Dermatologija

svracam ovde cesto ali samo iscitavam sta pisete sad bih se umesala jer mi licno iskustvo govori da je laser najbolji metod za uklanjanje nezeljenih dlacica,jeste skup metod i mora da se ponovi par puta.ja sam bila skepticna,ali evo posle treceg tretmana koji je bio pre tri meseca ni jedna dlacica se jos nije pojavila.Raspitaj se o cenama i razmisli.

Daco, slobodno daj i neki savet pored tog citanja, jer znam da imas znanja... :D

Zasto od 06.10.2009. dermatolog ne daje svoje savete. Student sam, kako da dodjem do dr. Sera. Imam veliki problem sa aknama i ni jedan dermatolog mi nije uspeano odredio terapiju. Lice mi je grozno, ledja, predeo bikini zone,sve je upaljeno, iako trenutno koristim prepisane kreme koje mi je dao dermatlog kod koga sam vec tri puta bila. On mi daje uvek odgovor da ce se stanje popraviti samo da produzim sa istom terapijom (vec 40 dana koristim tu terapiju Zorac, retinol, pantenol krema). Upomoc!!!!

Zasto od 06.10.2009. dermatolog ne daje svoje savete. Student sam, kako da dodjem do dr. Sera. Imam veliki problem sa aknama i ni jedan dermatolog mi nije uspeano odredio terapiju. Lice mi je grozno, ledja, predeo bikini zone,sve je upaljeno, iako trenutno koristim prepisane kreme koje mi je dao dermatlog kod koga sam vec tri puta bila. On mi daje uvek odgovor da ce se stanje popraviti samo da produzim sa istom terapijom (vec 40 dana koristim tu terapiju Zorac, retinol, pantenol krema). Upomoc!!!!

Zasto dermatolog ne daje savete to morate njega na pitate.Imate privatne poruke pa mu se obratite.Vidim da ste nov korisnik ali ste se lepo informisali tj.pregledali profil dermatologa i videli od kada on nije pisao na forumu. Sve pohvale na vasem ostrom oku.:)

Dr.Filip Ser radi u zavodu za kozne bolesti u Dzordza Vasingtona pa mozete na pregled kod njega kada vi to pozelite. Tamo se pregledi ne zakazuju i ne treba vam uput.

I ja bih da priupitam gde je cuveni dermatolog, sto ga nema?!:eek:
Poslao sam mu pp, ali se vratio, kao da se odjavio:sad2:

Imam neku virusnu infekciju koze...
To su neke crvene ospe koje asociraju na male opekotine,
uglavnom po stomaku...
Nije zarazno nije opasno,
leci se maksimalno dva meseca,
a kazu moze da se povuce i samo...
Dobila sam kremu "tu i tu",
i savet za tusiranje...
E sad mene zanima sta je uzrok ove infekcije i kako se dobija..?

Imam neku virusnu infekciju koze...
To su neke crvene ospe koje asociraju na male opekotine,
uglavnom po stomaku...
Nije zarazno nije opasno,
leci se maksimalno dva meseca,
a kazu moze da se povuce i samo...
Dobila sam kremu "tu i tu",
i savet za tusiranje...
E sad mene zanima sta je uzrok ove infekcije i kako se dobija..?

Ako mislimo na isti virus i na istu dijagnozu onda si ga dobila iz garderobe koja ti je stajala u ormanu tokom jedne sezone,na primer dzemper, pa ga nisi oprala pre nosenja... Takodje se moze dobiti ako si negde u nekoj radnji probala neku stvar...znaci opet ne oprana...;)
Tacno je leci se oko 8 nedelja i moze proci samo od sebe.

Ako mislimo na isti virus i na istu dijagnozu onda si ga dobila iz garderobe koja ti je stajala u ormanu tokom jedne sezone,na primer dzemper, pa ga nisi oprala pre nosenja... Takodje se moze dobiti ako si negde u nekoj radnji probala neku stvar...znaci opet ne oprana...;)
Tacno je leci se oko 8 nedelja i moze proci samo od sebe.

E hvala,
jeste to to...
To je imao i moj brat...
Samo me je zanimalo od cega je...
Hvala...

Pozdrav svima, imam pitanje u vezi šampona Mycoseb (2% ketoconazole) koji koristim već 10 dana po preporuci jednog dermatologa. Imam seboroični dermatitis lociran na vlasištu i po instrukciji dermatologa perem kosu Mycoseob šamponom već 10 dana, svaki dan. Međutim primetio sam neke nuz efekte, naime smanjio mi se libido i imam problem sa potencijom tj. nuz efekat upotrebe šampona je "erektilna disfunkcija" :(
Ćitao sam da Ketoconazole u većim dozama može da uzrokuje takve probleme, pa mene sad zanima da li se stanje vraća na normalu po prestanku terapije? I koji vremenski period bi trebao da prođe dok se stanje ne normalizuje?
Problem sam primetio pre 2 dana i više ne koristim Mycoseb...
Da napomenem da imam 20 god. i nemam nikakvih zdravstvenih problema.

Takođe me zanima, šta bih mogao da koristim kao zamenu za Mycoseb (ketoconazole) u cilju držanja seboroičnog dermatitsa pod kontrolom?

