEORGI DIMITROVGRADA...........................................
JA TO VEC DUGO KORISTIM ZNACI JEDNO LETO SE POTRUDITE I MAKSIMALNO IMA USPEHA!!!CAJ UJUTRU POPODNE I PREDVECE SVAAAAKI DAN!MAZANJE UJUTRU OKO 10 ILI 11 NA SLABIJE SUNCE OD 15 H POSLEPODNE I PREDVECE OKO 18h!PRE ISHRANE POPITE CEJ I SACEKAJ TE 20 MIN DA PROCE I ONDA NAVALI :::::)))))))))))))))))))) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRECNOOOOOO!!!

Meni uopste nije jasno zasto se bakcete sa tim stranim kremama.Zar vam stvarno dr.Visnjic,njegov nacin ishrane i Vipsogal ne pomazu? Za mene je on nekrunisani kralj psorijaze, izlecio me je pre 24 godine,i to prilicno grozan stadijum. Od tada mi se mozda pet-sest puta pojavila neka mala psorijazica u kosi.ali cim namazem kremu ona nestane.ja sam se bojala u ono vreme kada se nije znalo gde zivi da mi se psorijaza ne vrati, ali sada vam je dostupan u Beogradu.Zao mi je ako ste probali i ne pomaze vam,ali ako niste...

Ljudi jel našao neko lek ovome? Evo kako su došle vrućine tako mi se opet pojavljuju sitni plikići na prstima na rukama... pa onda kad ih ja izbušim ta koža se sljušti... fuj... neko mi je spomenuo da je to možda alergija na vrućinu?!?!

Back