Hvala unapred na odgovoru, pozdrav!

Pozdrav svima, imam pitanje u vezi šampona Mycoseb (2% ketoconazole) koji koristim već 10 dana po preporuci jednog dermatologa. Imam seboroični dermatitis lociran na vlasištu i po instrukciji dermatologa perem kosu Mycoseob šamponom već 10 dana, svaki dan. Međutim primetio sam neke nuz efekte, naime smanjio mi se libido i imam problem sa potencijom tj. nuz efekat upotrebe šampona je "erektilna disfunkcija" :(
Ćitao sam da Ketoconazole u većim dozama može da uzrokuje takve probleme, pa mene sad zanima da li se stanje vraća na normalu po prestanku terapije? I koji vremenski period bi trebao da prođe dok se stanje ne normalizuje?
Problem sam primetio pre 2 dana i više ne koristim Mycoseb...
Da napomenem da imam 20 god. i nemam nikakvih zdravstvenih problema.

Takođe me zanima, šta bih mogao da koristim kao zamenu za Mycoseb (ketoconazole) u cilju držanja seboroičnog dermatitsa pod kontrolom?

Hvala unapred na odgovoru, pozdrav!

Ne bi bas trebalo da ti se potencija smanji od sampona,jeste da sazdrzi Ketokonazol i da on dovodi do toga,ali kao sto si sam rekao u v e c i m dozama,ovo nisu te vece doze... ;)

A zamena za Mycoseb su samponi sa cink - piritionom [zinc pyrithione].

Ja sam imala i jos uvek imam problema sa rozaceom, doduse ne kao ranije. Prosle god. je pocelo kada sam imala lice kao da sam ga drzala na ringli da se pece... crveno, puno papula, suvo i pre svega grooozno. Naravno, prvo sam se lecila na svoju ruku i sredila ga samo tako, plakala sam od muke, onda sam otisla u NS na Polikliniku gde su mi delimicno pomogli al opet nedovoljno. Pre pola god. otprilike sam svrljala po netu i sasvim slucajno se zatekla na ovom forumu i svideo mi se stav "mangupa sa diplomom" i odlucila sam da mu se obratim. Da skratim pricu, lice mi je sad prelepo, za svega par nedelja sve je nestalo ali naravno lecenje jos uvek traje i trajace jos neko vreme... Dermatolog kakav se retko srece, cak pamti i pacijente:D

KAKO DA DOJEM DO NJEGA????

DA LI JE IKO CUO ILI PROCITAO KNJIGU BANISH ROSACEA OD ROBERTA CAMPBELL??? ON GARANTUJE DA POSTOJE DVA KORAKA U POTPUNOM IZLECENJU ROZACEA A DA TO NISU NI KREME NI LEKOVI VEC DVE STVARI U ISHRANI KOJE IMA SVUDA OKO NAS!!! KNJIGU PRODAJE PREKO NETA ZA 20 DOLARA! BAS ME ZANIMA DA LI JE NEKO DOSAO DO NJE???

Bilo bi super kad bi se neko javio, i ja sam zainteresovana za knjigu.
U medjuvremenu ninaaqel79, nemoj da koristis CAPS LOCK, to je znak kao da se nekom deres i to ovde nije preporucljivo da se koristi :)
pozdrav !

hvala na savetu o velikim slovima! a sto se tice knjige ja bih je narucila ali ne moze jer je ne salju za srbiju!! knjiga moze da se naruci cak i u avganistanu a kod nas NE MOZE(sad sam namerno stavila velika slova!)

Pozdrav svima,
Krenucu ispocetka.
Aprila mi je dermatolog dala dijagnozu da imam seboreju na licu.Prepisala mi je terapiju klindamicin 2% ujutru i uvece i Borogal kremu sa pilingom tecnim azotom svaki dan.Primenjivala sam to mozda 2 meseca i sve je bilo ok.Povuklo crvenilo i hrapavost i lice je bilo skoro pa savrseno.Izasle su mi pegice na nosu i promenila mi je terapiju.Da nastavim da koristim klindamicin uvece i antipirinsku kremu.To sam koristila do danas.
Sa raznih strana su mi ljudi rekli da ne koristim vise klindamicin,da ne valja ali doktorica insistira.Izasle su mi neke sitne bubuljice jedna do druge kao oroseno na celu i ona mi je rekla kao da je to spolja,mozda nesto ginekoloski bla bla i prepisala klidamicin i novu kremu koja se zove Dersom - simplex.
Zanima me sta mislite o koriscenju klindamicina?Da li da nastavim?I kakva je ta nova krema?Videla sam da je tonirana i da je samo jedna boja u pitanju?Na sta ce lice da mi lici??Inace krema je malo skupa pa me zanima da li vredi da je kupim.

Hvala unapred i izvinjavam se sto sam oduzila :)

Твој дерматолог засигурно не планира да те држи доживотно на клиндамицину.
Слушај и примењуј терапију.

Што се клиндамицина тиче, антибиотик као и многи други. За њега се везују неки ентероколитиси (запаљења црева), али код старих људи. Иначе, ни један антибиотик није повољно пити јако дуго, али постоје стања која морају да се лече дуже време, зато, буди истрајна и упорна.

Back